Το διαστημικό «μάτι» θα κάνει τον γύρο του κόσμου σε 90 λεπτά
Tον πρώτο υψηλής τεχνολογίας και ευκρίνειας κατασκοπευτικό δορυφόρο, που θα στέλνει εικόνες στο κέντρο επιχειρήσεων της τουρκικής αεροπορίας, σχεδιάζει να εκτοξεύσει σήμερα η Τουρκία.
Ο δορυφόρος έχει την ονομασία Göktürk-1 και έχει κατασκευαστεί για τις ανάγκες των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και σε δευτερεύοντα ρόλο θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας, πολλών δήμων ακόμα και του κτηματολογίου, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος». Ο Göktürk-1 θα μπορεί κάθε 90 λεπτά να στέλνει τις ευκρινέστερες φωτογραφίες που είχε ποτέ στη διάθεσή της η τουρκική πολεμική αεροπορία.
Ο τουρκικός δορυφόρος είναι εξοπλισμένος με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Πληροφορίες αναφέρουν πως έχει δυνατότητα να καταγράφει εικόνες από τη Γη ακόμα και σε αποστάσεις με διαφορά μισού μέτρου.
Υπολογίζεται ότι η τουρκική πολεμική αεροπορία θα έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει από τον δορυφόρο περίπου 60.000 φωτογραφίες το χρόνο.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως καλεσμένος της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας θα επισκεφθεί την Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία (TUSAŞ) στην Αγκυρα, για να παρακολουθήσει σε ζωντανή μετάδοση την εκτόξευση του τουρκικού κατασκοπευτικού δορυφόρου.
Σύμφωνα με τους Τούρκους αξιωματούχους, o Göktürk-1 θα αρχίσει να στέλνει το πρώτο σήμα 68 λεπτά μετά την εκτόξευσή του.
Ο δορυφόρος εκτοξεύεται σήμερα το απόγευμα από τη Γαλλική Γουιάνα.
thesecretrealtruth
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Θα στειλω ενα ουφο να τον ριξει
Τι άλλη παπαριά θα ακούσουμε
Οι κακόμοιροι οι Τούρκοι ούτε για χέσιμο στην ύπαιθρο δεν θα μπορούν πλέον να πάνε!!!! Ή έχεις Χούντα ή δεν έχεις!!!!
20 Νοεμβρίου ανέφερα εδώ την Αρεροδιαστημική δυνατότητα της Τουρκίας. Δεν είχε συνέχεια με σχόλιο. Οι φύλακες ας έχουν γνώση. – Άργος
Εδώ ARGOS είναι σε γενικές γραμμές οι Αεροδιαστημικές δυνατότητες της Ελλάδος, δηλαδή τα Δορυφορικά Συστήματα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ)……. Οι ΕΔ της χώρας μας εκμεταλλεύονται τις δορυφορικές επικοινωνίες κάνοντας χρήση του HELLAS SAT και άλλων εμπορικών δορυφορικών συστημάτων (INMARSAT/EUTELSAT κλπ). Καλύπτονται εκτός των άλλων ανάγκες των αποστολών μας στο εξωτερικό, των μονάδων των νήσων, των Ειδικών Δυνάμεων, των πολεμικών πλοίων, των σταθμών RADAR, κλπ………. Στον τομέα παρατήρησης της Γης η χώρα μας συμμετέχει με ποσοστό 2,5% επί της συνολικής δαπάνης στο δορυφορικό πρόγραμμα Helios ΙΙ (μπορεί να έχει αυξηθεί αυτό το ποσόν αν τελικά έχουν αποχωρήσει η Ιταλία και η Γερμανία). Δικαίωμα πρόσβασης στο Helios II έχουν επιπλέον η Γαλλία, το Βέλγιο, και η Ισπανία. Ίσως συμμετέχουν και η Γερμανία με την Ιταλία αλλά δεν είναι σίγουρο. Ξεκίνησαν μαζί αλλά νομίζω έχουν αποχωρήσει πλέον έχοντας δικούς τους δορυφόρους…….. Ο πρώτος δορυφόρος του προγράμματος, ο «Helios ΙΑ», τέθηκε σε τροχιά το 1995, σε ύψος 680 χιλιομέτρων και το Δεκέμβριο του 1999 ο Helios IB. Ακολουθεί η ανάπτυξη της δεύτερης φάσης «Helios II» με δύο δορυφόρους. Ο πρώτος, o Helios IIA, κατασκευάσθηκε από την EADS-Astrium, φέρει κάμερες της Alcatel Space και εκτοξεύθηκε με πύραυλο Ariane 5 τον Δεκέμβριο του 2004, από τη βάση της Γαλλικής Γουιάνα. Έχει βάρος 4,2 τόνων και τέθηκε σε χαμηλή τροχιά στα 700 χιλιόμετρα. Διαθέτει προηγμένης τεχνολογίας κάμερες, γεγονός που παρέχει δυνατότητα λήψης εικόνων τόσο κατά την ημέρα, όσο και κατά τη νύκτα και υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Ο δεύτερος δορυφόρος, o Helios IIΒ, εκτοξεύτηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2009 επίσης από έναν Ariane 5. Ο Helios IIΑ έχει τη δυνατότητα 200-400 λήψεων ημερησίως (145.000 τον χρόνο) με ανάλυση περίπου 40 εκατοστών. Η δυνατότητα αυτή είναι διπλάσια της αντίστοιχης των δορυφόρων Helios I. Το Helios II συνεργάζεται με το δορυφορικό σύστημα παρατήρησης SPOT, της Γαλλίας…….. Αυτά για να μην νομίζουμε ότι οι Τούρκοι υπερτερούν σε τεχνολογία της Ελλάδος. Εμείς έχουμε πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες αφού οι δικοί μας δορυφόροι είναι κατά πολύ ισχυρότεροι των γειτόνων!!!!