Η Edwina Bartholomew είναι Αυστραλή δημοσιογράφος και τηλεοπτική παρουσιάστρια.
Είναι παρουσιάστρια ειδήσεων στο πρωινό τηλεοπτικό πρόγραμμα Sunrise του Seven Network.
Βy Don’t Look Up
Όπως και στις περιπτώσεις πολλών Ελλήνων τηλεπερσόνων από εκείνα τα κορίτσια που κατέφθασαν με λεωφορεία του ΚΤΕΛ (Κτελάδα) από τα χωριά τους και στη συνέχεια κατέληξαν διάσημες ξανθές με τις οδηγίες του Σταμάτη Μαλέλη και τις χορηγίες γαλαντόμων επιχειρηματιών των εγχωρίων ΜΜΕ (παρόμοια πορεία και για πολλούς άνδρες συναδέλφους τους) η οξυδερκής Edwina Bartholomew στη διάρκεια της εμβολιαστικής εκστρατείας με τα εμβόλια COVID-19 στην Αυστραλία πίεσε και προπαγάνδισε με όλο της το εκτόπισμα (αντίστοιχο με εκείνο του συνταγματολόγου Βενιζέλου_το οποίο ο Ευάγγελος ενίοτε κατεβάζει από το ράφι του εντοκισμού ώστε να αρθρογραφήσει στην έγκριτον Καθημερινή) το τρύπημα με τα ασφαλή και αποτελεσματικά στις έγκυες γυναίκες.
-Μην ακούτε τους Anti-vaxxers και σπεύστε να εμβολιασθείτε…,
επαναλάμβανε πιεστικά από τον τηλεοπτικό της θρόνο.
Η παρουσιάστρια Edwina Bartholomew ανακοίνωσε σε ζωντανή εκπομπή το πρωί της Παρασκευής ότι έχει καρκίνο. Η ίδια ανέφερε ακόμη ότι θα μειώσει τις ώρες εργασίας της σε λίγες ημέρες την εβδομάδα όταν επιστρέψει από την άδεια.
-Έχω προσωπικά νέα σήμερα το πρωί», είπε και συνέχισε…
-Δεν είναι σπουδαία νέα. Έχω διαγνωστεί με καρκίνο…
Η μυελογενής λευχαιμία (CML) της Bartholomew διαγνώστηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο σχεδόν 3 χρόνια μετά τη λήψη των τρυπημάτων COVID-19, γεγονός που μόνο τρόμο υπόσχεται σε όλους εκείνους τους εμβολιασθέντες τους οποίους οι “επιστήμονες” διαβεβαίωναν ότι οι παρενέργειες θα εξαντληθούν εντός 6μηνου από τη λήψη των εμβολίων_λες και είχαν προτέρα εμπειρία και καταγραφές του πρωτοεμφανιζόμενου νέου σκευάσματος.
Η 41χρονη είπε ότι «αισθάνεται εντελώς καλά» και είναι αισιόδοξη.
-Παρά την διάγνωση, νιώθω πολύ θετικά γι’ αυτό», είπε.
-Είναι ειλικρινά το πιο τυχερό άτυχο πράγμα που μου έχει συμβεί ποτέ. Είμαι πολύ ευγνώμων που το βρήκα…
Η μυελογενής λευχαιμία (CML) ήταν ένας σχετικα σπάνιος τύπος καρκίνου που επηρεάζει το αίμα και τον μυελό των οστών, ώσπου ενέσκυψε η εμβολιαστική καταιγίδα με τα εμβόλια COVID-19. Έκτοτε σύμφωνα και με γιατρούς του εγχωρίου Νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ το ποσοστό των λευχαιμιών πάσης φύσεως έχει εκτιναχθεί 500%!
Πριν τα εμβόλια COVID-19 εμφανίζονταν σε περίπου 330 Αυστραλούς κάθε χρόνο.
Προκαλείται από μια χρωμοσωμική μετάλλαξη που συμβαίνει αυθόρμητα και προκαλεί τον μυελό των οστών να παράγει πάρα πολλά λευκά αιμοσφαίρια.
«Αυτά τα κύτταρα συνωστίζονται σταδιακά στο μυελό των οστών, παρεμποδίζοντας τη φυσιολογική παραγωγή αιμοσφαιρίων», λέει το Ίδρυμα Λευχαιμίας-Leukaemia Foundation.
Η μυελογενής λευχαιμία (CML) επηρεάζει κυρίως ενήλικες ηλικίας άνω των 40 ετών.
Ποια είναι τα συμπτώματα;
Η Bartholomew ανέφερε ότι δεν είχε συμπτώματα όταν διαγνώστηκε.
Αυτό είναι κοινό για τα άτομα στα πρώιμα στάδια επειδή η ασθένεια αναπτύσσεται αργά, λέει το Leukaemia Foundation.
Καθώς εξελίσσεται, τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν:
Αναιμία, συμπεριλαμβανομένης της επίμονης κόπωσης, ζάλης, ωχρότητας ή δύσπνοιας
Αυξημένους και ανεξήγητους μώλωπες
Συχνές ή επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις και αργή επούλωση
Πόνος ή ενόχληση κάτω από τα πλευρά στην αριστερή πλευρά
Υπερβολική εφίδρωση ή ακούσια απώλεια βάρους
Πώς γίνεται η διάγνωση της CML;
Η διάγνωση της νόσου μπορεί να γίνει με την εξέταση δειγμάτων αίματος και μυελού των οστών ενός ασθενούς.
Η παρουσία μη φυσιολογικών λευχαιμικών βλαστικών κυττάρων μπορεί να υποδηλώνει ότι έχετε την ασθένεια_αλλά μην άγχεστε η Pfizer ετοιμάζει ειδικό τμήμα για εμβόλια και λοιπά σκευάσματα κατά του καρκίνου.
Οι γιατροί θα πρέπει να το επιβεβαιώσουν με βιοψία μυελού των οστών, λέει το Ίδρυμα Λευχαιμίας.
The United Nation’s “Pact for the Future,” set to be approved at the Summit of the Future in New York on September 22, cites “overpopulation” as the most serious risk in the world today and issues a call for urgent depopulation of the globe.https://t.co/Cm8OMK6rj1 pic.twitter.com/f6PvNXHjXX
— “Sudden And Unexpected” (@toobaffled) September 6, 2024
Ένα δείγμα μυελού των οστών μπορεί να δείξει τον αριθμό και τον τύπο των κυττάρων που υπάρχουν, καθώς και την ποσότητα της δραστηριότητας σχηματισμού αίματος που λαμβάνει χώρα.
Οι διαγνώσεις CML επιβεβαιώνονται εάν το χρωμόσωμα Philadelphia ή το γονίδιο BCR-ABL ανιχνευθεί σε κύτταρα μυελού των οστών.
Πώς αντιμετωπίζεται;
Η πορεία της θεραπείας εξαρτάται από τη φάση της νόσου στην οποία βρίσκεται ένα άτομο, καθώς και από την ηλικία και τη γενική του υγεία.
Η Bartholomew είπε στους θεατές ότι η πάθηση μπορεί «να αντιμετωπιστεί με ένα καθημερινό δισκίο».
«Αν μπορώ να φροντίσω τον εαυτό μου, θα είμαι εντελώς καλά», είπε.
Το Ίδρυμα Λευχαιμίας λέει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν διαγνωστεί με CML μπορούν να αντιμετωπιστούν με φάρμακα που ονομάζονται αναστολείς κινάσης τυροσίνης-tyrosine kinase inhibitors (TKIs).
Έρχονται σε μορφή χαπιού και εμποδίζουν την ανάπτυξη των λευχαιμικών κυττάρων.
Οι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να παίρνουν τα φάρμακα για μια ζωή για να διατηρήσουν την CML υπό έλεγχο-τόσο καλά.
Επειδή όμως τα TKIs είναι πολύ αποτελεσματικά στον έλεγχο της νόσου, τα περισσότερα άτομα με τη νόσο έχουν φυσιολογικό προσδόκιμο ζωής.
Για τον μικρό αριθμό ατόμων που δεν ανταποκρίνονται καλά στα TKIs οι γιατροί μπορεί να εξετάσουν το ενδεχόμενο μεταμόσχευσης βλαστοκυττάρων.
Μπορεί η μυελογενής λευχαιμία (CML) να θεραπευτεί;
Η μεταμόσχευση μυελού των οστών είναι ο μόνος τρόπος θεραπείας της CML.
Ωστόσο, η διαδικασία παρουσιάζει σοβαρούς κινδύνους και έχει υψηλό ποσοστό επιπλοκών, επομένως οι γιατροί συνήθως την επιφυλάσσουν σε άτομα που δεν βελτιώνονται με τη λήψη TKIs.
kourdistoportocali.com
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice