«Η Τουρκία, έδρα των ηγετών της Χαμάς μέχρι πριν από λίγες μέρες, χορηγεί εδώ και αρκετά χρόνια υπηκοότητα σε συνεργάτες του ISIS.»
«Η τουρκική κυβέρνηση χρησιμοποιεί το πρόσχημα της “καταπολέμησης της τρομοκρατίας” για τις στρατιωτικές της επιθέσεις εναντίον του Ιράκ και της Συρίας. Ωστόσο, ο “αγώνας κατά της τρομοκρατίας” δεν στοχεύει κυρίως το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), την Αλ Κάιντα ή τις θυγατρικές της, όπως το Hayat Tahrir al-Sham (HTS).»
Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση
Σε σημαντικές αποκαλύψεις προχώρησε το «Gatestone Institute», για τις σχέσεις της Τουρκίας με το ISIS. Μάλιστα στο άρθρο τονίζεται ότι αντί η Τουρκία να στοχοποιήσει και να νικήσει τις δυνάμεις των τζιχαντιστών στη Συρία και το Ιράκ, ο στρατός της Τουρκίας επιλέγει να συνεργαστεί μαζί τους και στοχεύει τις [Μονάδες Λαϊκής Άμυνας] YPG, που είναι ο κύριος στρατιωτικός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών στο έδαφος κατά του Ισλαμικού Κράτους. Το άρθρο το υπογράφει η *Uzay Bulut, μια από τις κορυφαίες δημοσιογράφους της Τουρκίας.
Ακολουθεί το άρθρο:
Οι στρατιωτικές επιθέσεις της Τουρκίας αποδυναμώνουν τον παγκόσμιο συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά του ISIS και συνεχίζουν να καταστρέφουν τους Γιαζίντι, τους Χριστιανούς, τους Κούρδους και άλλους αμάχους στην περιοχή.
“Πολλές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και άλλων, καθώς και του ΟΗΕ, προσπαθούν να ξαναχτίσουν το Σιντζάρ. Εν τω μεταξύ, η Τουρκία βομβαρδίζει την πόλη τακτικά”. — Pari Ibrahim, Εκτελεστικός Διευθυντής του Free Yezidi Foundation, στο Gatestone, Φεβρουάριος 2022.
«Ενώ η Τουρκία ισχυρίζεται ότι προσπαθεί να επιτεθεί στο Σιντζάρ, στην πραγματικότητα σκοτώνει τους Γεζίντι που πολέμησαν και υπερασπίστηκαν το Σιντζάρ ενάντια στο ISIS. Η Τουρκία, παρεμπιπτόντως, δεν εξέφρασε κανένα ενδιαφέρον να βομβαρδίσει το Σιντζάρ όταν το κατέλαβε. Μόλις τώρα, όταν η περιοχή κατοικείται ξανά από Γεζίντι, η Τουρκία βομβαρδίζει. Βλέπουμε λοιπόν ένα πολύ κακό χέρι από την Τουρκία, που βομβαρδίζει ουσιαστικά όλους τους συμμάχους του Παγκόσμιου Συνασπισμού κατά του ISIS. Ενώ ο Συνασπισμός πολεμά το ISIS , η Τουρκία πολεμά επί τόπου τους συμμάχους του Συνασπισμού». — Ο Πάρι Ιμπραήμ στο Γκέιτστοουν, Φεβρουάριος 2022.
Η Τουρκία εδώ και χρόνια συνεργάζεται με τζιχαντιστές στη Συρία και βομβαρδίζει τους Γιαζίντι στο Ιράκ. Την 1η Φεβρουαρίου, οι Γιαζίντι (μια ιθαγενής μη μουσουλμανική μειονότητα) στο Ιράκ και τη Συρία τρομοκρατήθηκαν για άλλη μια φορά από τουρκικές αεροπορικές επιδρομές. “Πολλές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και άλλων, καθώς και του ΟΗΕ, προσπαθούν να ανοικοδομήσουν το Sinjar. Εν τω μεταξύ, η Τουρκία βομβαρδίζει την πόλη τακτικά”, λέει ο Pari Ibrahim, Εκτελεστικός Διευθυντής του Free Yezidi Foundation. Φωτογραφία: Κτίρια που έχουν καταστραφεί από τη μάχη στην πόλη Sinjar του Ιράκ φωτογραφήθηκαν στις 5 Φεβρουαρίου 2019. (Φωτογραφία από τον Zaid Al-Obeidi/AFP μέσω Getty Images)
Η Τουρκία εδώ και χρόνια συνεργάζεται με τζιχαντιστές στη Συρία και βομβαρδίζει τους Γιαζίντι στο Ιράκ. Οι Γιαζίντι, που εκτέθηκαν σε γενοκτονία στα χέρια του ISIS στο Ιράκ το 2014, είναι μια ιθαγενής μη μουσουλμανική μειονότητα στη Μέση Ανατολή που για αιώνες αντιμετωπίζει διώξεις λόγω της θρησκείας και της εθνικότητάς τους.
Την 1η Φεβρουαρίου, οι Γιαζίντι τρομοκρατήθηκαν για άλλη μια φορά από τουρκικές αεροπορικές επιδρομές με στόχο τμήματα του Ιράκ και της Συρίας. Το χρηματοδοτούμενο από την τουρκική κυβέρνηση κανάλι TRT ανέφερε :
«Η Τουρκία [Τουρκία] ξεκίνησε αεροπορική επιχείρηση σε βόρειες περιοχές του Ιράκ και της Συρίας για να στοχεύσει τις τρομοκρατικές βάσεις, κρησφύγετα και σήραγγες YPG [Μονάδες Λαϊκής Άμυνας]/PKK [Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν] που η Άγκυρα είπε ότι ήταν μέρος του αγώνα της κατά της τρομοκρατίας και δικαίωμα στην αυτοάμυνα.
«Η επιχείρηση με την ονομασία «Winter Eagle» ξεκίνησε νωρίς την Τετάρτη και στόχευσε το YPG/PKK στις περιοχές Ντερίκ και Σιντζάρ της Συρίας στο Ιράκ, ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη».
Το φιλοκουρδικό Πρακτορείο Ειδήσεων Firat επιβεβαίωσε τις αεροπορικές επιδρομές. Ο καταυλισμός προσφύγων Makhmour στο βόρειο Ιράκ, υπό τη διαχείριση των Ηνωμένων Εθνών, και ένα κοντινό χωριό ήταν επίσης μεταξύ των περιοχών που επλήγησαν από τους βομβαρδισμούς.
Η τουρκική κυβέρνηση χρησιμοποιεί το πρόσχημα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας» για τις στρατιωτικές της επιθέσεις εναντίον του Ιράκ και της Συρίας. Ο «αγώνας κατά της τρομοκρατίας», ωστόσο, δεν στοχεύει κυρίως το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), την Αλ Κάιντα ή τις θυγατρικές της όπως η Hayat Tahrir al-Sham (HTS ή η «Οργάνωση για την Απελευθέρωση του Λεβάντε»). Σύμφωνα με το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών :
“Τον Μάιο του 2018, η ομάδα [HTS] προστέθηκε στον υπάρχοντα χαρακτηρισμό του προκατόχου της από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, της θυγατρικής της Αλ Κάιντα Τζαμπχάτ αλ Νούσρα, ως Ξένη τρομοκρατική οργάνωση (FTO). Σήμερα, η HTS μπορεί να θεωρηθεί ως σχετικά εντοπισμένη συριακή τρομοκρατική οργάνωση, η οποία διατηρεί μια σαλαφική-τζιχαντιστική ιδεολογία παρά τη δημόσια διάσπασή της από την Αλ Κάιντα το 2017».
Η Τουρκία, έδρα των ηγετών της Χαμάς μέχρι πριν από λίγες μέρες , χορηγεί εδώ και αρκετά χρόνια υπηκοότητα σε συνεργάτες του ISIS.
Η έκθεση του 2021 του Ινστιτούτου Μέσης Ανατολής, “The Economics of Hayat Tahrir al-Sham”, αναφέρει λεπτομερώς ότι η Τουρκία και το HTS συνκατέχουν και εκμεταλλεύονται τμήματα της βορειοδυτικής Συρίας:
«Η πιο σημαντική αλλαγή στην οικονομική πολιτική της HTS σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2017, όταν η ομάδα ανέλαβε το πέρασμα Bab al-Hawa, μια από τις μεγαλύτερες πηγές εσόδων στη ΒΔ Συρία και μια ιδιαίτερα στρατηγική εξαγορά όσον αφορά τη σχέση με την Τουρκία».
Τον Ιανουάριο του 2018, η Watad Petroleum Company ιδρύθηκε στην κατεχόμενη από το HTS βορειοδυτική Συρία και της παραχωρήθηκαν αποκλειστικά δικαιώματα εισαγωγής παραγώγων πετρελαίου και φυσικού αερίου από την Τουρκία στην περιοχή.
Τον Ιούνιο του 2020, η HTS ανακοίνωσε ότι θα αντικαταστήσει τη λίρα Συρίας με την τουρκική λίρα (TL), θα αναπροσαρμόσει τις τιμές των αγαθών σε λίρες και την Watad Petroleum τα παράγωγα πετρελαίου και τις τιμές του φυσικού αερίου σε λίρες. Αυτές οι αλλαγές καταδεικνύουν πώς η τουρκική κυβέρνηση έχει γίνει σανίδα σωτηρίας για το τζιχαντιστικό HTS μέσω της μαζικής οικονομικής υποστήριξής της στην ομάδα.
Στις 2 Φεβρουαρίου, οι Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ πραγματοποίησαν επιχείρηση με στόχο τον ηγέτη του ISIS Abu Ibrahim al-Hashimi al-Quraishi στην επαρχία Idlib, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Ο πρώην ηγέτης του ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, σκοτώθηκε από παρόμοια επιχείρηση στην κοντινή πόλη Barisha τον Οκτώβριο του 2019. Και οι δύο περιοχές ελέγχονται από το HTS — που υποστηρίζεται από την τουρκική κυβέρνηση.
Η συριακή πόλη Αφρίν βρίσκεται επίσης υπό κατοχή από τα τέλη του 2018 από έναν συνασπισμό ισλαμιστικών ομάδων, με την Τουρκία ως την πραγματική δύναμη πίσω από αυτές. Ο τουρκικός στρατός — σε μια επιχείρηση που ονομάστηκε “Κλάδος Ελιάς” — νίκησε και απέλασε τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ, υπό την ηγεσία των Κούρδων Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και τις Μονάδες Άμυνας του Λαού (YPG) που ήταν προηγουμένως ο de facto τοπικός στρατός και κυβέρνηση δύναμη στην περιοχή. Τον Φεβρουάριο του 2019, η Ανεξάρτητη Διεθνής Επιτροπή Έρευνας των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία δημοσίευσε μια έκθεση αξιολόγησης της κατάστασης στο Αφρίν, η οποία ανέφερε:
«Η επιτροπή διαπιστώνει ότι υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να πιστεύει ότι μέλη ένοπλων ομάδων στο Αφρίν διέπραξαν τα εγκλήματα πολέμου της ομηρίας, της σκληρής μεταχείρισης, των βασανιστηρίων και της λεηλασίας».
Σύμφωνα με πολλές ειδήσεις , συμπεριλαμβανομένου ενός από το Πρακτορείο Ειδήσεων Firat:
“Από την κατοχή του Αφρίν τον Μάρτιο του 2018, το τουρκικό κράτος έχει καθιερώσει ένα καθεστώς λεηλασίας και εκμετάλλευσης. Οι ελιές και τα προϊόντα ελιάς ήταν η κύρια πηγή εισοδήματος στην περιοχή πριν από την εισβολή. Με την τουρκική εισβολή, οι ελαιώνες του Αφρίν λεηλατήθηκαν και έχουν γίνει πηγή χρηματοδότησης για πολιτοφύλακες από τον εγκατεστημένο από τους Τούρκους μισθοφόρο «Συριακό Εθνικό Στρατό» (SNA). Οι πολιτοφυλακές του SNA λεηλατούν την παραγωγή ελιάς της περιοχής και τη φέρνουν στην παγκόσμια αγορά μέσω Τουρκίας».
Αντί να στοχοποιήσει και να νικήσει τις δυνάμεις των τζιχαντιστών στη Συρία και το Ιράκ, ο στρατός της Τουρκίας προφανώς επιλέγει να συνεργαστεί μαζί τους και στοχεύει το YPG, το οποίο είναι ο κύριος στρατιωτικός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών στο έδαφος κατά του Ισλαμικού Κράτους. Οι στρατιωτικές επιθέσεις της Τουρκίας αποδυναμώνουν έτσι τον παγκόσμιο συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά του ISIS και συνεχίζουν να καταστρέφουν τους Γιαζίντι, τους Χριστιανούς, τους Κούρδους και άλλους αμάχους στην περιοχή.
Ο Pari Ibrahim, Εκτελεστικός Διευθυντής του Free Yezidi Foundation, είπε στο Gatestone:
«Το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου, η τουρκική αεροπορία πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ, με στόχο επιζώντες της γενοκτονίας Γεζίντι που έχουν ενταχθεί στην αμυντική δύναμη των Γεζίντι, μετά τη γενοκτονία των Γεζίντι τον Αύγουστο του 2014. Σύμφωνα με αναφορές που λάβαμε, οι ακόλουθες περιοχές χτυπήθηκαν από Τουρκική αεροπορία στο Σιντζάρ [Σινγκάλ].
“1. Τουλάχιστον πέντε αεροπορικές επιδρομές στην κορυφή του όρους Sinjar.
2. Τουλάχιστον πέντε αεροπορικές επιδρομές κοντά στην περιοχή Chalmira στο όρος Sinjar.
3. Τουλάχιστον τρεις αεροπορικές επιδρομές κοντά στο χωριό Bara.
4. Τουλάχιστον τρεις αεροπορικές επιδρομές κοντά στην περιοχή Kira Qiranya.
5. Τουλάχιστον δύο αεροπορικές επιδρομές κοντά στην περιοχή Bab Shalo
6. Τουλάχιστον μία αεροπορική επιδρομή κοντά στην περιοχή Bab Karsi.”
Στις 3 Αυγούστου 2014, το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της περιοχής Σιντζάρ του βόρειου Ιράκ και πραγματοποίησε γενοκτονία κατά του πληθυσμού των Γιαζίντι. Αυτό περιλάμβανε μαζικές δολοφονίες, σεξουαλικές επιθέσεις, βασανιστήρια, αναγκαστικές μετατροπές, απαγωγές, υποδούλωση και καταστροφή πολιτιστικής κληρονομιάς . Το ISIS σκότωσε ή συνέλαβε σχεδόν 10.000 Γιαζίντι και εκτόπισε βίαια εκατοντάδες χιλιάδες από τα σπίτια τους. Οι Γιαζίντι αποκαλούν τη θηριωδία «η 74η γενοκτονία των Γιαζίντι». Σήμερα, περίπου 2.700 γυναίκες και παιδιά Γιαζίντι εξακολουθούν να κρατούνται αιχμάλωτοι από το ISIS ή παραμένουν αγνοούμενοι. Παραμένουν περίπου 220.000 Γιαζίντιεσωτερικά εκτοπισμένοι, ως επί το πλείστον κατανεμημένοι σε 15 στρατόπεδα εσωτερικών εκτοπισμένων (IDP) στην περιοχή του Κουρδιστάν του Ιράκ. Σύμφωνα με τον Ιμπραήμ:
«Το Free Yezidi Foundation εστιάζει στους εκτοπισμένους Γεζίντι επειδή πολλοί Γεζίντι δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και φοβούνται τους κινδύνους για την ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων των τουρκικών αεροπορικών επιδρομών», πρόσθεσε ο Ιμπραήμ. “Υπάρχουν ακόμη περισσότεροι από 200.000 Γεζίντι που είναι εκτοπισμένοι, μέσα και έξω από στρατόπεδα. Δεν πιστεύουμε ότι αυτές οι αεροπορικές επιδρομές βοηθούν — είναι πολύ αποσταθεροποιητικές. Πολλές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και άλλων, καθώς και του ΟΗΕ, προσπαθούν για την ανοικοδόμηση του Σιντζάρ Εν τω μεταξύ, η Τουρκία βομβαρδίζει τακτικά την πόλη.
“Κάποιοι λένε ότι η Τουρκία προσπαθεί να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε το Ισλαμικό Κράτος, την εξάλειψη των Γεζίντι και την αποτροπή των Γεζίντι να επιστρέψουν στην πατρίδα τους στο Σιντζάρ. Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει σύγκρουση μεταξύ Τουρκίας και ΡΚΚ. Αλλά εμείς ως Γεζίντι δεν θέλουμε να δούμε τυχόν άλλοι θάνατοι ή στοχευμένες επιθέσεις εναντίον των Γεζίντι στο Ιράκ, με οποιοδήποτε πρόσχημα. Δεν είναι μόνο οι Γεζίντι που επηρεάζονται από αυτό. Οι αεροπορικές επιδρομές αποσταθεροποιούν την περιοχή και εμποδίζουν όλους τους αμάχους να επιστρέψουν στις περιοχές καταγωγής τους.”
Οι αεροπορικές επιδρομές της 1ης Φεβρουαρίου δεν ήταν οι πρώτες επιθέσεις της Τουρκίας κατά των Γιαζίντι στο Ιράκ. Το 2017, τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη έριξαν βόμβες στο Sinjar, χτυπώντας μια πολιτική κλινική, είπε ο Yakhi Hamza, διευθυντής της 1ης Νέας Συμμαχικής Εκστρατευτικής Δύναμης, μιας ανθρωπιστικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που παρέχει ιατρική βοήθεια στους Γιαζίντι. Από τις αεροπορικές επιδρομές σκοτώθηκαν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι και τραυματίστηκαν σοβαρά αρκετοί ακόμη. Τον Αύγουστο του 2018 , τον Νοέμβριο του 2019 , τον Ιανουάριο του 2020 και τον Ιούνιο του 2020 , μεταξύ άλλων, η Τουρκία πραγματοποίησε επίσης αεροπορικές επιδρομές στο Σιντζάρ.
Ο Ιμπραήμ συνέχισε:
“Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι επιδιώκει να επιτεθεί σε θέσεις και βάσεις του PKK και του PKK στο Σιντζάρ. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει σύγκρουση μεταξύ της Τουρκίας και του PKK. Αλλά οι άνθρωποι που δέχονται επίθεση και σκοτώνονται δεν είναι Κούρδοι από την Τουρκία, είναι Γεζίντι από το Ιράκ. είναι δύσκολο να κατανοηθεί η νομική αιτιολόγηση των τουρκικών επιθέσεων εναντίον Ιρακινών Γεζίντι που κυριολεκτικά προσπαθούν να υπερασπιστούν την πατρίδα τους. Αυτοί οι Γεζίντι πολέμησαν κατά του ISIS όταν ήρθαν να καταστρέψουν τους Γεζίντι. Ενώ η Τουρκία ισχυρίζεται ότι προσπαθεί να επιτεθεί στο PKK στο Σιντζάρ, στην πραγματικότητα σκοτώνουν τους Γεζίντι που πολέμησαν και υπερασπίστηκαν το Σιντζάρ ενάντια στο ISIS. Η Τουρκία, παρεμπιπτόντως, δεν εξέφρασε κανένα ενδιαφέρον να βομβαρδίσει το Σιντζάρ όταν ήταν κατεχόμενο από το ISIS. Μόνο τώρα, όταν η περιοχή κατοικείται ξανά από Γεζίντι. Η Τουρκία βομβαρδίζει, λοιπόν, βλέπουμε ένα πολύ κακό χέρι από την Τουρκία,που βομβαρδίζει βασικά όλους τους συμμάχους της Παγκόσμιος Συνασπισμός κατά του ISIS . Ενώ ο Συνασπισμός πολεμά το ISIS, η Τουρκία πολεμά επί τόπου τους συμμάχους του Συνασπισμού».
Το 2015, 300.000 Γιαζίντι ζούσαν σε καταυλισμούς για εσωτερικά εκτοπισμένα άτομα. Μια Αμερικανίδα ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Amy L. Beam, συγγραφέας του The Last Yezidi Genocide , που τεκμηριώνει τις φρικαλεότητες που διέπραξε το ISIS, μετακόμισε στο Κουρδιστάν του Ιράκ, απέκτησε ιρακινές ταυτότητες και διαβατήρια για σχεδόν 1.000 Γιαζίντι για να φύγουν από το Ιράκ. Πολλές από αυτές τις γυναίκες και τα παιδιά της είπαν τις ιστορίες τους για βασανιστήρια και κακοποίηση ενώ ήταν αιχμάλωτη του ISIS. Ο Beam είπε στον Gatestone:
“Μετά από σχεδόν οκτώ χρόνια εκτοπισμού, χωρίς ανοικοδόμηση και αποζημίωση, οι Γιαζίντι αισθάνονται ότι δεν υπάρχει μέλλον στο Ιράκ. Μετά τις πιο πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές στο Khanasor της Σινγκάλ από την Τουρκία, οι Γιαζίντι με πλημμύρισαν με όλο και πιο απελπισμένα αιτήματα να τους βοηθήσω να λάβουν άσυλο.
“Όσο η Τουρκία συνεχίζει να πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές στη Σινγκάλ ατιμώρητα με το ψεύτικο πρόσχημα της δολοφονίας των “τρομοκρατών του ΡΚΚ”, οι Εζίντι συνεχίζουν να ζουν με διαρκή φόβο. Όσοι εξακολουθούν να ζουν σε στρατόπεδα στο Κουρδιστάν δεν θα επιστρέψουν στη Σινγκάλ. Η διεθνής κοινότητα έχει ντροπιάσει δεν κατάφεραν να ξαναχτίσουν την πατρίδα τους.
«Αν και οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας παρέχουν ασφάλεια στο έδαφος στη Σινγκάλ από τον Οκτώβριο του 2017, ούτε η ιρακινή ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η περιοχή του Κουρδιστάν του Ιράκ (KRI), ούτε οι δυνάμεις του Συνασπισμού μπόρεσαν να προστατεύσουν τη Σινγκάλ από τις φονικές αεροπορικές επιδρομές της Τουρκίας στη Σινγκάλ. Όχι καταγγελία έχει καταχωρηθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την εισβολή της Τουρκίας στον ιρακινό εναέριο χώρο».
“Είναι πολύ καθυστερημένο για όλες τις χώρες να προσφέρουν γενικό άσυλο σε οποιονδήποτε Ezidi από το Ιράκ ή τη Συρία. Πολύ λίγη δικαιοσύνη έχει αποδοθεί από τις διώξεις του ISIS στο Ιράκ.”
Ο Ιμπραήμ προέτρεψε τη Δύση και τη διεθνή κοινότητα να βοηθήσουν να τερματιστούν οι στρατιωτικές επιθέσεις της Τουρκίας κατά των Γιαζίντι. Είπε:
“Εμείς ως Free Yezidi Foundation θα θέλαμε να δούμε μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το Sinjar. Αυτές οι επιθέσεις εναντίον του λαού μας πρέπει να σταματήσουν. Η Τουρκία δεν έχει δικαίωμα να επιτίθεται στους Yezidi που είναι ιθαγενείς στο Sinjar. Yezidi επέζησαν από μια γενοκτονία. Βλέπουμε ένα μοτίβο με αυτές οι επιθέσεις: Κάθε φορά που η διεθνής κοινότητα απασχολείται με μια άλλη κρίση, όπως συνέβη με το Αφγανιστάν και συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία, η Τουρκία ξεκινά αεροπορικές επιδρομές κατά των Γεζίντι στο Σιντζάρ. Νιώθουμε ανίσχυροι, καθώς η διεθνής κοινότητα δεν αντιδρά. Ένα ΝΑΤΟ Το μέλος θα πρέπει να συμπεριφέρεται καλύτερα από αυτό.”
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice