Διαφημίσεις

Η Μεγάλη Ερυθρά Κηλίδα του Δία είναι τόσο τεράστια που θα μπορούσε να χωρέσει ολόκληρη η Γη μέσα της. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αντικυκλωνική θύελλα σε όλο το Ηλιακό σύστημα και τώρα μία νέα έρευνα δείχνει πως οι άνεμοι γύρω από τις άκρες της κηλίδας επιταχύνονται μυστηριωδώς. Τα στοιχεία συλλέχθηκαν χάρη στην εκπληκτική ανάλυση του Hubble και δείχνουν πως από το 2009 έως το 2020 οι άνεμοι έχουν αυξηθεί σε ταχύτητα κατά 8%, περίπου 2.5 χιλιόμετρα την ώρα κάθε χρονιά.

Όταν είδα πρώτη φορά τα αποτελέσματα, αναρωτήθηκα “βγάζει νόημα αυτό;”. Κανείς δεν το έχει δει στο παρελθόν. Αλλά αυτό είναι κάτι που μόνο το Hubble μπορεί να κάνει. Οι συνεχείς παρατηρήσεις του Hubble έκαναν αυτήν την αποκάλυψη δυνατή. – Michael Wong, πλανητικός επιστήμονας του University of California

Οι ερευνητές μελέτησαν δεκάδες χιλιάδες διαφορετικές κατευθύνσεις και ταχύτητες ανέμων. Τα χρωματισμένα σύννεφα στις άκρες της θύελλας φτάνουν πλέον τα 640χλμ/ώρα και η ερώτηση του τι προκαλεί αυτήν την επιτάχυνση, δεν έχει έως τώρα απάντηση. Αποκλείστηκαν όμως ως λόγοι οι άνεμοι από τη γύρω ατμόσφαιρα και οι αλλαγές στη θερμοκρασία διαφορετικών υψομέτρων.

Είναι δύσκολο να κάνουμε διάγνωση καθώς το Hubble δεν μπορεί να δει στη βάση της θύελλας πολύ καλά. Οτιδήποτε κάτω από την κορυφή των νεφών είναι αόρατο στα δεδομένα, αλλά αποτελεί ένα ενδιαφέρον κομμάτι του παζλ που μπορεί να μας βοηθήσει να καταλάβουμε τι τροφοδοτεί τη Μεγάλη Ερυθρά Κηλίδα και πώς διατηρεί την ενέργειά της.

Οι αστρονόμοι παρατηρούν

By analysing images taken by the NASA/ESA Hubble Space Telescope between 2009 and 2020, researchers found that the average wind speed just within the boundaries of the Great Red Spot, set off by the outer green circle, have increased by up to 8 percent and exceed 640 kilometres per hour. In contrast, the winds near the storm’s innermost region, set off by a smaller green ring, are moving significantly more slowly. Both move counterclockwise.

Οι αστρονόμοι παρατηρούν τη Μεγάλη Ερυθρά Κηλίδα από το 17ο αιώνα, με συνεχείς παρατηρήσεις από το 1878.

Εφόσον δε διαθέτουμε ένα κυνηγό θυελλών στο Δία, δεν μπορούμε να μετράμε συνεχόμενα τους ανέμους στο σημείο αυτό. Το Hubble είναι το μόνο τηλεσκόπιο που έχει την κάλυψη και την ανάλυση για να καταγράψει τους ανέμους του Δία με τέτοια λεπτομέρεια.

unboxholics.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

10 σχόλια στο “Δίας: Οι άνεμοι γύρω από τη Μεγάλη Ερυθρά Κηλίδα επιταχύνονται μυστηριωδώς”
  1. Δέος…
    Πάμε για μια συνωμοσία τώρα. Ισχυρίζονται δύο Αμερικανοί στο ΥΤ (όχι οι Suspicious Observers) ότι το 2015 ο Δίας πέρασε την Ζώνη των Αστεροειδών και μπήκε στο διάστημα όπου ανήκουν οι εγγύς μας πλανήτες, αλλά η N.A.S.A [ = Never A Straight Answer… ha ha] μας το κρύβει επιμελώς. Aν αυτοί όντως έχουν δίκιο και αυτός ο γιγαντιαίος πλανήτης έχει μετακινηθεί πολύ πιο κοντά μας, τι επιπτώσεις μπορεί ήδη να έχει κάτι τέτοιο; Και τι έπεται αργότερα;

  2. ΈΛΛΗΝΑ, κατά τη δική μου άποψη, ο Δίας αποκλείεται να «πέρασε την Ζώνη των Αστεροειδών και μπήκε στο διάστημα.» Όπως πολύ σωστά το θέτεις, η Never A Straight Answer, μέσω της αποστολής του διαστημόπλοιου Juno, μας κατέδειξε πως έχουμε να κάνουμε με την Αιώνια Μεταβολή (Secular Variation) του Μαγνητικού Πεδίου του Δία.

  3. https://www.protothema.gr/technology/article/895486/megali-anakalupsi-to-magnitiko-pedio-tou-dia-allazei-opos-tis-gis/

    https://www.pbs.org/wgbh/nova/article/jupiter-wandering-magnetic-field/

    Η Ζώνη των Αστεροειδών εκτείνεται στην περιοχή που περικλείεται από τις τροχιές του Άρη και του Δία. Λόγο της ελλειπτικής τροχιάς του Δία κοντά στη Κύρια Ζώνη των αστεροειδών και της ισχυρής βαρυτικής του έλξης, οι Βαβυλώνιοι, αναγνώριζαν τον πλανήτη ως Nibiru [=διέλευση ή σημείο μετάβασης]

  4. Μας τα δείχνουν όλα, χωρίς να μας λένε τίποτα. Το ερώτημα που τίθεται, είναι, αν αυτή η μεταβολή του Μαγνητικού Πεδίου του Δία, οφείλεται σε εξωπλανητική δύναμη και αν ναι, ποια είναι αυτή. Έχει όνομα; …. Για παράδειγμα Νέμεσις… Χ…hercolubus…. Έχει παρέλθει κάποια προθεσμία; … [Data Limite] Chico Xavier …20.7.1969 – 20.7.2019

  5. Όπως είχα αναφέρει λίγες ημέρες νωρίτερα:
    13.9.2021 23:39:30UT Διαστημικός βράχος προσκρούει στο Δία. Το συμβάν κατέγραψε ο Βραζιλιάνος ερασιτέχνης αστρονόμος, José Luis Pereira, στο Σάο Καετάνο Ντο Σουλ. Η Γαλλική Αστρονομική Εταιρεία, επιβεβαίωσε το γεγονός της πρόσκρουσης.

    https://www.space.com/jupiter-impact-flash-photo-video

  6. Είναι δεδομένο ότι ο Δίας, ακριβώς λόγω της ελλειπτικής τροχιάς του κοντά στη Κύρια Ζώνη των αστεροειδών και της ισχυρής βαρυτικής του έλξης, βομβαρδίζεται αρκετά συχνά από βράχους. Ωστόσο, στην συγκεκριμένη περίπτωση, πρόκειται για μεγάλο σε μέγεθος διαστημικό βράχο. Όχι στο μέγεθος των συμβάντων του 1994 και του 2009, αλλά αρκετά σημαντικό ώστε να το αποθανατίσει ένας ερασιτέχνης αστρονόμος από απόσταση εκατομμυρίων χλμ. με τα μέσα που διαθέτει.

  7. Τώρα, στο διαδίκτυο υπάρχουν αναφορές για σμήνος αστεροειδών που κατευθύνονται προς τη Γη κατά την περίοδο Οκτωβρίου ‘21– Μαρτίου ‘22.

    Μιας και αναφέρθηκα στο Δία και τη μαγνητόσφαιρά του, η οποία σαφώς και επηρεάζει το διαστημικό καιρό, προσοχή από σήμερα 30.09.2021 21:00 UT λόγω εκροής στεμματικής εκπομπής μάζας κατευθυνόμενης προς τη Γη. Σεισμική δραστηριότητα – ηφαίστεια.

  8. @ Filarianna, μάλλον άθελά μου και για καλή μου τύχη, έριξα άδεια για να πιάσω γεμάτα. 🙂 Αυτό που έγραψες για τις δοξασίες των Βαβυλώνιων (“αναγνώριζαν τον πλανήτη ως Nibiru”) σε συνδυασμό με το δεδομένο της μεταβολής του μαγνητικού πεδίου του, ως ερευνητικά μυαλά, το κρατάμε.

    Αφού στο διάστημα “τα πάντα ρει”, δεν αποκλείεται να έχουν γίνει κι άλλες μεταβολές (τροχιά;) τις οποίες η “Νever A Straight Answer” ή δεν μπορεί ή δεν θέλει να σχολιάσει. Θα έχουμε το νου μας… και πάλι εδώ είμαστε.

  9. Αριστοφάνη, πειραχτήρι αγαπημένο, πίσω στις νεφέλες. Και πες μας τι βλέπεις από εκεί πάνω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek