Γράφει ο Χρήστος Μαντζιάρης
Όταν ο Πούτιν αναφερόταν πριν απ’ ολίγες ημέρες στις «πονηριές» της Γερμανίας και την προειδοποίησε ότι το Βερολίνο απέχει μόνο 7 ώρες οδικώς από την Ρωσία, είχε υπόψιν του τις υπουλότατες κινήσεις της Γερμανίας, και, στα Βαλκάνια. Οι πονηριές της Γερμανίας καρποφόρησαν για λίγο με την Συνθήκη των Πρεσπών, που σημαίνει ότι σε ενδεχόμενο πόλεμο στα Βαλκάνια η Ελλάς θα είναι πρωταγωνιστής καθόσον μας αμφισβητούν επισήμως τα βόρεια και ανατολικά σύνορά μας.
Η Γερμανία σχεδιάζει να πυροδοτήσει πόλεμο στα Βαλκάνια ώστε να πάρει αυτά που ονειρεύεται αιώνες τώρα. Βρίσκει την εποχή ευνοϊκή γι αυτήν και ξεκίνησε την εμπλοκή της στα εσωτερικά της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης (Β-Ε) με σκοπό να «την σώσει». Προφανώς εκτιμά ότι εφόσον οι Ρώσοι είναι μπλεγμένοι στην Ουκρανία, δεν θα μπορέσουν να επέμβουν στα Βαλκάνια για να σώσουν το προπύργιό τους, την Σερβία. Αλλά αν επέμβουν θ’ αδυνατήσει το μέτωπο της Ουκρανίας. Έτσι ή αλλιώς η Γερμανία εκτιμά ότι θα φέρει την Ρωσία σε δύσκολη θέση και πιστεύει ότι θα ευνοηθεί σε κάθε περίπτωση.
Η Ελλάς είναι σε δύσκολη θέση διότι κάκιστοι πολιτικοί δημιούργησαν ένα τρισκάκιστο κράτος για ένα υπέροχο έθνος και φαίνεται ότι θα είναι το εύκολο θύμα. Επίσης, όλ’ αυτά συμβαίνουν την στιγμή που οι αμερικανοί έχουν την μεγαλύτερη στρατιωτική βάση στον κόσμο στο Κόσσοβο και έχουν άλλες 3 σημαντικές βάσεις στην Ελλάδα. Είναι λογικό ότι εάν ξεσπάσει πόλεμος εδώ, η Ελλάς θα παρασυρθεί διττώς. Επομένως εάν αναγκάσουν οι γερμανοαμερικανοί την Ρωσία να έλθει προς τα ‘δω, θα συμβούν ακραία πολεμικά γεγονότα.
Οι πονηριές της Γερμανίας οπωσδήποτε και μας αφορούν διότι με την Συμφωνία των Πρεσπών επέκτειναν το πρόβλημα σ’ όλα τα Βαλκάνια. Την Συμφωνία των Πρεσπών, την σαμποτάρισε αριστοτεχνικά η Ρωσία, και γι’ αρκετούς λόγους μπορεί ν’ ακυρωθεί ανά πάσα στιγμή. Γι αυτό άλλωστε έχει τελματώσει προς το παρόν, επειδή τα Σκόπια αδυνατούν να εφαρμόσουν κάποιους όρους, οπότε θίγεται η Γερμανία. Η Γερμανία που ονειρεύεται την ένωση των «δύο Μακεδονιών» με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη ώστε να βγει στο Αιγαίο διότι τα Σκόπια είναι τώρα γερμανικό προτεκτοράτο.
Ας δούμε πως εμπλέκεται η Ρωσία στην Συμφωνία των Πρεσπών ώστε να καταλάβουμε την απογοήτευση της Γερμανίας και γιατί επιδιώκει το αιματοκύλισμα των Βαλκανίων. Στην Συμφωνία των Πρεσπών έπρεπε να συμμετέχει και η Βουλγαρία λόγω της «Μακεδονίας του Πιρίν». Αυτό δεν έγινε λόγω Ρωσίας. Από την άλλη η Συμφωνία των Πρεσπών είναι δομημένη βάσει Γερμανικών συμφερόντων (Βορράς – Νότος), αντί των αγγλικών (Ανατολή – Δύση). Οπότε χωρίς να ικανοποιηθούν η Ρωσία και η Αγγλία είναι λογικό η Συνθήκη να είναι γι ακύρωση.
Οι Γερμανοί βρήκαν εδώ το πρόθυμο θνησιγενές ψευτορωμέϊκο, που είχε διασυνδέσεις μαζί τους από την εποχή των Ναζί, και έκαναν ότι έκαναν μόνο και μόνο για να ικανοποιηθεί η Γερμανία παραμελώντας, όλους τους άλλους. Εν τω μεταξύ, η παράδοση της Μακεδονίας ξεκίνησε με επίσημα έγγραφα της τότε Κυβερνήσεως στην Ελλάδα, πολύ παλαιότερα, αλλά ουδείς ασχολήθηκε με το θέμα.
Η Αγγλία μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών βγήκε από την Ευρωπαϊκή, δήθεν, Ένωση διότι βασική αρχή της αγγλικής διπλωματίας είναι «ποτέ η Γερμανία στο Αιγαίο Πέλαγος». Η δε Ρωσία από πριν φρόντισε να μην συμμετάσχει η Βουλγαρία στην Συνθήκη αυτή. Πρέπει να ξέρουμε ότι την Βουλγαρία την ελέγχει απόλυτα η ρωσική μαφία. Οι ίδιοι οι βούλγαροι λένε για την χώρα τους ότι «οι άλλες χώρες έχουν μαφία, και ‘δω η μαφία έχει χώρα». Ο Μπορίσωφ, προφανώς πιεζόμενος από τους Ρώσους, «έκανε την πάπια» στην Συμφωνία, οπότε τον περίμεναν οι γερμανοί για να τον τιμωρήσουν. Γι αυτό συνελήφθη για διαφθορά, αλλά δεν μας είπαν ποιος πίεσε και τον άφησαν μετά ελεύθερο! Η Ρωσία είναι κρυφά πανίσχυρη στην Βουλγαρία.
Φθάνοντας στο σήμερα, η Γερμανία φάνηκε ότι είναι ανίσχυρη και οδεύει πάλι για μεγάλη ήττα, λόγω της προδιαγραφόμενης ήττας στης στο Μακεδονικό. «Που πας, χωρίς στρατό και ενεργειακή αυτάρκεια, ρε Καραμητρόφεν». Θέλει να δημιουργήσει προβλήματα στην Ρωσία μέσω της πλήρως ρωσόφιλης Σερβίας με αφορμή την Β-Ε. Και όταν παίρνουν φωτιά τα βαλκάνια, καίγεται όλος ο κόσμος, επειδή τα συμφέροντα εδώ είναι τεράστια.
Τα γεγονότα τελευταία στα Δυτικά Βαλκάνια εξελίσσονται ως εξής. Ο Μίλοραντ Ντόντιτς, ο εκπρόσωπος των σέρβων στην τριμελή Προεδρία της Β-Ε, δήλωσε ότι πλέον η Βοσνία δεν μπορεί να συνεχίσει να υφίσταται ως κράτος και οδεύει προς διάλυση. Μια διάλυση της Β-Ε ευνοεί φυσικά την Σερβία, άρα και την Ρωσία. Πριν από τις δηλώσεις αυτές, η Ρουμανία είχε ήδη στείλει τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού στην Β-Ε.
Αμέσως δραστηριοποιήθηκε η Γερμανία, πιεζομένη και από τις ασταθείς καταστάσεις. Συναντήθηκαν την 1η Απριλίου οι καγκελάριοι της Γερμανίας και της «Γερμανίας», δηλαδή της Γερμανίας και της Αυστρίας (το «Αυστρία» προέρχεται από το γερμανικό «Οστ Ράιχ» δηλαδή «Ανατολικό Βασίλειο», το «δυτικό Βασίλειο» είναι η Γερμανία) και ιδού τι δήλωσαν η Γερμανία και η «Γερμανία», ή οι Όλαφ
Σολτς και Καρλ Νεχάμερ, φανερώνοντας ότι κάτι τους βιάζει και γι αυτό θέλουν την επίσπευση των διαδικασιών υπέρ μιας γρήγορης ενταξιακής προοπτικής στην ΕΕ τους για χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.
Σύμφωνα με τον Σόλτς «Οποιαδήποτε καθυστέρηση καθιστά τα Δυτικά Βαλκάνια ευάλωτα και ανοιχτά στη επιρροή τρίτων». Ο δε Νεχάμερ προειδοποίησε για την επιρροή της Ρωσίας, Κίνας και Αραβικών κρατών στα Δυτικά Βαλκάνια. Λησμόνησαν όμως την επιρροή της Τουρκίας σε Αλβανία, Κόσσοβο και Σκόπια.
Δήλωσε ο Νεχάμερ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Γερμανικής Κυβερνήσεως ότι «πρέπει να πειστούν οι σκεπτικιστές της ΕΕ (άρα δεν αφορά την Ελλάδα που λέει πάντα «γιαβόλ») ότι πρέπει να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία, αν και υπάρχουν και χώρες που απέχουν πολύ από την ευρωπαϊκή προοπτική».
Δήλωσαν οι Καγκελάριοι ότι η Β-Ε χρειάζεται επειγόντως την επείγουσα βοήθειά τους, (λές και τους την ζήτησε κανείς), διότι η κατάσταση είναι δύσκολη και τεταμένη και πρέπει να συμπαρασταθούν στην χώρα. «Η Β-Ε είναι ιστορική κληρονομιά για μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και είναι υποχρέωσή μας να μην την εγκαταλείψουμε αυτή την στιγμή στην φάση της πολιτικής δοκιμασίας της. Η Σερβία προσπαθεί να διασπάσει την ενότητα της Ομοσπονδίας Β-Ε και να την επαναπροσδιορίσει». αυτά τα δήλωσαν μιλώντας σοβαρά.
Η δε γερμανική Βουλή όταν αποφάσιζε την ανάπτυξη στρατευμάτων (χωρίς την συμμετοχή της Γερμανίας) επισήμαινε ότι ένα άλλο πράγμα που δεν πρέπει να ξεχαστεί είναι η Σερβία. «Η Σερβία είναι ένας σημαντικός -αν όχι ο πιο σημαντικός- παίκτης στα Δυτικά Βαλκάνια. Φυσικά, υπάρχουν ακόμη πολλές προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν όσον αφορά την ευρωπαϊκή ενταξιακή διαδικασία. Τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων άλλων μεγάλων δυνάμεων – της Ρωσικής Ομοσπονδίας, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας – είναι ήδη ορατά στη Σερβία. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι παρόντα παρακάτω».
Μετά από την συνάντηση των Καγκελαρίων, στις 5 Απριλίου, ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τα Δυτικά Βαλκάνια Γκαμπριέλ Εσκομπάρ δήλωσε ότι η «έννοια του πολίτη» για την Β-Ε μπορεί να συζητηθεί μόνο αν η Β-Ε γίνει μέλος της ΕΕ, αλλιώς υφίσταται το πλαίσιο της Συμφωνίας του Ντέιτον, ο οποίος πιστεύει ότι η Β-Ε δεν είναι λειτουργικό κράτος επειδή οι θεσμοί της «δεν είναι αποτελεσματικοί για μεγάλο χρονικό διάστημα», «κάτι που δεν είναι συνέπεια της Συμφωνίας του Ντέιτον αλλά η έλλειψη καλής θέλησης» της πολιτικής ηγεσίας στη Β-Ε. «Το πρόβλημα είναι η ανεύθυνη ηγεσία, η διαφθορά, οι πολιτικοί που επιμένουν να παραμείνουν στην εξουσία πάση θυσία». «Οι πολιτικοί ηγέτες με τέτοιους βαθμούς αξιολόγησης στον ιδιωτικό τομέα θα απολύονταν», είπε ο Εσκομπάρ, φανερώνοντας έτσι και την άγνοιά του για τους πολιτικούς ηγέτες στην Ελλάδα. Σχετικά με την έννοια ενός πολιτικού κράτους ο Αμερικανός είπε ότι θα μπορούσε να συζητηθεί «ίσως στο μέλλον», αφού η Β-Ε γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι «κατανοεί» τις ανησυχίες.
Ωστόσο, τονίζει ο Εσκομπάρ, υπάρχουν ειρηνευτικές δυνάμεις στην Β-Ε, η παρουσία του ΝΑΤΟ και ένας ύπατος εκπρόσωπος της διεθνούς κοινότητας. Επίσης είπε ότι οι νέοι στη Β-Ε δεν θέλουν να πολεμήσουν για κυβερνητικές δομές και διαφθορά των πολιτικών, και δεν βλέπει καμία πιθανότητα σύγκρουσης. Σε κάθε εμφάνισή του στα ΜΜΕ, ο Αμερικανός απεσταλμένος τονίζει ότι η βούληση για αλλαγή στη Β-Ε πρέπει να γίνει εντός της ίδιας της χώρας και όχι μέσω των ενεργειών της διεθνούς κοινότητας, γιατί είναι κυρίαρχη χώρα. Δηλαδή ο Εσκομπάρ δήλωσε ουδετερότητα επειδή γνωρίζει ότι η Β-Ε αδυνατεί να σωθεί από μόνη της.
Κατόπιν, στις 5 Απριλίου, η ΥΠΕΞ Γερμανίας Α. Μπέρμποκ, εξέφρασε την θέλησή της να στείλει γερμανικό στρατό στην Β-Ε διότι η Σερβία θέλει να εντάξει τον σερβικό τομέα της Βοσνίας στην «μητέρα Σερβία». Μιλάνε στην Γερμανία για τριψήφιο αριθμό γερμανών στρατιωτικών χωρίς να έχει καθορισθεί μέχρι τώρα ο ακριβής αριθμός τους.
Τώρα, στις 6 Απριλίου, στην συζήτηση που έγινε στην γερμανική βουλή για την Β-Ε, ζητήθηκε η εμπλοκή του γερμανικού στρατού στην Β-Ε μέσω του Ευρωστρατού και να επιβληθούν κυρώσεις στην Σερβία, ενώ υποστηρίζεται ότι ο Ντόντιτς στην Β-Ε τον υποστηρίζει ο Πούτιν. Είναι φανερό ότι υπάρχει μια αυξανόμενη δυναμική στην αποστολή γερμανικού στρατού στα Βαλκάνια.
Οι εξελίξεις στην γειτονιά μας είναι ραγδαίες, και στην Ελλάδα δεν δημοσιεύονται ειδήσεις για το τι πραγματικά συμβαίνει στα βόρεια σύνορά μας. Μόνο για τον Ερντογάν (ο κακός ο λύκος) και την Πισπιρίγκου (κοκκινοσκουφίτσα) μιλάνε τα ΜΜΕ, αποπροσανατολίζοντας τους υπνοσοφιστές. Υπνοσοφιστές είναι αυτοί που αμολάνε αστείες σοφιστείες με σοβαρό ύφος ανάλογα με το τι θα κατεβάσει η γκλάβα τους την δεδομένη στιγμή, ενώ στην πραγματικότητα κοιμούνται όρθιοι. Υπνοσοφιστές μεν, ψηφοφόροι δε.
Ακόμη και η ταπεινή Αλβανία ασκεί τώρα καλύτερη πολιτική, από τους δικούς μας ελληνόφωνους, όπως φαίνεται και από την συμμετοχή της στην λεγομένη «μικρή Σέγκεν» που σχηματίσθηκε με πρωτοβουλία της Σερβίας, με συμμετοχή και των Σκοπίων.
Η Γερμανία έχει αποφασίσει την στρατιωτική της εμπλοκή στα Βαλκάνια μέσω της Β-Ε στοχοποιώντας έμμεσα την Σερβία και προκαλώντας την Ρωσία. Αυτό σημαίνει επέκταση του πολέμου στα μέρη μας. Και όταν έρχονται γερμανοί στρατιώτες στην γειτονιά μας κάνουν αυτό που έκαναν και πρόγονοί τους. Έβγαιναν στο Αιγαίο. Η κατάσταση γίνεται κρίσιμη στα βόρεια σύνορά μας. Η Ελλάς, που μας έλεγαν ότι δεν έχει κίνδυνο από Βορρά και διέλυσαν τον στρατό μας στην Βόρειο Ελλάδα, κινδυνεύει και από Βορρά. Τώρα, διαλύουν τον στρατό μας και στα ανατολικά μας σύνορα. Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς τι μας ετοιμάζουν. Η Ελλάς θα βρεθεί, κατόπιν σχεδιασμού, απροετοίμαστη στις επικείμενες κρίσιμες καταστάσεις. Γρηγορείτε! Οι Γερμανοί πλησιάζουν από Βορρά!
Ας μας γίνει επιτέλους μάθημα το ότι η επιθετική πορεία των σταυροφόρων στην Κωνσταντινούπολη ξεκίνησε από την Ζαντάρ.
Χρήστος Μαντζιάρης
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice