Απίστευτη Φάρσα στην πρωθυπουργό της Ιταλίας από τους γνωστούς Ρώσους κωμικούς Βόβαν και Λέξους.
Η ΜΕΛΟΝΙ, ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΗ ΟΤΙ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΡΑΤΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ.
18/09/2023 – Σε άφησε η κοπέλα σου; Μήπως τσακώθηκες με τον καλύτερό σου φίλο; Πονάει η μέση σου; Δεν είσαι ικανοποιημένος με τη δουλειά σου; Κανένα πρόβλημα!!! Επέλεξε μια ήπειρο, τηλεφώνησε στο Παλάτσο Κίτζι και ισχυρίσου ότι είσαι ο πρόεδρός της. Θα σας συνδέσουν με την Τζόρτζια Μελόνι, η οποία, για να σου φτιάξει το κέφι, θα σου αποσπάσει την προσοχή από τις ανησυχίες σου απαντώντας σε όποιες ερωτήσεις έχεις σχετικά με κρατικά μυστικά και τη διεθνή κατάσταση και θα περάσεις μια ευχάριστη βραδιά παρέα με την Τζόρτζια.
Φυσικά δεν ξεχνάμε ότι θύμα των ίδιων 2 Ρώσων ήταν και ο Κώστας Μπακογιάννης. Εδώ το βίντεο:
Δεν ήταν αρκετό για τη Giorgia που μόλις μείωσε τις συντάξεις κατά 20%, τριπλασίασε τα ηλεκτρομαγνητικά όρια του 5G, εισήγαγε την άμεση κατάσχεση στους τρεχούμενους λογαριασμούς και απέφυγε να υπογράψει το ψήφισμα για ανθρωπιστική εκεχειρία στην Παλαιστίνη στον ΟΗΕ, τώρα είχε χρόνο για κουβεντούλα με τον υποτιθέμενο Αφρικανό διπλωμάτη.
Τηλεφωνική φάρσα προς την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, θύμα του ρωσικού διδύμου Βόβαν και Λέξους που παρίστανε τον πρόεδρο της Επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης. Στο τηλεφώνημα, το οποίο χρονολογείται από τις 18 Σεπτεμβρίου, όπως διευκρινίζει το Παλάτσο Κίτζι, η πρωθυπουργός ένιωσε άνετα να τους πει… τα σώψυχά της, πως «πρέπει να βρεθεί λύση για το Ουκρανικό, γιατί υπάρχει μια κόπωση», το μεταναστευτικό ζήτημα και η σχέση με άλλους ηγέτες της ΕΕ, πως η Γαλλία έχει σοβαρές ευθύνες για Λιβύη και Νίγηρα και άλλα… μαργαριτάρια.
“Μας εξέπληξε. Γιατί στις περισσότερες φάρσες που κάναμε στους πολιτικούς ηγέτες, πάντα μας απαντούσαν σαν να διάβαζαν ανακοινώσεις. Ακούγονταν σαν ρομπότ ή σαν ChatGpt. Ενώ η Meloni μας φάνηκε ότι είχε τις δικές της ιδέες. Είναι αλήθεια ότι δεν αντιλήφθηκε τη φάρσα, αλλά μίλησε εκφράζοντας σημαντικές έννοιες, ακόμη και επικριτικά, για παράδειγμα, για τους εταίρους της ΕΕ”, δήλωσαν οι δύο κωμικοί, Βλαντιμίρ Κουζνέτσοφ και Αλεξέι Στογιάροφ, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησαν στη Lapresse.
“Φανταζόμαστε ότι δημιουργήθηκε έντονη κριτική με τη φάρσα μας. Αλλά τώρα η Τζόρτζια Μελόνι ανήκει στη λίστα με τους “σπουδαίους που τους κάναμε πλάκα”, συνέχισαν οι δύο, οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ως δημοσιογράφοι-πράνκερς (prank, φάρσα ή πλάκα στα αγγλικά).
Οι Βόβαν και Λέξους εξήγησαν ότι επέλεξαν τη Μελόνι για τη φάρσα τους “πρώτον επειδή η Ιταλία είναι μέλος των G7” και έπειτα επειδή “στην Ιταλία υπάρχει αυτή ως σημαντική ηγέτιδα”, συμπλήρωσαν. “Γνωρίζουμε τον Σαλβίνι και πριν από αυτόν υπήρχε ο Μπερλουσκόνι. Αλλά και για τη Μελόνι έχουμε λάβει πολλά αιτήματα από ανθρώπους που μας ακολουθούν”, δήλωσαν.
Το Ηχητικό της φάρσας στη Μελόνι
Ερωτηθείσα τι σκέφτεται για τη σύγκρουση Ρωσίας με την Ουκρανία, επίσης υπό το πρίσμα των συνομιλιών της με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και άλλους, η Μελόνι απάντησε: “Βλέπω ότι υπάρχει μεγάλη κόπωση, πρέπει να πω την αλήθεια, από κάθε πλευρά”.
Ως εκ τούτου, επιθυμεί να υπάρξει σύντομα μια στιγμή “που όλοι θα καταλάβουν ότι χρειαζόμαστε μια διέξοδο. Το πρόβλημα είναι να βρεθεί μια διέξοδος που να μπορεί να γίνει αποδεκτή και από τις δύο πλευρές χωρίς να καταστραφεί το διεθνές δίκαιο. Έχω κάποιες ιδέες ως προς αυτό, για το πώς να χειριστούμε αυτή την κατάσταση, αλλά περιμένω την κατάλληλη στιγμή για να προσπαθήσω να τις θέσω στο τραπέζι”.
Η ίδια πρόσθεσε: “Η αντεπίθεση της Ουκρανίας μπορεί να μην πηγαίνει όπως αναμενόταν, προχωράει, αλλά δεν έχει αλλάξει την τύχη της σύγκρουσης. Όλοι καταλαβαίνουν ότι θα μπορούσε πραγματικά να διαρκέσει πολλά χρόνια αν δεν προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις. Το πρόβλημα είναι να βρούμε ποια είναι η αμοιβαία αποδεκτή λύση χωρίς να ανοίξουμε περισσότερες συγκρούσεις. Ξέρετε τι σκέφτομαι για τη Λιβύη, ίσως όχι, θα μπορούσαμε να συζητάμε για ώρες τι συνέβη στη Λιβύη, ίσως σήμερα κάποιος καταλαβαίνει ότι η κατάσταση μετά δεν είναι καλύτερη, πρέπει να βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει.
“Όλα τα χρήματα της ΕΕ πηγαίνουν τώρα στην Ουκρανία” λέει ο υποτιθέμενος Αφρικανός διπλωμάτης.
“Αυτό για το οποίο εργάζομαι είναι να διασφαλίσω ότι πηγαίνουν και στην Αφρική”, τονίζει η Μελόνι. Όσον αφορά το μεταναστευτικό ζήτημα, “η κατάσταση είναι λίγο περίπλοκη, είναι πολύ δύσκολο να τη διαχειριστούμε.
Από την αρχή του έτους, έχουν φτάσει περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι, κυρίως από την Τυνησία. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη από κάθε άποψη: από την ανθρωπιστική πλευρά, από την πλευρά της υλικοτεχνικής υποδομής και από την πλευρά της ασφάλειας. Αυτό που βλέπω είναι ότι αυτή η ροή είναι πιθανό να αυξηθεί λόγω της κατάστασης στην Αφρική, ιδίως στο Σαχέλ, αλλά και του προβλήματος των σιτηρών.
Συνεργαζόμαστε με την Ευρωπαϊκή Ένωση για ένα μνημόνιο με την Τυνησία”, λέει ο πρωθυπουργός. “Η Ευρώπη πίστευε για μεγάλο χρονικό διάστημα ότι θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα εγκαταλείποντάς το μόνο στην Ιταλία. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν είναι ότι αυτό είναι αδύνατο. Η έκταση του φαινομένου είναι κάτι που αφορά -κατά τη γνώμη μου- όχι μόνο την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και τα Ηνωμένα Έθνη.
Το πρόβλημα είναι ότι οι άλλοι δεν ενδιαφέρονται και δεν σηκώνουν το τηλέφωνο και συναινούν ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί μόνο από την Ιταλία, είναι ένας ηλίθιος τρόπος σκέψης”.
Όταν ο συνομιλητής αναφέρει την παρουσία υπερεθνικιστών στην Ουκρανία, η πρωθυπουργός απαντά: “Όχι, δεν συμφωνώ με αυτό. Νομίζω ότι ο εθνικισμός είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Πούτιν”.
Όταν στη συνέχεια αναφέρεται το όνομα του Στεπάν Μπαντέρα, η Μελόνι απαντά: “Δεν τον γνωρίζω. Νομίζω ότι” οι Ουκρανοί “κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν και αυτό που είναι σωστό και εμείς προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε”.
Παλάτσο Κίτζι: “Εξαπατηθήκαμε από έναν απατεώνα”
“Το Γραφείο του Διπλωματικού Συμβούλου του Προέδρου του Υπουργικού Συμβουλίου εκφράζει τη λύπη του που παραπλανήθηκε από έναν απατεώνα που παρουσιάστηκε ως Πρόεδρος της Επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης και ο οποίος τέθηκε σε τηλεφωνική επαφή με τον Πρόεδρο Meloni. Το επεισόδιο συνέβη στις 18 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο των εντατικών προσπαθειών που κατέβαλε η Πρόεδρος Meloni εκείνες τις ώρες για την ενίσχυση των σχέσεων με τους Αφρικανούς ηγέτες με τους οποίους είχε σημαντικές συναντήσεις στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ μεταξύ 19 και 21 Σεπτεμβρίου”. Αυτό αναφέρεται σε σημείωμα από το Palazzo Chigi μετά τη φάρσα που έκαναν οι δύο Ρώσοι κωμικοί στην πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι στο τηλέφωνο, στην οποία ο ένας από αυτούς προσποιήθηκε τον Αφρικανό ηγέτη.
Ρέντσι: “Γελοιοποίηση για την Ιταλία”
“Τι φιγούρα για την Ιταλία και για την Τζόρτζια Μελόνι. Δύο Ρώσοι κωμικοί διακωμώδησαν το Palazzo Chigi και μίλησαν με τον πρωθυπουργό παριστάνοντας τους Αφρικανούς ηγέτες. Έχοντας δουλέψει μερικά χρόνια στο Τσίτζι, αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να φτάσει κανείς σε ένα τόσο καταστροφικό επίπεδο επιπολαιότητας που γελοιοποιεί όχι μόνο τη Μελόνι αλλά και την Ιταλική Δημοκρατία”. Αυτό έγραψε στο Facebook ο ηγέτης του Italia viva, Matteo Renzi.
Παραιτήσεις μετά τη φάρσα!
Την παραίτησή του στην Τζόρτζια Μελόνι υπέβαλε ο διπλωματικός της σύμβουλος Φραντσέσκο Ταλό μετά τη φάρσα των δύο Ρώσων κωμικών ηθοποιών, Βόβαν και Λέξους. Σύμφωνα με την Ιταλίδα πρωθυπουργό, η παραίτηση έγινε δεκτή.
Ο Ταλό ανέλαβε την ευθύνη για τους ελλιπείς ελέγχους που κατέστησαν δυνατό το τηλεφώνημα-φάρσα των δύο Ρώσων στην Τζόρτζια Μελόνι κατά τη διάρκεια του οποίου ο πόλεμος στην Ουκρανία βρέθηκε στο επίκεντρο.
«Η υπόθεση δεν έτυχε κατάλληλου χειρισμού, υπήρξε μια σχετική επιπολαιότητα. Εγώ, όταν το τηλεφωνικό κέντρο της προεδρίας της κυβέρνησής μου περνά ένα τηλεφώνημα, πρέπει να το θεωρήσω έγκυρο», δήλωσε η Μελόνι.
Παράλληλα πρόσθεσε ότι «κατά την τηλεφωνική αυτή επικοινωνία είχα κάποιες αμφιβολίες, ιδίως σε σχέση με αναφορές στον ουκρανικό εθνικισμό, και ενημέρωσα τον διπλωματικό μου σύμβουλο, αλλά στη συνέχεια δεν έγιναν οι αναγκαίες επαληθεύσεις».
Ο Ιταλικός τύπος διερωτάται
Ο Τύπος, δε, διερωτάται πώς μπόρεσαν να βρουν οι δύο ηθοποιοί το τηλέφωνο της Μελόνι, γιατί ο διπλωματικός της σύμβουλος δεν «πέρασε από κόσκινο» το αίτημά τους και πώς είναι δυνατόν η ίδια να μην κατάλαβε -και λόγω προφοράς- ότι στην άλλη άκρη της γραμμής δεν μπορούσε να βρίσκεται ένας Αφρικανός αξιωματούχος.
Ως «ελαφρυντικό στοιχείο», βέβαια, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι θύματα παρόμοιας φάρσας στο παρελθόν έχουν πέσει η Ανγκελα Μέρκελ, ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο Ισπανός Πέδρο Σάντσεθ.
πηγη nioland.substack.com
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice