Η ΥΠΕΡΒΑΡΥΤΗΤΑ, Ο ΥΠΕΡΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
Η κλασσική Ευκλείδεια γεωμετρία ορίζει ένα ευθύγραμμο ή «επίπεδο» χώρο. Με την αμφισβήτηση του πέμπτου αξιώματος του Ευκλείδη των παραλλήλων ευθειών, δηλαδή του ότι από ένα σημείο εκτός ευθείας άγεται μία και μόνη ευθεία παράλληλη με αυτήν, οδηγηθήκαμε στις λεγόμενες καμπύλες γεωμετρίες: την υπερβολική γεωμετρία (που δέχεται ότι από ένα σημείο άγονται δύο τουλάχιστον ευθείες παράλληλες με αυτήν) και την ελλειπτική γεωμετρία (στην οποία δεν υπάρχουν παράλληλες ευθείες).
Με τις μη Ευκλείδειες γεωμετρίες ορίζεται γενικά ένας καμπύλος χώρος. Η ελλειπτική γεωμετρία του Riemann περιλαμβάνει την ύπαρξη ενός τετραδιάστατου χώρου, με την ίδια αναλογία που η επιφάνεια μιας τρισδιάστατης σφαίρας αντιπροσωπεύει μια διδιάστατη ελλειπτική γεωμετρία. Ο εβραίος Αϊνστάιν στηρίχθηκε στη γεωμετρία του Riemann για να αναπτύξει την υποθετική γενική θεωρία της σχετικότητας και όρισε έτσι τον τετραδιάστατο χωρόχρονο, ο οποίος εκτός από τις τρεις γνωστές χωρικές διαστάσεις (μήκος, πλάτος, ύψος) του Ευκλείδειου χώρου, περιελάμβανε και μια τέταρτη, μη χωρική διάσταση, το χρόνο.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ “ΑΝΩΤΕΡΕΣ” ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ;
Από τη μεριά της η διανυσματική γεωμετρία μπορεί να ορίσει χώρους οσωνδήποτε διαστάσεων, οι οποίες όμως παραμένουν καθαρές μαθηματικές συλλήψεις, χωρίς καμία άμεση πρακτική σημασία για την κατανόηση του κόσμου. Ο κόσμος όμως, παρότι περιορίζεται διαστατικά από τις αισθήσεις μας μόνο στις τρεις Ευκλείδειες χωρικές διαστάσεις, θα μπορούσε κάλλιστα να περιλαμβάνει και άλλες ανώτερες διαστάσεις μη άμεσα εποπτικές από εμάς, τις οποίες θα πρέπει να υποθέσουν αναγκαστικά οι φυσικοί και οι κοσμολόγοι για να εξηγήσουν τη λειτουργία του κόσμου. Το ότι αυτές οι ανώτερες διαστάσεις δεν «φαίνονται» δεν αποτελεί περιορισμό, διότι πολλά πράγματα δεν «φαίνονται» και όμως «είναι», όπως π.χ. τα ερτζιανά κύματα που δεν τα βλέπουν τα μάτια μας, αλλά τα συλλαμβάνουν παρόλα αυτά τα ραδιόφωνά μας.
Στη προσπάθειά τους οι επιστήμονες να ενοποιήσουν τις τέσσερες θεμελιώδεις δυνάμεις της φύσης (ηλεκτρομαγνητισμό, βαρύτητα, ασθενή και ισχυρή δύναμη) δημιούργησαν θεωρίες που δέχονταν την ύπαρξη περισσοτέρων των τεσσάρων διαστάσεων. Για παράδειγμα οι θεωρίες Καλούζα-Κλάιν ενοποιούν τη βαρύτητα με τον ηλεκτρομαγνητισμό επεκτείνοντας τη γενική θεωρία της σχετικότητας στις πέντε διαστάσεις. Η επέκταση επίσης της γενικής θεωρίας της σχετικότητας ώστε να περιλαμβάνει και τις αλληλεπιδράσεις της σωματιδιακής φυσικής δημιούργησε τις θεωρίες των χορδών και υπεχορδών με δέκα διαστάσεις ή τις υπερβαρύτητας με 11 διαστάσεις.
Η συνήθης τώρα εξήγηση που δίνεται γιατί δεν βλέπουμε αυτές τις ανώτερες διαστάσεις είναι ότι αυτές είναι «τυλιγμένες» ή «συμπυκνωμένες» σε πολύ μικρά, αόρατα μεγέθη. Θα μπορούσαμε όμως να μην τις αντιλαμβανόμαστε απλά επειδή είμαστε περιορισμένοι στην επιφάνεια μιας τετραδιάστατης υπερφαίρας και δεν μπορούμε έτσι να αντιληφθούμε οποιαδήποτε ανώτερη διάσταση, όπως ακριβώς ένα διδιάστατο ον που είναι αναγκασμένο να ζει πάνω σε ένα επίπεδο δεν μπορεί να αντιληφθεί τη τρίτη διάσταση του ύψους ή του βάθους. Σύμφωνα με τον Κλάιν, αυτό που θεωρούμε σαν σημείο στον τετραδιάστατο χωρόχρονο είναι στη πραγματικότητα ένας πολύ μικρός βρόχος (μήκους 10-32εκ.) γύρω από την τετάρτη χωρική διάσταση του πενταδιάστατου τελικά γι’ αυτόν σύμπαντός μας. Είναι όπως ένα λάστιχο ποτίσματος που φαίνεται από μακριά μονοδιάστατο, αλλά άμα το πλησιάσουμε από κοντά μας αποκαλύπτει μια επιπλέον διάστασή του.
ΥΠΕΡΒΑΡΥΤΗΤΑ 11 ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ
Αντίστοιχα στην υπερβαρύτητα των 11 διαστάσεων κάθε σημείο του χωρόχρονου θεωρείται σαν ένας μικρός βρόχος που επεκτείνεται σε μια επτασφαίρα (όλες οι ανώτερες διαστάσεις είναι, όπως λέμε, συμπηγμένες μέσα στη φιάλη Καλούζα-Κλάιν)
Επειδή η θεωρία της υπερβαρύτητας εμφάνισε σημαντικά προβλήματα «απειρισμών» κατά τις αλληλεπιδράσεις των μηδενικής διάστασης (σημειακών) μέχρι τότε υποτιθέμενων σωματιδίων, αναπτύχθηκαν στη συνέχεια οι θεωρίες των χορδών, οι οποίες αντικατέστησαν τα σημειακά σωματίδια με μικροσκοπικές – ανοικτές (σαν τρίχα) ή κλειστές (βρόχοι) – χορδές. Οι διάφοροι τρόποι δόνησης ή «αρμονικές» αυτών των χορδών θεωρείται ότι παράγουν όλα τα γνωστά σωματίδια. Ανάλογα με τον τρόπο δόνησης ή «αρμονική» έχουμε και ένα ξεχωριστό σωματίδιο. Στη συνέχεια (1984) οι χορδές περιέλαβαν και την υπερσυμμετρία δημιουργώντας τις υπερσυμμετρικές χορδές ή υπερχορδές και μειώνοντας έτσι τις διαστάσεις του «υπερχώρου» από τις 26 των απλών χορδών στις 10 σημερινές διαστάσεις των υπερχορδών. Το μήκος κάθε υπερχορδής είναι της κλίμακας της κβαντικής βαρύτητας (μήκος του Πλανκ ή 10-33 εκ.).
ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΔΕΚΑΔΙΑΣΤΑΤΟ ΣΥΜΠΑΝ
Σύμφωνα με τη θεωρία των υπερχορδών ζούμε λοιπόν σε ένα δεκαδιάστατο σύμπαν στο οποίο οι έξη επιπλέον χωρικές διαστάσεις δημιουργούν μια μικροσκοπική αόρατη, συμπαγή σφαίρα γύρω από κάθε σημείο του τετραδιάστατου χωρόχρονου.
Τελικά μετά τις υπερχορδές, στην προσπάθεια θεμελίωσης μιας Θεωρίας των Πάντων, οδηγηθήκαμε στη σύγχρονη θεωρία των Μεμβρανών, πάνω στις οποίες είναι αναγκασμένες να ζουν οι ανοιχτές χορδές. Υπάρχουν διάφορα σχήματα και μεγέθη μεμβρανών. Μια μεβράνη-0 είναι ένα σωματίδιο. Μια μεμβράνη-1 είναι μια χορδή και μια μεμβράνη-2 μια κανονική μεμβράνη. Μια μεμβράνη-3 μπορεί να είναι ένα ολόκληρο σύμπαν. Η μεγαλύτερης διάστασης μεμβράνη που μπορούμε να έχουμε είναι η μεμβράνη-9.
Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ
Όλες οι θεωρίες των υπερχορδών περιγράφονται ισοδύναμα στη Θεωρία-Μ (από το «Μητέρα» όλων των Θεωριών ή από το «Μεμβράνη»), η οποία θεωρείται σαν η σημερινή Θεωρία των Πάντων. Μια μερική λύση της Θεωρίας-Μ είναι το σύμπαν μας σαν μια τετραδιάσταστη φυσαλίδα (μια τριδιάστατη μεμβράνη) που επιπλέει σε ένα υπερχώρο 11 διαστάσεων, επτά από τις οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν πολλά άλλα παράλληλα σύμπαντα.
ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΝ;
Το πλησιέστερο μάλιστα σύμπαν προς το δικό μας μπορεί σύμφωνα με τους επιστήμονες να βρίσκεται σε απόσταση ενός χιλιοστού από μας!
Όλα αυτά τα σύμπαντα δημιουργούνται σαν μια κβαντική διακύμανση του κενού. Όλη η βάση του κόσμου είναι το κενό, το «δωρεάν» και το «τίποτα». Όλα τα παράλληλα σύμπαντα δημιουργούνται από το κενό και επιπλέουν σαν «φυσαλίδες» πάνω σε αυτό. Δημιουργώντας τοπικές ασυμμετρίες μέσα σε αυτό το κενό, μέσα σε αυτό το «τίποτα» μπορούμε να κινηθούμε δωρεάν παράγοντας την απαραίτητη ενέργεια προς το σκοπό αυτό πάλι από το κενό, πάλι από το «τίποτα».
Αυτή είναι η μαγεία της Κοσμικής Μηχανολογίας, της φασματικής τελικά φύσης της πραγματικότητας.
ΟΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡΧΩΡΟΥ
Σύμφωνα λοιπόν με την τρέχουσα επιστημονική άποψη, οι θεμελιώδεις δυνάμεις της φύσης είναι απλώς δονήσεις του υπερχώρου. Η δόνηση της πέμπτης διάστασης δημιουργεί το φως και την ηλεκτρομαγνητική δύναμη και η δόνηση των ανώτερων διαστάσεων δημιουργεί τη πυρηνική ή ισχυρή δύναμη. Η σκοτεινή ύλη του σύμπαντος που ανιχνεύουν έμμεσα σήμερα οι επιστήμονες μπορεί αποδεικνύει την ύπαρξη ενός γειτονικού σύμπαντος με το δικό μας, μιας γειτονικής «παράλληλης» φυσαλίδας που επιπλέει μαζί με τη δική μας πάνω στην απρόσωπη μήτρα ή θάλασσα του κβαντικού κενού.
Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΚΟΙΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
Μια τελευταία σύγχρονη άποψη είναι ότι μόνον η βαρύτητα μπορεί να διαδίδεται μέσα στις υπερχωρικές διαστάσεις (γενικά σε όλες τις διαστάσεις) κι επομένως μπορεί να μη βλέπουμε αυτές τις ανώτερες διαστάσεις όχι γιατί είναι «συμπηγμένες» και υπερμικροσκοπικές, όπως έχουμε υποθέσει μέχρι τώρα, αλλά διότι η βαρύτητα είναι η μόνη δύναμη που διαδίδεται σε αυτές και έτσι μετατρέπεται σε μια πολύ ασθενική δύναμη.
Επειδή η βαρύτητα εξαρτάται τελικά, όπως προτείνεται, από το μέγεθος και πλήθος αυτών των ανώτερων «αόρατων» διαστάσεων, μεταβαλλόμενη αντιστρόφως ανάλογα με τον αριθμό τους συν δύο, θα μπορούσαμε να επινοήσουμε κατάλληλα πειράματα για να αποδείξουμε έμμεσα την ύπαρξή τους γνωρίζοντας επίσης ότι όσο μικρότερες είναι οι αποστάσεις στις οποίες κοιτάζουμε τόσο ισχυρότερη θα πρέπει να παρουσιάζεται η δύναμη της βαρύτητας.
Τέτοια πειράματα βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη.
Θα εντοπίσουμε άραγε το διπλανό μας
Σύμπαν;
Απέχει μόλις ένα χιλιοστό από μας.-
ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
autochthonesellhnes
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
o Αβαρης και το ιπταμενο οχημα του… ο Αριων ο Κιθαρωδος χτιζει τα τειχη της Θηβας με επιδραση ηχου στις πετρες… ο Leedskalnin που εθεαθη να κραταει μια πετρα στα χερια του και να της… τραγουδαει… Η θιβετανικη μεθοδος κτισηματος τειχων με ομαδα μουσικων, οπως καταγραφηκε απο ενα σουηδο μηχανικο… το πειραμα με τις 3 ηχητικες συχνοτητες στη μαζα που περιγραφεται στο βιβλιο “Αντιβαρυτητα” του Ευαγγελοπουλου… τοσα και τοσα… αλλα ποιος εχει και τα μεσα και τα κοτσια και το χρονο και το μυαλο, για να κανει ανεξαρτητη ερευνα την σημερον ημεραν…
Ιδου, η αποπληροφορηση σε ολο της το μεγαλειο : Ενω ο Thomas Towsend Brown μιλησε καθαρα για αναγκη υπαρξης και “MASSIVE” και “HIGH K DIELECTRICS” η wikipedia μας πασαρει τα LIFTERS τα οποια και λειτουργουν με ιοντικο ανεμο, και εχουν σαν διηλεκτρικο τον αερα… οποια διαστρεβλωση…. Our experimental measurements indicated the presence of a small but persistent weight loss in the scale of mg, for different values of the high voltage applied on the symmetrical capacitors, with maximum value for the weight loss 220 mg, for the maximum voltage applied ( up to 20 kV ) on the device sample. Our experimental results con rm the presence of a upward force acting on the system in both assemblies. arxiv.org/pdf/1502.06915.pdf On the Anomalous Weight Losses of High Voltage Symmetrical Capacitors Elio B. Porcelli and Victo S. Filho huffingtonpost.com/benjamin-t-solomon/hondas-gravity-modification-research_b_7531260.html HONDA EXPERIMENT APPLYING ELECTRIC FIELD TO THE CAPACITOR From the 1st of February until the 1st of March in 1996, the research group of the HONDA R&D Institute conducted ex-
periments to verify the B-B effect with an improved experimental device which rejected the influence of corona discharges and electric wind around the capacitor by setting the capacitor in the insulator oil contained within a metallic vessel as shown in Fig. 1. iseti.us/pdf/Musha-Biefeld-Brown.pdf scribd.com/document/77182918/Theoretical-Explanation-of-the-Biefield-Brown-Effect
ΕΥΓΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΝΙΚΟ! ΝΑ ΡΩΤΉΣΩ ΕΔΩ ΤΟ ΚΟΙΝΌ, ΤΙ ΈΓΙΝΕ , ΤΙ ΣΥΝΈΒΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΒΙΜΑΝΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΙΘΈΡΩΝ (ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΤΥΧΑΊΟ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΉΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΎΤΕΡΟΙ ΠΙΛΌΤΟΙ) ΣΉΜΕΡΑ ΕΊΜΑΣΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ;
h malakia paei sunnefo. Yperxordes parallhla sumpanta, kbanta, CERN, einstein. 8ewrhtikh fusikh h’ alliws paparologia. Ri3e kai merika gia ellhnes kai eukleidia gewmetria mesa na ta diabazei o ka8ysterhmenos kai na eyxarhstietai