Διαφημίσεις

Μετά την κατάρρευση του βρετανικού συστήματος εναέριας κυκλοφορίας, μεγάλες καθυστερήσεις και μπλακ άουτ στα αεροδρόμια όλου του κόσμου – Οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι αποκαταστάθηκε η βλάβη του δικτύου εναέριας κυκλοφορίας

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται εδώ και ώρες όλα τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια μετά την κατάρρευση του συστήματος εναέριας κυκλοφορίας της Βρετανίας.

Ντόμινο καθυστερήσεων και ακυρώσεων πτήσεων παρατηρείται σε όλα τα μεγάλά αεροδρόμια της Γηραιάς Ηπείρου, αλλά και της Αμερικής δεδομένου ότι η Μεγάλη Βρετανία αποτελεί παγκόσμιο κόμβο. Το ντόμινο αυτό έχει αρχίσει να επηρεάζει τα διεθνή αεροδρόμια της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας. Αναμένεται να επιδεινωθεί το πρόβλημα όσο περνούν οι ώρες και δεν αποκαθίσταται η ομαλή λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος εναέριας κυκλοφορίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Συγκεκριμένα, τα αεροπλάνα που αναχωρούν και πετούν από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καθηλωθεί σήμερα (28/08) μετά από ένα πρόβλημα με τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας που είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο του εναέριου χώρου. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας λένε ότι εφαρμόζουν περιορισμούς λόγω «τεχνικού σφάλματος».

Οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι αποκαταστάθηκε η βλάβη του δικτύου εναέριας κυκλοφορίας
Γύρω στις 18:00, η Εθνική Υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας (NΑΤS) ανέφερε ότι εντοπίστηκαν και διορθώθηκαν τα τεχνικά ζητήματα που προκάλεσαν βλάβη σε όλο το δίκτυο του συστήματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας από το πρωί της Δευτέρας.

Σε μία δήλωση στην ιστοσελίδα της , η «NΑΤS» επισημαίνει:

«Εντοπίσαμε και διορθώσαμε το τεχνικό ζήτημα που επηρεάζει το σύστημα σχεδιασμού πτήσεων από σήμερα το πρωί. Συνεργαζόμαστε στενά με αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια για τη διαχείριση των πτήσεων που επηρεάζονται, όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά.

Οι μηχανικοί μας θα παρακολουθούν προσεκτικά την απόδοση του συστήματος καθώς επιστρέφουμε στην κανονική λειτουργία.

Το ζήτημα του προγραμματισμού πτήσης επηρέασε την ικανότητα του συστήματος να επεξεργάζεται αυτόματα σχέδια πτήσης, πράγμα που σημαίνει ότι τα σχέδια πτήσης έπρεπε να υποβάλλονται σε χειροκίνητη επεξεργασία, κάτι που δεν μπορεί να γίνει με τον ίδιο όγκο, εξ ου και η απαίτηση για περιορισμούς ροής κυκλοφορίας.

Προτεραιότητά μας είναι πάντα να διασφαλίσουμε ότι κάθε πτήση στο Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει ασφαλής και λυπούμαστε ειλικρινά για την αναστάτωση που προκλήθηκε. Επικοινωνήστε με την αεροπορική σας εταιρεία για πληροφορίες σχετικά με το πώς αυτή η κατάσταση μπορεί να επηρεάσει την πτήση σας».

Νωρίτερα, η Εθνική Υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας της Βρετανίας δήλωσε ότι αντιμετωπίζει «τεχνικά προβλήματα» και ότι «εφάρμοσε περιορισμούς στη ροή της κυκλοφορίας για τη διατήρηση της ασφάλειας. Οι μηχανικοί εργάζονται για να βρουν και να διορθώσουν τη βλάβη. Ζητούμε συγγνώμη για την όποια αναστάτωση μπορεί να προκαλέσει αυτό».

Βλάβη στο σύστημα υπολογιστών
Νωρίτερα η σκωτσέζικη αεροπορική εταιρεία Loganair ανέφερε σε ανάρτησή της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter), ότι σημειώθηκε βλάβη στο δίκτυο των συστημάτων υπολογιστών ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στη Βρετανία, προειδοποιώντας ότι μπορεί να υπάρξουν καθυστερήσεις στις διεθνείς πτήσεις.

Η επικεφαλής επικοινωνίας του Gatwick Bronwyn Huband δήλωσε στο CNN ότι το αεροδρόμιο προσπαθεί να καταλάβει τι σημαίνουν τα τεχνικά προβλήματα για τις πτήσεις.

Διοικήσεις αεροδρομίων όπως αυτών του Λονδίνου και του Μπέρμιγχαμ ανέφεραν ότι εργάζονται για να κατανοήσουν τον αντίκτυπο του προβλήματος και το χρονοδιάγραμμα εντός του οποίου μπορούν να επανέλθουν οι κανονικές λειτουργίες, ενώ η British Airways τόνισε επίσης ότι συνεργάζεται στενά με την NATS για να κατανοήσει την έκταση του προβλήματος.

Η διοίκηση του αεροδρόμιου του Δουβλίνου τόνισε ότι ζητήματα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας έχουν ως αποτέλεσμα καθυστερήσεις και ακυρώσεις ορισμένων πτήσεων από και προς την ιρλανδική πρωτεύουσα και συνέστησε στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα να επικοινωνούν εκ των προτέρων με την αεροπορική τους εταιρεία για να μάθουν για την πτήση τους. Είπε ότι «κάποιες ακυρώσεις είναι πιθανές» και ότι ο πύργος ελέγχου μιλούσε με τα αεροπλάνα.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Μάντσεστερ, στη βόρεια Αγγλία, δήλωσε στο CNN: «Είμαστε ενήμεροι για ένα πανεθνικό πρόβλημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας που επηρεάζει τις πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια σε όλη τη χώρα. Το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ λειτουργεί προς το παρόν κανονικά, αλλά οι πτήσεις ενδέχεται να διαταραχθούν. Οι επιβάτες θα πρέπει να ελέγξουν την κατάσταση της πτήσης τους με τις αεροπορικές τους εταιρείες».

Καθηλωμένοι για ώρες οι επιβάτες
Πολλοί επιβάτες σε αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατήγγειλαν το γεγονός ότι βρίσκονται καθηλωμένοι σε αεροπλάνα, περιμένοντας να απογειωθούν, ή ότι αναμένουν για ώρες σε αεροδρόμια της Ισπανίας, Πορτογαλίας, Ελλάδας κ.ο.κ. λόγω του «τεχνικού ζητήματος» στη Βρετανία.

Η τηλεπαρουσιάστρια Gabby Logan δήλωσε, επίσης, στο Twitter ότι βρισκόταν σε αεροπλάνο στη Βουδαπέστη και της είπαν ότι ο εναέριος χώρος του Ηνωμένου Βασιλείου είναι κλειστός, προσθέτοντας ότι «μπορεί να μείνουμε εδώ και 12 ώρες».

Ένας μάρτυρας του Reuters που περίμενε στο αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης, είπε ότι ο πιλότος πληροφόρησε τους επιβάτες ότι αντιμετώπιζαν καθυστέρηση 8-12 ωρών.

Μια Βρετανίδα που θα επέστρεφε στη χώρα της από την Ιταλία μιλώντας στο Sky News ανέφερε: «Μόλις έκανα check-in, στο Μιλάνο, για πτήση στις 4 το απόγευμα, και τώρα μου είπαν ότι η πτήση θα καθυστερήσει το νωρίτερο μέχρι τις 3 το πρωί».

Άλλη Βρετανίδα που βρίσκεται στο αεροπλάνο στην Τενερίφη και έπρεπε να είχε αναχωρήσει από τις 11:45 ανέφερε: «Μας έχουν ενημερώσει και κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Μας είπαν για ελάχιστη καθυστέρηση 7 ωρών προς το παρόν, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει».

zougla.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “Αλυσιδωτό χάος στις ευρωπαϊκές αερομεταφορές”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek