22 χώρες της Ασίας, της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Ευρώπης εναντιώθηκαν σε μια απόφαση που προωθήθηκε από τη διοίκηση Biden, την Ευρωπαϊκή Ένωση κι άλλες δυτικές χώρες για την διοχέτευση μιας “ολοκληρωμένης” σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα παιδιά.
Οι 22 χώρες που αντιτίθενται σε αυτή τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση για παιδιά είναι η Αλγερία, η Λευκορωσία, το Μπρουνέι Νταρουσαλάμ, το Καμερούν, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η Αίγυπτος, η Ερυθραία, η Αιθιοπία, η Γκάμπια, το Ιράκ, το Ιράν, η Λιβύη, το Μάλι, η Μαυριτανία, η Νιγηρία, η Συρία, η Ρωσική Ομοσπονδία, Σαουδική Αραβία, Σενεγάλη, Υεμένη, Ουγκάντα και Ζιμπάμπουε.
Την παραμονή της Διάσκεψης ο Μολδαβός Πρόεδρος, Georghe Leucă, παρουσίασε ένα τελικό σχέδιο εκθειάζοντας τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών παρά τις αντιρρήσεις των 22 χωρών στην αρχή της εβδομάδας. Το project εμπεριείχε μια νέα παράγραφο που υποστηρίζει την πρόσβαση των παιδιών σε αμβλώσεις, αντισύλληψη και άλλες υπηρεσίες αναπαραγωγικής υγείας χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων.
Βέβαια αυτές οι 22 χώρες απέρριψαν το προτεινόμενο ψήφισμα και εξέφρασαν «σοβαρή ανησυχία». Μετά από ώρες συζήτησης, ο Μολδαβός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη αναγκάστηκε να ανακαλέσει αυτό το ψήφισμα..
Ο εκπρόσωπος από το Πακιστάν καταδίκασε τις δυτικές χώρες επειδή αρνήθηκαν να προσφέρουν εκπαιδευτική βοήθεια σε χώρες εάν αρνούνταν να προσφέρουν σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και ότι προωθούσαν την ατζέντα τους σε άλλες χώρες, λέγοντας: «Οι προτεραιότητες μιας χώρας δεν μπορούν να είναι προτεραιότητα όλων».
Ομοίως, ο Αιγύπτιος εκπρόσωπος καταδίκασε τις δυτικές χώρες επειδή αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν το «δικαίωμα προτεραιότητας» των γονέων στην εκπαίδευση των παιδιών τους, όταν αυτό το δικαίωμα λαμβάνεται από την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
«Η γλώσσα της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν ήταν αποδεκτή από τις ίδιες αντιπροσωπείες που μας κηρύττουν ότι έχουμε μια εποικοδομητική στάση», πρόσθεσε.
Τα τελευταία χρόνια, τα Ηνωμένα Έθνη συνέχισαν να προωθούν την ατζέντα τους σε μικρές μη δυτικές χώρες. Φέτος, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε μια επερχόμενη έκθεση που προσφέρει ένα νέο πλαίσιο για τον προβληματισμό σχετικά με τις εντάσεις μεταξύ της θρησκευτικής ελευθερίας και των ΛΟΑΤ συμφερόντων, κάτι που σύμφωνα με ειδικούς της θρησκευτικής ελευθερίας θα δώσει στους υποστηρικτές των LGBT ένα νέο εργαλείο για τη μείωση των δικαιωμάτων των θρησκευτικών ομάδων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Ελλάδα και άλλες 14 χώρες εναντίον της Ουγγαρίας γιατί απαγορεύει την προώθηση της ομοφυλοφιλίας σε ανηλίκους
Ωστόσο, οι χώρες αντιστέκονται. Ο Πρόεδρος της Ουγκάντα Yoweri Museveni, ο οποίος έχει επικριθεί επανειλημμένα από δυτικούς ηγέτες για την κατηγορηματική απόρριψη της ατζέντας των LGBT, μίλησε αυτό το Σαββατοκύριακο στην πρώτη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για τις Οικογενειακές Αξίες και την Εθνική Κυριαρχία. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν «Προστασία του αφρικανικού πολιτισμού και των οικογενειακών αξιών» και συγκέντρωσε ηγέτες από περισσότερες από 20 αφρικανικές χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Ομοίως, η υπουργός Δικαιοσύνης της Ουγγαρίας Judit Varga δήλωσε πρόσφατα ότι η Ουγγαρία δεν θα συμβιβαστεί με τους φιλικούς προς την οικογένεια νόμους της και είναι αποφασισμένη να έχει το ισχυρότερο καθεστώς προστασίας των παιδιών στην Ευρώπη.
MPI 4/5/23
πληροφορίες ἀπό dimpenews.com
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Η Ινδία, η Κίνα, η Βραζιλία δεν εναντιώνονται?