Διαφημίσεις

Για περισσότερα από 150 χρόνια, οι άνθρωποι δεν σταμάτησαν να προσπαθούν να επικοινωνήσουν με εκπροσώπους εξωγήιων πολιτισμών . Μέχρι τώρα, δεν υπάρχει οριστική απόδειξη ότι κάποιος προσπάθησε να μας απαντήσει. Ωστόσο, πολλά παράξενα σήματα προήλθαν από το μεγάλο κενό, την προέλευση του οποίου οι ερευνητές προσπαθούν ακόμη να εξηγήσουν. Ακόμη περισσότερο, κάθε αποστολή στο διάστημα, καθώς και παρατηρητήρια εδώ στη Γη έχουν πιάσει διάφορους ανεξήγητους ήχους στο διάστημα .

1. Μυστηριώδης βρυχηθμός

Τα ουράνια σώματα μπορούν να εκπέμπουν ραδιοκύματα και αυτό είναι γεγονός που πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν. Μόλις συμβεί, αυτά τα ραδιοκύματα ταξιδεύουν σε μακρινά μέρη του σύμπαντος.

Ένα καλό παράδειγμα είναι τα ραδιοκύματα που ένας μαγνήτης στέλνει συνεχώς τον δρόμο μας. Αυτό επιβεβαιώθηκε πρόσφατα, αλλά ο μυστηριώδης ήχος στο διάστημα που θα ήθελα να αναφερθώ μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά.

Ακούστηκε το 2006 κατά τη διάρκεια μιας εκτόξευσης με μπαλόνια καιρού στο Columbia Research Balloon Center της NASA.

Ενώ ψάχνουν για σημάδια αστεριών πρώτης γενιάς σε υψόμετρο 36,5 χλμ, άκουσαν αυτό το ασυνήθιστο και απροσδόκητο ραδιόφωνο να έρχεται από βαθύ διάστημα. Όπως μπορείτε να πείτε, δεν έχει βρεθεί καμία εξήγηση 14 χρόνια αργότερα.

2. Ήχοι στο διάστημα: Miranda

Η πλησιέστερη Σελήνη του Ουρανού είναι η Μιράντα. Συνήθως ονομάζεται Σελήνη του Φρανκενστάιν για την ασυνήθιστη εμφάνισή του, είναι περισσότερο από 7 φορές μικρότερο από τον δορυφόρο μας, αλλά η επιφάνειά του είναι γεμάτη με φαράγγια που θα ντροπιάζονταν το Μεγάλο Φαράγγι με το μέγεθός τους.

Λοιπόν, η Miranda είναι γνωστή για την εκπομπή περίεργων ραδιοφωνικών θορύβων . Το διαστημικό σκάφος Voyager 2 έχει στείλει τόσες πολλές ηχογραφήσεις που η NASA τις συνέταξε και κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ με τις μελωδίες της Miranda.

3. Δυσοίωνοι ήχοι του Δία

Το διαστημικό σκάφος Galileo, που στάλθηκε για να εξερευνήσει τον Δία πριν από περισσότερα από 20 χρόνια, έφτασε στο Ganymede το 1996. Καθώς παρέμεινε στην τροχιά της Σελήνης, το διαστημικό σκάφος κατέγραψε περίεργους ήχους που εκπέμπονται από τον γίγαντα αερίου. Προς το παρόν, οι επιστήμονες δεν έχουν καμία οριστική εξήγηση, αλλά πιστεύουν ότι οι ήχοι προκαλούνται από φορτισμένα σωματίδια στη μαγνητόσφαιρα.

4. Ήχοι των αστεριών

Το Διαστημικό Παρατηρητήριο Kepler ξεκίνησε στις 7 Μαρτίου 1999, με στόχο την εύρεση κατοικήσιμων πλανητών . Προφανώς, ηχογράφησε περίεργους ήχους στις καμπύλες φωτός των αστεριών. Η αλλαγή στη φωτεινότητα μεταδίδει περίεργες συχνότητες που το κανονικό ανθρώπινο αυτί δεν θα πιάσει. Ωστόσο, οι επιστήμονες μπόρεσαν να το φέρουν σε συχνότητα που μπορούμε να ακούσουμε.

5. Ραδιοφωνικό σήμα SHGb02 + 14a

Το πιο ελπιδοφόρο ραδιοφωνικό σήμα που ελήφθη κατά τη διάρκεια των πολλών ετών του SETI ήταν το SHGb02 + 14a, το οποίο έφτασε τον Μάρτιο του 2003, το οποίο έλαβε το Παρατηρητήριο Arecibo .

Το σημείο προέλευσης ήταν μεταξύ δύο αστερισμών – Κριός και https: //curiosmos.com/10-things-nasas-interstellar-spacecraft-voyager-1-and-2-helped-reveal/ Ιχθείς και καταγράφηκε συνολικά τρεις ξεχωριστές φορές . Δεν υπάρχει καμία εξήγηση ή ακριβής πηγή προς το παρόν, καθώς τα κοντινότερα αστέρια προς αυτήν την κατεύθυνση είναι πολύ μακριά από τη Γη.

6. Παράξενοι και άνισοι ήχοι στο διάστημα: Κρόνος

Το 2004, το μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος Cassini-Huygens μπήκε στην ατμόσφαιρα του Κρόνου . Ακόμα και αυτό πολύ μακριά στο διάστημα, καταγράφει εκπληκτικά ραδιοκύματα που εκπέμπονται από τις ακουστικές περιοχές του πλανήτη. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι οι ήχοι είχαν μια πραγματικά περίπλοκη δομή. Αποτελούνταν από διαφορετικούς τόνους, που πέφτουν και ανεβαίνουν. Οι συχνότητες άλλαζαν και δεν υπήρχε καμία επεξηγούμενη συνέπεια στο χρονοδιάγραμμα.

7. Σήμα ακτίνων Χ

Το Παρατηρητήριο Ακτίνων Χ Chandra έχει μεταδώσει μια ατελείωτη ποσότητα δεδομένων στη Γη για μελέτη. Σε μία από αυτές τις μελέτες, οι ερευνητές ανακάλυψαν ένα μυστηριώδες σήμα ακτίνων Χ . Το σημείο προέλευσης ήταν στραμμένο στο σύμπλεγμα στον αστερισμό του Περσέα.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το σήμα σχετίζεται με τη σκοτεινή ύλη (δηλαδή, μια ύλη που δεν αλληλεπιδρά με την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία), η οποία καταλαμβάνει το 26% του σύμπαντος.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι αυτό προκαλείται από στείρα νετρίνα σε κατάσταση αποσύνθεσης. Ωστόσο, αυτό δεν είναι επιβεβαιωμένο και δεν γνωρίζουμε εάν τα νετρίνα μπορούν να αλληλεπιδράσουν με τη συνηθισμένη ύλη με αυτόν τον τρόπο.

8. Ήχοι στο διάστημα: μαύρες τρύπες

Ο ήχος της μαύρης τρύπας αναδημιουργήθηκε από τον Edward Morgan του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης. Για να το κάνει αυτό, χρησιμοποίησε δεδομένα για το σύστημα GRS 1915 + 105 αστέρων στον αστερισμό Eagle, που ανακαλύφθηκε το 1992. Είναι η μεγαλύτερη αστρική μάζα μαύρης τρύπας στον Γαλαξία μας.

Είναι  14 (+/- 4) φορές βαρύτερο από τον Ήλιο και βρίσκεται σε απόσταση 36 χιλιάδων ετών φωτός από τη Γη. Το περίεργο εδώ είναι ότι δεν θα μπορούσατε να ακούσετε αυτόν τον ήχο στο διάστημα καθώς είναι μακράν η χαμηλότερη νότα που έχει καταγραφεί ποτέ, πολύ πέρα από τις οκτάβες που μπορεί να αντιληφθεί το ανθρώπινο αυτί.

9. Παλμοί εκπομπής ραδιοφώνου στο τηλεσκόπιο Parkes

Μια άλλη σειρά ραδιοκυμάτων ηχογραφήθηκε το 2011 και το 2012 από το Τηλεσκόπιο Radio Parkes στην Αυστραλία. Καθένα από τα τέσσερα σήματα διήρκεσε χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ωστόσο, η έντασή τους ήταν αυτή που είναι πιο περίεργη. Οι επιστήμονες υπολόγισαν ότι ο Ήλιος μας θα μπορούσε να εκπέμψει ένα τέτοιο ραδιοκύμα μία φορά σε 300.000 χρόνια. Υπάρχουν αρκετές θεωρίες που εξηγούν την προέλευση των εστιών. Μεταξύ αυτών είναι η σύγκρουση των μαγνηταρίων ( αστέρια νετρονίων με τα ισχυρότερα μαγνητικά πεδία)

10. Παλμοί εκπομπής ραδιοφώνου στο τηλεσκόπιο Arecibo

Το πλέον παροπλισμένο ραδιοτηλεσκόπιο Arecibo κατέγραψε μια σύντομη ραδιοφωνική έκρηξη το 2012 παρόμοιο με αυτό που αναφέρεται στο «9». Θα εκπλαγείτε όταν ακούτε ότι βάσει των υπολογισμών, τέτοιες παρορμήσεις συμβαίνουν περισσότερες από 10.000 φορές κάθε μέρα. Σχεδόν μια δεκαετία αργότερα, δεν υπάρχει πειστική εξήγηση για το γιατί συμβαίνουν αυτοί οι ήχοι στο διάστημα . Τώρα που το Τηλεσκόπιο Ραδιόφωνο Arecibo δεν είναι πλέον , πιθανότατα θα περιμένουμε πολλά ακόμη χρόνια πριν ανακαλυφθεί μια σωστή εξήγηση.

Πηγές:

Boen, B. (2015, 24 Απριλίου). Μυστηριώδεις αστρονόμοι σηματοδοτούν ακτίνες Χ.

Cowen, R. (nd). Η έκπληξη του Κέπλερ: Οι ήχοι των αστεριών.

Dunbar, B. (nd). Eerie Sounds των εκπομπών ραδιοφώνου του Κρόνου.

Galileo – Επισκόπηση. (2019, 14 Φεβρουαρίου)

Greiner, J. (2001, 28 Νοεμβρίου). GRS 1915 + 105.

Η ανακάλυψη ραδιοφωνικής έκρηξης εμβαθύνει το μυστήριο της αστροφυσικής. (2014, 10 Ιουλίου)

Samuel, E. (2004, 01 Σεπτεμβρίου). Μυστηριώδη σήματα από έτη φωτός μακριά.

Thompson, A. (2009, 07 Ιανουαρίου). Εντοπίστηκε Mystery Roar από το Faraway Space.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription
3 σχόλια στο “10 απόκοσμοι ήχοι εγγράφηκαν στο διάστημα”
  1. Δηλαδή ο ήχος μεταδίδεται στο κενό?
    Δηλαδή το κενό δεν είναι κενό?
    Έχει αποδειχθεί ότι το “κενό”όπως ξέραμε δεν είναι κενό!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek