Yποστηρίζεται σε άρθρο γνώμης στην αυστραλιανή εφημερίδα «The Age».Στο άρθρο γνώμης που τιτλοφορείται “Οι Τούρκοι μπορεί να μην περιμένουν”, ο συντάκτης του Έρικ Έλλις (Eric Ellis) επιχειρεί να διερευνήσει εάν… οι Τούρκοι είναι όντως Ευρωπαίοι ή όχι, καταλήγοντας ότι η ροπή προς την Ευρώπη ήταν έργο και φιλοδοξία του Κεμάλ Ατατούρκ και ότι, παρόλο που η αίτηση ένταξης στην Ε.Ο.Κ. υποβλήθηκε το 1959, η Τουρκία εξακολουθεί να περιμένει να καταστεί μέλος της Ε.Ε., ενώ άλλα, λιγότερο σημαντικά κράτη, αυτά της Ανατολικής Ευρώπης, την προσπέρασαν.
Από οικονομικής άποψης, κατά τον Εllis, η τουρκική ένταξη συμφέρει τους Ευρωπαίους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), η Τουρκία, μέλος της ομάδας G20, είναι η 17η μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως, ενώ το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι μεγαλύτερο απ’ ό,τι στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία και ισομέγεθες με τα κράτη της Βαλτικής, που είναι σήμερα μέλη της ΕΕ. Εάν η Κων/πολη ήταν ανεξάρτητο κράτος, τότε το κατά κεφαλήν εισόδημα θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο, για την ακρίβεια μεγαλύτερο από εκείνο εννέα χωρών-μελών της ΕΕ και στα ίδια επίπεδα με εκείνο της Γερμανίας και της Γαλλίας. Σημειώνει, επίσης, ότι το 2008 το περιοδικό “Φορμπς” (Forbes) κατέταξε την Κων/πολη στην τέταρτη κατά σειρά θέση, μετά τη Μόσχα, το Λονδίνο και τη Νεά Υόρκη, πόλεων όπου κατοικεί μεγάλο ποσοστό εκατομμυριούχων. Στην παρούσα οικονομική κρίση, αναφέρει χαρακτηριστικά ο συντάκτης, οι Τούρκοι υπενθυμίζουν ότι “δεν είναι η Τουρκία εκείνη που προξενεί ρίγη στους Ευρωπαίους και απειλεί την οικονομική τους ύπαρξη, αλλά οι λεγόμενες οικονομίες PIGS (=γουρούνια), Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ελλάδα και Ισπανία”.
Υπάρχει το επιχείρημα, γράφει ο Εllis, ότι εκτός από το γεγονός ότι η Τουρκία περιμένει υπομονετικά να καταστεί μέλος της ΕΕ, είναι η Ένωση που θα αποκομίσει τα μέγιστα από μια μελλοντική προσχώρηση και όχι η Τουρκία. Ενδεχόμενη ένταξη θα σημάνει ενίσχυση των ανατολικών συνόρων-οικονομικών δυνατοτήτων της ΕΕ καθώς “η Τουρκία έχει άμεση πρόσβαση στις αγορές της Ασίας και είναι η μόνη ‘ευρωπαϊκή’ οντότητα που μπορεί να καυχηθεί ότι είναι ασιατική. Τα τουρκικά μιλούνται ακόμη και στην Κίνα. Είναι μια αρχαία χώρα που όπως και άλλα δυναμικά μέρη της Ασίας, αισθάνεται νέα και ενισχυμένη”. Λειτουργεί επίσης ως ντε φάκτο ευρωπαϊκό κράτος, λόγω των μακροχρόνιων προσπαθειών της να ενταχθεί στην ΕΕ. Επομένως, καταλήγει, το πρόβλημα για τους Ευρωπαίους, είναι η μουσουλμανική θρησκεία και ο πληθυσμός (δεύτερος έπειτα από αυτόν της Γερμανίας).
Η κατεύθυνση προς ανατολάς, όμως, ίσως ισχύει και για τους ίδιους τους Τούρκους, καθώς ο δυναμικός πρωθυπουργός Ερντογάν σκληραίνει τη στάση του και ο πρόεδρος Γκιουλ σε συνέντευξή του στο BBC, τόνισε τους δεσμούς με τη Μέση Ανατολή και την Ασία. Μια τέτοια κίνηση κατά τον Εllis θα αποτελέσει απώλεια για την Ευρώπη.
Αναρτήθηκε από Sarotiko
Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice