Κλιματικές αλλαγές, καταστροφή των φυσικών πόρων και βαθμιαία αύξηση της τιμής των τροφίμων, δημιουργούν επισιτιστική κρίση και οδηγούν 1,7 δισ. ανθρώπους στην εξαθλίωση, σύμφωνα με έρευνα της ανθρωπιστικής οργάνωσης ActionAid, την ίδια ώρα που ο Οργανισμός Γεωργίας και Τροφίμων (FAO) του ΟΗΕ, στην ετήσια έκθεσή του, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις ευάλωτες κοινωνικές τάξεις σε σχέση με τις τιμές των τροφίμων.
Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Μπουρούντι, Νότια Αφρική, Αϊτή, Μπαγκλαντές, Ζάμπια, Ινδία, Σιέρρα Λεόνε, Αιθιοπία και Ρουάντα, χώρες με το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού, είναι οι 10 πιο ευάλωτες από τις 28 φτωχές χώρες στις οποίες διενεργήθηκε η έρευνα της οργάνωσης ActionAid «Στο χείλος του γκρεμού: ποιος είναι καλύτερα προετοιμασμένος για την κλιματική και επισιτιστική κρίση;».
Φαίνεται ότι φτάνει στο τέλος της η εποχή των φτηνών τροφίμων για όλους μας, καθώς οι εντατικές και μεγάλης κλίμακας καλλιέργειες φτωχαίνουν τόσο τη γη και υποβαθμίζουν τόσο το περιβάλλον, που μειώνεται η δυνατότητά του να μας θρέψει.
Ταυτόχρονα, επηρεάζονται όλο και περισσότερο οι σοδειές, είτε από παρατεταμένες ξηρασίες, όπως συμβαίνει τώρα στην Ανατολική Αφρική, είτε από πλημμύρες, όπως συμβαίνει τώρα στο Πακιστάν και στο Μπαγκλαντές».
πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice