Η σπασμωδική δυσφωνία είναι μια δια βίου νευρολογική πάθηση που επηρεάζει την ομιλία. Συνήθως, όταν οι άνθρωποι μιλούν, ο αέρας που φεύγει από τους πνεύμονές τους σπρώχνεται ανάμεσα σε δύο φωνητικές χορδές, οι οποίες εκτείνονται από το μπροστινό μέρος του λαιμού προς το πίσω μέρος. Η πίεση του αέρα τις αναγκάζει να δονηθούν με τον κανονικό ακριβώς τρόπο για να παράγουν φωνή. Ωστόσο, όταν τα άτομα με αυτή την πάθηση μιλούν, οι μύες μέσα στις φωνητικές χορδές λαμβάνουν μη φυσιολογικά νευρικά σήματα από τον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα οι φωνητικές χορδές να δονούνται κατά διαστήματα ανεξέλεγκτα. Ως αποτέλεσμα, η κανονική ομιλία γίνεται βραχνή και ανομοιόμορφη.
Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι σπασμωδικής δυσφωνίας:
Η προσαγωγική σπασμωδική δυσφωνία, ο πιο συνηθισμένος τύπος, όπου οι ανεξέλεγκτοι μυϊκοί σπασμοί κλείνουν και σκληραίνουν τις φωνητικές χορδές, καθιστώντας δύσκολη την παραγωγή ήχου.
Η απαγωγική σπασμωδική δυσφωνία, όπου οι φωνητικές χορδές ανοίγουν υπερβολικά, εμποδίζοντας τις φωνητικές χορδές να δονούνται. Αφήνει επίσης επιπλέον αέρα να φεύγει από τους πνεύμονες κατά την ομιλία. Προκαλεί τον αδύναμο ήχο της φωνής. Τέλος, στη μικτή σπασμωδική δυσφωνία, οι μύες που ανοίγουν και κλείνουν τις φωνητικές χορδές δεν λειτουργούν σωστά.
Σπασμωδική δυσφωνία η οποία είναι μια κατάσταση που δεν είναι πλήρως κατανοητή. Ωστόσο, ορισμένα άτομα με την πάθηση φαίνεται να έχουν πρόβλημα με το νευρικό τους σύστημα, το οποίο μπορεί να προκαλέσει σπασμούς στις φωνητικές χορδές. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η σπασμωδική δυσφωνία μπορεί να είναι μια μορφή δυστονίας – ένα νευρολογικό πρόβλημα που επηρεάζει τον μυϊκό τόνο.
Γνωστές παρενέργειες της σπασμωδικής δυσφωνίας
Οι γνωστές παρενέργειες της σπασμωδικής δυσφωνίας περιλαμβάνουν τα ακόλουθα.
Σπάσιμο της φωνής
Αναπνευστικοί σπασμοί της φωνής
Αναπνευστική, ψιθυριστή, στραγγαλισμένη ή σφιχτή φωνή
Απαιτούμενη προσπάθεια για την παραγωγή φωνής
Αποτυχία διατήρησης της φωνής
Βραχνή φωνή
Διακοπτόμενα διαλείμματα φωνής
Σπασμωδική φωνή
Τρεμάμενη φωνή
Φωνητικό τρέμουλο
Συστήματα του σώματος που βλάπτονται από τη σπασμωδική δυσφωνία
Τα συστήματα του σώματος που βλάπτονται από τη σπασμωδική δυσφωνία είναι το νευρικό σύστημα και το αναπνευστικό σύστημα.
Κατάλογος τροφίμων ή θρεπτικών συστατικών που προλαμβάνουν τη σπασμωδική δυσφωνία
Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το ποιες ακριβώς τροφές ή θρεπτικά συστατικά προλαμβάνουν τη σπασμωδική δυσφωνία. Ωστόσο, υπάρχουν τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της υγείας των φωνητικών χορδών. Σε αυτές περιλαμβάνονται το νερό, το γευστικό ψωμί, τα μη αλατισμένα κράκερ, το πεπόνι, ο χυμός μήλου και το ζεστό τσάι από βότανα.
Θεραπείες, σχέδια διαχείρισης για τη σπασμωδική δυσφωνία
Στόχος των θεραπειών της σπασμωδικής δυσφωνίας είναι η βελτίωση των συμπτωμάτων της διαταραχής. Μία από τις θεραπευτικές επιλογές για την πάθηση είναι η χειρουργική επέμβαση, η οποία περιλαμβάνει την κοπή ενός από τα νεύρα της φωνητικής πτυχής. Μια άλλη επιλογή είναι η λογοθεραπεία. Τα άτομα με την πάθηση μπορεί να αισθάνονται αγχωμένα καθώς δυσκολεύονται να μιλήσουν. Η συμβουλευτική, οι ομάδες υποστήριξης και οι συσκευές που βοηθούν στην επικοινωνία μπορεί να τους βοηθήσουν.
Στην εποχη μας υπαρχουν πολλες νεοι μεθοδοι θεραπειας , γνωριστε τα παλμικα προιοντα του δικτυου θεραπειας και προστασιας , το νεο μονοπατι υγειας που μπορει να μας θεραπευσει με απολυτα φυσικο τροπο
Συμπληρωστε την φορμα για να ειστε μερος αυτης της καταπληκτικης διαδικασιας ιασης ! Θα δωσετε την ευκαιρια στον εαυτο σας να βοηθηθει αλλα θα βοηθησετε και αλλους συνανθρωπους μας να νικησουν τα χρονια προβληματα τους
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice