Διαφημίσεις

Εξαφανίστηκε μυστηριωδώς η γαλλική εκδοχή του Εξκάλιμπερ. Σύμφωνα με τον θρύλο, βρισκόταν 1.300 χρόνια στον βράχο στην περιοχή Rocamadour.

Πρόκειται για το θρυλικό ξίφος Durandal που ήταν καρφωμένο σε έναν βράχο 10 μέτρα ψηλά για αιώνες.

Είναι ένα από τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής και τώρα έχει εξαφανιστεί ενώ φέρεται ότι κλάπηκε και έχει ξεκινήσει έρευνα.

Το Durandal ήταν το ξίφος του Ρολάνδου, ενός θρυλικού ιππότη και αξιωματικού του Καρόλου Μεγάλου στη γαλλική επική λογοτεχνία. Σύμφωνα με τον μύθο, το Durandal ήταν ανθεκτικό στην καταστροφή και το πιο κοφτερό ξίφος που υπήρξε ποτέ στον κόσμο, ικανό να κόψει γιγαντιαίους βράχους με μία μόνο κίνηση.

Οι μαγικές ιδιότητές του περιγράφονται στον επικό ποίημα του 11ου αιώνα «Το Τραγούδι του Ρολάντου» , το παλαιότερο διασωζόμενο σημαντικό έργο της γαλλικής λογοτεχνίας. Το μοναδικό αντίτυπο του στα παλαιά γαλλικά φυλάσσεται στη Βιβλιοθήκη του Μπόντλιαν στην Οξφόρδη.

Σύμφωνα με την τοπική παράδοση στο Rocamadour, στο τμήμα Lot της Γαλλίας, το Durandal είχε ενσωματωθεί σε βράχο μέσα στην πόλη. Αυτός ο τόπος ήταν ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός σε ρέμα πάνω από ένα παραπόταμο του ποταμού Dordogne.

Ο μεσαιωνικός μύθος αναφέρει ότι πριν δοθεί στον Ρολάντο, ο Καρόλος ο Μέγας το είχε λάβει από έναν άγγελο. Κατά τη διάρκεια της μάχης του Roncevaux Pass, ο Ρολάντος φημολογείται ότι προσπάθησε να καταστρέψει το σπαθί στα βράχια για να το προστατέψει από τους εχθρούς, αλλά οι προσπάθειές του ήταν μάταιες. Τελικά, το πέταξε στον αέρα για να το προφυλάξει. Όμως θαυματουργά εκείνο λέγεται ότι ενσωματώθηκε στην πρόσοψη βράχου του Rocamadour.

Ο τοπικός δήμαρχος Ντομινίκ Λενφάντ δήλωσε ότι η πόλη ήταν συντετριμμένη. «Θα μας λείψει ο Durandal. Είναι μέρος του Rocamadour εδώ και αιώνες και δεν υπάρχει ξεναγός που να μην τον δείχνει όταν επισκέπτεται την περιοχή», είπε στη La Dépêche, γαλλική εφημερίδα. «Το Rocamadour νιώθει ότι του έχει αφαιρεθεί ένα κομμάτι από τον εαυτό του, αλλά ακόμα και αν είναι ένας θρύλος, το πεπρωμένο του χωριού μας και αυτού του σπαθιού είναι συνυφασμένα».

Η αστυνομία προσπαθεί να διαπιστώσει πώς κάποιος μπόρεσε να κλέψει αυτό το σπαθί, καθώς ήταν καρφωμένο δέκα μέτρα ψηλά στο βράχο χωρίς κανέναν τρόπο πρόσβασης όπως αναφέρει η Telegraph.

Ήταν τόσο πολύτιμο για την πόλη, που όταν το Μουσείο Κλονί σχεδίασε να το εκθέσει το 2011, ένας δημοτικός σύμβουλος και ένας ασφαλιστικός φύλακας το συνόδευσαν κατά την επιστροφή του από το Lot στο Παρίσι.

newsbeast.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek