Ο Αμερικανός παρουσιαστής Τζέρι Σπρίνγκερ, που έγινε γνωστός για τα τοκ σόου που συχνά κατέληγαν σε μάχη ανάμεσα σε οικογένειες, πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 79 ετών.
Πριν κάνει καριέρα στα τοκ σόου, ο δικηγόρος το επάγγελμα Σπρίνγκερ είχε περάσει από την πολιτική. Το 1971 είχε εκλεγεί στο δημοτικό συμβούλιο του Σινσινάτι και το 1977 εξελέγη δήμαρχος της πόλης, υπηρετώντας για μία θητεία.
Το 1982 επιχείρησε να κερδίσει το χρίσμα των Δημοκρατικών για κυβερνήτης στο Οχάιο, αλλά έχασε.
Αργότερα έγινε παρουσιαστής και σχολιαστής στον τηλεοπτικό σταθμό WLWT στο Οχάιο Σίτι.
Το 1991 άρχισε να παρουσιάζει τοκ σόου και έγινε γνωστός σε όλες τις ΗΠΑ. Η εκπομπή «Jerry Springer Show» ήταν στον αέρα ως το 2018.
Στη συνέχεια παρουσίασε την εκπομπή «Δικαστής Τζέρι» για τρεις σεζόν.
Η οικογένειά του ανέφερε ότι πέθανε στο σπίτι του.
Είχε διαγνωστεί με καρκίνο στο πάγκρεας πριν από μερικούς μήνες και η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί τις τελευταίες ημέρες.
Ένα σόου που μιμήθηκαν πολλοί
Τον Σεπτέμβριο του 1991 όταν ξεκίνησε το Jerry Springer Show ήταν ένα κλασικό τοκ σόου, προσανατολισμένο σε κοινωνικά θέματα και στην πολιτική ζωή. Ωστόσο έπειτα από μερικά χρόνια, προκειμένου να αυξήσει την τηλεθέαση, ο Σπρίνγκερ, παιδί γερμανοεβραίων μεταναστών, άλλαξε ριζικά το ύφος της εκπομπής του.
Το «μενού» των εκπομπών του περιλάμβανε απιστίες, οικογένειες υπό διάλυση, διαμάχες και παραδοξότητες κάθε είδους. Η συζήτηση κατευθυνόταν πάντα επιμελώς από τον Σπρίνγκερ και συνήθως τελείωνε με διαπληκτισμούς, ενώ τους πρωταγωνιστές συγκρατούσε η ασφάλεια.
Έπειτα από κάθε εκπομπή, ακόμη και αν είχε γίνει πριν από λίγο μια «αρένα», ο Σπρίνγκερ έκλεινε με τον ίδιο πάντα τρόπο: «Να προσέχετε τον εαυτό σας και τους άλλους».
Η δεκαετία του ‘90 ήταν η καλύτερη για το «Jerry Springer Show», το οποίο πολλοί έσπευσαν να μιμηθούν, ακόμη και στην Ελλάδα. Ξεπερνούσε ακόμη και την εκπομπή της ‘Οπρα Γουίνφρεϊ, χάρη σε μια εκπομπή με τον τίτλο… «Παντρεύτηκα ένα άλογο».
Για τα εκατομμύρια φίλους της εκπομπής κυκλοφόρησαν σε βιντεοταινίες με αποσπάσματα χωρίς τα άπειρα «μπιπ» της λογοκρισίας. Σε κάποιες περιπτώσεις οι εκπομπές κατέληγαν σε τραγωδία, όπως με την περίπτωση μιας γυναίκας που δολοφονήθηκε από τον πρώην σύζυγο λίγο μετά τη μετάδοση της εκπομπής (ο σύζυγος τελικά καταδικάστηκε σε ισόβια).
Με τα χρόνια το ενδιαφέρον για την εκπομπή μειωνόταν, αν και συνέχιζε να μεταδίδεται καθημερινά σχεδόν σε όλη την αμερικανική επικράτεια.
protothema.gr
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice