16:51 - 03/02/2023

Πέθανε ο θρυλικός σχεδιαστής Πάκο Ραμπάν

Διαφημίσεις

Ο Francisco Rabaneda Cuervo, όπως ήταν το αληθινό του όνομα έφυγε σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο σχεδιαστής μόδας, Πάκο Ραμπάν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του BBC, ο εμβληματικός σχεδιαστής άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή, στο Portsall της Γαλλίας.

H είδηση του θανάτου του επιβεβαιώθηκε από τον ισπανικό όμιλο Puig, ο οποίος διευθύνει τον οίκο μόδας και την επιχείρηση αρωμάτων Paco Rabanne.

«Είμαι βαθιά λυπημένος για τον θάνατο του κυρίου Πάκο Ραμπάν», δήλωσε ο Marc Puig, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Puig στο WWD. «Η ιστορία του Puig και του Paco Rabanne ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 με την κυκλοφορία του αρώματος Calandre», πρόσθεσε.

O οίκος μόδας «Paco Rabanne» αποχαιρέτησε τον ιδρυτή του με μία ανάρτηση στο Instagram. Κάτω από μια φωτογραφία του σχεδιαστή, αναφέρεται: «Ο οίκος Paco Rabanne επιθυμεί να τιμήσει τον οραματιστή σχεδιαστή και ιδρυτή μας που απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 88 ετών. Μεταξύ των πιο σημαντικών μορφών της μόδας του 20ου αιώνα, η κληρονομιά του θα παραμείνει μια συνεχής πηγή έμπνευσης. Είμαστε ευγνώμονες στον Monsieur Rabanne για την καθιέρωση της πρωτοποριακής μας κληρονομιάς και τον ορισμό ενός μέλλοντος με απεριόριστες δυνατότητες».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paco Rabanne (@pacorabanne)

Το πραγματικό του όνομα ήταν Φρανσίσκο Ραμπανέντα Κουέρβο. Γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1934 στην πόλη Pasajes, στην επαρχία Gipuzkoa της βόρειας Ισπανίας. Έγινε ευρέως γνωστός, τη δεκαετία του 1960.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by La Calle Viste A La Moda (@lacallevistealamoda)

Η πρώτη συλλογή, με τίτλο «12 Unwearable Dresses in Contemporary Materials», μπορεί να εξόργισε τον γαλλικό Τύπο που ασχολούταν με τη μόδα, όμως καθόρισε την πορεία του σχεδιαστή στον χώρο.

Στα σχέδιά του, ο Πάκο Ραμπάν χρησιμοποιούσε «πρωτότυπα» υλικά από μέταλλο και χαρτί, για τα κουμπιά και τη γούνα, ενώ έντυσε σημαντικές προσωπικότητες όπως η Μία Φάροου, η Όντρεϊ Χέπμπορν και η Τζέιν Φόντα.

Αν και σε καμία περίπτωση, οι δημιουργίες του δεν χαρακτηρίζονταν ως «παραδοσιακές», ο ίδιος είχε δηλώσει στο WWD: «Είμαι ένας από τους πιο κλασικούς δημιουργούς της μόδας. Οι Saint Laurent, Balenciaga, Givenchy και Cardin είναι μπαρόκ».

Μετά τη συνταξιοδότησή του το 1999, αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας και σπάνια έκανε δημόσιες εμφανίσεις.

Η τελευταία επίδειξη μόδας του οίκου «Paco Rabanne»:

protothem.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*