Διαφημίσεις

Ο πληθυσμός της Κίνας μειώθηκε κατά 850.000 για πρώτη φορά εδώ και 60 χρόνια
Ο πληθυσμός της Κίνας μειώθηκε απότομα για πρώτη φορά εδώ και 60 χρόνια. Αυτές οι πληροφορίες αναφέρθηκαν από το Κρατικό Γραφείο Στατιστικής της Κίνας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πληθυσμός της χώρας μειώθηκε αμέσως κατά 850 χιλιάδες άτομα. Μέχρι το τέλος του 2022, ανερχόταν σε 1 δισεκατομμύριο 411 εκατομμύρια 750 χιλιάδες άτομα.

«Ο πληθυσμός της Κίνας μέχρι το τέλος του 2022 ανερχόταν σε 1 δισεκατομμύριο 411 εκατομμύρια 750 χιλιάδες άτομα (εξαιρουμένων των κατοίκων του Χονγκ Κονγκ, του Μακάο, της Ταϊβάν, καθώς και των αλλοδαπών), που είναι 850 χιλιάδες λιγότερος σε σύγκριση με το τέλος του 2021». λέει η έκθεση.

Ο οργανισμός διευκρίνισε επίσης ότι 9,56 εκατομμύρια Κινέζοι γεννήθηκαν πέρυσι και 10,41 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν. Έτσι, το ποσοστό γεννήσεων ήταν 6,77 και το ποσοστό θνησιμότητας ήταν 7,37.

Επιπλέον, αποδείχθηκε ότι στην Κίνα κυριαρχεί ο ανδρικός πληθυσμός – υπάρχουν περίπου 105 εκπρόσωποι του ισχυρότερου φύλου για κάθε 100 γυναίκες.

Συμπερασματικά, το γραφείο ανέφερε ότι 920,71 εκατομμύρια πολίτες ζουν σήμερα στις πόλεις της Κίνας. Τα υπόλοιπα 491,04 εκατομμύρια είναι κάτοικοι της υπαίθρου.

============
Η Κίνα αποκαλύπτει εκπληκτικούς αριθμούς πληθυσμού.
Το Πεκίνο κατέγραψε μια πρώτη δημογραφική απώλεια από τη δεκαετία του 1960.
Ο πληθυσμός της Κίνας μειώθηκε το 2022, κατά 850.000, η ​​πρώτη μείωση από το 1962, ανέφερε την Τρίτη το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής. Η ετήσια έρευνα δεδομένων έδειξε επίσης ένα χαμηλό ποσοστό γεννήσεων και το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από το 1976.
Στα τέλη του περασμένου έτους, ο πληθυσμός της ηπειρωτικής Κίνας ήταν 1,41175 δισεκατομμύρια, αποκάλυψε η NBS στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης. Αυτός ο αριθμός μέτρησε όλους τους πολίτες στις 31 επαρχίες και τις αυτόνομες περιοχές, αλλά εξαιρούνται οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ, του Μακάο και της Ταϊβάν, καθώς και οι αλλοδαποί που ζουν στην ηπειρωτική χώρα.
Οι στατιστικές για το 2022 έδειξαν γήρανση του πληθυσμού, συρρικνούμενο εργατικό δυναμικό, χαμηλά ποσοστά γεννήσεων και υψηλά ποσοστά θνησιμότητας, με περισσότερους άνδρες από γυναίκες και κατοίκους των πόλεων να υπερτερούν κατά πολύ της επαρχίας. Οι Κινέζοι δημογράφοι το αποδίδουν στον μακροχρόνιο αντίκτυπο της πολιτικής «Ένα παιδί», η οποία χαλάρωσε μόλις το 2015.
Ο πληθυσμός της Κίνας «αιωρείται ακόμη γύρω από το στάδιο μηδενικής ανάπτυξης» , δήλωσε στους Global Times την Τρίτη ο Yuan Xin, καθηγητής από το Ινστιτούτο Πληθυσμού και Ανάπτυξης στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Nankai. Σημείωσε ότι υπήρξε καθαρή αύξηση 480.000 ατόμων το 2021 και ότι το χάσμα είναι «πολύ μικρό για 1,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους».
Μόνο 9,56 εκατομμύρια μωρά γεννήθηκαν το 2022, η πρώτη πτώση κάτω από δέκα εκατομμύρια από το 1950. Ήταν επίσης η τρίτη συνεχόμενη χρονιά όπου το ποσοστό γεννήσεων είχε πέσει κάτω από το ένα τοις εκατό, από 7,52 τοις εκατό το 2021 σε μόλις 6,77. Συγκριτικά, οι ΗΠΑ είχαν 11,06 γεννήσεις ανά χίλιες το 2021, ενώ η Ινδία είχε 16,42.
Το ποσοστό θανάτων αυξήθηκε στους 7,37 θανάτους ανά χίλιους, από 7,18 το προηγούμενο έτος – ο χειρότερος αριθμός από το 1976.
Η NBS ανέφερε επίσης ότι το 65,22% του πληθυσμού της Κίνας ζούσε στις πόλεις, το εργατικό δυναμικό συρρικνώθηκε κατά 0,5% και ο αριθμός των ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών αυξήθηκε κατά 13 εκατομμύρια σε 19,8% του συνολικού πληθυσμού.

Η ηγεσία της Κίνας επέβαλε μια πολιτική «Ένα παιδί» το 1980, επιδιώκοντας να περιορίσει την αύξηση του πληθυσμού, με την πολιτιστική προτίμηση για τα αρσενικά παιδιά να οδηγεί σε ανισορροπία μεταξύ των δύο φύλων. Επί του παρόντος, οι άνδρες ξεπερνούν τις γυναίκες κατά 32,37 εκατομμύρια, σε αναλογία 104,69 προς 100. Αν και η πολιτική τερματίστηκε επίσημα το 2015 και το Πεκίνο έχει ενθαρρύνει τις οικογένειες να αρχίσουν να κάνουν τρία παιδιά από το 2021, τα δημογραφικά κίνητρα δεν έχουν ανταποκριθεί στις τάσεις ακόμη.

Στο Συνέδριο του Κόμματος τον περασμένο Οκτώβριο, ο Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δεσμεύτηκε να «αυξήσει τα ποσοστά γεννήσεων και να μειώσει το κόστος της εγκυμοσύνης και του τοκετού, της ανατροφής των παιδιών και του σχολείου», καθώς και «να επιδιώξει μια προληπτική εθνική στρατηγική» για τη φροντίδα των ηλικιωμένων .

corfiatiko



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek