Διαφημίσεις

Κάτι δυσοίωνο φαίνεται να συμβαίνει με τα αποθέματα νερού στον κόσμο, καθώς μεγάλες λίμνες και ποτάμια σε ολόκληρο τον πλανήτη έχουν ξαφνικά στερέψει για άγνωστους λόγους.

Αρκετά τμήματα του ποταμού Μισισιπή χρειάστηκε να κλείσουν λόγω της χαμηλής στάθμης του νερού που αποτελεί ρεκόρ. Ο ποταμός Νείλος στην Αφρική έχει επίσης κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω έλλειψης νερού.

Το Infowars.com αναφέρει: Η Αίγυπτος θα φιλοξενήσει από τις 6 Νοεμβρίου τη διάσκεψη COP27 για την κλιματική αλλαγή, στην οποία θα συγκεντρωθούν σχεδόν 100 αρχηγοί κρατών για να συζητήσουν την άσχημη κατάσταση της γεωργίας σε αυτή την άλλοτε εύφορη περιοχή του κόσμου.

Ο Νείλος είναι η κύρια πηγή νερού όχι μόνο για την Αίγυπτο, αλλά και για το Σουδάν, το Νότιο Σουδάν και την Αιθιοπία. Είναι επίσης, όπως και ο Μισισιπής, ένας ζωτικός οικονομικός ποταμός που υποστηρίζει τόσο τη γεωργία όσο και την αλιεία.

“Ο Νείλος είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Αφρικής. Έχει μήκος περίπου 6.650 χιλιόμετρα και η λεκάνη απορροής του καλύπτει έντεκα χώρες: τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, την Τανζανία, το Μπουρούντι, τη Ρουάντα, την Ουγκάντα, την Κένυα, την Αιθιοπία, την Ερυθραία, το Νότιο Σουδάν, τη Δημοκρατία του Σουδάν και την Αίγυπτο”, εξηγούν οι εκθέσεις.

Χωρίς νερό, ο κόσμος θα καταρρεύσει

Ο ποταμός Αμαζόνιος στη Νότια Αμερική είναι μια άλλη σημαντική πηγή νερού που αντιμετωπίζει σοβαρή ξηρασία, αφού πέρασε αρκετούς μήνες με πάρα πολύ νερό λόγω πλημμυρών.

Οι πλημμύρες από τον Αμαζόνιο κατέστρεψαν καλλιέργειες και βύθισαν ολόκληρες κοινότητες, για να υποχωρήσουν και να αφήσουν την περιοχή πιο ξηρή από ό,τι θα έπρεπε. Παραμένει μια καταστροφική κατάσταση για το Περού, την Κολομβία και τη Βραζιλία, οι οποίες βασίζονται στον Αμαζόνιο για την ενυδάτωση και την οικονομική τους δραστηριότητα.

Στην Ευρώπη, ο ποταμός Ρήνος βλέπει παρόμοιες πτώσεις της στάθμης του νερού που, όπως και ο Μισισιπή, έχουν καταστήσει το εμπόριο μέσω ορισμένων τμημάτων του αδύνατο.

Η Ευρώπη βρίσκεται επίσης στη δίνη μιας μεγάλης ενεργειακής κρίσης, η οποία επιδεινώνεται από το γεγονός ότι η πτώση της στάθμης του Ρήνου δυσκολεύει τη Γερμανία να προμηθεύεται άνθρακα ως μια ύστατη προσπάθεια να αποφύγει την κατάσταση με τα φώτα αυτό το σκοτεινό χειμώνα.

“Διασχίζει την Ελβετία, το Λιχτενστάιν, την Αυστρία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ολλανδία, όπου εκβάλλει στη Βόρεια Θάλασσα”, εξηγεί ένα δημοσίευμα για τη σημασία του Ρήνου.

Στη συνέχεια έχουμε τον ποταμό Γιανγκτσέ στην Κίνα – τον τρίτο σε μήκος ποταμό στον κόσμο – ο οποίος επίσης στεγνώνει όπως και οι άλλοι. Αυτό προκαλεί σοβαρά προβλήματα στο αναπτυσσόμενο κομμουνιστικό καθεστώς, το οποίο βασίζεται στον Γιανγκτσέ για υδροηλεκτρική ενέργεια.

Οι αναφορές αναφέρουν ότι η σημερινή κατάσταση του Γιανγκτσέ αποτελεί “ρεκόρ” όσον αφορά τις ζημιές που προκλήθηκαν από την παρατεταμένη ξηρασία. Αυτό επηρεάζει και τη ναυτιλία κατά μήκος του ποταμού, αναγκάζοντας αρκετές μεγάλες εταιρείες να αναστείλουν τις δραστηριότητές τους.

Στις νοτιοδυτικές πολιτείες της Αμερικής, η λεκάνη του ποταμού Κολοράντο είναι ομοίως ξερή σαν κόκκαλο, θέτοντας σε κίνδυνο πολιτείες όπως η Καλιφόρνια, η Νεβάδα, η Αριζόνα, το Κολοράντο, η Γιούτα και το Νέο Μεξικό, οι οποίες βασίζονται σε αυτόν τον σημαντικό φυσικό πόρο για νερό.

Η λίμνη Mead, η οποία τροφοδοτεί το Λας Βέγκας, πέφτει συνεχώς σε επίπεδα που δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ από την εποχή που κατασκευάστηκε το φράγμα. Αυτό προοιωνίζεται δυσοίωνο για μεγάλες πόλεις όπως το Λας Βέγκας, το Φοίνιξ και η περιοχή του Λος Άντζελες στη Νότια Καλιφόρνια.

Ο ποταμός Ινδος στην Ασία είναι άλλη μια πηγή νερού που λιγοστεύει, αφήνοντας τους ψαράδες χωρίς τρόπο να συνεχίσουν να ζουν. Για αιώνες, ο Ινδός παρέμενε επίκεντρο του πολιτισμού στη Νότια και Κεντρική Ασία, μεταξύ άλλων και στο Πακιστάν, όπου οι καλλιέργειες που τρέφουν 220 εκατομμύρια ανθρώπους απαιτούν νερό από αυτόν.

“Υπάρχει μια πνευματική ξηρασία που καταβροχθίζει την Αμερική εδώ και δεκαετίες”, έγραψε ένας σχολιαστής, κάνοντας μια παρομοίωση με τη σημερινή κατάσταση του νερού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

newspunch.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

4 σχόλια στο “Μεγάλοι ποταμοί σε όλο τον κόσμο έχουν ξαφνικά στεγνώσει την ίδια στιγμή – Κανείς δεν ξέρει γιατί”
    1. Όι Ποταμοί έχουν και Γέφυρες,
      Χωρίς νερό στα Ποτάμια δεν χρειάζονται Γέφυρες.
      Πάνε οι Γέφυρες
      Πάει η Γέφυρα
      Νά δούμε τι θα κάνει ο Ποντίφικας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek