Διαφημίσεις

Η πυρηνική απειλή επικρέμαται πάνω από την Ευρώπη εν μέσω της κρίσης στην Ουκρανία. Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες απείλησε με χρήση πυρηνικών όπλων τονίζοντας: «Οποιος προσπαθήσει να μας σταματήσει και να δημιουργήσει περαιτέρω απειλές εναντίον της χώρας μας, εναντίον του λαού μας, θα πρέπει να ξέρει ότι η αντίδραση της Ρωσίας θα είναι άμεση και θα σας οδηγήσει σε συνέπειες που δεν έχετε δει ποτέ στην ιστορία σας».

Αυτή η αναφορά σήμανε συναγερμό καθώς διεθνείς αναλυτές διαβλέπουν πίσω από τη δήλωση του ρώσου προέδρου την απειλή χρήσης μεταπυρηνικών όπλων, μεταξύ των οποίων υπερηχητικά βλήματα και οχήματα τα οποία μπορούν να μεταφέρουν συμβατικές ή πυρηνικές κεφαλές, όπως το Zircon, το οποίο φαίνεται ότι ήδη είναι εγκατεστημένο σε πλοία του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα. Επίσης, η Ρωσία έχει αναπτύξει πυρηνικά όπλα μικρής ισχύος τα οποία έχουν σχεδιαστεί ώστε να καταστρέφουν συγκεκριμένους στρατηγικούς στόχους χωρίς να προκαλούν εκτεταμένη καταστροφή. Στις απειλές αυτές ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν δήλωσε ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «πρέπει να καταλάβει, όταν απειλεί με πυρηνικά όπλα, ότι και το ΝΑΤΟ είναι πυρηνική δύναμη».

Τα ρωσικά τανκς εισήλθαν προχθές στο Κίεβο, έπειτα από έντονους βομβαρδισμούς και σκληρές μάχες με δεκάδες θύματα μεταξύ του άμαχου πληθυσμού. Πυροβολισμοί ακούγονταν γύρω από κυβερνητικά κτίρια στο Κίεβο, με τους κατοίκους να αναρτούν στα social media βίντεο με τα ρωσικά τανκς στους δρόμους της ουκρανικής πρωτεύουσας. Πολλοί πολίτες αγοράζουν όπλα, ώστε να αντισταθούν στις ρωσικές δυνάμεις και από την τηλεόραση δίνονται οδηγίες για το πώς φτιάχνονται οι βόμβες μολότοφ. Πάντως χιλιάδες κάτοικοι του Κιέβου έσπευσαν να εγκαταλείψουν την πόλη προς τον νότο. Η Γερμανία εκτιμά ότι η πλειονότητα εκείνων που θα φύγουν από την Ουκρανία θα μείνουν σε πρώτη φάση στην Πολωνία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία, ενώ η UNICEF προέβλεψε ότι έως και 5 εκατομμύρια Ουκρανοί μπορεί να διαφύγουν σε γειτονικές χώρες. Αύριο θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ με θέμα τη διαχείριση των προσφυγικών ροών από την Ουκρανία.

Οι κυρώσεις

Οι ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν μεν σε κυρώσεις, όμως όχι τις πιο σκληρές που μπορούσαν, αφήνοντας έξω παράγοντες που, σύμφωνα με το Politico, βοηθούν στο να διασωθούν τόσο οι δικές τους οικονομίες όσο και η ρωσική. Οι κυρώσεις στοχεύουν το 70% του ρωσικού τραπεζικού τομέα, από αυτές όμως εξαιρούνται οι πιο κερδοφόρες ενεργειακές συναλλαγές. Οι εισαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου δεν θα περιοριστούν, το SWIFT, αυτή η υποδομή χρηματοπιστωτικών μηνυμάτων που συνδέει τις τράπεζες του κόσμου, θα παραμείνει σε ισχύ για τη Ρωσία έπειτα από αίτημα της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ιταλίας. Εκείνο που άλλαξε χθες το απόγευμα είναι πως η ΕΕ αποφάσισε να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν στην Ευρώπη ο ρώσος πρόεδρος Πούτιν και ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε σε διάγγελμά του πως η χώρα του έχει «αφεθεί μόνη» αντιμέτωπη με τον ρωσικό στρατό. Πρόσθεσε ότι είναι έτοιμος να συζητήσει τους όρους της Ρωσίας, ενώ σύμβουλός του δήλωσε ότι το Κίεβο είναι έτοιμο να αποδεχθεί «ουδέτερο καθεστώς» ως προς το ΝΑΤΟ. Αυτό προκάλεσε χθες την απάντηση του ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος είπε ότι η Μόσχα θα συνομιλήσει με το Κίεβο, μόνο όταν παραδοθούν οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, προσθέτοντας ότι η Μόσχα δεν θέλει να κυβερνούν τη γειτονική της χώρα «νεοναζί». Λίγο αργότερα, πάντως, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να στείλει αντιπροσωπεία στο Μινσκ για διαπραγματεύσεις.

Οι ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις σε όλη την Ουκρανία συνεχίζονται με τον επικεφαλής του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας να περιγράφει πως όλα δείχνουν ότι βασικός στόχος του Κρεμλίνου είναι «να απομονώσει το Κίεβο, δημιουργώντας έναν διάδρομο από την Κριμαία στα ανατολικά έως την αυτόνομη περιοχή της Υπερδνειστερίας» στα δυτικά, όπου υπάρχει και ρωσική βάση.

Οσον αφορά το αίτημα της Ουκρανίας να κλείσει η Τουρκία τα στενά του Βοσπόρου για τα ρωσικά πολεμικά σκάφη, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών έδειξε χθες ότι η Αγκυρα προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, ώστε να μη διαταράξει τις σχέσεις της με τη Μόσχα. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να εμποδίσει σε ρωσικά πολεμικά πλοία την πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα, επειδή η συνθήκη του Μοντρέ επιτρέπει στα σκάφη των παράλιων χωρών να επιστρέφουν στα λιμάνια τους. Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι τούρκοι ειδικοί ακόμα προσπαθούν να καθορίσουν εάν η εισβολή στην Ουκρανία και οι συγκρούσεις εκεί, «μπορεί να ορισθεί ως πόλεμος», κάτι που θα επέτρεπε στην Αγκυρα να λάβει διαφορετική απόφαση.

in.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

2 σχόλια στο “Εισβολή Ουκρανία: Πυρηνική απειλή πάνω από την Ευρώπη”
  1. “θα σας οδηγήσει σε συνέπειες που δεν έχετε δει ποτέ στην ιστορία σας” Αυτή η αναφορά σήμανε συναγερμό!! ΠΟΤΕΕΕΕ??? ΤΩΡΑ?? ΕΧΕΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑΡ ΧΙ/ΤΟΥΣ. ΟΤΑΝ ΘΕΣ ΠΟΛΕΜΟ ΕΤΣΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΑΓΝΟΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙΣ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΕ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΔΑ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ, ΚΛΠ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ PLAY STATION ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΑΝ ΧΑΣΟΥΜΕ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ.
    ΝΑ ΔΩ ΤΑ ΒΟΔΙΑ ΤΑ ΣΟΥΗΔΑ ΚΑΙ ΦΙΝΛΑΝΔΑ ΑΝ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΜΕ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΝΑ ΚΑΟΥΝΕ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek