Διαφημίσεις

Οι αρχές της δημόσιας υγείας κάνουν ένα λάθος και διακινδυνεύουν την εμπιστοσύνη του κοινού, με το να μην είναι ειλικρινείς για την πιθανότητα βλάβης από ορισμένες παρενέργειες του εμβολίου
By Joseph A. Ladapo and Harvey A. Risch

Dr. Ladapo is an associate professor of medicine at UCLA’s David Geffen School of Medicine.

Dr. Risch is a professor of epidemiology at Yale School of Public Health.

Είναι τα εμβόλια πιο επικίνδυνα από ότι αναγγέλλεται;

Υπάρχουν ανησυχίες για τάσεις θρομβώσεων και χαμηλά αιμοπετάλια, όχι ότι θα σας πουν τίποτα οι αρχές.

Μια αξιοσημείωτη πτυχή της πανδημίας Covid-19 ήταν το πόσο συχνά οι μη δημοφιλείς επιστημονικές ιδέες, από τη θεωρία διαρροής εργαστηρίου έως την αποτελεσματικότητα των μασκών, αρχικά απορρίφθηκαν, ακόμη και γελοιοποιήθηκαν, μόνο για να εμφανιστούν ξανά αργότερα στη συστημική σκέψη. Η διαφορά στις απόψεις είχε μερικές φορές ως αίτιο κάποια διαφωνία σχετικά με την υποκείμενη επιστήμη. Αλλά το πιο κοινό κίνητρο ήταν πολιτικό.

Μια άλλη αντιστροφή μπορεί να είναι επικείμενη. Ορισμένοι επιστήμονες έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την επικινδυνότητα των εμβολίων Covid-19 λέγοντας ότι έχει υποτιμηθεί. Αλλά η πολιτική του εμβολιασμού έχει εκτοπίσει τις ανησυχίες τους στα περίχωρα της επιστημονικής σκέψης – προς το παρόν.

Παραδοσιακά, η ασφάλεια των φαρμάκων – συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων – συχνά δεν είναι πλήρως κατανοητή έως ότου αυτά χρησιμοποιηθούν σε μεγάλους πληθυσμούς.

Κάποια παραδείγματα είναι η ροφεκοξίμπη (Vioxx), ένα παυσίπονο που αύξησε τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου, αντικαταθλιπτικά που φάνηκε να αυξάνουν τις απόπειρες αυτοκτονίας σε νεαρούς ενήλικες, και ένα εμβόλιο γρίπης που χρησιμοποιήθηκε στην επιδημία της γρίπης των χοίρων 2009-10 και ήταν ύποπτο πρόκλησης εμπύρετων σπασμών και ναρκοληψίας σε παιδιά.

Τα στοιχεία από τον πραγματικό κόσμο είναι πολύτιμα, καθώς οι κλινικές δοκιμές γίνονται συχνά σε ασθενείς που δεν είναι αντιπροσωπευτικοί του γενικού πληθυσμού. Μαθαίνουμε περισσότερα για την ασφάλεια των φαρμάκων από στοιχεία πραγματικού κόσμου και μπορούμε να προσαρμόσουμε τις κλινικές συστάσεις για να εξισορροπήσουμε τον κίνδυνο και τα οφέλη.

Το Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Ενεργειών Εμβολίου, ή το Vaers, το οποίο διαχειρίζονται τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, είναι μια βάση δεδομένων που επιτρέπει στους Αμερικανούς να καταγράφουν ανεπιθύμητα συμβάντα που συμβαίνουν μετά τη λήψη εμβολίου.

Το FDA και το CDC δηλώνουν ότι η βάση δεδομένων δεν έχει σχεδιαστεί για να προσδιορίσει εάν τα συμβάντα προκλήθηκαν από εμβόλιο. Αυτό είναι αλήθεια. Ωστόσο, τα δεδομένα μπορούν να αξιολογηθούν, λαμβάνοντας υπόψη τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες του, και αυτό λένε το CDC και το FDA.

triklopodia.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek