Σε μια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ τον Ιανουάριο, ο Πούτιν προειδοποίησε ότι η πανδημία του κορωνοϊού οδήγησε τις χώρες να δανειστούν πέρα από τις δυνάμεις τους και να αυξήσουν τις ανισότητες. Η αύξηση του χρέους, όπως είχε δηλώσει, ήταν ένας ξεπερασμένος τρόπος τόνωσης της ανάπτυξης.
«Εάν πριν από 20 ή 30 χρόνια το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί με την τόνωση της μακροοικονομικής πολιτικής, σήμερα αυτοί οι μηχανισμοί έχουν φτάσει στα όριά τους», είχε αναφέρει ο Ρώσος πρόεδρος και είχε συμπληρώσει:
«Τα τελευταία 30 χρόνια, τα πραγματικά εισοδήματα των ανθρώπων που ζουν στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες έχουν σταματήσει, ενώ το κόστος της εκπαίδευσης και των υπηρεσιών υγείας έχει αυξηθεί. Εκατομμύρια άνθρωποι, ακόμη και σε πλούσιες χώρες, δεν βλέπουν πλέον την προοπτική αύξησης των εισοδημάτων τους».
Σημειώνεται ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν «σφράγισε» με την υπογραφή του νόμο που ανοίγει το δρόμο της παραμονής στην εξουσία της Ρωσίας έως το 2036.
Μένει να δούμε τι θα περιέχει το μήνυμα του Ρώσου ηγέτη. Αν θα μιλήσει για κοινή «νέα εποχή» ή για ξεχωριστό δρόμο της Ρωσίας, σε περίπτωση που δεν βρεθεί κοινό έδαφος.
el.gr
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice