Διαφημίσεις

Φεύγουν και αυτά από τα χέρια των ανθρώπων

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, παρατηρείται μια παγκόσμια έλλειψη εποχιακών συλλεκτών φρούτων, που επιδεινώθηκε από τους περιορισμούς του COVID-19.

Ειδικά στην Ελλάδα, πριν ακόμα από τον κορωνοϊό, οι άνεργοι Έλληνες απέρριπταν την αγροτική εργασία, παρά το γεγονός πως υπήρχε ζήτηση. Τώρα φυσικά, με τα μέτρα περιορισμού η κατάσταση έγινε ακόμα πιο δύσκολη. Μερικοί αγρότες αναγκάζονται να αφήσουν ώριμα φρούτα για να σαπίσουν.

Και εδώ έρχεται το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ να δώσει την «λύση»:

Drones με τεχνητή νοημοσύνη είναι σε θέση να εντοπίσουν τα πιο ώριμα φρούτα και να τα μαζέψουν. Οι κατασκευαστές λένε ότι τα ρομπότ θα εξοικονομήσουν χρήματα και θα μειώσουν την σπατάλη τροφίμων, καθώς γίνεται όλο και πιο δύσκολο να βρεθούν συλλέκτες φρούτων για την συγκομιδή. Οι περιορισμοί του κορωνοϊού εμπόδισαν τους εποχιακούς εργαζόμενους να μετακινηθούν σε περιοχές, οπότε ορισμένοι αγρότες στρέφονται σε drones AI για την συγκομιδή.

Μάλιστα στο άρθρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ τονίζεται πως ακόμα και πριν τον κορωνοϊό, οι καλλιεργητές δυσκολεύονταν να προσλαμβάνουν άτομα για αγροτικές δουλειές.

Τον Ιούλιο του 2019, η Αμερικανική Ομοσπονδία Αγροτικών Γραφείων (AFBF) προειδοποίησε για συνεχιζόμενες ελλείψεις στον τομέα της αγροτικής εργασίας. Δεν είναι δηλαδή μόνο ελληνικό φαινόμενο αυτή η κακή νοοτροπία, καθώς και στις ΗΠΑ, οι περισσότεροι δεν έλκονται από την δουλειά στην ύπαιθρο.

Οι αγρότες «προσπαθούν να προσλάβουν Αμερικανούς εργαζόμενους, αλλά δεν υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι», είχε δηλώσει ο Πρόεδρος του AFBF (Αμερικανική Ομοσπονδία Αγροτικών Γραφείων), Zippy Duvall .

Από την πλευρά της, η Ισπανία και η Ιταλία θέλησαν να επιτρέψουν στους παράνομους μετανάστες το δικαίωμα να εργάζονται ως συλλέκτες.

Η νέα «λύση» είναι τα ιπτάμενα αυτόνομα ρομπότ, που μπορούν να λειτουργούν 24 ώρες την ημέρα και να μαζεύουν μόνο ώριμα φρούτα, την ώρα που οι άνθρωποι είναι υπό περιορισμό λόγω κορωνοϊού.

Το ρομπότ FAR χρησιμοποιεί αλγόριθμους αντίληψης τεχνητής νοημοσύνης για να εντοπίσει οπωροφόρα δέντρα και αλγόριθμους όρασης για να βρει τα φρούτα στο φύλλωμα και να ταξινομήσει με βάση το μέγεθος και την ωριμότητά τους. Στην συνέχεια, το ρομπότ επεξεργάζεται τον καλύτερο τρόπο προσέγγισης του καρπού και παραμένει σταθερό, καθώς ο βραχίονας συλλογής του πιάνει το φρούτο.

el.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek