Τρία χρόνια υπέφερε όλη η ορεινή Τριχωνίδα από το κακό που τους βρήκε. Όλα τα ωραία δάση της είχαν γυμνωθεί. Οι πλαγιές που άλλοτε χαιρόσουν να τις βλέπεις και έδιναν οξυγόνο στον τόπο, τώρα ήταν κατάξερες, λες και τις κατάκαψε μεγάλη πυρκαγιά. Οι χωρικοί ζούσαν σε απόγνωση. Το κακό μέρα με τη μέρα χειροτέρευε.
Σαν άλλη πληγή του Φαραώ ένα βρώμικο μαλλιαρό σκουλήκι, χιλιάδες και μυριάδες κάμπιες, εμφανίστηκαν στην περιοχή και κατέτρωγαν τα πάντα. Έμπαιναν μάλιστα και στα σπίτια και τα μόλυναν όλα. Μόνο τα λιόδεντρα και τις κληματαριές δεν πείραξαν. Μπρός στην τρομερή καταστροφή το Δασαρχείο έκανε αναφορά στο Υπουργείο Γεωργίας, και εκείνο απάντησε ότι πρέπει να γίνει αεροψεκασμός για να σκοτωθούν οι κάμπιες. Θα έπρεπε όμως όλοι οι κάτοικοι και τα ζωντανά τους επί 15 μέρες να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, για να μη μολυνθούν από το ισχυρό φάρμακο που θα έριχνε το αεροπλάνο.
Το σκέφτηκαν, το ξανασκέφτηκαν και το συζήτησαν ώρες πολλές στις συνελεύσεις τους οι χωρικοί και τελικά συμφώνησαν όλοι τους να ζητήσουν με πίστη τη βοήθεια του Θεού και του αγίου Χριστοφόρου. Την πρόταση αυτή την έκανε ο ευλαβής εφημέριος της κοινότητας Αμπελιών Τριχωνίδας παπα-Γιώργης Κούκης, και τη δέχθηκαν ομόφωνα και ολόψυχα όλοι τους. Συγκεκριμένα ο παπα-Γιώργης είπε:
– Αδελφοί μου, δεν ξέρουμε γιατί το επέτρεψε αυτό το κακό ο Θεός στα μέρη μας. Εκείνος πάντως είναι Πάνσοφος, Πανάγαθος αλλά και Παντοδύναμος και μπορεί να τα αλλάξει και να τα διορθώσει όλα στη στιγμή, αν Τον παρακαλέσουμε με πίστη. Καί μην ξεχνάμε ότι εμείς εδώ έχουμε προστάτη μας ισχυρό τον άγιο Χριστοφόρο. Θα τον παρακαλέσουμε λοιπόν με πίστη να πρεσβεύσει στον Κύριο για τη μεγάλη δοκιμασία μας. Τώρα που πλησιάζει και η γιορτή του, και έχουμε και ξωκκλήσι εμείς προς τιμήν του, προτείνω να νηστέψουμε μια βδομάδα όλοι μας, να ξομολογηθούμε και να κοινωνήσουμε όλοι οικογενειακώς με πίστη ανήμερα στη γιορτή του και να τον παρακαλέσουμε να μας γλυτώσει από το κακό που μας βρήκε. Τι λέτε;
– Σύμφωνοι! Συμφωνούμε! φώναξαν με μια φωνή όλοι τους.
Το ξωκκλήσι του αγίου Χριστοφόρου βρισκόταν μέσα σε ωραίο δάσος, το οποίο τώρα ήταν κατάξερο από την κάμπια. Τη μέρα της γιορτής του οι πιο πολλοί χωρικοί στέκονταν ευλαβικά απ’ έξω, διότι είχε γεμίσει από νωρίς. Συμμετείχαν με θέρμη ψυχής και αφοσίωση στη θεία Λειτουργία και κοινώνησαν ετοιμασμένοι ψυχικά όλοι τους. Λες και δεν ζούσαν στη γη όλη την ώρα της Λειτουργίας.
Οι ψυχές τους πετούσαν προς τον ουρανό. Το ίδιο και στην Παράκληση που έψαλαν προς τον άγιο Χριστοφόρο στο τέλος με συγκίνηση και με όλη τη δύναμη της καρδιάς τους, παρακαλώντας τον να μεσολαβήσει στον Κύριο για να απαλλαγούν από τις καταστρεπτικές κάμπιες.
Καθώς επέστρεφαν από το ξωκκλήσι μέσα από το κατεστραμμένο δάσος λυπημένοι για το θέαμα που έβλεπαν, αλλά και γεμάτοι ιερά συναισθήματα από όσα έζησαν στη Λειτουργία και στην Παράκληση, βλέπουν ξαφνικά ένα σύννεφο από φτερωτά έντομα να κατεβαίνει από τον ουρανό και να πέφτουν επάνω στις κάμπιες. Μερικοί νεότεροι έτρεξαν και πλησίασαν να δούν από κοντά τα έντομα αυτά. Όλα είχαν το ίδιο ακριβώς μέγεθος. Έμοιαζαν σαν μια πολύ μεγάλη χρυσόμυγα. Τα φτερά τους ήταν χρυσά και μπροστά τους είχαν μια τσιμ πίδα σαν ψαλίδα, με την οποία έκοβαν στα δύο την κάμπια, και αυτή ψοφούσε αμέσως. Τα φτερά τους τα κάλυπτε και δεύτερη χρυσοντυμένη σκληρή φτερούγα.
– Ελάτε να δείτε! Τρέξτε να δείτε! φώναζαν προς όλους. Ελάτε! Δεν πέρασαν ούτε δυό ώρες από την προσευχή μας στον Κύριο και στον Άγιο, και το θαύμα έγινε! Γιά κοιτάξτε πως κόβουν στη μέση τις κάμπιες και τις εξολοθρεύουν!
Πλησίασαν όλοι και έβλεπαν με θαυμασμό τα χρυσοντυμένα έντομα που σκότωναν αμέσως τις κάμπιες.
– Είμαι ογδόντα πέντε χρονών, είπε κάποιος χωρικός, και μεγάλωσα και έζησα στο δάσος, στα χωράφια, γεωργός και κτηνοτρόφος· τέτοιο έντομο δεν ξαναείδα ποτέ στη ζωή μου!
– Δοξασμένο το όνομα του Κυρίου μας! φώναζαν άλλοι και σταυροκοπιόντουσαν.
– Ο Άγιός μας είναι θαυματουργός, έλεγαν συγκινημένοι όλοι, μεγάλη η χάρη του, αρκεί να πιστεύουμε.
Στο μεταξύ τα χρυσοντυμένα έντομα δουλεύοντας συν έχεια ξεκαθάρισαν όλη την περιοχή από τις κάμπιες μέσα σε μια βδομάδα και έφυγαν προς τον ουρανό απ’ όπου είχαν κατέβει, χωρίς να αφήσουν κανένα ίχνος τους και χωρίς να πάθει τίποτε κανένα από αυτά. Πολλοί που έζησαν το γεγονός το θυμούνται ακόμη, και ας πέρασαν πολλά χρόνια από τότε. Καί το διηγούνται δοξάζοντας τον Θεό και τον άγιο Χριστοφόρο, που με τη χάρη του πρασίνισε και πάλι η ορεινή Τριχωνίδα.
ekklisiaonline
Σκοταδιστικές μπαρούφες! Γι`αυτό έχουν απομακρυνθεί οι νέοι από την εκκλησία. Δεν εκφράζει τίποτα άλλο πέρα από τις αλκοολικές φαντασιώσεις που παράγει αιώνες τώρα η μήτρα (χύτρα) του χριστιανισμού.
Ορίστε σκοταδισμός ⤵️
Η Αγία Αικατερίνη κατατρόπωσε 50 η 150 κατ΄ άλλους περίφημους ρήτορες. (Εδώ ακούγεται γέλιο όπως στις αμερικάνικες κωμικές σειρές.) Ως μέσο θανάτωσης χρησιμοποιήθηκε ο τροχός ο οποίος όταν πλησίασε το σώμα της Κατερίνας διαλύθηκε. Έτσι αποφάσισαν να της κόψουν το κεφάλι, και όταν συνέβη αντί για αίμα έτρεχε γάλα… κτλ.
Αυτή η ελαφρότητα που έχετε στο κεφάλι σας είναι μεγάλο βάρος για την κοινωνία.
Καλή μας μετάνοια.
ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΙ ΓΙΑΤΡΟΣ………………«Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν. Αμήν.»
……………..ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ…+++
Ιεροί θρησκευτικοί πόλεμοι στην Αρχαία Ελλάδα. Το πρότυπο της Τζιχάντ
Σε καμιά περίπτωση τα παρακάτω θα μπορούν να θεωρηθούν σαν πλήρης εξιστόρηση των θρησκευτικών πολέμων των αρχαίων Ελλήνων. Παραβλέπουμε δε εντελώς τον Πελοποννησιακό Πόλεμο, όπου η Σπάρτη δήλωνε πως ήθελε να αποσείσει το “άγος” της θεάς Αθηνάς από την παρουσία στην Αθήνα των ιερόσυλων Αλκμεωνιδών…
Απλά, θα προσθέσουμε, πως κατά κανόνα, τα ιερά των νικημένων, είτε σε εμφύλιους είτε σε εθνικούς πολέμους, καταστρέφονταν, (με πρώτα και καλύτερα τα ιερά των Τρώων) και αυτό θα έφτανε να προσδώσει θρησκευτικό χαρακτήρα στο 99% των πολέμων των αρχαίων Ελλήνων….
Ο πρώτος Ιερός πόλεμος και η Αμφικτιονία…………………………… Επίσης, οι Δελφοί κήρυσσαν οι ίδιοι «Ιερούς Πολέμους» για να καταστρέψουν Πόλεις που δεν σέβονταν τα δικαιώματά τους. Έτσι, είχαν ενεργό ρόλο σε αυτόν τον εφιάλτη της Ελλάδας, τους εμφύλιους πολέμους.
Η συμμετοχή των Μαντείων στη διεθνή πολιτική ήταν ακόμα πιο καταστροφική για την Ελλάδα. Σε ειδικό κεφάλαιο θα αναλύσουμε τη στάση των Δελφών. Εδώ ας πούμε απλά, πως οι Δελφοί συμμάχησαν απροκάλυπτα με όλους τους κατακτητές της Ελλάδας, τους Λυδούς, τους Πέρσες και τους Ρωμαίους. Η κατάκτηση της Ελλάδας έπρεπε να περάσει από τους Δελφούς, με το τάισμα των ιερέων τους.
Αν παραδεχτούμε πως ο τελευταίος χρησμός της Πυθίας, που αναγνώριζε την πτώση του Δωδεκάθεου, δεν είναι κατασκευασμένος από κάποιον Χριστιανό συγγραφέα, τότε μπορούμε να πούμε πως οι Δελφοί, τελικά, παράδωσαν ακόμα και την ίδια τους την υπόσταση στους Χριστιανούς! Αυτό δεν είναι αντιφατικό με την προηγούμενη δράση τους. Άλλωστε, υπάρχουν ολόκληροι τόμοι με ανάλογους χρησμούς που μιλάνε για την πτώση της αρχαίας θρησκείας.
ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ; ΟΟΟΟΧΙΙΙΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΟΙΩΣΟΥΝ, ΝΑ ΤΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ, ΝΑ ΤΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΣΟΥΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΤΟ ΦΩΣ…ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΣΕ ΘΕΛΟΥΝ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΚΟΣΜΟΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΕΣ ΝΑΣΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΗΝ ΘΕΣ ΝΑ ΛΕΓΕΣΑΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝ …
Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΣΧΩΡΗΣΑΝ ΣΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΚΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΑΤΑΝΙΚΑ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΥΑΛΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ …ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ. ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΣΚΑΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΝΑΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΑ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ .. ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΗ?ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ? ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΕΝΑ ?
…απευθυνονται σε ασιατες ολων των ειδων , με το πνευμα αυτο , που θυμιζει το τελος του πρωτου αιωνα μ.χ. στις χωριατοκαλυβες των θεοσταλτων καππαδοκων [σαββατοκων] σκυθοκαυκασιων ακινακηδων παλαιων η”’ ρουφιανων σημερινων.
Τις θεός μέγας ως ο Θεός ημών , συ εί ο Θεος ο ποιών θαυμάσια μόνο.(Ψαλμ. 76,14-15)