Διαφημίσεις

Μια ασυνήθιστα γεμάτη μέρα αλλά και νύχτα στο διάστημα είναι η σημερινή, καθώς έχουν προγραμματισθεί δύο εκτοξεύσεις μεγάλων πυραύλων από τη Nasa.

Η άφιξη του ισραηλινού σκάφους Beresheet σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη, η δεύτερη κοντινή διέλευση από τον Ήλιο του αμερικανικού σκάφους Parker Solar Probe, καθώς και ο «βομβαρδισμός» του αστεροειδούς Ριούγκου από το ιαπωνικό σκάφος Hayabusa 2.

Η διαστημική μέρα ξεκινά με την εκτόξευση (στις 14:00 ώρα Ελλάδας) από τη ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos του μη επανδρωμένου μεταγωγικού Progress 72 από το διαστημοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν. Το σκάφος θα μεταφέρει τρεις τόνους εφοδίων (τρόφιμα, καύσιμα, εξοπλισμό κ.α.) στην αποστολή 59 που σήμερα βρίσκεται στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Μετά από μόνο τρεις ώρες ταξίδι, το Progress 72 αναμένεται να «δέσει» στο ρωσικό τμήμα του ISS γύρω στις 17:25 ώρα Ελλάδας.

Λίγο πριν (στις 17:15 ώρα Ελλάδας) και αν όλα έχουν πάει καλά, το μικρό ρομποτικό ισραηλινό σκάφος Beresheet (Γένεσις), που είχε εκτοξευθεί στις 21 Φεβρουαρίου, θα κάνει με τις μηχανές του τον κατάλληλο ελιγμό διάρκειας έξι λεπτών, ώστε να μειώσει την ταχύτητα του από 8.500 σε 7.500 χιλιόμετρα την ώρα και θα εισέλθει σε ελλειπτική τροχιά γύρω από τη Σελήνη, που θα το φέρει για λίγες μέρες να κινείται σε απόσταση 500 έως 10.000 χιλιομέτρων από το φεγγάρι.

Είναι το πρώτο κρίσιμο βήμα, προκειμένου στις 11 Απριλίου το σκάφος ύψους ενάμισι μέτρου να επιχειρήσει αυτόνομη προσελήνωση, την πρώτη από μη αμιγώς κρατικό διαστημικό φορέα (τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό SpaceIL και τη δημόσια αεροδιαστημική εταιρεία Israel Aerospace Industries). Αυτό θα καταστήσει το Ισραήλ την τέταρτη χώρα που θα έχει «πατήσει» στο φεγγάρι, μετά τις ΗΠΑ, την ΕΣΣΔ-Ρωσία και την Κίνα.

Λίγες ώρες αργότερα, στις 19:30 ώρα Ελλάδας, θα εκτοξευθεί από την ευρωπαϊκή Arianspace ένας πύραυλος Σογιούζ, που θα θέσει σε τροχιά τέσσερις τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους της εταιρείας SES.

Κάποια στιγμή εξάλλου μέσα στην Πέμπτη το σκάφος Parker Solar Probe της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) θα «αγγίξει» ξανά τον Ήλιο, φθάνοντας στο περιήλιο της τροχιάς του και κάνοντας τη δεύτερη κοντινή διέλευσή του από το άστρο μας. Το σκάφος επιβίωσε από την πρώτη του τολμηρή απόπειρα να περάσει μέσα από τις εξωτερικές περιοχές της ηλιακής ατμόσφαιρας πέρυσι το Νοέμβριο. Συνολικά έχει προγραμματισθεί να κάνει 24 τέτοιες κοντινές διελεύσεις τα επόμενα χρόνια, μελετώντας για πρώτη φορά τον Ήλιο από τόσο κοντά.

Τέλος, οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το βράδυ της Πέμπτης (στις 04:00 ώρα Ελλάδας της Παρασκευής), σύμφωνα με το Space.com, το σκάφος Hayabusa 2 της Ιαπωνικής Διαστημικής Υπηρεσίας (JAXA), που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον αστεροειδή Ριούγκου, θα εκτοξεύσει από απόσταση 500 μέτρων ένα βλήμα στην επιφάνεια του.

Στόχος του «βομβαρδισμού» είναι να δημιουργήσει ένα μικρό κρατήρα, όπου στη συνέχεια το σκάφος θα προσεδαφιστεί για να μελετήσει την περιοχή και να συλλέξει δείγμα για ανάλυση στη Γη. Το κόστους 150 εκατομμυρίων δολαρίων σκάφος, που εκτοξεύθηκε το Δεκέμβριο του 2014, έχει ήδη στείλει τρία μικρά ρόβερ παρατήρησης πάνω στον αστεροειδή, ενώ τον έχει ήδη αγγίξει μια φορά για να πάρει ένα πρώτο δείγμα.

Φωτογραφία-To Parker Solar Probe της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) θα «αγγίξει» ξανά τον Ήλιο, φθάνοντας στο περιήλιο της τροχιάς του και κάνοντας τη δεύτερη κοντινή διέλευσή του από το άστρο μας – Πηγή NASA

Πηγή:iefimerida.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

7 σχόλια στο “NASA: Μπαράζ εκτόξευσης πυραύλων και διαστημικών σκαφών σήμερα στο διάστημα”
    1. Νεόφυτου Βάμβα Βιβλίο Κεφάλαιο Μέγεθος
      χαρακτήρων
      1 Εν αρχή εποίησεν ο Θεός τον ουρανόν και την γην. Ιωβ 38:4, Ψλ 33:6, Ψλ 89:11, Ψλ 136:5, Πραξ 14:15, Πραξ 17:24, Εβρ 11:3
      2 Η δε γη ήτο άμορφος και έρημος· και σκότος επί του προσώπου της αβύσσου. Και πνεύμα Θεού εφέρετο επί της επιφανείας των υδάτων.
      3 Και είπεν ο Θεός, Γενηθήτω φώς· και έγεινε φώς·
      4 και είδεν ο Θεός το φως ότι ήτο καλόν· και διεχώρισεν ο Θεός το φως από του σκότους·
      5 και εκάλεσεν ο Θεός το φως, Ημέραν· το δε σκότος εκάλεσε, Νύκτα. Και έγεινεν εσπέρα και έγεινε πρωΐ, ημέρα πρώτη.
      6 Και είπεν ο Θεός, Γενηθήτω στερέωμα αναμέσον των υδάτων, και ας διαχωρίζη ύδατα από υδάτων. Ψλ 33:6, Ψλ 104:2, Ψλ 136:5, Πρμ 8:28, Ησ 42:5, Ιερ 10:12, Ιερ 51:15
      7 Και εποίησεν ο Θεός το στερέωμα, και διεχώρισε τα ύδατα τα υποκάτωθεν του στερεώματος από των υδάτων των επάνωθεν του στερεώματος. Και έγεινεν ούτω. Ψλ 33:7, Ψλ 136:6, Πρμ 8:24, Ψλ 148:4
      8 Και εκάλεσεν ο Θεός το στερέωμα, Ουρανόν. Και έγεινεν εσπέρα και έγεινε πρωΐ, ημέρα δευτέρα.
      9 Και είπεν ο Θεός, Ας συναχθώσι τα ύδατα τα υποκάτω του ουρανού εις τόπον ένα, και ας φανή η ξηρά. Και έγεινεν ούτω. Ιωβ 26:10, Ιωβ 38:8, Ψλ 24:2, Ψλ 136:6
      10 Και εκάλεσεν ο Θεός την ξηράν, γήν· και το σύναγμα των υδάτων εκάλεσε, Θαλάσσας· και είδεν ο Θεός ότι ήτο καλόν.
      11 Και είπεν ο Θεός, Ας βλαστήση η γη χλωρόν χόρτον, χόρτον κάμνοντα σπόρον, και δένδρον κάρπιμον κάμνον καρπόν κατά το είδος αυτού, του οποίου το σπέρμα να ήναι εν αυτώ επί της γης. Και έγεινεν ούτω.

      1. 2 Η δε γη ήτο άμορφος και έρημος· και σκότος επί του προσώπου της αβύσσου. Και πνεύμα Θεού εφέρετο επί της επιφανείας των υδάτων.
        6 Και είπεν ο Θεός, Γενηθήτω στερέωμα αναμέσον των υδάτων, και ας διαχωρίζη ύδατα από υδάτων,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *