Διαφημίσεις

Μπορεί να αλλάξει την κατανόησή μας για το σύμπαν

Μία σύγκρουση η οποία μπορεί να αλλάξει την κατανόησή μας για το σύμπαν, εντόπισαν ερευνητές. Η κολοσσιαία σύγκρουση 14 διαφορετικών γαλαξιών άφησε άφωνους τους επιστήμονες, καθώς είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται αυτό το φαινόμενο σε τέτοια διάσταση. Ο συνδυασμός αυτών των γαλαξιών σε έναν υπεργαλαξία, με το χρόνο θα γίνει το μεγαλύτερο φαινόμενο σε ολόκληρο το γνωστό σύμπαν. Οι επιπτώσεις αυτής της παρατήρησης είναι εξαιρετικά σημαντικές για την κατανόηση του σύμπαντος μιας και ουσιαστικά κοιτάμε πίσω στο χρόνο και γνωρίζοντας πως ξεκίνησε η σύγκρουση θα εξάγουμε σημαντικά πορίσματα για τη δημιουργία νέων γαλαξιών.

Έχοντας “συλλάβει” μία τεράστια συστάδα γαλαξιών στην αρχή του σχηματισμού τους, είναι από μόνο του εντυπωσιακό. Αλλά το γεγονός πως συμβαίνει τόσο σύντομα στην ιστορία του σύμπαντος, θέτει μία αξιόλογη πρόκληση στην σημερινή κατανόησή μας για τον τρόπο με τον οποίο σχηματίζονται σώματα στο σύμπαν. – Scott Chapman, αστροφυσικός του Dalhousie Univeristy του Καναδά

Η περιοχή του σύμπαντος που έλαβε χώρα το συμβάν είναι από τις πιο δραστήριες που έχουμε δει μέχρι σήμερα, με χιλιάδες άστρα να παράγονται κάθε χρόνο. Αυτή η δραστηριότητα καταναλώνει αέρια εξαιρετικά γρήγορα, αφήνοντας τους επιστήμονες να απορούν πως κατάφεραν να είναι όλα στο ίδιο σημείο και να λάμπουν τόσο έντονα.

Η διάρκεια ζωής τους είναι σχετικά μικρή επειδή καταναλώνουν τα αέρια τους με εκπληκτικούς ρυθμούς. Ανά πάσα στιγμή, σε οποιαδήποτε γωνιά του σύμπαντος, αυτοί οι γαλαξίες συνήθως είναι η μειονότητα. Οπότε το να βρούμε πολυάριθμους τέτοιους να λάμπουν την ίδια στιγμή έτσι, μας προβληματίζει πολύ και είναι κάτι που ακόμα δεν έχουμε κατανοήσει. Υπάρχει κάποια ειδική πτυχή αυτού του περιβάλλοντος που κάνει τους γαλαξίες να δημιουργούν άστρα πολύ πιο γρήγορα από ξεχωριστούς γαλαξίες που δε βρίσκονται σε αυτή την ειδική θέση. – Ivan Oteo, University of Edinburgh

Ο πρώτος εντοπισμός της σύγκρουσης έγινε από το South Pole Telescope και το Herschel Space Telescope και έπειτα στράφηκε προς αυτή τη θέση το τεράστιο ALMA (Atacama Large Millimeter Array). Η τοποθεσία της σύγκρουσης είναι στο πρώιμο σύμπαν, μόλις 1.5 δισεκατομμύρια χρόνια μετά το Big Bang.

Το ALMA μας έδωσε για πρώτη φορά, ένα ξεκάθαρο σημείο εκκίνησης για να προβλέψουμε την εξέλιξη μιας συστάδας γαλαξιών. Με το χρόνο, οι 14 γαλαξίες που παρατηρήσαμε θα πάψουν να παράγουν άστρα και θα συγκρουστούν και θα ενωθούν σε έναν μοναδικό γιγαντιαίο γαλαξία.

unboxholics.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

2 σχόλια στο “Ερευνητές εντοπίζουν κολοσσιαία σύγκρουση γαλαξιών”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek