Διαφημίσεις

ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ

Λουκ. 17,20 Οταν δε κάποιος από τους Φαρισαίους τον ηρώτησε, πότε έρχεται η βασιλεία του Θεού, απεκρίθη εις αυτούς και είπεν• “η βασιλεία του Θεού δεν έρχεται με εξωτερικήν πομπήν και εντυπωσιακά γεγονότα, ώστε να προκαλή την προσοχήν και παρατήρησιν των ανθρώπων.

Λουκ. 17,21 Ούτε όταν έλθη θα είπουν οι άνθρωποι• Ιδού εδώ είναι η ιδού εκεί είναι. Διότι εις την πραγματικότητα η βασιλεία του Θεού ευρίσκεται μεταξύ σας.

Λουκ. 17,22 Είπε δε προς τους μαθητάς του• “θα έλθουν ημέραι, που θα επιθυμήσετε να ιδήτε, δια να πάρετε θάρρος και ενίσχυσιν στον αγώνα σας, μίαν από τας ημέρας του υιού του ανθρώπου, και δεν θα ίδετε.

Λουκ. 17,23 Και θα σας πουν τότε• Ιδού εδώ είναι ο Χριστός, ιδού εκεί είναι ο Χριστός. Μην πάτε και μην ακολουθήσετε αυτόν, που θα σας φέρη την ψευδή αυτήν πληροφορίαν.

Λουκ. 17,24 Ο υιός του ανθρώπου θα έλθη κατά την ημέραν της ενδόξου αυτού δευτέρας παρουσίας, θα έλθη όπως ακριβώς η αστραπή φαίνεται έξαφνα και αστράφτει από κάποιαν περιοχήν του ουρανού, λάμπει δε και φωτίζει όλην την έκτασιν κάτω από τον ουρανόν.

Λουκ. 17,25 Πριν όμως έλθη με όλην του την δόξαν ως κριτής, πρέπει σύμφωνα με το θέλημα του Θεού να πάθη πολλά και να αποδοκιμασθή από την γενεάν αυτήν.

Λουκ. 17,26 Και καθώς συνέβη κατά τας ημέρας του Νώε, έτσι θα είναι και κατά τας ημέρας που θα έλθη ο υιός του ανθρώπου.

Λουκ. 17,27 Οι άνθρωποι τότε έτρωγαν, έπιναν, διασκέδαζαν, ενυμφεύοντο, έδιδαν εις γάμον τα παιδιά των, μέχρι της ημέρας που εμπήκε ο Νώε εις την κιβωτόν και ήλθεν ο κατακλυσμός και εξωλόθρευσεν όλους.

Λουκ. 17,28 Θα συμβή ο,τι έγινε και κατά τας ημέρας του Λωτ. Και τότε οι άνθρωποι έτρωγαν, έπιναν, ηγόραζαν, επωλούσαν, εφύτευαν, έκτιζαν χωρίς να σκέπτωνται καθόλου τον Θεόν.

Λουκ. 17,29 Την ώρα όμως που έφυγεν ο Λωτ από τα Σοδομα, έβρεξε από τον ουρανόν φωτιά και θειάφι και κατέστρεψε όλους.

Λουκ. 17,30 Όμοια με αυτά θα συμβούν και κατά την ημέραν της δευτέρας παρουσίας, που θα φανή με όλην του την δόξαν ο υιός του ανθρώπου.

Λουκ. 17,31 Κατά την άλλην δε ημέραν της οργής του Θεού, που δεν θα βραδύνη να έλθη εκείνος που θα ευρίσκεται εις την ταράτσαν και τα πράγματά του θα έχη μέσα στο σπίτι, ας μη κατεβή να τα πάρη. Και εκείνος επίσης που θα ευρίσκεται στο χωράφι, ας μη γυρίση εις την πόλιν.

Λουκ. 17,32 Να ενθυμήσθε την γυναίκα του Λωτ.

Λουκ. 17,33 Εκείνος που θα ζητήση με την προσκόλλησίν του εις τα υλικά αγαθά, να εξασφαλίση την ζωήν του, θα την χάση. Και εκείνος που θα χάση την ζωήν του, δια να μείνη πιστός στο καθήκον του, εις την πραγματικότητα θα την διατηρήση.

Λουκ. 17,34 Σας λέγω δε ότι αυτήν την νύκτα, που θα προηγηθή από την μεγάλην καταστροφήν, δύο θα ευρίσκονται εις ένα κρεββάτι, ο ένας, ο πιστός, θα παραληφθή• και άλλος, ο άπιστος, θα αφεθεί.

Λουκ. 17,35 Δυο γυναίκες θα είναι που θα αλέθουν μαζί, η μία, η πιστή, θα παραληφθή και θα σωθή, η άλλη θα αφεθή, δια να τιμωρηθή.

Λουκ. 17,36 Δυο θα είναι στο χωράφι, ο ένας, ο πιστός, θα παραληφθή δια να σωθή, ο άλλος, ο άπιστος, θα αφεθή να τιμωρηθή”.

Λουκ. 17,37 Απεκρίθησαν δε οι μαθηταί και του είπαν• “που, Κυριε, θα γίνουν αυτά;” ο δε Κυριος τους είπε• “όπου είναι το νεκρόν σώμα, εκεί θα μαζευθούν από διάφορα σημεία του ορίζοντος τα όρνια δια να το καταβροχθίσουν”.

Λουκ. 21,5 Και όταν μερικοί από τους μαθητάς έλεγαν δια το ιερόν, ότι είναι στολισμένον με ωραίους λίθους και αφιερώματα, είπε•

Λουκ. 21,6 “αυτά που βλέπετε, θα έλθουν ημέραι, κατά τας οποίας δεν θα μείνη πέτρα επάνω εις την πέτρα, που να μη κρημνισθή.

Λουκ. 21,7 Τον ηρώτησαν δε και είπαν• “διδάσκαλε, πότε λοιπόν θα συμβούν αυτά και ποιό θα είναι το σημείον, που θα φανή, όταν πρόκειται αυτά να πραγματοποιηθούν;”

Λουκ. 21,8 Αυτός δε είπε• “προσέχετε, μην εξαπατηθήτε από κανένα. Διότι πολλοί θα έλθουν, χρησιμοποιούντες ως ιδικόν των το όναμά μου και θα λέγουν, ότι εγώ είμαι ο Μεσσίας. Μη τους ακολουθήσετε.

Λουκ. 21,9 Οταν δε ακούσετε, ότι γίνονται πόλεμοι και αναταραχαί και διασάλευσις της τάξεως, μη ταραχθήτε. Διότι πρέπει, σύμφωνα με το θείον σχέδιον, να γίνουν αυτά πρώτον, αλλά δεν θα έλθη αμέσως το τέλος”.

Λουκ. 21,10 Και έλεγεν πάλιν εις αυτούς• “θα εξεγερθή και θα επιτεθή το ένα έθνος εναντίον του άλλου και το ένα βασίλειον εναντίον του άλλου βασιλείου.

Λουκ. 21,11 Και θα γίνουν σεισμοί μεγάλοι εις διαφόρους τόπους και πείνα και επιδημίαι, σημεία που θα προκαλούν φόβον, και άλλα μεγάλα σημεία από τον ουρανόν.

Λουκ. 21,12 Αλλά πριν γίνουν όλα αυτά, θα σας συλλάβουν και θα σας καταδιώξουν και θα σας παραδίδουν εις τας συναγωγάς, δια να δικασθήτε και εις τας φυλακάς και θα σας οδηγούν ως υποδίκους εμπρός εις βασιλείς και ηγεμόνας, μόνον και μόνον επειδή πιστεύετε στο όνομά μου.

Λουκ. 21,13 Ολαι δε αυταί αι μεγάλαι ταλαιπωρίαι θα έχουν ως τελικόν αποτέλεσμα δια σας, να δώσετε την καλήν μαρτυρίαν δι’ εμέ.

Λουκ. 21,14 Βάλετε, λοιπόν, αυτά, μέσα εις την καρδιά σας, ότι εγώ τα επιτρέπω, ώστε να μη συλλογίζεσθε εκ των προτέρων τι θα απολογηθήτε.

Λουκ. 21,15 Διότι εγώ θα σας δώσω πνεύμα φωτεινόν και σοφίαν, δια να ευρίσκετε ακλόνητα νοήματα και επιχειρήματα, εις τα οποία δεν θα ημπορούν να αντείπουν η να αντισταθούν όλοι οι αντίπαλοί σας.

Λουκ. 21,16 Θα παραδοθήτε δε στους διώκτας και εις τα δικαστήρια και από αυτούς ακόμη τους γονείς και συγγενείς και φίλους και αδελφούς και θα θανατώσουν μερικούς από σας.

Λουκ. 21,17 Και θα μισήσθε από όλους, διότι θα πιστεύετε στο όνομά μου.

Λουκ. 21,18 Αλλά ούτε μία τρίχα από το κεφάλι σας δεν θα χαθή,

Λουκ. 21,19 Με την υπομονήν σας κερδίστε τας ψυχάς σας.

Λουκ. 21,20 Οταν δε θα ίδετε την Ιερουσαλήμ να περικυκλώνεται από στρατεύματα, τότε μάθετε ότι έφθασε πλέον ο καιρός της ερημώσεώς της.

Λουκ. 21,21 Τότε όσοι θα ευρίσκονται εις την Ιουδαίαν, ας φεύγουν εις τα βουνά, και όσοι θα είναι μέσα εις την πόλη, ας φεύγουν έξω και μακριά από αυτήν. Και όσοι θα ευρίσκονται εις την ύπαιθρο, να μη εισέλθουν εις την πόλη.

Λουκ. 21,22 Διότι αι ημέραι αυταί είναι ημέραι της δικαίας θείας τιμωρίας, ώστε να εκπληρωθούν έτσι όλα όσα έχουν γραφή δια την καταστροφή του Ισραηλιτικού λαού και της Ιερουσαλήμ.

Λουκ. 21,23 Αλλοίμονον δε εις τας εγκύους και εις αυτάς που θηλάζουν μικρά παιδιά κατά τας ημέρας εκείνας. Διότι θα είναι θλίψις και στέρησις μεγάλη εις την γην, και οργή του Θεού και των ανθρώπων εναντίον του λαού τούτου.

Λουκ. 21,24 Και θα πέσουν σφαγμένοι από κοφτερά μαχαίρια, άλλοι δε αιχμάλωτοι και δούλοι θα μεταφερθούν προς πώλησιν εις όλα τα έθνη. Και η Ιερουσαλήμ θα καταπατήται από ξένα έθνη, έως ότου συμπληρωθή ο καιρός που ώρισε ο Θεός, δια την κυριαρχίαν των εθνών επί της Ιερουσαλήμ.

Λουκ. 21,25 Ως προς δε την δευτέραν παρουσίαν, θα γίνουν πρωτοφανή και καταπληκτικά φαινόμενα στον ήλιον και την σελήνην και τα αστέρια. Εις δε την γην θα καταλάβη τα έθνη μεγάλη στενοχωρία και φόβος και αμηχανία πολλή, καθώς τα τεράστια ορμητικά κύματα της θαλάσσης με θόρυβον πολύν και σάλον θα ορμούν να κατακλύσουν την γην.

Λουκ. 21,26 Οι άνθρωποι θα παραλύουν και θα χάνουν τας αισθήσεις των και θα είναι σαν νεκροί από τον φόβον δι’ αυτά, που θα βλέπουν, και δια τα άλλα μεγάλα κακά, που θα περιμένουν να επιπέσουν εναντίον της οικουμένης. Διότι αι δυνάμεις, που κρατούν την αρμονίαν του σύμπαντος, θα σαλευθούν και θα κλονισθούν.

Λουκ. 21,27 Και τότε θα ιδούν τον υιόν του ανθρώπου να έρχεται επάνω εις ολόφωτον νεφέλην με δύναμιν και δόξαν πολλήν.

Λουκ. 21,28 Όταν δε θα αρχίσουν αυτά να γίνωνται, σεις οι πιστοί οπαδοί μου, σηκωθήτε επάνω γεμάτοι ελπίδα και σηκώστε τα κεφάλια σας προς τον ουρανόν όχι με φόβον, αλλά με χαράν και ελπίδα, διότι πλησιάζει πλέον η απολύτρωσή σας.

Λουκ. 21,29 Είπε δε εις αυτούς και μίαν παραβολήν• “παρατηρήστε την συκιά και όλα τα δένδρα.

Λουκ. 21,30 Όταν έχουν αρχίσει να βγάζουν φύλλα και άνθη, μόνοι σας καταλαβαίνετε και γνωρίζετε ότι το θέρος είναι πλέον κοντά.

Λουκ. 21,31 Ετσι και σεις, όταν ίδετε να γίνωνται αυτά, που σας είπα, να ξέρετε ότι είναι κοντά η βασιλεία του Θεού, η χαρά και η μακαριότης των δικαίων.

Λουκ. 21,32 Σας διαβεβαιώνω δε, ότι όσα σας είπα δια την τρομεράν καταστροφήν της Ιερουσαλήμ, θα πραγματοποιηθούν όλα πριν περάση η γενεά αυτή.

Λουκ. 21,33 Ο ουρανός και η γη, που φαίνονται τόσον μόνιμα και ασάλευτα, θα περάσουν και θα λείψουν, οι λόγοι μου όμως δεν θα περάσουν.

Λουκ. 21,34 Προσέχετε δε τους εαυτούς σας, μήπως γίνουν βαρειές οι καρδιές σας από την κραιπάλην και από την μέθην και από τας βασανιστικάς φροντίδας της παρούσης ζωής. Να είσθε άγρυπνοι, μήπως τυχόν πέση επάνω σας άξαφνα η μεγάλη εκείνη ημέρα.

Λουκ. 21,35 Διότι πράγματι σαν παγίδα θα έλθη η ημέρα εκείνη και θα συλλάβη απροετοιμάστους όλους αυτούς, οι οποίοι κάθονται επάνω εις την γην.

Λουκ. 21,36 Να είσθε λοιπόν άγρυπνοι και να προσεύχεσθε κάθε ώραν και στιγμήν, να σας δώση ο Θεός χάριν και δύναμιν, δια να αποφύγετε όλα αυτά τα φοβερά, που πρόκειται να γίνουν και να σταθήτε με θάρρος και χαράν εμπρός στον υιόν του ανθρώπου”.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΤΑ 4 ΖΩΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ

“και εν μέσω του θρόνου και κύκλω του θρόνου τέσσαρα ζωα γέμοντα οφθαλμών έμπροσθεν και όπισθεν· 7 και το ζωον το πρώτον όμοιον λέοντι, και το δεύτερον ζωον όμοιον μόσχω, και το τρίτον ζωον έχον το πρόσωπον ως ανθρώπου, και το τέταρτον ζωον όμοιον αετώ πετομένω. 8 και τα τέσσαρα ζωα, εν καθ’ εν αυτών έχον ανά πτέρυγας εξ, κυκλόθεν και έσωθεν γέμουσιν οφθαλμών, και ανάπαυσιν ουκ έχουσιν ημέρας και νυκτός λέγοντες· άγιος, άγιος, άγιος Κύριος ο Θεός ο παντοκράτωρ, ο ην και ο ων και ο ερχόμενος. 9 Και όταν δώσι τα ζωα δόξαν και τιμήν και ευχαριστίαν τω καθημένω επί του θρόνου, τω ζώντι εις τους αιώνας των αιώνων, 10 πεσούνται οι είκοσι τέσσαρες πρεσβύτεροι ενώπιον του καθημένου επί του θρόνου, και προσκυνήσουσι τω ζώντι εις τους αιώνας των αιώνων” (Αποκάλυψις 4/δ: 6-10).

Βλέπει λοιπόν ένα ζώο όμοιο με μοσχάρι, ένα όμοιο με λιοντάρι, ένα όμοιο με αετό, και ένα όμοιο με άνθρωπο. Έχουν από 6 φτερά, και είναι γεμάτα μάτια. Και δεν παύουν ημέρα και νύχτα να δοξολογούν τον Θεό.

Βρίσκονται όχι μόνο γύρω από το θρόνο, αλλά και “εν τω μέσω” του θρόνου. Πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό; Αυτό συμβαίνει, επειδή ο Ιωάννης βλέπει τον θρόνο και τα τέσσερα ζώα “αμφάς”. Δηλαδή ενώ ο θρόνος αιωρείται κατά κάποιον τρόπο, το ένα ζώο βρίσκεται ΠΑΝΩ από το θρόνο, το άλλο ΚΑΤΩ από το θρόνο, το άλλο ΑΡΙΣΤΕΡΑ από το θρόνο, και το τέταρτο ΔΕΞΙΑ από το θρόνο. Τα τέσσερα αυτά ζώα λοιπόν, σχηματίζουν έναν κύκλο, που τέμνει τον θρόνο στη μέση πλαγίως.

Ξεκάθαρα λοιπόν, και χωρίς να μένει η παραμικρή αμφιβολία, τα τέσσερα ζώα της Αποκάλυψης, συμβολίζουν την αντιπροσωπεία της κτίσης ολόκληρης, υλικής και πνευματικής. Η οποία κτίση ευρισκόμενη “κύκλω” του θρόνου του Θεού, αλλά ταυτόχρονα “εν τω μέσω” του θρόνου κατά τη έντεχνη διατύπωση της Αποκάλυψης, περιστοιχίζει τον Θεό, που όμως ως πανταχού παρών, έχει την κτίση “εν Αυτώ”.

Και τα ζώα αυτά δοξολογούν τον Θεό ημέρα και νύχτα. Πόσο θυμίζει αυτό τον Ψαλμό 17/18: 2!: “Οι ουρανοί διηγούνται δόξαν Θεού, ποίησιν δε χειρών αυτού αναγγέλλει το στερέωμα. 3 ημέρα τη ημέρα ερεύγεται ρήμα, και νύξ νυκτί αναγγέλλει γνώσιν”.

Η κτίση ολόκληρη, ουρανός και γη, μαρτυρούν και δοξολογούν τον Θεό. Μέρα και νύχτα, όλη η κτίση φανερώνει και δοξάζει τον Κτίστη της. Και αυτό συμβαίνει ΠΑΝΤΟΥ, στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, κάτι που μαρτυρείται από τα τέσσερα ζώα, που περιστοιχίζουν από παντού τον Θρόνο του Θεού.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΙΩΑΝΝΗ: ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5

Tο σφραγισμένο βιβλίο και το Aρνί του Θεού

1Στο δεξί χέρι εκείνου που καθόταν στο θρόνο είδα ένα βιβλίο, γραμμένο και στην εσωτερική και στην εξωτερική πλευρά του, κατασφραγισμένο με εφτά σφραγίδες. 2Eίδα επίσης έναν δυνατό άγγελο να διακηρύττει με βροντερή φωνή: “Ποιος είναι άξιος να αποσφραγίσει το βιβλίο και να το ανοίξει;” 3Mα κανένας, ούτε στον ουρανό ούτε στη γη ούτε κάτω από τη γη, δεν μπόρεσε ν’ ανοίξει το βιβλίο κι ούτε καν να το ατενίζει! 4Kι εγώ έκλαιγα γοερά, γιατί δε βρέθηκε κανένας άξιος ν’ ανοίξει το βιβλίο μήτε να το ατενίζει. 5Tότε ένας από τους πρεσβυτέρους μού λέει: “Mην κλαις. Δες! Nίκησε το λιοντάρι που προέρχεται από τη ρίζα των ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (Ελληνικών νοών γεμάτων ΟΛΟΝ ΦΩΣ, η μονη φυλή που είναι εντεταλμένη από το Θείο να ελευθερώσει την ανθρωπότητα), ώστε ν’ ανοίξει το βιβλίο και τις εφτά σφραγίδες του.

Οι επτά σφραγίδες είναι τα 7 ενεργειακά κέντρα του ανθρώπου επάνω στη σπονδυλική του στήλη, ξεκινώντας από τον κόκκυγα που είναι η βάση της σπονδυλικής στήλης και καταλήγουν στο επάνω μέρος της κεφαλής του ανθρώπου, που είναι το κορυφαίο ενεργειακό κέντρο και όποιος, με τεράστιο προσωπικό αγώνα (χλευασμούς, απορρίψεις ακόμα και από δικούς σου ανθρώπους, ταπεινώσεις χωρίς όριο) μπορέσει ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑ, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΝΑ ΕΓΓΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΝ
ΘΕΟ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ – ΓΕΝΝΗΤΟΡΑ – ΠΛΑΣΤΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ – ΟΛΟΝ ΦΩΣ – ΥΠΕΡΝΟΥ – ΠΗΓΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ.

Αυτό γίνεται



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

44 σχόλια στο “ΤΑ 4 ΖΩΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ”
  1. Η Αποκάλυψη που δόθηκε στον Ιωάννη αρχίζει και τελειώνει με δηλώσεις που δείχνουν ότι τα γεγονότα που συζητήθηκαν θα γίνουν γρήγορα και ο χρόνος ήταν κοντά. Αυτά τα γεγονότα περιλάμβαναν την επιστροφή του Χριστού. Θυμηθείτε, αυτή η προφητεία γράφτηκε πριν από περίπου 2000 χρόνια και απευθύνθηκε στους χριστιανούς του πρώτου αιώνα. Πόσο ενδιαφέρον θα ήταν αυτό το μήνυμα σε αυτούς τους Χριστιανούς του πρώτου αιώνα αν «γρήγορα» και «κοντά» σήμαινε πράγματι κάτι μακρινό; Ας δούμε πώς χρησιμοποιούνται οι λέξεις «γρήγορα» και «κοντά» στην Αποκάλυψη.

    Αποκάλυψη 1: 1: « Αποκάλυψις Ιησού Χριστού, την οποίαν έδωκεν εις αυτόν ο Θεός, διά να δείξη εις τους δούλους αυτού όσα πρέπει να γείνωσι ταχέως.» («ταχέως» με ταχύτητα, γρήγορα) Μεταφ Κολιτσάρα «να πραγματοποιηθούν συντόμως»

    Αποκάλυψη 1: 3: «Μακάριος ο αναγινώσκων και οι ακούοντες τους λόγους της προφητείας και φυλάττοντες τα γεγραμμένα εν αυτή· διότι ο καιρός είναι πλησίον.» Μετάφ Κολιτσάρα «διότι ο καιρός, που θα πραγματοποιηθούν αυτά, είναι πολύ κοντά.»

    Αποκάλυψη 22: 7: «Ιδού, έρχομαι ταχέως. Μακάριος όστις φυλάττει τους λόγους της προφητείας του βιβλίου τούτου.»
    Μετάφ Κολιτσάρα «έρχομαι γρήγορα. »

    Αποκάλυψη 22:10: «Και λέγει προς εμέ· Μη σφραγίσης τους λόγους της προφητείας του βιβλίου τούτου· διότι ο καιρός είναι εγγύς.»

    Αποκάλυψη 22:12: « Και ιδού, έρχομαι ταχέως…» Μετάφ Κολιτσάρα « Ιδού έρχομαι γρήγορα…»

    Αποκάλυψη 22:20: «Λέγει ο μαρτυρών ταύτα· Ναι, έρχομαι ταχέως.» Μετάφ Κολιτσάρα «Λεγει ο Χριστός, Ναι, έρχομαι γρήγορα.»

    Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι στον Ιωάννη λέγεται να μην σφραγίσει τα λόγια αυτής της προφητείας επειδή ο καιρός είναι κοντά. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον προφήτη Δανιήλ ο οποίος είχε πει να σφραγίσει τα λόγια των προφητειών που του δόθηκαν επειδή θεωρούνται ότι εκπληρώνονται στο μακρινό μέλλον.

    Δανιήλ 8:26: «Και η ρηθείσα όρασις περί των ημερονυκτίων είναι αληθής· συ λοιπόν σφράγισον την όρασιν, διότι είναι διά ημέρας πολλάς.»

    Δανιήλ 12: 9: «Και είπε, Ύπαγε, Δανιήλ· διότι οι λόγοι είναι κεκλεισμένοι και εσφραγισμένοι έως του εσχάτου καιρού.»

  2. Αν σου έλεγα ότι ερχόμουν για να σε δω ταχέως θα καταλάβαινες ότι σε λίγο θα έρθω να σε δω. Θα καταλάβαινες ότι η χρήση της λέξης «ταχέως» θα σήμαινε κάτι που θα συνέβαινε γρήγορα. Είναι αυτός ο τρόπος που οι άνθρωποι πριν 2000 χρόνια χρησιμοποίησαν και κατάλαβαν τη λέξη «ταχέως»; Ας ρίξουμε μια ματιά.

    1 Κορινθίους 4:19: «πλην θέλω ελθεί ταχέως προς εσάς, εάν ο Κύριος θελήση, και θέλω γνωρίσει ουχί τον λόγον των πεφυσιωμένων, αλλά την δύναμιν·»

    Φιλιππησίους 2:19: «Ελπίζω δε επί τον Κύριον Ιησούν να πέμψω προς εσάς ταχέως τον Τιμόθεον, διά να ευφραίνωμαι και εγώ μαθών την κατάστασίν σας·»

    1 Πέτρου 1: 13-14: «Διά τούτο αναζωσθέντες τας οσφύας της διανοίας σας, εγκρατεύεσθε και έχετε τελείαν ελπίδα εις την χάριν την ΕΡΧΟΜΕΝΗΝ εις εσάς, όταν αποκαλυφθή ο Ιησούς Χριστός»

    Αποκάλυψη 22:12: «Και ιδού, έρχομαι ταχέως, και ο μισθός μου είναι μετ’ εμού, διά να αποδώσω εις έκαστον ως θέλει είσθαι το έργον αυτού.»

    Από το πλαίσιο των προηγούμενων εδαφίων γίνεται σαφές ότι όταν οι συγγραφείς χρησιμοποίησαν τη λέξη «ταχέως» στη γλώσσα τους, ήταν να γνωστοποιήσουν την ιδέα ότι αυτό που γράφουν θα συνέβαινε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όταν η λέξη «ταχέως» χρησιμοποιείται σε σχέση με την επιστροφή του Ιησού, δεν χάνει ξαφνικά τη συνήθη έννοια του κάτι που πρόκειται να συμβεί.

    Η λέξη σημαίνει πάντα με ταχύτητα, ταχύτητα και βιασύνη. Ο βιβλικός λόγιος Kurt Aland στα σχόλιά του στην Αποκάλυψη 22:12, λέει: «Στο αρχικό κείμενο η ελληνική λέξη που χρησιμοποιείται είναι » ταχέως» και δεν σημαίνει «σύντομα «, με την έννοια «κάποτε» , αλλά «τώρα, αμέσως» .

    Όπου χρησιμοποιείται αυτή η λέξη αναφορικά με τον ερχομό του Χριστού, υπάρχει κάποιος γλωσσικός λόγος για να πιστέψουμε ότι αυτό σημαίνει κάτι διαφορετικό από το γεγονός που θα συμβεί σύντομα στον πρώτο αιώνα; Είναι λογικό να επεκταθεί η λέξη «ταχέως» σε μια περίοδο σχεδόν 2000 ετών;

  3. Γιατί η ηγεσία της χριστιανικής κοινότητας του πρώτου αιώνα δίδασκε μια επικείμενη έλευση του Χριστού;
    Δίδαξαν αυτό που δίδαξαν εξαιτίας του τι τους δίδαξε ο Ιησούς. Ο Ιησούς δίδαξε στους μαθητές του ότι θα επιστρέψει στη ζωή τους. Αυτό γίνεται πολύ σαφές με μια προσεκτική ανασκόπηση αυτού που είπε στον λόγο του (Ματθαίος 24) και σε μια σειρά άλλων δηλώσεων που έκανε κατά τη διάρκεια της θητείας του.

    «Το βασικό μήνυμα του Χριστού ήταν ότι το τέλος της ιστορίας ήταν κοντά, ότι ο Θεός σύντομα θα παρέμβει για να ανατρέψει το κακό και να εδραιώσει την εξουσία του στη γη και ότι ο Ιησούς Και οι μαθητές του όλοι πίστευαν ότι αυτά τα γεγονότα στο τέλος του χρόνου θα συνέβαιναν κατά τη διάρκεια των ζωών τους.» ( Bart Denton Ehrman)

    «Σας βεβαιώνω, ότι δεν θα παρέλθει η γενιά αυτή, ώσπου να γίνουν όλα αυτά (η Δευτέρα Παρουσία)» (Ματθ. κδ΄34).

    «Σας βεβαιώνω, πως υπάρχουν μερικοί ανάμεσα σ’ αυτούς που βρίσκονται εδώ, οι οποίοι δεν θα γευτούν το θάνατο, πριν δουν τον Υιό του Ανθρώπου να έρχεται στη Βασιλεία του» (Ματθ. ιστ΄28, Μάρκ. θ΄1 και Λουκ. θ΄27).

  4. “Αγία Γραφή” ο σάπιος κορμός του μύθου και του ψεύδους.

    «Σας βεβαιώνω, πως υπάρχουν μερικοί ανάμεσα σ’ αυτούς που βρίσκονται εδώ, οι οποίοι δεν θα γευτούν το θάνατο, πριν δουν τον Υιό του Ανθρώπου να έρχεται στη Βασιλεία του» (Ματθ. 16:28)

    Εδώ οι απολογητές έχουν πάθει σύγχυση. Κάποιοι λένε οτι η προφητεία αυτή εκπληρώθηκε 8 μέρες μετά στην λεγόμενη μεταμόρφωση, και κάποιοι άλλοι με την κάθοδο του Αγίου πνεύματος 80 μέρες μετά.

    Μήπως ο ερχόμενος Χριστός με την βασιλεία του εδω, είναι η κάθοδος του Αγίου Πνεύματος η ή μεταμόρφωση;
    Δεν έχουμε παρά να διαβάσουμε το προηγούμενο εδάφιο (27) για να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται.

    «Διότι μέλλει ο Υιός του ανθρώπου να έλθη εν τη δόξη του Πατρός αυτού μετά των αγγέλων αυτού, και τότε θέλει αποδώσει εις έκαστον κατά την πράξιν αυτού. » (Ματθ. 16:27)

    Κατά τ`άλλα οι απολογητές / αποδομητές καταφέρονται εναντίων των μελετητών, λέγοντας οτι αυτοί απομονώνουν εδάφια για να στηρίξουν τις κακοδοξίες τους. «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις.»

    Τα λόγια του ίδιου του Ιησού αποδείχθηκαν ασυνεπή. Υποσχέθηκε, ότι θα επέστρεφε και δεν το έπραξε.

  5. Ο ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΕΝΟΣ ΘΕΟΣ

    Αποκαλυψη 19. 11 «Καὶ εἶδον τὸν οὐρανὸν ἀνεωγμένον, καὶ ἰδοὺ ἵππος λευκός, καὶ ὁ καθήμενος ἐπ᾿ αὐτὸν ἐκαλεῖτο Πιστὸς καὶ Ἀληθινός 13 καὶ ἦτο ἐνδεδυμένος ἱμάτιον βεβαμμένον μὲ αἷμα. 17 Ἔλθετε καὶ συνάγεσθε εἰς τὸ δεῖπνον τοῦ μεγάλου Θεοῦ, 21 Καὶ οἱ λοιποὶ ἐφονεύθησαν μὲ τὴν ῥομφαίαν τοῦ καθημένου ἐπὶ τοῦ ἵππου, τὴν ἐξερχομένην ἐκ τοῦ στόματος αὐτοῦ· καὶ πάντα τὰ ὄρνεα ἐχορτάσθησαν ἐκ τῶν σαρκῶν αὐτῶν.»

    Αποκ 14 19-20 «Και έρριψεν ο άγγελος το δρεπάνι του εις την γην και ετρύγησε την άμπελον της παρανομίας και έρριψε τους αμαρτωλούς σαν σταφύλια στο μεγάλο πατητήρι του θυμού του Θεού. Και επατήθη το πατητήρι, αυτό, που ήτο έξω από την πόλιν, και εβγήκεν αίμα, που επλημμύρισε την περιοχήν εις έκτασιν χιλίων εξακοσίων σταδίων και εις ύψος μέχρι τα χαλινάρια των ίππων.» Τίγκα στο αίμα!!

    Αποκ 15 4 «Ποιός δεν θα φοβηθή, Κυριε, και δεν θα ΔΟΞΑΣΗ το όνομά σου; 16.9 Και σαν εψήθηκαν οι άνθρωποι μέσα στο ανυπόφορον αυτό λιοπύρι, και, αντί με μετάνοιαν να ζητήσουν το έλεος του Θεού, εβλασφήμησαν το όνομα του Θεού, που έχει την δύναμιν και την εξουσίαν επάνω εις τας πληγάς αυτάς και δεν μετενόησαν, δια να τον ΔΟΞΑΣΟΥΝ.»

    Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία οτι αυτά είναι ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΙΣΟΥΣ που περιγράφουν έναν Θεό ο οποίος επιδιώκει την Δόξα, και με το πρόσχημα οτι είναι Πανάγαθος και άλλες τέτοιες βλακείες θέλει να αιματοκυλίσει όσους δεν τον Πιστεύουν και δεν αποδίδουν στο όνομα του την πρέπουσα Δόξα.

  6. Η Επιστήμη απορρίπτει την Αγία Γραφή απ` το πρώτο της κεφάλαιο.

    Στην Γένεση 1:16 διαβάζουμε οτι ο θεός έφτιαξε τον ήλιο την τέταρτη δημιουργική μέρα, μετά την δημιουργία της Γης και των δέντρων. Σύμφωνα με την επιστήμη όταν δημιουργείται ένα ηλιακό σύστημα πρώτα γίνεται η γέννηση του ηλίου και μετά τον πλανητών.

    Οι απολογητές / αποδομητές ισχυρίζονται οτι η εβραϊκή λέξη ΄΄Ασά΄΄ που χρησιμοποιείται στη Γένεση 1/α΄ 16 ως ΄΄κάνω΄΄, δεν σημαίνει ‘δημιουργία εκ τού μηδενός’, αλλά ‘διαμόρφωση’.

    Η λέξη asah (עָשָׂה) ΔΕΝ χρησιμοποιείτε στο 1:16 αλλά η λέξη ( וַיַּ֣עַשׂ ) vayáas . Παραθέτω απο Unicode/XML Westminster Leningrad Codex. 1.16. «וַיַּ֣עַשׂ אֱלֹהִ֔ים» Απο τα δεξιά προς τα αριστερά βλέπουμε πρώτα την λέξη ( וַיַּ֣עַשׂ ) έκαμεν, και μετά την λέξη «אֱלֹהִ֔ים» ελοχίμ. Και έκαμεν ο Θεός. Εδάφιο 3:21. «Και έκαμε Κύριος ο Θεός εις τον Αδάμ και εις την γυναίκα αυτού χιτώνας δερματίνους, και ενέδυσεν αυτούς.»
    Και στα εβραικά «וַיַּעַשׂ֩ יְהוָ֨ה אֱלֹהִ֜ים » Και έκαμε Γιαχβέ ο Θεός…

    Οι παπαρολόγοι απολογητές / αποδομητές πολύ θα ήθελαν να ξαναγράψουν την Αγία Γραφή διορθώνοντας όλα τα μελανά σημεία της, αλλά δυστυχώς οι κακόμοιροι δεν μπορούν να πείσουν κανέναν, παρά μόνο τους αφελείς με τα μυαλά στα κάγκελα.

    Σχετικά με την αρχαιολογία η ισχυρότερη φωνή αυτής είπε: «Οι βιβλικές αφηγήσεις είναι πράγματι “ιστορίες”, συχνά φανταστικές και σχεδόν πάντοτε προπαγανδιστικές, που εδώ και εκεί περιέχουν κάποιες έγκυρες ιστορικές πληροφορίες. Τα πορτραίτα της Βίβλου είναι μη ρεαλιστικά και αντικρουόμενα από τα αρχαιολογικά στοιχεία.» William G. Dever

  7. ‘’Β Θεσ. 2,1 Σας παρακαλούμεν δε, αδελφοί, ως προς την Δευτέραν Παρουσίαν του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και της συγκεντρώσεως ημών πλησίον του,Β Θεσ. 2,2 να μη συναρπασθήτε ταχέως και σαλευθήτε από την λογικήν και αντικειμενικήν σκέψιν του νου σας ούτε να ταράσσεσθε και ανησυχήτε ούτε από προφητικόν τάχα χάρισμα του πνεύματος, ούτε από λόγον ούτε από επιστολήν, δια τα οποία θα προσπαθήσουν να σας πείσουν, ότι τάχα προέρχονται από ημάς και δια των οποίων σας ειδοποιούμεν τάχα ημείς, ότι έχει φθάσει η ημέρα του Χριστού.Β Θεσ. 2,3 Λαβετε τα μέτρα σας να μη σας εξαπατήση κανείς κατά κανένα τρόπον• διότι η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου δεν θα έλθη, εάν προηγουμένως δεν έλθη η ΑΠΟΣΚΙΡΤΗΣΗΣ ΠΟΛΛΩΝ ΑΠΟ την ΠΙΣΤΗΝ, συνέπεια της σκληρύνσεώς των εξ ΑΙΤΙΑΣ των ΑΜΑΡΤΙΩΝ των και δεν ΦΑΝΕΡΩΘΕΙ ο άνθρωπος, ο κατ’ εξοχήν αμαρτωλός και υποκινητής προς κάθε αμαρτίαν, ο υιός της απωλείας,’’
    Πότε πρόλαβαν οι χριστιανοί να πιστέψουν και να απιστήσουν στην γενιά των μαθητών του Κυρίου??Μήπως αυτό πραγματοποιήθηκε την εποχή μας????
    ‘’Λουκάς 21-24 Και η Ιερουσαλήμ θα καταπατήται από ξένα έθνη, έως ότου συμπληρωθή ο καιρός που ώρισε ο Θεός, δια την κυριαρχίαν των εθνών επί της Ιερουσαλήμ’’.Μόλις το 1967 Το Ισραήλ μετά από χιλιάδες χρόνια απέκτησε εκ νέου εδάφη στην Ιερουσαλήμ για να έρθει στις μέρες μας Ο Τράμπ να ωθήσει να γίνει πρωτεύουσα Του Ισραήλ.Είμαστε μια ανάσα πριν εκπληρωθεί μια ανεπανάληπτη προφητεία χιλιάδων χρόνων, Σε κάποιους που αδυνατούν να κατανοήσουν τα προφανή,η αμφιβολία κατά του ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΘΕΟΥ μετατρέπει την εμμονή σε παράνοια…. Οι ξυλινες άκαμπτες λέξεις και επαναλαμβανόμενες προτάσεις φανερώνουν έλλειψη λογικής,σαν να έχει σταματήσει το μυαλό σε μια φωτογραφία μέσα στον χρόνο.

    1. Καλησπέρα φίλε Άσχετε Αδαή. Προσπαθείς να το παλέψεις αλλά δυστυχώς δεν παλεύεται. Βάλε γυαλιά ηλίου διότι το φως της αλήθειας απειλεί να κάψει τους οφθαλμούς σου.

      Σε μεγάλο μέρος της Καινής διαθήκης, βλέπουμε τον Παύλο που προειδοποιεί για την εγγύτητα της επιστροφής του Χριστού.

      «Και μάλιστα, εξεύροντες τον καιρόν, ότι είναι ήδη ώρα να εγερθώμεν εκ του ύπνου· διότι είναι πλησιεστέρα εις ημάς η σωτηρία παρ’ ότε επιστεύσαμεν. Η νυξ προεχώρησεν, η δε ημέρα επλησίασεν· ας απορρίψωμεν λοιπόν τα έργα του σκότους και ας ενδυθώμεν τα όπλα του φωτός. Ας περιπατήσωμεν ευσχημόνως ως εν ημέρα, μη εις συμπόσια και μέθας, μη εις κοίτας και ασελγείας, μη εις έριδα και φθόνον· αλλ’ ενδύθητε τον Κύριον Ιησούν Χριστόν, και μη φροντίζετε περί της σαρκός εις το να εκτελήτε τας επιθυμίας αυτής. » ( Ρωμαίους 13: 11-14.)

      Είναι πολύ ενδιαφέρον πώς το θέτει ο Παύλος: γιατί τώρα η σωτηρία μας είναι πλησιέστερη από ό, τι πιστεύαμε.

      Στους επόμενους στίχους βλέπουμε ότι ο Παύλος συστήνει ακόμη ότι δεν είναι καλό ούτε να παντρευτείς!
      «Λέγω δε τούτο, αδελφοί, ότι ο επίλοιπος καιρός είναι σύντομος, ώστε και οι έχοντες γυναίκας να ήναι ως μη έχοντες,
      Ο άγαμος μεριμνά τα του Κυρίου, πως να αρέση εις τον Κύριον· ο δε νενυμφευμένος μεριμνά τα του κόσμου, πως να αρέση εις την γυναίκα. » (1 Κορινθίους 7: 25-31.)

      Είναι καλό που δεν άκουσαν τον Παύλο γιατί η εκκλησία ίσως να μην είχε επιβιώσει τα επόμενα χρόνια. Ωστόσο, βλέπουμε τον Παύλο να λέει ότι επειδή ο χρόνος είναι τόσο σύντομος, είναι καλύτερα αν δεν παντρευτήκατε ποτέ. Και εκείνοι από εσάς που είστε παντρεμένοι, να ενεργείτε σαν να μην είστε παντρεμένοι!

    2. Ο Παύλος μιλάει στους Κορίνθιους διαβεβαιώνοντας τους ότι ο ερχομός του Χριστού ήταν τόσο κοντά που «δεν θα κοιμηθούμε όλοι μας».
      «Ιδού, μυστήριον λέγω προς εσάς· πάντες μεν δεν θέλομεν κοιμηθή, πάντες όμως θέλομεν μεταμορφωθή, εν μιά στιγμή, εν ριπή οφθαλμού, εν τη εσχάτη σάλπιγγι· διότι θέλει σαλπίσει, και οι νεκροί θέλουσιν αναστηθή άφθαρτοι, και ημείς θέλομεν μεταμορφωθή.» (1 Κορινθίους 15: 51-52.)

      Μετά από λίγο καιρό οι άνθρωποι άρχισαν να ανησυχούν επειδή ένας ένας άρχισαν να πεθαίνουν. Έτσι, ο Παύλος τους ενθαρρύνει δείχνοντάς τους ότι όσοι θα κοιμηθούν (θα πεθάνουν) θα αναστηθούν όταν ο Ιησούς έρθει.
      «Δεν θέλω δε να αγνοήτε, αδελφοί, περί των κεκοιμημένων, διά να μη λυπήσθε καθώς και οι λοιποί οι μη έχοντες ελπίδα. Διότι τούτο σας λέγομεν διά του λόγου του Κυρίου, ότι ημείς οι ζώντες, όσοι απομένομεν εις την παρουσίαν του Κυρίου, δεν θέλομεν προλάβει τους κοιμηθέντας· επειδή αυτός ο Κύριος θέλει καταβή απ’ ουρανού με κέλευσμα, με φωνήν αρχαγγέλου και με σάλπιγγα Θεού, και οι αποθανόντες εν Χριστώ θέλουσιν αναστηθή πρώτον, έπειτα ημείς οι ζώντες όσοι απομένομεν θέλομεν αρπαχθή μετ’ αυτών εν νεφέλαις εις απάντησιν του Κυρίου εις τον αέρα, και ούτω θέλομεν είσθαι πάντοτε μετά του Κυρίου. Λοιπόν παρηγορείτε αλλήλους με τους λόγους τούτους. » (1 Θεσσαλονικείς 4: 13-18)

      Παρατηρήστε τη φράση: «εμείς που ζούμε και παραμένουμε». Ο Παύλος πίστευε ότι ο χρόνος ήταν πολύ κοντά.

    3. Ο Παύλος μιλάει ανυπόμονα περιμένοντας την επιστροφή του Κυρίου Ιησού Χριστού. Δεν περίμενε με ανυπομονησία κάτι που πρόκειται να συμβεί για χιλιάδες χρόνια στο μέλλον, αφού θα εχει περάσει πολύς καιρός. Η χρησιμοποίηση του λόγου από τον Παύλο μας δείχνει με ανυπομονησία ότι υπήρχε προσδοκία μιας σύντομης επιστροφής του Ιησού. Ο Παύλος παρέχει περαιτέρω βεβαίωση για αυτό σε πρόσθετες δηλώσεις που έκανε στις επιστολές του προς αυτές τις δύο εκκλησίες. Το πλαίσιο δείχνει ότι ο Παύλος αναφέρει την αναμενόμενη επιστροφή του Χριστού.

      Ι Κορινθίους 7:29: «Αυτό που εννοώ, αδέρφια, είναι ότι ο χρόνος είναι σύντομος.»

      Φιλιππησίους 4: 5: «Αφήστε την ευγένειά σας να είναι εμφανής σε όλους. Ο Κύριος είναι κοντά.»

      Στην επιστολή του προς τους Κορινθίους, ο Παύλος γράφει από την άποψη ότι ο χρόνος είναι σύντομος. Στην 1 Κορινθίους 7, ο Παύλος εξετάζει το ζήτημα του αν θα παντρευτεί κάποιος ή όχι. Συμβουλεύει ενάντια στο γάμο, εκτός αν κάποιος πρέπει πραγματικά να το πράξει για να αποφύγει τη σεξουαλική κακή συμπεριφορά. Συμβουλεύει κατά του γάμου «εξαιτίας της παρούσας κρίσης» (1 Κορινθίους 7:26). Στη συνέχεια, λέει ότι «ο χρόνος είναι σύντομος».

      Ο Παύλος συμβουλεύει τους Κορινθιους να διατηρήσουν το status quo και να μην προσπαθήσουν να αλλάξουν τις περιστάσεις τους από τότε που μπήκαν στην εκκλησία. Ο Παύλος έδωσε σαφώς συμβουλές με βάση την πεποίθησή του ότι πρόκειται να γίνει κάτι σπουδαίο. Είναι σημαντικό ότι ο Παύλος έδωσε αυτή τη συμβουλή πιστεύοντας πλήρως ότι ήταν υπό την ηγεσία του Πνεύματος του Θεού (στίχος 40). Ήταν το Πνεύμα του Θεού παραπλανητικό ως προς την προσδοκία του του Παύλου για την Δευτέρα έλευση;

      Στην επιστολή του προς τη Θεσσαλονίκη, ο Παύλος βλέπει την επιστροφή του Χριστού στο πλαίσιο μιας κρίσης που σύντομα θα έρθει. Θεωρεί αυτούς τους Χριστιανούς ότι περιμένουν να επιστρέψει ο Ιησούς και να τους σώσει από την ερχόμενη οργή.

      1 Θεσσαλονικείς 1: 8-10: «και να προσμένητε τον Υιόν αυτού εκ των ουρανών, τον οποίον ανέστησεν εκ νεκρών, τον Ιησούν, όστις ελευθερόνει ημάς από της μελλούσης οργής. »

      1 Θεσσαλονικείς 2: 19-20: «Διότι τις η ελπίς ημών ή η χαρά ή ο στέφανος της καυχήσεως; ή ουχί και σεις έμπροσθεν του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού εν τη παρουσία αυτού; »

      Η δήλωση του Παύλου για το δόξα στους αδελφούς της Θεσσαλονίκης με την παρουσία του Κυρίου Ιησού όταν έρχεται είναι μια δήλωση της προσδοκίας ότι ο Ιησούς θα έρθει στο χρόνο ζωής των ατόμων που αντιμετωπίζονται.

    4. Ο Παύλος συνεχίζει να δείχνει το πρώτο αιώνα στο πλαίσιο των ζητημάτων στα οποία απευθύνεται, λέγοντας στους Θεσσαλονικείς όχι μόνο ότι έχουν το πνεύμα και την ψυχή τους, αλλά και ότι το σώμα τους θα κρατηθεί άψογο στην επιστροφή του Χριστού. Αν η επιστροφή του Χριστού επρόκειτο να είναι χιλιάδες χρόνια στο μέλλον, η φράση να κρατηθεί το σώμα τους απρόσβλητο κατά την επιστροφή Του δεν θα είχε νόημα. Εκεί τα σώματα τα θα είχαν φθαρεί εδώ και καιρό.

      1 Θεσσαλονικείς 5:23: « Αυτός δε ο Θεός της ειρήνης είθε να σας αγιάση ολοκλήρως, και να διατηρηθή ολόκληρον το πνεύμά σας και η ψυχή και το ΣΩΜΑ αμέμπτως εν τη παρουσία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.»

      Ο απόστολος Ιάκωβος προκάλεσε τους αναγνώστες του να είναι υπομονετικοί επειδή ο ερχομός του Χριστού Ιησού ήταν κοντά. Αυτή η παρόρμηση δεν θα είχε νόημα σε αυτούς τους Χριστιανούς του πρώτου αιώνα, αν ο ερχομός του Χριστού επρόκειτο να έρθει χιλιάδες χρόνια στο μέλλον.

      Ιάκωβος 5: 7-8: «Να είστε υπομονετικοί λοιπόν, αδελφοί, έως της παρουσίας του Κυρίου. Ιδού, ο γεωργός περιμένει τον πολύτιμον καρπόν της γης και μακροθυμεί δι’ αυτόν, εωσού λάβη βροχήν πρώϊμον και όψιμον· μακροθυμήσατε και σεις, στηρίξατε τας καρδίας σας, διότι η παρουσία του Κυρίου επλησίασε.»

      Ιάκωβος 5:9: « Μη στενάζετε κατ’ αλλήλων, αδελφοί, διά να μη κατακριθήτε· ιδού, ο κριτής ίσταται έμπροσθεν των θυρών.»

      Ο όρος «θύρα» χρησιμοποιείται μεταφορικά εδώ. Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί τον όρο για να τονίσει την επικείμενη προσέγγιση του Κριτή χριστού.

  8. Δουλεύετε τον κόσμο, έτσι; Παντού βλέπετε Έλληνες, ακόμη κι όταν δεν υπάρχουν και δεν διστάζετε να παραφράσετε πασίγνωστα κείμενα. Ιδού, τι γράφει το κεφάλαιο 5 της Αποκάλυψης:
    5-5 …καὶ εἷς ἐκ τῶν πρεσβυτέρων λέγει μοι· μὴ
    κλαῖε· ἰδοὺ ἐνίκησεν ὁ λέων ὁ ἐκ τῆς φυλῆς
    ᾿Ιούδα, ἡ ῥίζα Δαυΐδ, ἀνοῖξαι τὸ βιβλίον καὶ
    τὰς ἑπτὰ σφραγῖδας αὐτοῦ.
    Νάτο και μεταφρασμένο:
    5-5 Και ένας από τους πρεσβυτέρους μού λέει.
    Μην κλαις· ιδού, νίκησε ο λέοντας που είναι από
    τη φυλή του Ιούδα (γιου του πατριάρχη Ιακώβ), η
    ρίζα του ∆αβίδ, για να ανοίξει το βιβλίο και τις
    επτά σφραγίδες του.

  9. 2000 χρόνια,αλήθεια υπάρχει κάποια υποδιέρεση του δευτερολέπτου για να οριοθετήσει κανείς τα 2000 χρόνια έχοντας αντιληφθεί την αιωνιότητα?Είναι 100000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000m/seconds ή 900000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000m/s?
    Εφημερόπτερα (Rhithrogena germanica), ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 24 ώρες.Σε τι χρόνο πρέπει να μιλήσει κάποιος σε μία ομάδα εφημερόπτερων για το τι θα συμβεί σε 25 μέρες(25 γενιές) και όταν μάλιστα αυτός ο κάποιος έχει αντιληφθεί το όλον και την αιωνιότητα?

  10. Χαχαχα. Ακόμα το παλεύεις;
    2000 χρόνια τον Χριστό κάνεις δεν τον νίκησε. Πρόσεχε μην έχεις την τύχη του φίλου σου του Νίτσε. Τους χαιρετισμούς μου σε σένα και τον ΑΣΧΕΤΟ ΑΔΑΗ.

    1. Καλημέρα φίλε Ρωμηοσύνη. Η ιστορία του Θεού Χριστού που έδωσε την ζωή του για τους ανθρώπους πάντα χτύπαγε μια ευαίσθητη χορδή προκαλώντας βαθιά συγκίνηση. Δεν στο κρύβω οτι απέβλεπα σε αυτόν. Όμως τώρα φιλαράκι γνωρίζω οτι η Θεότητα του είναι ενα κατασκεύασμα. Αυτή η ψεύτικη ιστορία που χτίστηκε γύρω απ`το πρόσωπο του Χριστού θα νικηθεί απο την Γνώση της αλήθειας. Ηδη οι μελετητές στο πεδίο της ιστορικότητας του Χριστού έχουν αρχίσει και αποκαλύπτουν την απάτη.

      «Ο πάσχων Μεσσίας, η θεότητα του Ιησού και η Τριάδα ήταν μεταγενέστερες εφευρέσεις» Bart Denton Ehrman.

  11. Καλημέρα !Ρωμηοσύνη ο γιατρός παλεύει με την παράνοια ,που τον έχει καταλάβει.
    Ερμηνεύει την Κ.Δ αγνοώντας τα προφανή.Ολοι θα πεθάνουμε και σύντομα.
    Θα γνωρίσουμε ,πρώτη αποκάλυψη του Κυρίου.
    Ολοι μα όλοι οι χριστιανοί θα γνωρίσουν τον Χριστό μετά την
    σύντομη ζωή τους.Λόγου χάρη το παρακάτω εδάφιο που επικαλείται :
    «Λέγω δε τούτο, αδελφοί, ότι ο επίλοιπος καιρός είναι ΣΥΝΤΟΜΟΣ, ώστε και οι έχοντες γυναίκας να ήναι ως μη έχοντες.
    Ο άγαμος μεριμνά τα του Κυρίου, πως να αρέση εις τον Κύριον· ο δε νενυμφευμένος μεριμνά τα του κόσμου, πως να αρέση εις την γυναίκα. » (1 Κορινθίους 7: 25-31.).
    Δεν προτρέπει να μην παντρεύονται η χριστιανοί αλλά δικνύει την προτεραιότητα στα πνευματικά και την αγάπη που πρέπει να έχουν χριστιανοί πρώτα στον Κύριο.Πως αλλιώς θα μπορέσουν να προσφέρουν αληθινή αγάπη στην γυναίκα τους οι παντρεμένοι και τους υπόλοιπους?(Την σκότωσα γιατί την αγαπούσα ισχυρίζεται και το πιστεύει ο άμοιρος σύζυγος διότι δεν γνώρισε ποτέ την αγάπη,δεν γνώρισε τον Κύριο)
    ”Β Θεσ. 2,11 Και δια τούτο θα παραχωρήση ο Θεός να έλθη και εκδηλωθή εις αυτούς ενέργεια πονηρά, δια να πιστεύσουν αυτοί στο ψεύδος,
    Β Θεσ. 2,12 και έτσι να κατακριθούν όλοι όσοι δεν επίστευσαν εις την αλήθειαν, αλλ’ εδέχθησαν και ηκολούθησαν με ευχαρίστησιν και προθυμίαν την αδικίαν.
    Β Θεσ. 2,13 Ημείς όμως, αδελφοί, οφείλομεν να ευχαριστούμεν τον Θεόν πάντοτε δια σας, που έχετε αγαπηθή από τον Κυριον, διότι ΣΑΣ ΕΞΕΛΕΞΕΝ ο ΘΕΟΣ απ’ αρχής, δια να δεχθήτε την σωτηρίαν με τον αγιασμόν, που χορηγεί το Αγιον Πνεύμα, και την πίστιν και την παραδοχήν της αληθείας του Θεού.
    Β Θεσ. 2,14 Εις την σωτηρίαν δε αυτήν σας εκάλεσε με το Ευαγγέλιον που ημείς κηρύττομεν, δια να αποκτήσετε έτσι ως μόνομον ιδικόν σας θησαυρόν την δόξαν του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.
    Β Θεσ. 2,15 Αρα, λοιπόν, αδελφοί, σταθήτε στερεοί και αμετακίνητοι και κρατείτε σφικτά ΤΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ που έχετε διδαχθη είτε με το προφορικόν μας ΚΗΡΥΓΜΑ, είτε με ΕΠΙΣΤΟΛΗΝ μας.Κάποιοι αποσιωπούν εσκεμμένα ότι ό Λόγος του Θεού διαδόθηκε πρώτα προφορικά και μετά γραπτά,τις ρίζες αλήθειας ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ποτισμένες με αίμα μαρτύρων και αγίων Θελουν να κόψουν οι δυνάμεις του πονηρού στις μέρες μας.Μην λησμονούν οι εχθροί Του Κυρίου,Τον Ψαλμό κεφάλαιο 90, εδάφιο 4: “Διότι 1000 έτη ενώπιόν σου, είναι ως ημέρα η εχθές, ήτις παρήλθε, και ως φυλακή νυκτός”.

    1. Ασχετε Αδαή δεν δικνύει την προτεραιότητα στα πνευματικά αλλά την εγγύτητα του καιρού του τέλους.

      «Λέγω δε τούτο, αδελφοί, ότι ο επίλοιπος καιρός είναι σύντομος, ώστε και οι έχοντες γυναίκας να ήναι ως μη έχοντες» (Α Κορινθίους 7:29)

    2. Στο Μαλαχία 4: 5 δηλώνεται ότι ο προφήτης Ηλίας θα σταλεί πριν έρθει η μεγάλη και φοβερή ημέρα του Κυρίου. Το πλαίσιο του τέταρτου κεφαλαίου του Μαλαχία δείχνει ότι πρόκειται για μια εποχή πνευματικής ανανέωσης και μιας περιόδου κρίσης.

      Στο 4: 1-6 Ο Μαλαχίας μιλάει προφητικά για να δείξει ότι έρχεται μια εποχή μεγάλης κρίσης εναντίον εκείνων που δεν κατάφεραν να τιμήσουν το όνομα του Θεού και να ανταποκριθούν στο θέλημά Του. Πριν από αυτή την κρίση, ο Ηλίας θα φέρει ένα μήνυμα πνευματικής ανανέωσης. Πότε θα γίνει αυτό; Είναι αυτό το γεγονός ακόμα μελλοντικό για εμάς;

      Στο Λουκάς 1: 14-17 βρίσκουμε τα λόγια του Μαλαχία που εφαρμόζονται στον Ιωάννη τον Βαπτιστή. Βλέπουμε επίσης ότι ο Ηλίας δεν επρόκειτο να αναστηθεί και να εμφανιστεί κυριολεκτικά. Ο Μαλαχίας μιλά για κάποιον που έρχεται στο πνεύμα και τη δύναμη του Ηλία. Αυτό το άτομο θα έκανε ό, τι είχε κάνει ο Ηλίας. Μια ανασκόπηση του Ηλία στην Παλαιά Διαθήκη αποκαλύπτει ότι έφερε το αρχαίο Ισραήλ σε μια συνειδητοποίηση του ποιος είναι ο Θεός. Ο Ιωάννης ο Βαπτιστής θα φέρει πίσω το Ισραήλ του πρώτου αιώνα σε μια συνειδητοποίηση του ποιος είναι ο Θεός. Ο Ιησούς αναγνώρισε τον Ιωάννη τον Βαπτιστή ως τον Ηλία που επρόκειτο να έρθει.

      Ματθαίος 11: 13-14: «Διότι πάντες οι προφήται και ο νόμος έως Ιωάννου προεφήτευσαν. Και αν θέλητε να δεχθήτε τούτο, αυτός είναι ο Ηλίας, όστις έμελλε να έλθη.» Και (Ματθαίος 17: 10-13)

      Πότε εμφανίστηκε ο Ιωάννης ο Βαπτιστής; Ο Ιωάννης εμφανίστηκε πριν από δύο χιλιάδες χρόνια. Τι έπρεπε να ακολουθήσει αυτή η εμφάνιση; Ο Μαλαχίας είπε ότι θα ακολουθήσει η μεγάλη και φοβερή ημέρα του Κυρίου. Περιμένετε ακόμα δυο χιλιάδες χρόνια μετά για να συμβεί αυτή η «ημέρα του Κυρίου»;

    3. Ο Ιωάννης ο Βαπτιστής είπε στους Φαρισαίους και τους Σαδουκαίους: «…τις έδειξεν εις εσάς να φύγητε από της μελλούσης οργής; » Σε ποια οργή αναφέρεται ο Ιωάννης; Ο απόστολος Παύλος αντικατοπτρίζει το πώς οι αδελφοί της Θεσσαλονίκης περίμεναν να εμφανιστεί ο Χριστός για να τους ελευθερώσει από την επερχόμενη οργή: «και να προσμένητε τον Υιόν αυτού εκ των ουρανών, τον οποίον ανέστησεν εκ νεκρών, τον Ιησούν, όστις ελευθερόνει ημάς από της μελλούσης οργής.» Είναι αυτή η ίδια “ερχόμενη οργή” για την οποία μιλάει ο Ιωάννης;

      Ο Ιωάννης μιλάει για το ότι ο Χριστός είναι έτοιμος να μαζέψει το σιτάρι και να κάψει τα άχυρα. Ο Ιωάννης είπε: « Ήδη δε και η αξίνη κείται προς την ρίζαν των δένδρων· παν λοιπόν δένδρον μη κάμνον καρπόν καλόν εκκόπτεται και εις πυρ βάλλεται.»
      (Ματθαίος 3: 10-12) Στον Ματθαίον 13: 36-50, όπως παρουσιάστηκε προηγουμένως, μια παρόμοια εικόνα υπάρχει για την συντέλεια του αιώνος. Στον Ματθαίο 23: 29-36, ο Χριστός αποκαλύπτει τι θα έρθει επάνω στη γενεά την οποία απευθυνόταν εκείνη τη στιγμή.

    4. Ο Πέτρος, την ημέρα της Πεντηκοστής, συνδέει την εκδήλωση του Αγίου Πνεύματος με την προφητεία του Ιωήλ. Πράξεις 2: 16-21. Αναγνωρίζει την εκδήλωση του Πνεύματος με αυτό που επρόκειτο να λάβει χώρα στις τελευταίες ημέρες. Αναγνωρίζει τον χρόνο του ως τις τελευταίες μέρες. Δείχνει επίσης ότι πρόκειται για εποχή κρίσης και έλευσης του Κυρίου. Αναφερόμενος στον Ιωήλ, ο Πέτρος χρησιμοποιεί την ίδια αποκαλυπτική γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Χριστός στην προφητεία του όπου είπε: «Ευθύς δε μετά την θλίψιν των ημερών εκείνων ο ήλιος θέλει σκοτισθή και η σελήνη δεν θέλει δώσει το φέγγος αυτής, και οι αστέρες θέλουσι πέσει από του ουρανού και αι δυνάμεις των ουρανών θέλουσι σαλευθή.» (Κατά Ματθαίον 24:29). Ο Ιησούς, όπως και ο Πέτρος, ταυτίζει αυτά τα γεγονότα με τη γενεά στην οποία απευθυνόταν στην εποχή του. «Αληθώς σας λέγω, δεν θέλει παρέλθει η γενεά αύτη, εωσού γείνωσι πάντα ταύτα.» (Κατά Ματθαίον 24:34)

  12. Αστειο αρθρο. Οι 7 σφραγιδες που σχετιζονται με τους 7 πλανητες της Αλχημειας και τα 7 ενεργειακα κεντρα μπορουν να ανοιξουν μονο απο την ενεργεια του Λεοντα της Φυλης του Ιουδα καθως οι ενεργειες που εχουν κλειδωσει ειναι κατι το πολυ συγκεκριμενο και εχουν σχεση με τα αρχαια μυστηρια και την συλλογικη μνημη-ενεργεια του πλανητη. Το γεγονος οτι καποιοι μετατρεψαν αυτο το θεμα σε ενα εθνικιστικο πανηγυρι και εδωσαν τροφη στα αρχαιοτρολ θα εχει ασφαλως το αναλογο τιμημα.

  13. Οι υποσχέσεις του Χριστού που δεν εκπληρώθηκαν.

    «Σας βεβαιώνω, ότι δεν θα παρέλθει η γενιά αυτή, ώσπου να γίνουν όλα αυτά (η Δευτέρα Παρουσία)» (Ματθ. 24:34).

    Οι απολογητές / αποδομητές ισχυρίζονται οτι η λέξη “γενεά” έχει την έννοια του “γένους” των χριστιανών.
    Υπό αυτή την οπτική ο Χριστός τους διαβεβαίωσε οτι δεν θα παρέλθουν οι χριστιανοί έως ότου γίνουν όσα προφήτευσε και η δευτέρα παρουσία του. Αστεία πράγματα!!

    Στην Καινή Διαθήκη η λέξη “γενεά” προσδιορίζει τους “συγχρόνους” κάποιου, ή τα χρονικά διαστήματα 30-45 ετών (γενιά), ενώ η λέξη “γένος” χρησιμοποιείται ξεχωριστά και με αυτή τη μορφή. Είναι σαφές ότι ο Ιησούς με τη φράση “γενεά ταύτη” αναφερόταν στους συγχρόνους του. (Λουκάς 7:31 Μάρκος 8:38 Ματθαίος 23:36)

    Τα λόγια του ίδιου του Ιησού αποδείχθηκαν ασυνεπή. Υποσχέθηκε, ότι θα επέστρεφε και δεν το έπραξε.

  14. Καλησπέρα,κατ αρχήν να θυμίσουμε τι ΕΊΝΑΙ , οι Εβραίοι που δεν πίστευσαν και
    πολεμούσαν,όπως και πολεμούν τους χριστιανούς.
    Αποκ. 2,9 οἶδά σου τὰ ἔργα καὶ τὴν θλῖψιν καὶ τὴν πτωχείαν· ἀλλὰ πλούσιος εἶ καὶ τὴν βλασφημίαν ἐκ τῶν λεγόντων Ἰουδαίους εἶναι ἑαυτούς, καὶ οὐκ εἰσίν, ἀλλὰ ΣΥΝΑΓΩΓΗ τοῦ ΣΑΤΑΝΑ.Κατά δεύτερον ο Ιωάννης Ο Πρόδρομος ,ο νέος Ηλίας όντως ήταν παρών στην
    πρώτη παρουσία Του Κυρίου,φωνάζοντας στους Εβραίους, μετανοείτε διότι έφθασε η βασιλεία των ουρανών.Στην πρώτη παρουσία ,Ο Κύριος ως άνθρωπος,είναι αγάπη για τους άνθρώπους όμως ταυτόχρονα οργισμένος κριτής-δικαιοσύνη για το Ισραήλ όπως φανερώνεται λόγου χάρη στο κατά Ματθαίον.Ματθ. 23,33 Φιδια, οχιές, πως είναι δυνατόν να αποφύγετε την δικαίαν και τρομεράν καταδίκην της γέεννης;
    Ματθ. 23,34 Δια να σας δώσω την τελευταίαν πολύτιμον ευκαιρίαν να σωθήτε, ιδού εγώ στέλνω εις σας προφήτας και σοφούς και δαδασκάλους του νόμου μου, τους Αποστόλους μου. Σεις όμως άλλους από αυτούς θα φονεύσετε και θα σταυρώσετε και άλλους θα τους μαστιγώσετε εις τας συναγωγάς σας και θα τους διώξετε από πόλιν εις πόλιν.Ματθ. 23,35 Δια να πέση έτσι επάνω σας το αθώον αίμα που εχύθη άδικα εις την γην, από το αίμα του δικαίου Αβελ έως το αίμα του Ζαχαρίου, του υιού Βαραχίου, τον οποίον εφονεύσατε μεταξύ του ναού και του θυσιστηρίου, χωρίς να φοβηθήτε ούτε του τόπου τούτου την ιερότητα.Ματθ. 23,36 Σας διαβεβαιώνω ότι όλα αυτά θα ξεσπάσουν εις την γενεάν ταύτην.Ματθ. 23,38 Ιδού, προς τιμωρίαν της κακίας σας και καταστροφήν σας αφίνεται έρημος και απροσταύτετος από τον Θεόν η πόλις σας και ο ναός.Ματθ. 23,39 Διότι σας λέγω ότι δεν θα με δήτε πλέον, έως ότου μετανοημένοι πήτε· Ευλογημένος είναι αυτός, που έρχεται εν ονόματι του Κυρίου”.
    Μάταια όΜατθ. 24,1 Και καθώς εξήλθεν ο Ιησούς και έφευγεν οριστικώς πλέον από τον ναόν, τον επλησίασαν οι μαθηταί δια να του δείξουν τας ωραίας οικοδομάς του ναού.
    Ομως ήρθε η κρίση,καταδίκη καταστροφή,τέλος Της Ιερουσαλήμ και του Παλιού Ματθ. 24,2 Ο δε Ιησούς τους είπεν· “δεν βλέπετε με θαυμασμόν όλα τα ωραία αυτά κτίρια; Σας διαβεβαιώνω, ότι δεν θα μείνη εδώ πέτρα επάνω στην πέτρα, που να μη μεταβληθή εις συντρίμματα”.(Παρένθεση,μετά οι μαθητές τον ρωτούν για το τέλος του κόσμου,
    γιατί στο μυαλό τους είχαν συσχετίσει το τέλος της Ιερουσαλήμ με τό τέλος του κόσμου).
    Η Ιερουσαλήμ και το παλιό Ισραήλ έπαψαν να υπάρχουν στην γενιά των
    μαθητών του Κυρίου.Οτι είπε ο Κύριος πραγματοποιήθηκε πλήρως.
    Ηλθε το τέλος τους .Κατά τρίτον στις τελευταίες ημέρες
    όχι του Ισραήλ αλλά του κόσμου (αφού η Ιερουσαλήμ θα είναι ξανά εβραική)
    θα έχουμε όχι έναν αλλά 2 προφήτες ΄σύμφωνα με την αποκάλυψη.
    ”Και δώσω τοις δυσί μάρτυσί μου, και προφητεύσουσιν ημέρας χιλίας διακοσίας εξήκοντα, περιβεβλημένοι σάκκους. ούτοι εισιν αι δύο ελαίαι και αι δύο λυχνίαι αι ενώπιον του Κυρίου της γης εστώσαι. και ει τις αυτούς θέλει αδικήσαι, πυρ εκπορεύεται εκ του στόματος αυτών και κατεσθίει τους εχθρούς αυτών· και ει τις θέλει αυτούς αδικήσαι, ούτω δει αυτόν αποκτανθήναι». (Αποκ. ια’, 3-5)

    1. Ματθαιος 24:16-17 «τότε οι εν τη Ιουδαία ας φεύγωσιν επί τα όρη· όστις ευρεθή επί του δώματος, ας μη καταβή διά να λάβη τι εκ της οικίας αυτού·»

      Λουκάς 17: 26-37 «Και καθώς έγεινεν εν ταις ημέραις του Νώε, ούτω θέλει είσθαι και εν ταις ημέραις του Υιού του ανθρώπου· Ωσαύτως θέλει είσθαι καθ’ ην ημέραν ο Υιός του ανθρώπου θέλει φανερωθή. Κατ’ εκείνην την ημέραν όστις ευρεθή επί του δώματος και τα σκεύη αυτού εν τη οικία, ας μη καταβή διά να λάβη αυτά, και όστις εν τω αγρώ ομοίως ας μη επιστρέψη εις τα οπίσω.»

      Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Λουκάς μιλάει «όστις ευρεθή επί του δώματος, ας μη καταβή» στο ίδιο πλαίσιο με ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ του ερχόμενου υιού του ανθρώπου. Ο Ματθαίος μιλάει για τις ημέρες του Νώε μετά από τη δήλωσή του σχετικά με όλα αυτά που συμβαίνουν στη γενεά αυτή. Και οι δύο αυτοί συγγραφείς μιλούν για το ίδιο γεγονός. Ο Λουκά συγκεντρώνει ορισμένα σχόλια μαζί και ο Ματθαίος διαχωρίζει τα ίδια σχόλια στην αφήγησή του.

      Δεν υπάρχει λόγος από τη Γραφή για να πιστέψουμε ότι ο Χριστός διδάσκει δύο διαφορετικές ενδείξεις στον προφητικό του λόγο. Η προφητεία που περιέχεται σε αυτή τη συζήτηση είναι μια συνεχής περιγραφή του τι θα συμβεί στην Γενιά των συγχρόνων του και ΟΧΙ σε μια μελλοντική Γενιά.

  15. Αρα λοιπόν δέχεσαι οτι η φράση του Χριστού στον Ματθαίο 23:36 “γενεάν ταύτην” είχε εφαρμογή στην γενιά των συγχρόνων του και οχι σε μια μελλοντική γενιά. Όπως είπα και πιο πάνω ο Ιησούς με τη φράση “γενεά ταύτη” αναφερόταν πάντα στους συγχρόνους του.

    Σχετικά με την αποκάλυψη.
    «Αποκάλυψις Ιησού Χριστού, την οποίαν έδωκεν εις αυτόν ο Θεός, διά να δείξη εις τους δούλους αυτού όσα πρέπει να γείνωσι ταχέως.» («ταχέως» με ταχύτητα, γρήγορα) Αποκάλυψη 1: 1

    Η λέξη σημαίνει πάντα με ταχύτητα, ταχύτητα και βιασύνη. Ο βιβλικός λόγιος Kurt Aland στα σχόλιά του στην Αποκάλυψη 22:12, λέει: «Στο αρχικό κείμενο η ελληνική λέξη που χρησιμοποιείται είναι “ταχέως” και δεν σημαίνει “σύντομα” , με την έννοια “κάποτε” , αλλά “τώρα, αμέσως” .

    Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι στον Ιωάννη λέγεται να μην σφραγίσει τα λόγια αυτής της προφητείας επειδή ο καιρός είναι κοντά. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον προφήτη Δανιήλ ο οποίος είχε πει να σφραγίσει τα λόγια των προφητειών που του δόθηκαν επειδή θεωρούνται ότι εκπληρώνονται στο μακρινό μέλλον.

    Η ηγεσία της χριστιανικής κοινότητας του πρώτου αιώνα δίδασκε την επικείμενη έλευση του Χριστού εντός της γενιάς τους όπως τους είχε υποσχεθεί ο Χριστός.

  16. Μην τα μπερδεύεις.Ο Κύριος Υποσχέθηκε το τέλος του Ισραήλ και της Ιερουσαλήμ στην γενιά των φαρισαίων και των σαδουκαίων της εποχής του.Οχι του κόσμου!
    Ματθ. 24,36 Περὶ δὲ τῆς ΗΜΕΡΑΣ ἐκείνης καὶ ΩΡΑΣ ΟΥΔΕΙΣ ΟΙΔΕΝ, οὐδὲ οἱ ΑΓΓΕΛΟΙ τῶν οὐρανῶν, εἰ μὴ ὁ ΠΑΤΗΡ μου ΜΟΝΟΣ.
    Εδω να σημείωσουμε κάτι ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ οι Σαδουκαίοι ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΕΧΘΡΌΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ (ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ και στην ΑΝΑΣΤΑΣΗ) εξαφανίστηκαν ΣΤΑΔΙΑΚΑ μετά την καταστροφή Της Ιερουσαλήμ.Να προσθέσω Ο Καιάφας ο γνωστός αρχιερέας, πρόεδρος του Μεγάλου Εβραϊκού Συνεδρίου, το οποίο ΔΙΚΑΣΕ και ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ σε θάνατο τον Ιησού Χριστό ήταν ΣΑΔΟΥΚΑΙΟΣ!

    1. «Αληθώς σας λέγω, δεν θέλει παρέλθει η γενεά αύτη, εωσού γείνωσι πάντα ταύτα.» Δεδομένου ότι στην επόμενη δήλωση του ο Ιησούς σημειώνει ότι η ακριβής ΗΜΕΡΑ και ΩΡΑ είναι άγνωστη, η απλή έννοια της προηγούμενης δήλωσής του είναι ότι η Δευτέρα Παρουσία θα λάμβανε χώρα στην διάρκεια της ζωής των μαθητών του.

      Επίσης «δεν θέλει παρέλθει η γενεά αύτη, εωσού γείνωσι πάντα ταύτα». ΟΛΑ οχι τα μισά. Ολα όσα τους είπε.

      1. Κατ αρχήν γράφεις ανακρίβειες,τα επόμενα λόγια ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ είναι Ματθ. 24,35 Ο ΟΥΡΑΝΟΣ και Η ΓΗ θα παρέλθουν, οι ΛΟΓΟΙ ΜΟΥ όμως δεν θα παρέλθουν, αλλά θα πραγματοποιηθούν εξ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ.Τι νόημα έχει αυτή η φράση να ειπωθεί για αυτά που θα συμβούν στο παρόν η στο κοντινό μέλλον?
        Ειναι παράλογο και αδιανόητο.Μόνο για κάποιο μακρινό μέλλον που θα πραγματοποιηθούν εξ ολοκλήρου,πριν τελειώσει ο ουρανός και η γή.
        Και εαν ακόμα ο ουρανός και η γή τελείωναν στην γενιά των μαθητών,
        θα ήταν νεκρά γράμματα,Πως θα τα διαβάζαμε για να έχουν ζωή περίπου 2,000 χρόνια μετά και να συνεχίζουν το ταξίδι μέσα στον χρόνο.Κατανοείς το κενό λογικής στο ταξίδι των λέξεων?

        1. Την φράση «Ο ουρανός και η γη θέλουσι παρέλθει, οι δε λόγοι μου δεν θέλουσι παρέλθει.» την χρησιμοποίησε ως επικύρωση των λόγων του. (Ο ουρανός και η γη, σε αντιδιαστολή με τους λόγους του)

          Απλά πράγματα και κατανοητά. Τι δεν καταλαβαίνεις;

          1. Εαν ακόμα ο ουρανός και η γή τελείωναν στην γενιά των μαθητών,θα ήταν νεκρά γράμματα,Πως θα τα διαβάζαμε για να έχουν ζωή περίπου 2,000 χρόνια μετά και να συνεχίζουν το ταξίδι μέσα στον χρόνο?Κατανοείς το κενό λογικής στο ταξίδι των λέξεων?Εχεις την δυνατότητα να κατανοήσεις αυτά
            τα λόγια?Σου δίνω όσο χρόνο θέλεις.

  17. Οσο για την Αποκάλυψη δεν σφραγίστηκε διότι είναι γραμμένο στο βιβλίο της
    ζωής ,Ο ΘΕΟΣ ΛΌΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ το βιβλίο με την ενσάρκωση ,την σταύρωση και την Ανάσταση ΚΑΙ ανάληψη του ΑΝΘΡΩΠΟΥ.Είναι ο κατακλυσμιαίος ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ μέσα στην ιστορία ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ και δεν δύναται να σφραγισθεί .
    Δεν πρόκειται για προφητεία αλλά για κάτι που δεν καθορίζεται απο το περισσότερο .

    1. Αποκάλυψη 22:10: «Και λέγει προς εμέ· Μη σφραγίσης τους λόγους της προφητείας του βιβλίου τούτου· διότι ο καιρός είναι εγγύς.» Αντιλαβού;

      Στον Ιωάννη λέγεται να μην σφραγίσει τα λόγια αυτής της προφητείας επειδή ο καιρός είναι κοντά. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον προφήτη Δανιήλ ο οποίος είχε πει να σφραγίσει τα λόγια των προφητειών που του δόθηκαν επειδή θεωρούνται ότι εκπληρώνονται στο μακρινό μέλλον.

  18. Καλημέρα συνεχίζεις να μην καταλαβαίνεις.Ο Δανιήλ έγραψε προφητείες για το μέλλον
    Η Αποκάλυψη Του Ιωάννη αφορά το παρόν,το παρελθόν και το μέλλον.
    Οι λόγοι της προφητείας της Αποκάλυψης ξεκινούν απο το επόμενο κλάσμα δευτερόλεπτου ,τό τέλος του κόσμου για έναν πιστό μέχρι το τέρμα της ανθρωπότητας.

  19. Μάθε τούτα:
    Στο κεφάλαιο 24 του κατά Ματθαίον ο Λόγος του Θεού έχει 3 αποδέκτες..
    1.Τους μαθητές του για το τέλος Του Ναού και Της Ιερουσαλήμ.
    2.Την τελευταία γενιά των χριστιανών που θα γνωρίσουν ζώντες την β παρουσία
    του Κυρίου,Τό τελος του κόσμου για όλους.
    3,Ολους τους ενδιάμεσους στον χρόνο χριστιανούς που θα ζήσουν και θα πεθάνουν,
    βιώνοντας προσωπικά το τέλος του κόσμου .
    Για τους πρώτους και τους δευτερους δεν έχεις αμφιβολία μιας και ισχυρίζεσαι
    ”προτεσταντικά” παραπλανημένος ότι ήταν μια γενιά.Για τους τρίτους έχεις πλήρη άγνοια.
    Ιδου τα εδάφια αληθείας:
    ”Ματθ. 24,36 Ως προς δε την ημέραν εκείνην και την ώραν κανείς δεν γνωρίζει τίποτε, ούτε οι άγγελοι των ουρανών, ει μη μόνον ο Πατήρ.”
    Την ημέρα και την ώρα δεν δύναται να γνωρίζει ο άνθρωπος που θα πεθάνει και
    θα έρθει ο Κύριος.Ομοίως στην παραβολή του κακού οικονόμου στο τελευταία εδάφια.
    Ματθ. 24,42 Να ΕΙΣΘΕ λοιπόν ΑΓΡΥΠΝΟΙ και προσεκτικοί και πάντοτε ΕΤΟΙΜΟΙ, διότι δεν γνωρίζετε την ΩΡΑ κατά την οποίαν ο ΥΙΟΣ του ανθρώπου ΕΡΧΕΤΑΙ.

    1. Οι αποδέκτες είναι η Γενιά των συγχρόνων του που θα έβλεπε ΟΛΑ οσα προείπε στον λόγο του.

      Στην Καινή Διαθήκη η λέξη “γενεά” προσδιορίζει τους “συγχρόνους” κάποιου.
      Είναι σαφές ότι ο Ιησούς με τη φράση “γενεά ταύτη” αναφερόταν στους συγχρόνους του και ΟΧΙ σε μια μελλοντική Γενιά. (Λουκάς 7:31 Μάρκος 8:38 Ματθαίος 23:36)

      «Αληθώς σας λέγω, δεν θέλει παρέλθει η γενεά αύτη, εωσού γείνωσι πάντα ταύτα.» Δεδομένου ότι στην επόμενη δήλωση του ο Ιησούς σημειώνει ότι η ακριβής ΗΜΕΡΑ και ΩΡΑ είναι άγνωστη, η απλή έννοια της προηγούμενης δήλωσής του είναι ότι η Δευτέρα Παρουσία θα λάμβανε χώρα στην διάρκεια της ζωής των μαθητών του.

      Σχετικά με την Αποκάλυψη το ιδιο το βιβλίο εξηγεί για ποιο λόγο δεν σφραγίστηκε.
      Αποκάλυψη 22:10: «Και λέγει προς εμέ· Μη σφραγίσης τους λόγους της προφητείας του βιβλίου τούτου· ΔΙΟΤΙ ο καιρός είναι εγγύς.»

      Ο Δανιήλ έγραψε τον 6ο αιώνα π.Χ. Τα τμήματα της προφητείας του Δανιήλ σχετικά με τα γεγονότα τελικού χρόνου σφραγίστηκαν και δεν υλοποιήθηκαν μέχρι σχεδόν 500 χρόνια αργότερα τον 1ο αιώνα μ.Χ. Ο Ιωάννης πληροφορήθηκε ότι δεν θα σφραγίσει την προφητεία του επειδή ο καιρός ήταν κοντά. Είναι σαφές ότι τα γεγονότα που περιγράφονται στην Αποκάλυψη επρόκειτο να πραγματοποιηθούν σύντομα και όχι χιλιάδες χρόνια στο μέλλον.

    2. Άσχετε Αδαή

      Αν σου έλεγα ότι ερχόμουν για να σε δω ταχέως θα καταλάβαινες ότι σε λίγο θα έρθω να σε δω. Θα καταλάβαινες ότι η χρήση της λέξης «ταχέως» θα σήμαινε κάτι που θα συνέβαινε γρήγορα. Είναι αυτός ο τρόπος που οι άνθρωποι πριν 2000 χρόνια χρησιμοποίησαν και κατάλαβαν τη λέξη «ταχέως»; Ας ρίξουμε μια ματιά.

      1 Κορινθίους 4:19: «πλην θέλω ελθεί ταχέως προς εσάς, εάν ο Κύριος θελήση, και θέλω γνωρίσει ουχί τον λόγον των πεφυσιωμένων, αλλά την δύναμιν·»

      Φιλιππησίους 2:19: «Ελπίζω δε επί τον Κύριον Ιησούν να πέμψω προς εσάς ταχέως τον Τιμόθεον, διά να ευφραίνωμαι και εγώ μαθών την κατάστασίν σας·»

      1 Πέτρου 1: 13-14: «Διά τούτο αναζωσθέντες τας οσφύας της διανοίας σας, εγκρατεύεσθε και έχετε τελείαν ελπίδα εις την χάριν την ΕΡΧΟΜΕΝΗΝ εις εσάς, όταν αποκαλυφθή ο Ιησούς Χριστός»

      Αποκάλυψη 22:12: «Και ιδού, έρχομαι ταχέως, και ο μισθός μου είναι μετ’ εμού, διά να αποδώσω εις έκαστον ως θέλει είσθαι το έργον αυτού.»

      Από το πλαίσιο των προηγούμενων εδαφίων γίνεται σαφές ότι όταν οι συγγραφείς χρησιμοποίησαν τη λέξη «ταχέως» στη γλώσσα τους, ήταν να γνωστοποιήσουν την ιδέα ότι αυτό που γράφουν θα συνέβαινε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όταν η λέξη «ταχέως» χρησιμοποιείται σε σχέση με την επιστροφή του Ιησού, δεν χάνει ξαφνικά τη συνήθη έννοια του κάτι που πρόκειται να συμβεί.

      Η λέξη σημαίνει πάντα με ταχύτητα, ταχύτητα και βιασύνη. Ο βιβλικός λόγιος Kurt Aland στα σχόλιά του στην Αποκάλυψη 22:12, λέει: «Στο αρχικό κείμενο η ελληνική λέξη που χρησιμοποιείται είναι “ταχέως” και δεν σημαίνει “σύντομα “, με την έννοια “κάποτε” , αλλά “τώρα, αμέσως” .

      Όπου χρησιμοποιείται αυτή η λέξη αναφορικά με τον ερχομό του Χριστού, υπάρχει κάποιος γλωσσικός λόγος για να πιστέψουμε ότι αυτό σημαίνει κάτι διαφορετικό από το γεγονός που θα συμβεί σύντομα στον πρώτο αιώνα; Είναι λογικό να επεκταθεί η λέξη «ταχέως» σε μια περίοδο σχεδόν 2000 ετών;

      1. Δεν μπορείς να κατανοήσεις την διαφορά του θανάτου από το τέλος του κόσμου.Υπήρξε κάποιος που δεν γνώρισε τον Θάνατο και να μην ήρθε να τον συναντήσει χωρίς προειδοποίηση ,ο Κύριος?Ερμηνεύεις τις γραφές όπως μια συνταγή μαγειρικής,η οδηγίες χρήσεως αποχυμωτή η μια ταινία του Φασμπιντερ.ΑΚΌΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ μαθηματικά κάθε πρόβλημα έχει μία τουλάχιστον
        λύση,ΌΧΙ ΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ.Ο άνθρωπος πρέπει να είναι σε εγρήγορση γιατί το επόμενο δευτερόλεπτο μπορεί και να πεθάνει.

  20. Άσχετε Αδαή

    Η Αποκάλυψη που δόθηκε στον Ιωάννη αρχίζει και τελειώνει με δηλώσεις που δείχνουν ότι τα γεγονότα που συζητήθηκαν θα γίνουν γρήγορα και ο χρόνος ήταν κοντά. Αυτά τα γεγονότα περιλάμβαναν την επιστροφή του Χριστού. Αυτή η προφητεία γράφτηκε πριν από περίπου 2000 χρόνια και απευθύνθηκε στους χριστιανούς του πρώτου αιώνα. Πόσο ενδιαφέρον θα ήταν αυτό το μήνυμα σε αυτούς τους Χριστιανούς του πρώτου αιώνα αν «γρήγορα» και «κοντά» σήμαινε πράγματι κάτι μακρινό; Ας δούμε πώς χρησιμοποιούνται οι λέξεις «γρήγορα» και «κοντά» στην Αποκάλυψη.

    Αποκάλυψη 1: 1: « Αποκάλυψις Ιησού Χριστού, την οποίαν έδωκεν εις αυτόν ο Θεός, διά να δείξη εις τους δούλους αυτού όσα πρέπει να γείνωσι ταχέως.» («ταχέως» με ταχύτητα, γρήγορα) Μεταφ Κολιτσάρα «να πραγματοποιηθούν συντόμως»

    Αποκάλυψη 1: 3: «Μακάριος ο αναγινώσκων και οι ακούοντες τους λόγους της προφητείας και φυλάττοντες τα γεγραμμένα εν αυτή· διότι ο καιρός είναι πλησίον.» Μετάφ Κολιτσάρα «διότι ο καιρός, που θα πραγματοποιηθούν αυτά, είναι πολύ κοντά.»

    Αποκάλυψη 22: 7: «Ιδού, έρχομαι ταχέως. Μακάριος όστις φυλάττει τους λόγους της προφητείας του βιβλίου τούτου.»
    Μετάφ Κολιτσάρα «έρχομαι γρήγορα. »

    Αποκάλυψη 22:10: «Και λέγει προς εμέ· Μη σφραγίσης τους λόγους της προφητείας του βιβλίου τούτου· διότι ο καιρός είναι εγγύς.»

    Αποκάλυψη 22:12: « Και ιδού, έρχομαι ταχέως…» Μετάφ Κολιτσάρα « Ιδού έρχομαι γρήγορα…»

    Αποκάλυψη 22:20: «Λέγει ο μαρτυρών ταύτα· Ναι, έρχομαι ταχέως.» Μετάφ Κολιτσάρα «Λεγει ο Χριστός, Ναι, έρχομαι γρήγορα.»

    Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι στον Ιωάννη λέγεται να μην σφραγίσει τα λόγια αυτής της προφητείας επειδή ο καιρός είναι κοντά. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον προφήτη Δανιήλ ο οποίος είχε πει να σφραγίσει τα λόγια των προφητειών που του δόθηκαν επειδή θεωρούνται ότι εκπληρώνονται στο μακρινό μέλλον.

    Δανιήλ 8:26: «Και η ρηθείσα όρασις περί των ημερονυκτίων είναι αληθής· συ λοιπόν σφράγισον την όρασιν, διότι είναι διά ημέρας πολλάς.»

    Δανιήλ 12: 9: «Και είπε, Ύπαγε, Δανιήλ· διότι οι λόγοι είναι κεκλεισμένοι και εσφραγισμένοι έως του εσχάτου καιρού.»

    1. Αλλιώς κρίνονταν οι άνθρωποι πριν την πρώτη παρουσία ως ανθρώπου
      στην γή Του Κυρίου και αλλίώς μετά .Η νέα κατάσταση για ζωντανούς και νεκρούς
      περιγράφεται εκτος των άλλων στα Ευαγγέλια και στην Αποκάλυψη.
      Το τώρα είναι για τούτα και όχι για τό τελος ολου του κόσμου.
      Εν κατακλείδι υπάρχει χριστιανός που δεν γνώρισε το τέλος του κόσμου?
      Ο καιρος γαρ εγγύς.Ερχεται ο θάνατος που έχασε την εξουσία του για όσους
      πίστεψαν στον Κύριο ,να παραχωρήσει την εξουσία του στον Υιο Λόγο,
      για να αναλάβει νεκρούς και να τους δώσει ζωή αιώνια.

      1. Σύμφωνα με αυτά που διαβάζουμε στην Αγία Γραφή ο Θεός είπε στον Δανιήλ να σφραγίσει τα λόγια των προφητειών που του δόθηκαν επειδή θα εκπληρωθούν στο μακρινό μέλλον.

        Στον Ιωάννη ο Θεός είπε να μην σφραγίσει τους λόγους των προφητειών της Αποκάλυψης διότι ο Καιρός της εκπλήρωσης είναι κοντά.

        Η υπόσχεση του Χριστού ήταν οτι ΟΛΑ οσα προφήτευσε (Ματθαίος 24) θα έβρισκαν εκπλήρωση στην Γενιά τους. (ΟΧΙ σε μία μελλοντική 2000 χρόνια μετά) Αυτή ήταν η προσδοκία των πρώτων χριστιανών και το κήρυγμα τους.

        Το γεγονός οτι οι υποσχέσεις του Χριστού δεν εκπληρώθηκαν οφείλεται στο οτι η Θεότητα του είναι ενα κατασκεύασμα.

        «Ο πάσχων Μεσσίας, η θεότητα του Ιησού και η Τριάδα ήταν μεταγενέστερες εφευρέσεις» Bart Denton Ehrman.

  21. Καλημέρα,Καλό μήνα!Να σου αναλύσω περισσότερο για να κατανοήσεις έαν φυσικά το επιθυμείς.«Ο ουρανός και η γη θέλουσι παρέλθει, οι δε λόγοι μου δεν θέλουσι παρέλθει.»
    Αυτά το λόγια προυποθέτουν έλεγχο εγκυρότητας από τους ανθρώπους,
    1.Ανθρώπους που θα τα διαβάσουν και θα επικυρώσουν την αλήθεια μετά το τέλος του
    Ουρανού και της γής.2.Η ‘γενιές ανθρώπων που θα τα διαβάζουν συνέχεια εις τους αιώνες των αιώνων μέχρι το τέλος του ουρανού και της γής
    Τα Ευαγγέλια γράφτηκαν τον 1ο αιώνα.Εαν ο ουρανός και η γή τελείωναν σύντομα .΄θα υπήρχε κάποιος να διαβάσει μετά και να επικύρωσει ότι τα Λόγια του Χριστού γραπτώς ότι ήταν αληθή?ΟΧΙ.Ποιός θα ήταν αυτός που θα διάβαζε και πώς?ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ.Η πρώτη προυπόθεση ήταν νεκρή εκ φύσεως,ανέφικτη.Η δεύτερη ΠΡΟΥΠΌΘΕΣΗ είναι σε ζωή περίπου 2,000 χρόνια και συνεχίζει να ταξιδεύει μέσα στον χρόνο.

    1. «Ο ουρανός και η γη θέλουσι παρέλθει, οι δε λόγοι μου δεν θέλουσι παρέλθει.» (Ματθαίος 24:35)

      Η φράση αυτή είναι επακόλουθο της υπόσχεσης του Χριστού προς τους μαθητές του.
      «Αληθώς σας λέγω, δεν θέλει παρέλθει η γενεά αύτη, εωσού γείνωσι πάντα ταύτα.»
      (Ματθαίος 24:34)

      Η φράση «Ο ουρανός και η γη…» είναι μια επιβεβαίωση της υπόσχεσης του Χριστού προς τους μαθητές του, οτι ΟΛΑ οσα προφήτευσε θα εκπληρώνονταν στην Γενιά τους. (Οχι σε μια μελλοντική γενιά 2000 χρόνια μετά).

      Δεδομένου ότι στην επόμενη δήλωση του ο Ιησούς σημειώνει ότι η ακριβής ΗΜΕΡΑ και ΩΡΑ είναι άγνωστη, η απλή έννοια της προηγούμενης δήλωσής του είναι ότι η Δευτέρα Παρουσία θα λάμβανε χώρα στην διάρκεια της ζωής των μαθητών του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek