Διαφημίσεις

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ…

Μέχρι ποιου σημείου μπορεί να φτάσει η εξέλιξη στον τομέα της πληροφορικής;

Την απάντηση έρχεται να δώσει εν μέρει το υπ’ αριθμόν ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook, καθώς προετοιμάζει μία απίστευτη νέα τεχνολογία, η οποία σύντομα θα επιτρέπει στους χρήστες της να διαβάζουν τις σκέψεις των άλλων(!!!).

Το Facebook υπόσχεται πως οι άνθρωποι θα μπορούν πολύ σύντομα να επικοινωνούν μέσω των εγκεφαλικών κυμάτων, χρησιμοποιώντας νέες διασυνδέσεις «του εγκεφάλου-υπολογιστή».

Όπως όλα δείχνουν το Facebook έρχεται όλο και πιο κοντά στην πραγματοποίηση αυτής της νέας τεχνολογίας, καθώς η εταιρεία έχει ανακοινώσει τις προσλήψεις ειδικών σε μια σειρά από εξειδικευμένους τομείς.

Για παράδειγμα, το Facebook αποκάλυψε πρόσφατα ότι θέλει να προσλάβει κάποιους με διδακτορικό στη νευρολογία για να εργαστούν σε αυτό το έργο, από την έναρξη του έως το τελικό προϊόν, για μια περίοδο δύο ετών.

Μία άλλη αγγελία αφορά στην εύρεση μηχανικού, ο οποίος θα μπορεί να «αναπτύξει αλγόριθμους επεξεργασίας σήματος για μια πλατφόρμα επικοινωνίας και πληροφορικής του μέλλοντος».

Δεν υπάρχει ακόμα κάποια ένδειξη για το πότε ακριβώς θα δούμε αυτή τη νέα τεχνολογία, αλλά ο CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι έχει προσωπικό ενδιαφέρον στο να ευδοκιμήσει όσο το δυνατό πιο σύντομα το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Σε μια συνέντευξη του, τον Ιουνίου του 2015, ο Mark Zuckerberg δήλωνε πως «μια μέρα, πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση να στείλουμε τις πλούσιες σκέψεις μας στον καθένα, με τη χρήση της τεχνολογίας» και συμπλήρωσε «θα είστε απλά σε θέση να σκεφτείτε κάτι και οι φίλοι σας θα είναι αμέσως σε θέση να το βιώσουν, αν εσείς το θέλετε».

Η είδηση αυτή ήρθε λίγο μετά την διαπίστωση ότι το Facebook κατέχει πολλές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες του από ό, τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα.

Η ιστοσελίδα, αποκαλύφθηκε, ότι συνεργάζεται με οργανισμούς συλλογής δεδομένων που τους παρέχουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις συνήθειες των χρηστών – τόσο online όσο και offline.

Για παράδειγμα, το Facebook κρατά αρχείο για μια συναλλαγή ενός χρήστη του, υπολογίζει πόσα χρήματα είναι πιθανό να δαπανήσει κάποιος για το επόμενο αυτοκίνητό του και παρακολουθεί ακόμη και τα είδη των πιστωτικών καρτών που έχει στη διάθεσή του.

Το Facebook μετρά επίσης πόσο καιρό ξοδεύει κάποιος στην ανάγνωση των μηνυμάτων του, στη συγγραφή προσωπικών status, σε σχόλια ή και σε φωτογραφίες φίλων του. Ακόμη αν οι χρήστες παραμένουν συνδεδεμένοι στο Facebook, το κοινωνικό δίκτυο μπορεί να δει σχεδόν πάντα, οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα επιλέγουν οι ίδιοι να επισκεφτούν και ακόμα κι αν αποσυνδεθούν απ’ αυτό και πριν ακόμα ξεκινήσουν την περιήγηση τους στο World Wide Web, το ίδιο (Facebook), εξακολουθεί να τους παρακολουθεί στενά.

ΠΗΓΗ

oimos-athina



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

3 σχόλια στο “ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ…”
  1. Οι λεγόμενες “πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης” (π.χ. Facebook, Twitter, Linkedin κτλ) δεν είναι τίποτε παραπάνω από μέσα παρακολούθησης και φακελώματος. Ευτυχώς αντιστάθηκα σε χρόνιες (καλοπροαίρετες) πιέσεις φίλων και γνωστών για το πόσο “απαραίτητο” είναι να έχεις λογαριασμό σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Το πιο τρομακτικό είναι πως έχω συναντήσει ανθρώπους που συνάπτουν σχέσεις (φιλικές, ερωτικές, επαγγελματικές) ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ FACEBOOK. Ρε είναι δυνατόν η οθόνη και το πληκτρολόγιο να αντικαθιστούν την άμεση ανθρώπινη επικοινωνία;;; Τι να πω. Σημεία των καιρών…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek