ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ: «ΣΕ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΟΜΠΙ»
Πόσο σκοτεινό μπορεί, αλήθεια, να είναι το μέλλον της ανθρωπότητας;
Πολλές ταινίες και βιβλία έχουν φανταστεί τον θάνατο ως διασκέδαση σε ένα δυστοπικό μέλλον. Στα The Hunger Games (2008-2015), η ελίτ διασκεδάζει βλέποντας παιδιά να αλληλοσκοτώνονται. Στο The Running Man (1987), η εκτέλεση καταδίκων είναι ζωντανό ριάλιτι για τη διασκέδαση των μαζών. Στο Death Race 2000 (1975), οι οδηγοί αγώνων σκοτώνουν πεζούς για να μαζέψουν πόντους.
Θα μπορούσε ένα από αυτά τα σενάρια να γίνει πραγματικότητα; Σύμφωνα με νέα έρευνα, ναι -και μάλιστα, ταινίες όπως οι παραπάνω θα ευθύνονται εν μέρει για όσα μπορεί να μας περιμένουν.
Ένας ερευνητής από το Πανεπιστήμιο του Central Lancashire «προβλέπει» ένα παρομοίως τρομακτικό μέλλον. Συγκεκριμένα, με έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Futures, υποστηρίζει ότι το κυνήγι και η θανάτωση ανθρώπων δεν αποκλείεται να αποτελεί χόμπι για τους πλούσιους σε 200 χρόνια από τώρα.
Ο συγγραφέας της μελέτης, Daniel William Mackenzie Wright, γράφει ειδικότερα: “[Η μελέτη] παρουσιάζει ένα σενάριο, προτείνοντας την άποψη ότι κατά το έτος 2200 ο θάνατος και το κυνήγι των ανθρώπων θα αποτελεί μέρος της βιομηχανίας διασκέδασης και τουρισμού και μία πρακτική της πλούσιας ελίτ -μία άποψη η οποία υποστηρίζεται ουσιαστικά”.
Για να καταλήξει στο παραπάνω συμπέρασμα, ο Wright προσέγγισε την έρευνά του με βάση τον κοινωνικό κονστρουκτιβισμό, αναλύοντας και εξερευνώντας σύγχρονα θέματα, συζητήσεις και ανησυχίες σχετικά με:
το περιβάλλον και την καταστροφή των φυσικών πόρων
κοινωνικά πλαίσια, συμπεριλαμβανομένων των ταινιών και της γενικότερης ψυχαγωγίας
τα ΜΜΕ και την τεχνολογία
τις οικονομικές πραγματικότητες, καλύπτοντας την αντιπαράθεση φτωχών και παγκόσμιας ελίτ
την παγκόσμια κουλτούρα και πολιτισμό
Όλα τα παραπάνω, υποστηρίζει ο Wright, είναι οι παράγοντες που θα οδηγήσουν στη διαμόρφωση της τουριστικής αγοράς του μέλλοντος.
Ο ερευνητής σημειώνει στην έρευνά του ότι ήδη υπάρχει μία υποβόσκουσα τάση για «σκοτεινό τουρισμό» στις σύγχρονες κοινωνίες, παραθέτοντας ως παραδείγματα τα ανοιχτά στο κοινό στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα αφιερωμένα σε βασανιστήρια μουσεία. Αυτή η «γοητεία του θανάτου» θα μπορούσε να οδηγήσει τους ανθρώπους να κυνηγούν άλλους ανθρώπους ως «άθλημα».
Επιχειρηματολογεί, πιο ειδικά, τα εξής, με βάση την ανάλυση των παραπάνω παραγόντων:
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
OXI SE 2OO ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 100 ΟΛΑ ΣΤΗ ΓΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΧΤΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΜΠΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΙΖΗΣΟΥΝ ΛΙΓΟΙ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΙΤΙΣΤΕΣ ΘΑ ΚΥΝΗΓΑΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ Η ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟΝ ΤΩΡΑ ΤΙ ΧΟΜΠΙ ΚΑΙ ΑΛΟΓΟ ΚΛΑΝΕΙ ΜΟΥ ΛΕΣ.
Μην ξεχνάει ο ποιητής ότι υπάρχουν και ταινίες όπου οι κυνηγημένοι εκδικούνται και εκδικούνται καλά!!!!!!
ΠΟΙΑ 200 χρονια….
Ποια Amstel?
Ποιες ΗΠΑ….
Πολλα φιλια απο το Yellowstone !
Η περιοχη “Ten Sleep” αρχισε να ανοιγει βαραθρα !
Οσοι πληρωνονται σε δολλαρια….
καιρος να ζητησουν να τους τα δινουνε σε χρυσες λιρες…
Αγγλιας….
ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΔΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΣΚΕΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΥΠΕΡΜΕΤΡΑ, ΤΟ ΔΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΤΡΟΦΕΙ ΚΑΙ ΧΩΛΑΙΝΕΙ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ [ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ] ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ.
ΟΤΑΝ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΝΗΘΙΚΟΥ.