To ότι η Ρωσία πραγματοποίησε την απειλή της να στείλει πλοία στη Μεσόγειο δεν είναι κάτι καινούργιο.
Στο παρελθόν, κάθε τέτοιο επεισόδιο σχετιζόταν με οτιδήποτε θεωρούσε ο Πούτιν ότι έπρεπε να προστατευθεί ως ζωτικής σημασίας γεωπολιτικό συμφέρον στην περιοχή: είτε με την υπεράσπιση του συριακού λιμανιού της Ταρτούς, είτε με αγωγούς αργού πετρελαίου ή φυσικού αερίου αργού στην περιοχή που απειλούνταν από την επέκταση του ΝΑΤΟ στην Τουρκία, είτε ως συμψηφισμός στην αυξημένη παρουσία των ΗΠΑ γύρω από τη Γάζα και το Ισραήλ (και, φυσικά, το Ιράν).
Αυτός είναι ο λόγος που με έκπληξη μαθαίνουμε σήμερα ότι το ρωσικό Ναυτικό θα αποστείλει ένα μόνιμο στόλο από πέντε ή έξι πλοία μάχης στη Μεσόγειο Θάλασσα, με φρεγάτες και ταχύπλοα σκάφη που αποτελούν τον πυρήνα του στόλου.
Οι συγκρούσεις που αποτελούν κληρονομιά της περιοχής βρίσκονται σε ύφεση και οι μόνες ειδήσεις με κάποια σημασία είναι η ευρωπαϊκή παρέμβαση στη Κύπρο εναντίον των συμφερόντων της ρωσικής ολιγαρχίας.
Πόσο μακριά στη Μεσόγειο θα φτάσουν αναρωτιέται κανείς;
Δεν θα ήταν πολύ δύσκολο να συνδυάσουμε και τα δύο μαζί και να υποθέσουμε ότι η Ρωσία μπορεί να μην έχει μόνο ένα νέο γεωπολιτικό στόχο, την Κύπρο που βρίσκεται λίγες μόνο εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την Συρία, το Λίβανο, τη Γάζα και το Ισραήλ.
Το ψευδοπτωχευμένο ρωσικό προτεκτοράτο της Κύπρου αποτελεί ένα τέλειο άλλοθι για να βρίσκεται στην περιοχή.
Το πιο σημαντικό είναι να έχει ένα εναλλακτικό σχέδιο Β για το το συριακό λιμάνι της Ταρτούς, που είναι η μόνη ναυτική βάση της Ρωσίας στην περιοχή.
Πόσο σύντομα θα διαβάσουμε ότι η Ρωσία είναι διατεθειμένη να επενδύσει ακόμη περισσότερο σε μη εγγυημένα δανεία στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου …. σε αντάλλαγμα για μία μικροσκοπική ναυτική ή και στρατιωτική βάση;
Από ραδιοτηλεοπτικά μέσα διαβάζουμε:
“Μέχρι πέντε ή έξι πλοία πρέπει να είναι σε μόνιμη βάση στη Μεσόγειο Θάλασσα. Θα πρέπει να ελέγχονται μέσω της διοίκησης του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας,” φέρεται ότι είπε στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Zvezda ο ναύαρχος Chirkov.
Βοηθητικά σκάφη εφοδιασμού θα πρέπει επίσης να συμπεριληφθούν στη μόνιμη εγκατάσταση στη Μεσόγειο.
Η απόφαση για την αποστολή ρωσικών πλοίων στα νερά της Μεσογείου ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στις 11 Μαρτίου από τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Shoigu.” (1)
“Νομίζω ότι έχουμε τα πάντα για να δημιουργήσουμε και να διατηρήσουμε μια τέτοια ομάδα. Βέβαια, αυτό δείχνει τη θετική δυναμική της ανάπτυξης του ναυτικού,” είπε ο Shoigu σε ανώτατους αξιωματικούς των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Μέχρι το 2020, το Ρωσικό Ναυτικό θα περιλαμβάνει οκτώ υποβρύχια με πυραύλους, 16 υποβρύχια πολλαπλών χρήσεων και 54 πλοία μάχης, πρόσθεσε.” (2)
Ο Chirkov είπε ότι ανώτατοι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού είναι επί του παρόντος στη διαδικασία της στρατηγικής ανάπτυξης της ομάδας μάχης στη Μεσόγειο.
Είπε επίσης ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να στείλει πολεμικά πλοία στον Ειρηνικό και τον Ινδικό ωκεανό.
“Υπήρξε μια εμπειρία στην ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού, όταν είχαμε μοίρες στον Ινδικό και Ειρηνικό Ωκεανό. Φυσικά, αν χρειαστεί, θα συμβουλεύσουμε τους ανώτατους αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας, τη κυβέρνηση και το Πρόεδρο σχετικά με την ανάπτυξη της στρατιωτικής μονάδας εργασίας σε μόνιμη βάση εκεί,” εξήγησε ο Chirkov.
Στη φωτογραφία (παρακάτω) βλέπετε ένα παράδειγμα από το είδος του πλοίου, το οποίο σύντομα θα παραπλέει στην πίσω γειτονιά της Κύπρου :
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK:
Russia Sending Permanent Warship Fleet To Mediterranean: Is A Russian Naval Base In Cyprus Coming Next?
ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ:
(1) – Η δημιουργία του μόνιμου στόλου ανακοινώθηκε στις 11 Μαρτίου(!). Περίεργη σύμπτωση δεν νομίζετε;
(2) – Πενήντα τέσσερα σκάφη μάχης και 24 υποβρύχια θα ναυλοχούν στο λιμάνι της Ταρτούς; Δείτε στο χάρτη πόσο ρηχά είναι τα νερά στην Ταρτούς…
(3) – Έχει κάποια σημασία ότι βρίσκονται στη περιοχή ρωσικά αποβατικά με άρματα μάχης και 700 πεζοναύτες σήμερα. Θα χρησιμοποιηθούν στη Συρία άραγε;
(4) – Έχετε ακούσει τι περιλαμβάνει ιστορικά ό όρος διπλωματία της κανονιοφόρου Ειδικότερα τι παθαίνουν τα κράτη που χρωστάνε και δεν πληρώνουν σε μεγάλες δυνάμεις;
(5) – Καταλαβαίνετε γιατί αναπτύχθηκαν γερμανικές αντιαεροπορικές πυροβολαρχίες Patriot στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας και όχι Αμερικάνικες και γιατί τα πληρώματα τους είναι Γερμανοί; H Τουρκία μάλιστα απαίτησε να μην φέρουν διακριτικά ή σημαίες γερμανικές…
(6) – Αν για κάποιο λόγο κηρυχθεί άτακτη κυπριακή χρεοκοπία μην απορήσετε για την αυτονόητη εξέλιξη.
Η Ρωσία στέλνει έναν μόνιμο πολεμικό στόλο στη Μεσόγειο: Θα ακολουθήσει μια Ρώσικη ναυτική βάση στην Κύπρο;
Το πυραυλοφόρο σκάφος προστασίας ΜOSKVA διαθέτει 16 βλήματα εναντίον πλοίων P500, 8 αντιαεροπορικών βλημάτων S300F,ένα ελικόπτερο ΚΑ-27, 10 τορπιλοσωλήνες και 24 εκτοξευτές ανθυποβρυχιακών βομβών (εκτός άλλων).
το ρωσικό Ναυτικό θα αποστείλει ένα μόνιμο στόλο από πέντε ή έξι πλοία μάχης στη Μεσόγειο Θάλασσα, με φρεγάτες και ταχύπλοα σκάφη που αποτελούν τον πυρήνα του στόλου
Ο εναέριος χάρτης της Κύπρου που δείχνει το κατάλληλο σημείο για την δημιουργία της ναυτικής βάσεως στο κάτω σημείο της Κύπρου εκεί όπου υπάρχει ένα βαθύ άνοιγμα κοντά στην ακτή της Κύπρου.
Επιμέλεια:
SON OFEON
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice