Το βίντεο του NBC πραγματικά σοκάρει… Ο εφιάλτης του τσιπαρίσματος είναι πιο κοντά από ότι φανταζόμαστε … Οι τεχνολογίες βιομετρικής αναγνώρισης αναπτύσσονται με ραγδαίους ρυθμούς:
Ήδη για την ταυτοποίηση των στοιχείων των επιβατών στις αεροπορικές πτήσεις χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο τεχνολογίες αναγνώρισης ταυτότητας μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων καθώς και μέσω της ταυτοποίησης της ίριδας του οφθαλμού.
ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ 2017
Οι τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου χρησιμοποιούνται ήδη, μέσω ειδικών προγραμμάτων λογισμικού που φέρνουν ολοένα και πιο κοντά την απόλυτη κατάργηση της ιδιωτικότητας μας…
Ήδη πραγματοποιούνται αγορές σε supermarket μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων – τα μετρητά ακόμη και οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες μπορεί σύντομα να αποτελέσουν παρελθόν………
Σχόλιο pentapostagma.gr: Ποιός μπορεί να αποκλείσει ότι τα κέντρα της νέας τάξης δεν θα ενισχύσουν και προωθήσουν περαιτέρω τις βιομετρικές τεχνολογίες υπό την πρόφαση της ασφάλειας, της αναγνώρισης και ταυτοποίησης των προσωπικών στοιχείων και των «εύκολων» συναλλαγών;
Και ποιό είναι το επόμενο βήμα…. η εμφύτευση μικροτσίπ RFID σε όλους τους πολίτες {αρχή του βίντεο} «με στόχο την ταυτοποίηση των προσωπικών στοιχείων και την άμεση παροχή του ιατρικού ιστορικού σε περιπτώσεις επείγοντων ιατρικών περιστατικών»… Ας ελπίσουμε ότι το βίντεο με το εφιαλτικό αυτό σενάριο δεν θα επιβεβαιωθεί…
ΠΗΓΗ:
http://www.apocalypsejohn.com/2013/03/NBC-To-xaragma-olwn-twn-politwn-erxetai-to-2017.html
RECOGNIZE ME: ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΟ IPHONE
Τo RecognizeMe είναι ένα νέο tweak στο Cydia με το οποίο μπορείτε να ξεκλειδώσετε το iPhone σας χρησιμοποιώντας βιομετρική αναγνώριση προσώπου. Μάλιστα, η εφαρμογή αυτή είναι η πρώτη του είδους της στο iPhone και δεν τα πάει καθόλου άσχημα. Το RecognizeMe βρίσκεται στην οθόνη με το passcode, οπότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε παράλληλα με το υπάρχον σύστημα ασφαλείας σας.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε πως δουλεύει η εφαρμογή: (αγνοήστε την αργή ταχύτητα καθώς είναι αποτέλεσμα της βιντεοσκόπησης της οθόνης)
Η εφαρμογή βρίσκεται ήδη στο Cydia έναντι $6.99
Προφανώς δεν μπορούμε να εγγυηθούμε για την αξιοπιστία της εφαρμογής μιας και οι κριτικές δεν είναι ιδιαίτερα καλές, οπότε δοκιμάστε με δικό σας ρίσκο.
ΠΗΓΗ:
http://www.iphonehellas.gr/27456/recognizeme-iphone-cydia/
ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
ΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ
Τα νέα «αναβαθμισμένα» βιομετρικά διαβατήρια βρίσκονται προ των πυλών. Σύμφωνα με τον κανονισμό αριθ. 2252/2004 του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τόσο η χώρα μας όσο και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη καλούνται από τις 28 Ιουνίου του 2009 να εφαρμόσουν την έκδοση των νέων διαβατηρίων, στα οποία θα συμπεριλαμβάνονται τα δακτυλικά αποτυπώματα του κατόχου.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν βέβαια από μια τέτοια εξέλιξη, η οποία αφορά την προσθήκη νέων ψηφιακών προσωπικών δεδομένων στα επίσημα αυτά έγγραφα, είναι άπειρα. Πέρα από την εξακρίβωση των στοιχείων του κατόχου, τα δακτυλικά αποτυπώματα θα χρησιμοποιούνται και για τον εντοπισμό υπόπτων; Θα φυλάσσονται όλα σε μια συγκεκριμένη τράπεζα δεδομένων, όπου θα πιστοποιείται η ασφάλειά τους; Υπάρχει άραγε η δυνατότητα να «σπάσει» κανείς τις, κατά τις αρχές, «αδιάτρητες» δικλίδες ασφαλείας πλαστογραφώντας τα διαβατήρια και κλέβοντας τα δακτυλικά αποτυπώματα του κατόχου; Αυτές και άλλες πολλές είναι οι απορίες που γεννιούνται στο μυαλό μας στο άκουσμα της νέας και τεχνολογικά προηγμένης εφαρμογής. Τι από όλα αυτά όμως ισχύει στην πραγματικότητα;
Τι περιέχει το τσιπάκι
Οπως είπε στο «Βήμα» αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., το μόνο που θα διαφοροποιεί τα νέα βιομετρικά διαβατήρια από τα υπάρχοντα είναι η προσθήκη των ψηφιακών δακτυλικών αποτυπωμάτων στο ειδικό μικροτσίπ ταυτοποίησης μέσω ραδιοσυχνοτήτων RFΙD (Radio Frequency Ιdentification), το οποίο με τη βοήθεια ραδιοκυμάτων επιτρέπει την ανάγνωση των στοιχείων που φέρει από απόσταση κάποιων εκατοστών.
«Τα μοναδικά νέα στοιχεία που θα συμπεριληφθούν στο νέο διαβατήριο θα είναι τα δακτυλικά αποτυπώματα και συγκεκριμένα οι απλές αποτυπώσεις των δύο δεικτών του δεξιού και του αριστερού χεριού» εξηγεί. «Ηδη υπάρχει το τσιπάκι μέσα στο υπάρχον βιομετρικό διαβατήριο,όπου υπάρχουν οι φωτογραφίες και τα στοιχεία της προσωπικής του κατάστασης,τα οποία αναγράφονται και επάνω στη σελίδα του διαβατηρίου» προσθέτει ο ίδιος. Κάτι τέτοιο, όπως υποστηρίζει, βοηθά στο να εξακριβώνεται ότι το άτομο που φέρει το διαβατήριο είναι και ο νόμιμος κάτοχός του.
Τι θα γίνει όμως με τα διαβατήρια που θα βρίσκονται ακόμη σε ισχύ; «Τα προηγούμενα διαβατήρια των οποίων η ημερομηνία λήξης δεν έχει επέλθειθα ισχύουν κανονικά,δεν καταργούνται.Οπως επίσης ισχύουν και τα διαβατήρια πριν από τις 26.8.2006,τότε που δεν διέθεταν ακόμη τσιπάκι» υπογραμμίζει ο αξιωματικός.
Πώς ξεκλειδώνουν τα στοιχεία
Βασικό ρόλο στη χρήση των νέων βιομετρικών διαβατηρίων παίζει το πρωτόκολλο Υποδομής Δημόσιου Κλειδιού (ΥΔΚ). Ενας συνδυασμός λογισμικού, τεχνολογιών κρυπτογράφησης και υπηρεσιών ο οποίος θα καθιστά δυνατή τη δημιουργία μιας ασφαλούς υποδομής διαδικτυακών επικοινωνιών. Με τον τρόπο αυτόν οι εξουσιοδοτημένοι χρήστες- που στην προκειμένη περίπτωση θα είναι τα κράτη-μέλη- θα μπορούν να «ξεκλειδώνουν» τα δεδομένα του εγγράφου καθιστώντας έτσι δυνατή την επικύρωση των ψηφιακών στοιχείων ως προς τη γνησιότητά τους, ενώ παράλληλα θα εμφανίζει οποιαδήποτε τροποποίηση έχουν υποστεί.
Για την ενεργοποίηση και την εφαρμογή του συγκεκριμένου συστήματος χρειάζονται ειδικοί κωδικοί, οι οποίοι για λόγους ασφαλείας αλλάζουν κατά διαστήματα. «Πρόκειται για ένα σύστημα υποδομής το οποίο μοιράζεται σε όλες τις χώρες που εκδίδουν τέτοια διαβατήρια.Εφαρμόζοντάς το στα ηλεκτρονικά συστήματα και στους ειδικούς ψηφιακούς “αναγνώστες” (readers) οι αρμόδιες αρχές θα είναι σε θέση να γνωρίζουν αν το συγκεκριμένο διαβατήριο που ελέγχουν έχει πραγματικά εκδοθεί στη χώρα που αναγράφεται σε αυτό και δεν είναι “μαϊμού”»περιγράφει ο αξιωματικός. «Δηλαδή,βάζοντας το κλειδί που εμείς μοιράζουμε στις άλλες χώρες,μπορεί ο αρμόδιος να βλέπει κατά πόσο το διαβατήριο που περνά ανήκει πράγματι στη χώρα που αναφέρει ή είναι πλαστογραφημένο».
Ως προς τη χρήση των δακτυλικών αποτυπωμάτων των πολιτών η παράγραφος 3 του άρθρου 4 της συμβιβαστικής τροπολογίας, που αντικαθιστά τις τροπολογίες 14 και 26 του Ευρωπαϊκού Κανονισμού αριθ. 2252/2004, ξεκαθαρίζει: «Μετά την έκδοση των διαβατηρίων ή ταξιδιωτικών εγγράφων,τα βιομετρικά στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί για τον σκοπό αυτόν χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για σκοπούς ελέγχου των συνόρων και μόνο για την εξακρίβωση: α)της γνησιότητας του εγγράφου και β)της ταυτότητας του κατόχου μέσω άμεσα διαθέσιμων συγκρίσιμων χαρακτηριστικών στις περιπτώσεις που είναι υποχρεωτική η επίδειξη διαβατηρίου ή άλλων ταξιδιωτικών εγγράφων σύμφωνα με τις διατάξεις του κανονισμού (ΕΚ) αριθ.
562/2006 (Κώδικας Συνόρων του Σένγκεν)». Ενώ τονίζει: «Τα βιομετρικά στοιχεία αποθηκεύονται αποκλειστικά στο μέσο αποθήκευσης και δεν τηρούνται σε βάση δεδομένων».
Σύμφωνα με πρόσφατη ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Ελευθεριών και Δικαιωμάτων των Πολιτών, τα παιδιά κάτω των 12 ετών θα εξαιρούνται από τη συγκεκριμένη διαδικασία καθώς τα δακτυλικά τους αποτυπώματα, ιδιαίτερα σε νεαρές ηλικίες, δεν αποτελούν αξιόπιστα τεκμήρια, καθ΄ ότι μπορεί να υποστούν αλλαγές. Παρ΄ όλα αυτά, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της παράνομης διακίνησης και εμπορίας παιδιών (trafficking), όλα τα παιδιά κάτω των 14 ετών θα πρέπει να διαθέτουν προσωπικό διαβατήριο, το οποίο μάλιστα δεν μπορεί να έχει ισχύ άνω των τριών ετών.
Ταυτότητες και άδειες οδήγησης
Ανάμεσα στους άμεσους στόχους του ελληνικού κράτους είναι και η αντικατάσταση των σημερινών ταυτοτήτων και των αδειών οδήγησης από τη νέα γενιά των υπερσύγχρονων επίσημων εγγράφων που θα έχουν τη μορφή πιστωτικής κάρτας. Είναι άλλωστε γεγονός ότι η Ελλάδα συγκριτικά με άλλες χώρες (όπως π.χ. η Κύπρος), που εδώ και αρκετά χρόνια απολαμβάνουν τα προνόμια των νέων αυτών τεχνολογιών σε ταυτότητες και άδειες οδήγησης, βρίσκεται αρκετά πίσω στον συγκεκριμένο τομέα. Από τις 19.1.2009 όμως αυτό αναμένεται να αλλάξει αρχικά με τις άδειες οδήγησης και στην πορεία (δεύτερο εξάμηνο του 2009) με τις ταυτότητες.
«Οι νέες άδειες θα αρχίσουν να τυπώνονται περί το τέλος του πρώτου μήνα του νέου έτους» αναφέρει ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. «Σε πρώτη φάση η αλλαγή θα πραγματοποιηθεί στις νέες άδειες για τους νέους οδηγούς και στις ανανεώσεις.Σε βάθος χρόνου θα γίνει σιγά σιγά και η αντικατάσταση των παλιών αδειών,ωστόσο μιλάμε για ένα χρονοδιάγραμμα το οποίο φτάνει περί τα 30 χρόνια». Γεγονός που διαφοροποιεί τη συγκεκριμένη διαδικασία από εκείνη των διαβατηρίων, όπου υπήρχε αυστηρός χρονικός περιορισμός. «Τα διαβατήρια είναι αποδεικτικό ταυτότητας, έγγραφο ασφαλείας,το οποίο παρέχει τη δυνατότητα ταξιδιού και παραμονής στο εξωτερικό,οπότε η ανάγκη της άμεσης αλλαγής είναι επιτακτικότερη» εξηγεί ο αρμόδιος.
Λείπουν τα μηχανήματα
Το «κώλυμα» της τεχνολογίας των νέων διαβατηρίων, τουλάχιστον στο παρόν στάδιο, όπως μας ανέφερε ο ίδιος, εντοπίζεται στο γεγονός ότι πολλές χώρες δεν έχουν ακόμη εγκαταστήσει στους συνοριακούς σταθμούς τα απαιτούμενα συστήματα ανάγνωσης. «Πρόκειται για τους ειδικούς “readers” που επιτρέπουν την ανάγνωση και την εξακρίβωση των στοιχείων του διαβατηρίου και της ταυτότητας του κατόχου. Οταν όμως αυτοί λείπουν,τότε πραγματοποιείται μόνο μακροσκοπικός έλεγχος,δηλαδή το τι βλέπουμε μπροστά μας. Μόλις εγκατασταθούν τα μηχανήματα, η πιστοποίηση θα είναι ακόμη πιο εύκολη.Γιατί είναι συνδυασμός: εγώ βγάζω ένα αξιόπιστο ταξιδιωτικό έγγραφο με πολλά μέτρα ασφαλείαςαλλά και ο άλλος που θα με δεχθεί θα πρέπει να έχει τους “αναγνώστες”,το κλειδί της χώρας προέλευσης,ώστε να μπορεί να πραγματοποιήσει την αντιπαραβολή» περιγράφει γλαφυρά. «Το διαβατήριο άλλωστε περιέχει συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας, όπως π.χ.ο βασικός έλεγχος πρόσβασης και η ενεργός πιστοποίηση,που προστατεύουν την κλωνοποίηση του εγγράφου ή την κλοπή των ψηφιακών δακτυλικών αποτυπωμάτων».
Η ενσωμάτωση των δακτυλικών αποτυπωμάτων έχει ήδη εφαρμοστεί στα γερμανικά διαβατήρια. Μάλιστα η πρόωρη αυτή εφαρμογή ξεσήκωσε την έντονη αντίδραση του γερμανικού οργανισμού χάκερ Chaos Computer Club eV. (CCC), τα μέλη του οποίου έσπευσαν να χαρακτηρίσουν τους γερμανούς πολίτες «πειραματόζωα» που αποδέχθηκαν την εφαρμογή μιας «τρωτής», όπως υποστηρίζουν, τεχνολογίας. Προς ένδειξη διαμαρτυρίας τους, τον Μάρτιο του 2008 κατάφεραν να αποσπάσουν και να δημοσιεύσουν τα δακτυλικά αποτυπώματα του υπουργού Εσωτερικών της χώρας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Το πείραμα των «Τimes»
Στις αρχές Αυγούστου η βρετανική εφημερίδα «Τhe Τimes» προκειμένου να εξετάσει τα μέτρα ασφαλείας των νέων διαβατηρίων πραγματοποίησε ένα πρωτότυπο πείραμα: επιστρατεύοντας τον ολλανδό ερευνητή συστημάτων ασφαλείας του Πανεπιστημίου του Αμστερνταμ κ. Γερούν φαν Μπικ κατάφεραν να σπάσουν τους κωδικούς-«φρούριο» και να αλλάξουν βασικά στοιχεία όπως η φωτογραφία του κατόχου. Μάλιστα σε διαβατήριο που ανήκε σε ένα αγοράκι ο ειδικός κατάφερε να αφαιρέσει την ψηφιακή φωτογραφία του και στη θέση της να βάλει εκείνη του Οσάμα μπιν Λάντεν, ενώ σε ένα άλλο που ανήκε σε μια 36χρονη γυναίκα «ανέβασε» το πορτρέτο του Χίμπα Νταργκμέ , ενός παλαιστινίου βομβιστή αυτοκτονίας.
Ο κ. Φαν Μπικ μίλησε αποκλειστικά στο «Βήμα» περιγράφοντας πώς ακριβώς έγινε η δοκιμή. «Για την ακρίβεια,από τον περασμένο Φεβρουάριο εργαζόμουν πάνω σε ένα λογισμικό που επιτρέπει την κλωνοποίηση των eΡassports.O Ανταμ Λόρι, ένας βρετανός ειδικός στην τεχνολογία ταυτοποίησης μέσω ραδιοσυχνοτήτων (RFΙD),το γνώριζε αυτό και έτσι με ρώτησε αν ένας δημοσιογράφος βρετανικής εφημερίδας θα μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί μου για να μάθει περισσότερα για τη δουλειά μου.Του απάντησα θετικά και έτσι κι έγινε.Ο δημοσιογράφος Στιβ Μπόγκαν με επισκέφθηκε τον Ιούλιο,όταν το μεγαλύτερο μέρος του λογισμικού μου ήταν έτοιμο» εξιστορεί ο 30χρονος άνδρας.
«Ο Μπόγκαν είχε μαζί του δύο βρετανικά διαβατήρια για να τσεκάρει το σύστημα που έφεραν. Ηταν κάτι το οποίο δεν είχα επιχειρήσει προηγουμένως.Ως τότε είχα δοκιμάσει μόνο τα μικροτσίπ των ολλανδικών διαβατηρίων.Για μένα ήταν η πρώτη φορά λοιπόν που θα προσπαθούσα να “σπάσω” ένα βρετανικό διαβατήριο» παραδέχεται ο κ. Φαν Μπικ.
Οπως μας εξηγεί ο ίδιος, τα «εργαλεία» που απαιτούνται για το σπάσιμο των περιβόητων δικλίδων ασφαλείας είναι απλά και το κόστος τους είναι αρκετά χαμηλό. Ακόμη και η όλη διαδικασία υποστηρίζει ότι δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη εξειδίκευση στο αντικείμενο.
«Σε πρώτη φάση ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να αγοράσει έναν αναγνώστη RFΙD,κενά μικροτσίπ της ίδιας τεχνολογίας και να φορτώσει ένα ελεύθερο περιβάλλον προγραμματισμού.Στη συνέχεια θα πρέπει να φτιάξει ένα λογισμικό για τα κενά μικροτσίπ,τα οποία λειτουργούν όπως ακριβώς και τα πραγματικά μικροτσίπ των διαβατηρίων.Με τη βοήθεια του αναγνώστη μπορεί να διαβάσει τα δεδομένα που βρίσκονται αποθηκευμένα στο πραγματικό μικροτσίπ και να τα αντιγράψει στο κενό τσιπάκι.Ετσι επιτυγχάνεται η 100% αντιγραφή των δεδομένων» εξηγεί.
«Με τον τρόπο αυτόνμπορεί κάποιος να παρέμβει στα πραγματικά στοιχεία και να τα αλλάξει. Ωστόσο θα πρέπει να τα αντιγράψει στο κενό τσιπάκι και στη συνέχεια να εξετάσει κατά πόσο τα “πλαστά” μικροτσίπ περνούν με επιτυχία τα τεστ εξοπλισμού και εκείνο της αναφοράς εφαρμογής το οποίο ονομάζεται Golden Reader Τool (GRΤ) και έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει λάθη και πλαστά στοιχεία,όπως π.χ.η γνησιότητα της υπογραφής.Επιπλέονο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να είναι σίγουρος ότι ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας δεν έχει προχωρήσει σε αλλαγές του συστήματος»υπογραμμίζει ο ερευνητής.
Ο ολλανδός ειδικός κατάφερε ακόμη να δημιουργήσει επιπλέον λογισμικό το οποίο επιτρέπει στα «καλά φυλασσόμενα» πλαστά τσιπάκια, όπως τα χαρακτηρίζει ο ίδιος, να διαφεύγουν τον έλεγχο ενεργούς πιστοποίησης και να γίνονται δεκτά από το τεστ GRΤ.
«Ο μόνος τρόπος για να εντοπίσει κανείς τα πλαστά τσιπάκια είναι μέσω της εξακρίβωσης της γνησιότητας της πηγής της ηλεκτρονικής υπογραφής του διαβατηρίου.Και,σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας,λίγες μόνο χώρες πραγματοποιούν τη συγκεκριμένη εξακρίβωση αυτόματα.Στις υπόλοιπεςκάτι τέτοιο γίνεται είτε με τον συμβατικό “χειροκίνητο” τρόπο,αντιμετωπίζοντας έτσι αυξημένες πιθανότητες λάθους,είτε καθόλου» τονίζει.
Ποιες χώρες είναι όμως αυτές που διαθέτουν ήδη το ειδικό σύστημα (Ρublic Κey DirectoryΡΚD) για την εφαρμογή της Υποδομής Δημόσιου Κλειδιού; Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΔΟΠΑ, ως τον Μάιο του 2008 μόνο εννέα κράτη διέθεταν το συγκεκριμένο σύστημα ελέγχου και πιστοποίησης. «Αυτά είναι η Αυστραλία,ο Καναδάς,η Γερμανία, η Ιαπωνία,η Νέα Ζηλανδία,η Δημοκρατία της Κορέας,η Σινγκαπούρη,η Βρετανία και οι ΗΠΑ.Η Γαλλία αναμενόταν να ολοκληρώσει τις διαδικασίες συμμετοχής σύντομα,από όσο γνωρίζω» μας λέει ο κ. Φαν Μπικ.
Επηρεασμένοι από ταινίες επιστημονικής φαντασίας, οι περισσότεροι από εμάς τείνουμε να πιστεύουμε ότι η διαδικασία πλαστογράφησης αποτελεί πραγματικό εγχείρημα και απαιτεί πολύ εξειδικευμένες γνώσεις. «Ο καθένας που διαθέτει γνώσεις ηλεκτρονικού υπολογιστή μπορεί να το κάνει μέσα σε διάστημα λίγων μόλις λεπτών» ισχυρίζεται ο ερευνητής. Μάλιστα μέσα από την ιστοσελίδα του εξηγεί βήμα προς βήμα τη μέθοδο που χρησιμοποίησε ο ίδιος.
«Η ανάπτυξη και η διεξοδική εξέταση όλων των βημάτων μού πήρε περίπου δύο-τρεις εβδομάδες. Ωστόσο κατά τη χρονική περίοδο στην οποία πραγματοποιήθηκε το τεστ των “Τimes” με την απλή εφαρμογή των μη αυτοματοποιημένων βημάτων για τη δημιουργία ψευδών δεδομένων χρειάστηκα περίπου μία ώρα» περιγράφει.
«Δεν λέω ότι οι τρομοκράτες θα μπορούσαν άμεσα να προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο.Ωστόσο πρόκειται για ανησυχίες γύρω από την ασφάλεια οι οποίες πρέπει να εκφράζονται πιο ανοιχτά» τονίζει ο ειδικός.
Απαιτείται αναβάθμιση
Ποιο σύστημα όμως θα μπορούσε να προσφέρει τη μεγαλύτερη ασφάλεια, προστατεύοντας επαρκώς τα ψηφιακά βιομετρικά δεδομένα; «Πιστεύω ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν υπερβολικά δύσκολο.Παρ΄ όλα αυτά,θα χρειαστεί να αντικατασταθούν τα υπάρχοντα μικροτσίπ,ειδικά των χωρών εκείνων που δεν φέρουν την ενεργό πιστοποίηση,όπως π.χ.η Βρετανία,οι ΗΠΑ,η Ιαπωνία και η Γερμανία,με νέα πιο ακριβά.Σημαντικότατο ρόλο όμως στη διασταύρωση και στην εξακρίβωση των αποθηκευμένων δεδομένων παίζει το ειδικό σύστημα ΥΔΚ και για τον λόγο αυτόν η εισαγωγή του στα συστήματα ελέγχου της κάθε χώρας είναι απαραίτητη» υποστηρίζει ο κ. Φαν Μπικ.
Ο αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. εμμένει στην ασφάλεια των νέων βιομετρικών διαβατηρίων, τα οποία, όπως λέει, αναμένεται να συμβάλουν στη μείωση της εγκληματικότητας. «Θα βοηθήσουν ιδιαίτερα στον περιορισμό της λαθρομετανάστευσης,της διακίνησης ναρκωτικών και όπλων και δεν αναφέρομαι σε αυτά που γίνονται στο Αιγαίο.Γιατί δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτά.Αναφέρομαι φυσικά σε όλα αυτά που γίνονται με πλαστά διαβατήρια» δηλώνει.
Σε μια παγκόσμια κοινωνία όπου το ηλεκτρονικό έγκλημα βρίσκεται σε άνθηση θα μπορέσουμε άραγε ποτέ να νιώσουμε απόλυτη ασφάλεια κλείνοντας τα ευαίσθητα προσωπικά μας δεδομένα σε ένα τσιπάκι το οποίο ενδεχομένως να γινόταν βορά στα αδηφάγα πλήκτρα των δεξιοτεχνών στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές; Το σίγουρο είναι ότι το κύμα ψηφιακού εκσυγχρονισμού θα απλοποιήσει κατά πολύ την καθημερινότητά μας, απλοποιώντας τις μετακινήσεις μας σε ξένες χώρες και μεταμορφώνοντας άλλοτε χρονοβόρες διεργασίες σε αστραπιαίες διαδικασίες. Το θέμα είναι να υιοθετηθούν εις βάθος όλα τα απαιτούμενα μέτρα και συστήματα τα οποία πέρα από την ασφάλεια θα εγγυώνται τη σωστή λειτουργία του τεχνολογικά προηγμένου ενσωματωμένου συστήματος.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ
Οι πρώτες αναφορές για επίσημα έγγραφα γίνονται στην εβραϊκή Βίβλο και χρονολογούνται την εποχή της Περσικής Αυτοκρατορίας, γύρω στο 450 π.Χ. Τότε πιστεύεται ότι ζητήθηκε από τον Νεεμία, αξιωματούχο του βασιλιά Αρταξέρξη Α Δ , να ταξιδέψει στην Ιουδαία. Ο βασιλιάς έγραψε λοιπόν ένα γράμμα «προς τους κυβερνήτες πέρα από τον ποταμό» εξασφαλίζοντάς του έτσι ασφαλές πέρασμα από τα βασίλεια αυτά.
Ως προς την ετυμηγορία της λέξης «passport» υπάρχουν δύο βασικές εκδοχές: η πρώτη υποστηρίζει ότι η λέξη προέρχεται από το «pass» (περνώ) και το «port» (λιμάνι). Η δεύτερη πάλι και πιο επικρατούσα, αναφερόμενη στα έγγραφα που χρησιμοποιούνταν από τους ταξιδιώτες κατά τον Μεσαίωνα, μεταφράζει το δεύτερο μέρος της σύνθετης λέξης ως πύλη από το λατινικό «porte», παραπέμποντας έτσι στην αναγκαιότητα ενός εγγράφου που να πιστοποιεί την ταυτότητα του ταξιδιώτη στα τείχη μιας πόλης για τη δυνατότητα εισόδου του σε αυτήν.
Η τελική μορφή της λέξης «διαβατήριο» στα ελληνικά πλάστηκε κατά τον 19ο αιώνα, όταν ο Αδαμάντιος Κοραής και οι Διδάσκαλοι του Γένους κήρυξαν το κίνημα καθαρμού της γλώσσας. Ετσι η ξενόφερτη λέξη «πασαπόρτι» από το passport μετατράπηκε στο σημερινό μας διαβατήριο.
Στα παλαιότερα διαβατήρια αναγράφονταν μόνο τα προσωπικά στοιχεία του κατόχου, ενώ στις αρχές του 20ού αιώνα- όταν πλέον η φωτογραφία εντάχθηκε στην καθημερινότηταπροστέθηκε σε αυτά και μια μικρή φωτογραφία.
Στην Ευρώπη η επίσημη διαδικασία της πιστοποίησης των προσωπικών στοιχείων μέσω διαβατηρίων ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του Α Δ Παγκοσμίου Πολέμου για λόγους ασφαλείας προκειμένου να περιορισθούν οι μετακινήσεις των κατασκόπων αλλά και να γίνεται ακόμη πιο ενδελεχής έλεγχος στην ταυτότητα των πολιτών και των ιδιοτήτων τους. Μετά το τέλος του Πολέμου ο διασυνοριακός έλεγχος συνεχίστηκε.
Λίγα χρόνια αργότερα, έπειτα από μια σειρά συνεδριάσεων, η Κοινωνία των Εθνών ανακοίνωσε νέες οδηγίες ως προς τη χρήση και τον έλεγχο των διαβατηρίων.
Αν και οι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών το 1963 αποπειράθηκαν να θέσουν νέες οδηγίες, κάτι τέτοιο τελικώς δεν ευοδώθηκε.
Τελικώς η προτυποποίηση των διαβατηρίων εφαρμόστηκε το 1980 από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (Ιnternational Civil Αviation Οrganization- ΙCΑΟ).
Τα πρώτα βιομετρικά στοιχεία
Η ανθρωπομετρία δημιουργήθηκε για πρώτη φορά από τον Γάλλο Αλφόνς Μπερτιγιόν το 1882. Ο ίδιος ξεκίνησε την καριέρα του ως απλός αρχειοθέτης της Αστυνομίας του Παρισιού, σύντομα όμως έκρινε ότι το σύστημα ταυτοποίησης των υπόπτων που εφαρμοζόταν ως τότε ήταν ανεπαρκές.
Ετσι αποφάσισε να φτιάξει ένα νέο πιο αξιόπιστο σύστημα αντιστοιχίας το οποίο βασιζόταν στη μέτρηση μερών του σώματος, όπως το μέγεθος της κεφαλής, του μήκους των άκρων και των γενικότερων διαστάσεων του σώματος. Στη συγκεκριμένη μέθοδο γινόταν ακόμη αναφορά στιγμάτων που εντοπίζονταν στο σώμα, όπως ουλές, τατουάζ κτλ., αλλά και συγκεκριμένων χαρακτηριστικών της προσωπικότητας του φυσικού προσώπου.
Σύντομα μάλιστα η ανθρωπομετρία, γνωστή και ως μπερτιγιονάζ (bertillonage), από το όνομα του επινοητή του, υιοθετήθηκε από τις βρετανικές και τις αμερικανικές αστυνομικές αρχές. Ωστόσο λίγα χρόνια αργότερα το σύστημα κρίθηκε αναξιόπιστο καθώς, πέρα από το γεγονός ότι οι μετρήσεις αλλοιώνονταν με την πάροδο του χρόνου, υπήρχε πιθανότητα διαφοράς ως προς τον τρόπο των μετρήσεων που πραγματοποιούνταν από διαφορετικά άτομα. Δακτυλικά αποτυπώματα
Αν και τα δακτυλικά αποτυπώματα χρησιμοποιούνταν ήδη από την αρχαιότητα ως δείγμα υπογραφής, όπως μαρτυρούν αγγεία του αρχαίου ελληνικού, κινεζικού, αιγυπτιακού και ρωμαϊκού πολιτισμού, η επίσημη χρήση τους για την πιστοποίηση της ταυτότητας του κατόχου τους από την αστυνομία ξεκίνησε το 1892 από τον Χουάν Βούσετιτς, αξιωματικό της αργεντίνικης αστυνομίας.
Ως τότε είχαν πραγματοποιηθεί αρκετές μελέτες οι οποίες υπογράμμιζαν την αξιοπιστία τους ως προσωπικά τεκμήρια καθώς δεν επιδέχονταν αλλοιώσεις. Ετσι για πρώτη φορά ο Βούσετιτς κατάφερε να αποδείξει ότι η Φρανσίσκα Ροχάς, η οποία κατηγορούνταν για φόνο, ήταν πραγματικά ένοχη, όπως προέκυπτε από τα δακτυλικά αποτυπώματα από αίμα που είχε αφήσει στη σκηνή του εγκλήματος.
ΠΗΓΗ: http://www.tovima.gr/science/article/?aid=244778
ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΟ ATM ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΜΕΤΡΗΤΑ ”ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ” ΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΤΩΝ ΔΑΚΤΥΛΩΝ
Η συνεταιριστική τράπεζα της Πολωνίας BPS υποστηρίζει ότι είναι η πρώτη στην Ευρώπη που θα εγκαταστήσει βιομετρικό ΑΤΜ το οποίο θα επιτρέπει στους πελάτες να κάνουν ανάληψη μετρητών απλά με ένα άγγιγμα του δακτύλου τους.
Το ATM το οποίο εμφανίζεται για πρώτη φορά στη Βαρσοβία, λειτουργεί με την τεχνολογία «finger vein» («η φλέβα του δακτύλου»). Πρόκειται για ένα σύστημα πιστοποίησης το οποίο αναπτύχθηκε από την ιαπωνική Hitachi.
Σύμφωνα με την εταιρεία ένα υπέρυθρο φως διέρχεται μέσα από το δάκτυλο για να ανιχνεύσει ένα μοναδικό πρότυπο των εξαιρετικά μικρών φλεβών που διέρχονται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, το οποίο στη συνέχεια συνδυάζεται με ένα προκαταχωρημένο προφίλ για να εξακριβωθεί η ταυτότητα ενός ατόμου.
«Είναι μια πολύ πιο αξιόπιστη τεχνική από τη χρήση δακτυλικών αποτυπωμάτων» τονίζει στο CNN, ο Peter Jones, επικεφαλής της Hitachi για την ασφάλεια στην Ευρώπη. «Οι δοκιμές μας έδειξαν ότι το περιθώριο λάθους είναι ένα στο εκατομμύριο. Αυτό αγγίζει τα ποσοστά επιτυχίας της ιριδοσκόπησης, η οποία θεωρείται γενικά ως η πιο ασφαλής μέθοδος». Σε αντίθεση με τα δακτυλικά αποτυπώματα, τα οποία αφήνουν ίχνη και μπορούν να αναπαραχθούν, με τις φλέβες των δακτύλων είναι αδύνατον να συμβεί το ίδιο καθώς βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, εξηγεί ο Jones.
H BPS σχεδιάζει να εγκαταστήσει βιομετρικά ATM σε όλα τα καταστήματά της έως το τέλος του χρόνου. Αν και πρώτη φορά στην Ευρώπη, η τεχνολογία αυτή είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιαπωνία, μετά την ψήφιση νόμου το 2006, όπου κατέστησε τις τράπεζες υπεύθυνες για αναλήψεις από εγκληματίες που χρησιμοποιούν κλεμμένες ή πλαστές πιστωτικές κάρτες. Σύμφωνα με τον Jones, στην Ιαπωνία υπάρχουν σήμερα πάνω από 80.000 βιομετρικά ΑΤΜ, τα οποία χρησιμοποιούνται από 15 εκατομμύρια πελάτες.
Μέχρι στιγμής, ωστόσο, η τεχνολογία αυτή απέτυχε να διεισδύσει τραπεζικές αγορές της Δύσης. Σύμφωνα με αναλυτές, αυτό συμβαίνει καθώς υπάρχουν ορισμένα θέματα προστασίας δεδομένων που οι εμπορικές τράπεζες έχουν αποτύχει να αντιμετωπίσουν, όπως για παράδειγμα να πείσουν ότι τέτοιου είδους προσωπικά δεδομένα δεν ανήκουν στις τράπεζες αλλά στους πελάτες τους. Για τον Jones, πάντως, η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στην έλλειψη εμπορικών κινήτρων.
«Σε γενικές γραμμές ο πελάτης είναι αυτός που πληρώνει το ‘λογαριασμό’ σε περίπτωση απάτης καθώς οι τράπεζες έχουν ήδη συνυπολογίσει αυτόν τον παράγοντα στο επιχειρηματικό τους μοντέλο. Αν σε αυτό προστεθεί και το γεγονός ότι η εγκατάσταση του ATM κοστίζει χιλιάδες δολάρια, από τη δική τους άποψη δεν αξίζει τον κόπο» τονίζει ο Jones, υπογραμμίζοντας ότι η έγκαιρη υιοθέτηση των βιομετρικών ATM στην Πολωνία, αντικατοπτρίζει τη στάση της χώρας απέναντι στην τεχνολογία και την κοινωνία της πληροφορίας.
«Δεν είναι έκπληξη ότι η Πολωνία είναι η πρώτη στην Ευρώπη. Είναι μία από τις πιο δραστήριες χώρες στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής της πληροφορίας. Όταν το 2012 θα αναλάβει την προεδρία της ΕΕ, θέλει να μπορεί να πει στον κόσμο: ‘κοίτα τι έχουμε επιτύχει’».
ΠΗΓΗ: http://tvxs.gr/news/sci-tech/
Η ΝΕΑ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΣΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤA
Σύμφωνα με την άποψη που επικρατεί σε κυβερνητικούς κύκλους, η «κάρτα του πολίτη», που θα αντικαταστήσει την παλαιά αστυνομική ταυτότητα, θα είναι βιομετρικού τύπου και θα περιλαμβάνει, εκτός του μικροτσίπ, ψηφιακή φωτογραφία του κατόχου της, τουλάχιστον δύο δακτυλικά του αποτυπώματα, την ηλεκτρονική του υπογραφή για συναλλαγές με διάφορες υπηρεσίες και σωρεία άλλων προσωπικών πληροφοριών (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ), τα οποία θα τον ταυτοποιούν.
Το περιεχόμενο της νέας κάρτας προκύπτει, λένε κυβερνητικές πηγές, από τον ευρωπαϊκό κανονισμό 444/2009, που υποχρεώνει όλες τις χώρες της Ε.Ε. να καθιερώσουν εντός δύο ετών βιομετρικά στοιχεία στα διαβατήρια και όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφά τους. Ηδη στα ελληνικά διαβατήρια έχουν ενσωματωθεί και η ψηφιακή φωτογραφία και τα δακτυλικά αποτυπώματα για όλους τους πολίτες άνω των 12 ετών.
Με δεδομένο ότι η κάρτα του πολίτη θα αντικαταστήσει την αστυνομική ταυτότητα, η οποία θεωρείται σήμερα ταξιδιωτικό έγγραφο, η κυβέρνηση θεωρεί ότι η υποχρέωση ενσωμάτωσης αυτών των στοιχείων πρέπει να επεκταθεί και στη νέα «κάρτα του πολίτη». Έτσι, δέκα χρόνια μετά την κατάργηση των δακτυλικών αποτυπωμάτων, αυτά επανέρχονται, για λόγους ασφάλειας, μέσω της Ε.Ε.! Οι φόβοι αυτοί αυξάνονται αν αναλογιστεί κανείς ότι στις νέες πλαστικοποιημένες κάρτες θα υπάρχει μικροτσίπ, όπου θα αποθηκεύονται κρίσιμες πληροφορίες, καθώς και μια σειρά από προσωπικά στοιχεία των πολιτών. Μέλη της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, εκτός της γενικής ανησυχίας για την έκταση εφαρμογής της «φοροκάρτας» που εξέφρασε στη Βουλή ο πρόεδρός της, Χρ. Γεραρής, έλεγαν στην «Κ.Ε.» ότι «η έκταση των στοιχείων που ζητείται να καταγράφονται φαίνεται να δημιουργεί πρόβλημα μείζονος διακινδύνευσης στα προσωπικά δεδομένα των πολιτών»
Υπό παρακολούθηση
Ενα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που ανακύπτουν, κυρίως από την καταγραφή της οικονομικής δραστηριότητας των πολιτών, είναι ο κίνδυνος δημιουργίας καταναλωτικού «προφίλ» και κατηγοριοποίησής τους, αφού όλοι, ακόμη και μαθητές, θα μπορούν να τις χρησιμοποιούν!
Βέβαια, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων δεν έχει ενημερωθεί ακόμη επισήμως για το πλήρες περιεχόμενο των βιομετρικών και προσωπικών πληροφοριών που θα περιέχονται στην «κάρτα του πολίτη» και τη «φοροκάρτα». Αλλά, με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες, θεωρούσαν το περιεχόμενο αυτό πολύ βαρύ για τη διασφάλιση του δικαιώματος στην ιδιωτική ζωή. Κυβερνητικοί παράγοντες αποσαφήνιζαν, πάντως, ότι όλα τα βήματα εφαρμογής της νέας ταυτότητας θα γίνουν σε συνεννόηση και συμφωνία με την Αρχή.
Οι ίδιες πηγές προσέθεταν με νόημα ότι η φύλαξη των δεδομένων της κάρτας και η ταυτοπροσωπία του κατόχου της θα επιτυγχάνονται με προηγμένες μεθόδους και τεχνικές, ενώ σε κάθε στάδιο χρήσης θα απαιτείται ρητή συγκατάθεση του πολίτη. Για τον λόγο αυτό και θα αποδοθεί σε κάθε κάτοχο κάρτας ένας προσωπικός αριθμός ασφάλειας (ΡΙΝ) της κάρτας.
Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά, από το 2012 όλοι οι έλληνες πολίτες θα διαθέτουν μια νέα, βιομετρική κάρτα, η οποία θα αποτελεί το ψηφιακό κλειδί για όλες τις συναλλαγές με το κράτος (και την εφορία) όσες επιχειρήσεις το επιθυμούν.
Το κόστος της εγκατάστασης του νέου συστήματος βιομετρικών καρτών, αν και δεν έχει ακόμη εκτιμηθεί επακριβώς, αναμένεται να φτάσει σε αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Και αυτό γιατί, εκτός του υλικού των καρτών, πρέπει όλες οι δημόσιες υπηρεσίες που θα ενταχθούν στο νέο σύστημα ηλεκτρονικής αναγνώρισης να προμηθευθούν τις απαραίτητες ειδικές συσκευές υποδοχής και ανίχνευσης.
ΠΗΓΗ:
http://www.alithinapsemata.gr/backstage/backstage-categories/mind-control/2154—-l–r—big-brother—.html
ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ SMARTPHONES ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΩΝ Η.Π.Α
Ο Υπουργείο Άμυνας τωνΗΠΑ υπέγραψε μια συμφωνία τριών εκατομμυρίων δολαρίων, με την καλιφορνέζικη εταιρεία τεχνολογίας AOptixγια την ανάπτυξη ενός Έξυπνου Φορητού Συστήματος Αναγνώρισης Ταυτότητας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Wired, η AOptix εργάζεται πάνω στο “Smart Mobile Identity System“, ένα εργαλείο που θα μπορεί να προστεθεί σε ένα κανονικό smartphone και να το μετατρέψει σε συσκευή που μπορεί να σκανάρει μάτια, δάκτυλα, φωνές και πρόσωπα, κάτι που είχε ζητήσει το Πεντάγωνο.
Το σύστημα αυτό, θα μπορεί να ανιχνεύσει τα βιομετρικά στοιχεία σε μια ορισμένη απόσταση, και μάλιστα πολύ πιο εύκολα από ό, τι σημερινά συστήματα που χρησιμοποιεί ο στρατός τής χώρας.
Η AOptix, έχει δύο χρόνια για να αναπτύξει τη συσκευή καθώς και το λογισμικό που θα τη συνοδεύει.
ΠΗΓΗ: http://stergiog.wordpress.com/
Χώρες που εφαρμόζουν τη βιομετρική
Η βιομετρική αποτελείται από τις μεθόδους για μεμονωμένα τους ανθρώπους που βασίζονται σε ένα ή περισσότερα εγγενή φυσικά ή συμπεριφοριστικά γνωρίσματα. Στην πληροφορική, και ιδιαίτερα, η βιομετρική χρησιμοποιείται ως μορφή διαχείρισης και ελέγχου προσπέλασης πρόσβασης ταυτότητας. Χρησιμοποιείται επίσης για να προσδιορίσει τα άτομα κατά ομάδες που είναι υπό επιτήρηση.
Τα βιομετρικά χαρακτηριστικά μπορούν να διαιρεθούν σε δύο κύριες κατηγορίες:
Φυσιολογικό είναι σχετικό με τη μορφή του σώματος. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται στο δακτυλικό αποτύπωμα, αναγνώριση προσώπου, DNA, τυπωμένη ύλη παλαμών, γεωμετρία χεριών, αναγνώριση ίριδων, η οποία έχει αντικαταστήσει κατά ένα μεγάλο μέρος τον αμφιβληστροειδή, και τη μυρωδιά/τη μυρωδιά.
Συμπεριφοριστικό είναι σχετικό με τη συμπεριφορά ενός προσώπου. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται στη δακτυλογράφηση του ρυθμού, του βηματισμού, και της φωνής. Μερικοί ερευνητές έχουν πλάσει το behaviometrics όρου για αυτήν την κατηγορία βιομετρικής.Για να κυριολεκτήσουμε, η φωνή είναι επίσης ένα φυσιολογικό γνώρισμα επειδή κάθε πρόσωπο έχει ένα διαφορετικό φωνητικό κομμάτι, αλλά η αναγνώριση φωνής είναι κυρίως βασισμένη στη μελέτη του τρόπου που ένα πρόσωπο μιλά, συνήθως ταξινομημένος όπως συμπεριφοριστικό.
Το βασικό διάγραμμα φραγμών ενός βιομετρικού συστήματοςΕίναι δυνατό να καταλάβει εάν ένα ανθρώπινο χαρακτηριστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βιομετρική από την άποψη των ακόλουθων παραμέτρων:
Ένα βιομετρικό σύστημα μπορεί να λειτουργήσει στους ακόλουθους δύο τρόπους:
Επαλήθευση – μια μια έως μια σύγκριση συλλήφθείτυ ενός βιομετρικού με ένα αποθηκευμένο πρότυπο για να ελέγξει ότι το άτομο είναι ποιο υποστηρίζει για να είναι. Μπορέστε να γίνετε από κοινού με μια έξυπνη κάρτα, ένα όνομα χρήστη ή τον αριθμό ταυτότητας.
Προσδιορισμός – αυτός σε πολλή σύγκριση συλλήφθείτυ του βιομετρικού ενάντια σε μια βιομετρική βάση δεδομένων στην προσπάθεια να προσδιοριστεί ένα άγνωστο άτομο. Ο προσδιορισμός πετυχαίνει μόνο στον προσδιορισμό του ατόμου εάν η σύγκριση του βιομετρικού δείγματος σε ένα πρότυπο τα φθινόπωρα βάσεων δεδομένων μέσα έθεσε προηγουμένως το κατώτατο όριο.Ο πρώτος χρόνος που ένα άτομο χρησιμοποιεί ένα βιομετρικό σύστημα καλείται εγγραφή. Κατά τη διάρκεια της εγγραφής, οι βιομετρικές πληροφορίες από ένα άτομο αποθηκεύονται. Σε επόμενες χρήσεις, οι βιομετρικές πληροφορίες ανιχνεύονται και συγκρίνονται με τις πληροφορίες που αποθηκεύονται κατά την διάρκεια της εγγραφής. Σημειώστε ότι είναι κρίσιμο ότι η αποθήκευση και η ανάκτηση τέτοιων συστημάτων οι ίδιοι είναι ασφαλείς εάν το βιομετρικό σύστημα πρόκειται να είσαι ισχυρό. Ο πρώτος φραγμός (αισθητήρας) είναι η διεπαφή μεταξύ του πραγματικού κόσμου και του συστήματος πρέπει να αποκτήσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Η μεγαλύτερη μέρος της The Times αυτό είναι ένα σύστημα αποκτήσεων εικόνας, αλλά μπορεί να αλλάξει σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά επιθυμητά. Ο δεύτερος φραγμός εκτελεί όλη την απαραίτητη προεπεξεργασία: πρέπει να αφαιρέσει τα χειροποίητα αντικείμενα από τον αισθητήρα, να ενισχύσει την εισαγωγή (π.χ. αφαιρώντας τον παρασιτικό θόρυβο), να χρησιμοποιήσει κάποιο είδος κανονικοποίησης, κ.λπ. Στον τρίτο φραγμό τα απαραίτητα χαρακτηριστικά γνωρίσματα εξάγονται. Αυτό το βήμα είναι ένα σημαντικό βήμα δεδομένου ότι τα σωστά χαρακτηριστικά γνωρίσματα πρέπει να εξαχθούν με το βέλτιστο τρόπο. Ένα διάνυσμα των αριθμών ή μιας εικόνας με τις ιδιαίτερες ιδιότητες χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει ένα πρότυπο. Ένα πρότυπο είναι μια σύνθεση των σχετικών χαρακτηριστικών που εξάγονται από την πηγή. Τα στοιχεία της βιομετρικής μέτρησης που δεν χρησιμοποιούνται στον αλγόριθμο σύγκρισης απορρίπτονται στο πρότυπο για να μειώσουν και για να προστατεύσουν την ταυτότητα του enrollee.
Εάν η εγγραφή εκτελείται, το πρότυπο αποθηκεύεται απλά κάπου (σε μια κάρτα ή μέσα σε μια βάση δεδομένων ή και στις δύο). Εάν μια ταιριάζοντας με φάση εκτελείται, το αποκτηθε’ν πρότυπο περνούν σε ένα matcher που το συγκρίνει με άλλα υπάρχοντα πρότυπα, που υπολογίζει την απόσταση μεταξύ τους χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε αλγόριθμο (π.χ. απόσταση Hamming). Το ταιριάζοντας με πρόγραμμα θα αναλύσει το πρότυπο με την εισαγωγή. Αυτό θα είναι έπειτα παραγωγή για οποιοδήποτε διευκρινισμένο χρήση ή σκοπό (π.χ. είσοδος σε μια περιορισμένη περιοχή).
Απόδοση
Τα εξής χρησιμοποιούνται ως μετρικές απόδοσης για τα βιομετρικά συστήματα: ακριβώς μια δοκιμή
ψεύτικος δεχτείτε το ποσοστό ή το ψεύτικο ποσοστό αντιστοιχιών (ΜΑΚΡΙΑ ή FMR) – η πιθανότητα ότι το σύστημα ανακριβώς ταιριάζει με το σχέδιο εισαγωγής ένα non-matching πρότυπο στη βάση δεδομένων. Μετρά τα τοις εκατό των άκυρων εισαγωγών που γίνονται αποδεκτές ανακριβώς.
ψεύτικο ποσοστό απορριμάτων ή ψεύτικο ποσοστό μη-αντιστοιχιών (FRR ή FNMR) – η πιθανότητα που το σύστημα αποτυγχάνει να ανιχνεύσει μια αντιστοιχία μεταξύ του σχεδίου εισαγωγής και ενός προτύπου ταιριάσματος στη βάση δεδομένων. Μετρά τα τοις εκατό των έγκυρων εισαγωγών που απορρίπτονται ανακριβώς.
λειτουργούν χαρακτηριστικό δεκτών ή σχετικό λειτουργούν χαρακτηριστικό (ROC) – η πλοκή ΡΟΚ είναι ένας οπτικός χαρακτηρισμός της ανταλλαγής μεταξύ του ΜΑΚΡΙΝΟΥ και του FRR. Γενικά, ο ταιριάζοντας με αλγόριθμος εκτελεί μια απόφαση βασισμένη σε ένα κατώτατο όριο που καθορίζει πώς κοντά σε ένα πρότυπο η εισαγωγή πρέπει να είναι για την που θεωρείται αντιστοιχία. Εάν το κατώτατο όριο μειώνεται, θα υπάρξουν λιγότερες ψεύτικες μη-αντιστοιχίες αλλά πιό ψεύτικος δέχεται. Αντίστοιχα, ένα υψηλότερο κατώτατο όριο θα μειώσει ΜΑΚΡΙΑ αλλά αυξάνει το FRR. Μια κοινή παραλλαγή είναι η ανταλλαγή λάθους ανίχνευσης (DET), που είναι αποκτηθείσα χρησιμοποίηση κανονική παρεκκλίνετε κλίμακες και στους δύο άξονες. Αυτή η πιό γραμμική γραφική παράσταση φωτίζει τις διαφορές για τις υψηλότερες αποδόσεις (σπανιότερα λάθη).
ίσο ποσοστό λάθους ή ποσοστό λάθους διασταυρώσεων (EER ή CER) – το ποσοστό στο οποίο και δεχτείτε και απορρίψτε τα λάθη είναι ίσο. Η αξία του EER μπορεί να ληφθεί εύκολα από την καμπύλη ΡΟΚ. Το EER είναι ένας γρήγορος τρόπος να συγκριθεί η ακρίβεια των συσκευών με τις διαφορετικές καμπύλες ΡΟΚ. Γενικά, η συσκευή με το χαμηλότερο EER είναι ακριβέστερη.
αποτυχία να εγγραφεί το ποσοστό (FTE ή FER) – το ποσοστό στο οποίο οι προσπάθειες να δημιουργηθεί ένα πρότυπο από μια εισαγωγή είναι ανεπιτυχείς. Αυτό ο συνηθέστερα προκαλείται από τις χαμηλής ποιότητας εισαγωγές.
αποτυχία να συλληφθεί το ποσοστό (FTC) – μέσα στα αυτόματα συστήματα, η πιθανότητα που το σύστημα αποτυγχάνει να ανιχνεύσει μια βιομετρική εισαγωγή όταν παρουσιάζεται σωστά.
ικανότητα προτύπων – ο μέγιστος αριθμός συνόλων στοιχείων που μπορούν να αποθηκευτούν στο σύστημα
Τρέχουσες, αναδυόμενες και μελλοντικές εφαρμογές της βιομετρικής
Προσκλήσεις προτάσεων για τη βιομετρική επικύρωση για να έχει πρόσβαση σε ορισμένα δημόσια δίκτυα
Ο John Michael (Mike) McConnell, ένας πρώην ναύαρχος κακίας στο Ηνωμένο ναυτικό, ένας πρώην διευθυντής της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, και ο ανώτερος αντιπρόεδρος Booz Άλλεν Χάμιλτον προώθησαν την ανάπτυξη μιας μελλοντικής ικανότητας να απαιτηθεί η βιομετρική επικύρωση έχω πρόσβαση σε ορισμένα δημόσια δίκτυα στη κεντρική ομιλία του στη διάσκεψη κοινοπραξίας του 2009 βιομετρική.
Μια βασική προϋπόθεση στην ανωτέρω πρόταση είναι ότι το πρόσωπο που έχει επικυρωθεί μεμονωμένα χρησιμοποιώντας τη βιομετρική με τον υπολογιστή είναι στην πραγματικότητα επίσης ο πράκτορας που εκτελεί τις ενδεχομένως κακόβουλες ενέργειες από εκείνο τον υπολογιστή. Εντούτοις, εάν ο έλεγχος του υπολογιστή έχει υπονομευθεί, παραδείγματος χάριν στον οποίο ο υπολογιστής είναι μέρος ενός botnet που ελέγχεται από έναν χάκερ, κατόπιν η γνώση της ταυτότητας του χρήστη στο τερματικό δεν βελτιώνει υλικά τις δραστηριότητες επιβολής νόμου ασφάλειας ή ενίσχυσης δικτύων.
Ζητήματα και ανησυχίες
‹Το πρότυπο κατωτέρω (το REF βελτιώνει το τμήμα) εξετάζεται για τη διαγραφή. Δείτε τα πρότυπα για τη συζήτηση για να βοηθήσετε να επιτύχει μια συναίνεση. ›
Μυστικότητα και διάκρισηΤα στοιχεία που λήφθηκαν κατά τη διάρκεια της βιομετρικής εγγραφής θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στους τρόπους που το εγγραμμένο άτομο δεν συγκατατίθεται με.
Κίνδυνος στους ιδιοκτήτες των εξασφαλισμένων στοιχείωνΌταν οι κλέφτες δεν μπορούν να πάρουν την πρόσβαση στις ασφαλείς ιδιότητες, υπάρχει μια πιθανότητα ότι οι κλέφτες θα καταδιώξουν και θα επιτεθούν το ιδιοκτήτη ακινήτου για να αποκτήσουν πρόσβαση. Εάν το στοιχείο εξασφαλίζεται με μια βιομετρική συσκευή, η ζημία στον ιδιοκτήτη θα μπορούσε να είναι αμετάκλητη, και να κοστίσει ενδεχομένως περισσότερο από την εξασφαλισμένη ιδιοκτησία. Παραδείγματος χάριν, το 2005, οι μαλαισιανοί το κλέφτες αυτοκινήτων κόβουν το δάχτυλο ενός ιδιοκτήτη s-κατηγορίας της Mercedes-Benz κατά προσπάθεια να κλαπεί το αυτοκίνητο.
Ακυρώσιμη βιομετρική
Ένα πλεονέκτημα των κωδικών πρόσβασης πέρα από τη βιομετρική είναι ότι μπορούν να επανεκδοθούν. Εάν ένα σημείο ή ένας κωδικός πρόσβασης χάνεται ή κλέβεται, μπορεί να ακυρωθεί και να αντικατασταθεί από μια νεώτερη έκδοση. Αυτό δεν είναι φυσικά διαθέσιμο στη βιομετρική. Εάν το πρόσωπο κάποιου συμβιβάζεται από μια βάση δεδομένων, δεν μπορούν να το ακυρώσουν ή να επανεκδώσουν. Η ακυρώσιμη βιομετρική είναι ένας τρόπος με τον οποίο να ενσωματώσει την προστασία και τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα αντικατάστασης στη βιομετρική. Προτάθηκε αρχικά από Ratha και λοιποί.
Διάφορες μέθοδοι για την ακυρώσιμη βιομετρική έχουν προταθεί. Το πρώτο δακτυλικό αποτύπωμα βάσισε το ακυρώσιμο βιομετρικό σύστημα σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από Tulyakov και λοιποί. Ουσιαστικά, η ακυρώσιμη βιομετρική εκτελεί μια διαστρέβλωση της βιομετρικών εικόνας ή των χαρακτηριστικών γνωρισμάτων πρίν ταιριάζει με. Η μεταβλητότητα στις παραμέτρους διαστρεβλώσεων παρέχει την ακυρώσιμη φύση του σχεδίου. Μερικές από τις προτεινόμενες τεχνικές λειτουργούν χρησιμοποιώντας τις μηχανές αναγνώρισής τους, όπως Teoh και λοιποί. και Savvides και λοιποί., ενώ άλλες μέθοδοι, όπως Dabbah και λοιποί., αξιοποιούν της προόδου της καθιερωμένης βιομετρικής έρευνας για front-end αναγνώρισής τους για να διευθύνουν την αναγνώριση. Αν και αυτό αυξάνει τους περιορισμούς στο σύστημα προστασίας, καθιστά τα cancellable πρότυπα πιό προσιτά για τις διαθέσιμες βιομετρικές τεχνολογίες.
Μαλακή βιομετρική
Η μαλακή βιομετρική λόγω της εσωτερικής φύσης τους είναι συντήρηση μυστικότητας. Επιτρέπουν να περιγράψουν ένα θέμα που αρχίζει από τις φυσικές ιδιότητές του/της. Εκείνες οι ιδιότητες έχουν μια χαμηλή διακριτική δύναμη, κατά συνέπεια μη ικανός της απόδοσης προσδιορισμού, πρόσθετα είναι πλήρως διαθέσιμες σε η καθεμία (π.χ. ύψος, βάρος, γένος) που τις κάνει ιδιωτικότητα-ασφαλείς.
Πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, ανταλλάσσουν ήδη τα βιομετρικά στοιχεία. Για να αναφέρει μια κατάθεση του 2009 που γίνεται ενώπιον της αμερικανικό σπίτι Επιτροπής πιστώσεων, της υποεπιτροπής στην ασφάλεια πατρίδας στο «βιομετρικό προσδιορισμό» από τη Kathleen Kraninger και του Robert ένα Mocny σύμφωνα με το άρθρο που γράφεται από το S. Magnuson στο περιοδικό εθνικής ασφαλείας, το Ηνωμένο Υπουργείο Άμυνας πρόκειται υπό πίεση να μοιραστεί τα βιομετρικά στοιχεία. Για να αναφέρει εκείνο το άρθρο:
Οι κυβερνήσεις είναι απίθανο να αποκαλύψουν τις πλήρεις ικανότητες των βιομετρικών επεκτάσεωνΟρισμένα μέλη της πολιτικής κοινότητας ανησυχούν για το πώς το βιομετρικό στοιχείο χρησιμοποιείται. Δυστυχώς, η πλήρης κοινοποίηση μπορεί να μην είναι προσεχής στην πολιτική κοινότητα.
Χώρες που εφαρμόζουν τη βιομετρική
Ηνωμένες Πολιτείες
Αρχικά το 2005, τα αμερικανικά διαβατήρια με τα του προσώπου (εικόνα-βασισμένα στο) βιομετρικά στοιχεία σχεδιάστηκαν για να παραχθούν. Τα ενεργά στελέχη μυστικότητας σε πολλές χώρες έχουν επικρίνει τη χρήση της τεχνολογίας για την πιθανή ζημιά στις αστικές ελευθερίες, τη μυστικότητα, και τον κίνδυνο κλοπής ταυτότητας. Αυτήν την περίοδο, υπάρχει κάποια ανησυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες (και την Ευρωπαϊκή Ένωση) ότι οι πληροφορίες μπορούν «να ξαφριστούν» και να προσδιορίσουν υπηκοότητα των ανθρώπων μακρινά για την εγκληματική πρόθεση, όπως η απαγωγή.
Η κοινή κάρτα (DoD) πρόσβασης αμερικανικού υπουργείου Αμύνης, είναι μια κάρτα ταυτότητας που διανέμεται σε όλους το προσωπικό αμερικανικών υπηρεσιών και τους αναδόχους στις αμερικανικές στρατιωτικές περιοχές. Αυτή η κάρτα περιέχει τα βιομετρικά στοιχεία και τις μεταλλαγμένες φωτογραφίες. Επίσης λέιζερ-έχει χαράξει τις φωτογραφίες και τα ολογράμματα για να προσθέσει την ασφάλεια και να μειώσει τον κίνδυνο παραποίησης. Έχουν υπάρξει πάνω από 10 εκατομμύρια από αυτές τις κάρτες που εκδίδονται.
Σύμφωνα με Jim Wayman, διευθυντής του εθνικού βιομετρικού κέντρου δοκιμής στο κρατικό πανεπιστήμιο του San Jose, ο κόσμος Walt Disney είναι η μεγαλύτερη ενιαία εμπορική εφαρμογή του έθνους της βιομετρικής. Εντούτοις, το πρόγραμμα ΗΠΑ-ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ πολύ σύντομα θα ξεπεράσει τον κόσμο Walt Disney για την επέκταση βιομετρικής.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες (ηε) και η Ευρωπαϊκή Ένωση (EU) προτείνουν νέες μέθοδος για τις διαδικασίες διέλευσης συνόρων που χρησιμοποιούν τη βιομετρική. Να υιοθετήσει επέτρεψε biometrically τα ταξιδιωτικά έγγραφα θα αυξήσει την ασφάλεια και θα επισπεύσει το ταξίδι για τους νόμιμους ταξιδιώτες.
Γκάμπια
Το βιομετρικό σύστημα προσδιορισμού της Γκάμπιας (GAMBIS) επέτρεψε την έκδοση εγγράφων ταυτότητας της Γκάμπιας των πρώτων βιομετρικών τον Ιούλιο του 2009. Το στοιχείο ενός ατόμου, συμπεριλαμβανομένων των βιομετρικών πληροφοριών τους (thumbprints) συλλαμβάνεται στη βάση δεδομένων. Ένας εθνικός αριθμός αναγνώρισης (NIN), μοναδικός σε κάθε υποψήφιο που υποβάλλει αίτηση για μια κάρτα, διανέμεται στον υποψήφιο. Τα βιομετρικά έγγραφα που εκδίδονται για τη Γκάμπια περιλαμβάνουν τις κάρτες εθνικών ταυτοτήτων, τις κατοικημένες άδειες, τις μη-της Γκάμπια κάρτες ταυτότητας και τις άδειες οδήγησης.
Γερμανία
Η αγορά βιομετρικής στη Γερμανία θα δοκιμάσει την τεράστια αύξηση μέχρι το έτος 2009. «Το μέγεθος αγοράς θα αυξηθεί από περίπου € 120 εκατομμυρίων (2004) σε € 377 εκατομμυρίων» (2009). «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα είναι σημαντικός συνεισφέρων σε αυτήν την ανάπτυξη». In particular, οι βιομετρικές διαδικασίες του δακτυλικού αποτυπώματος και της του προσώπου αναγνώρισης μπορούν να ωφεληθούν από το κυβερνητικό πρόγραμμα. Το Μάιο του 2005 η γερμανική Άνω Βουλή του Κοινοβουλίου ενέκρινε την εφαρμογή των ePass, ένα διαβατήριο που διανεμήθηκε σε όλους τους γερμανικούς πολίτες που περιέχουν τη βιομετρική τεχνολογία. Τα ePass ήταν στην κυκλοφορία από το Νοέμβριο του 2005, και περιέχουν ένα τσιπ που κρατά μια ψηφιακή φωτογραφία και ένα δακτυλικό αποτύπωμα από κάθε χέρι, συνήθως των αντίχειρων, αν και άλλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν εάν αυτά τα δάχτυλα χάνουν ή έχουν διαστρεβλώσει εξαιρετικά τις τυπωμένες ύλες. «Ένα τρίτο βιομετρικό προσδιοριστικό – ανιχνεύσεις ίριδων – θα μπορούσε να προστεθεί σε ένα προχωρημένο στάδιο». Μια αύξηση στην επικράτηση της βιομετρικής τεχνολογίας στη Γερμανία είναι μια προσπάθεια όχι μόνο να κρατηθεί το χρηματοκιβώτιο πολιτών μέσα στα γερμανικά σύνορα αλλά και να συμμορφωθεί με την τρέχουσα αμερικανική προθεσμία για τις χώρες θεώρηση-παραίτησης για να εισαγάγει τα βιομετρικά διαβατήρια. Εκτός από την παραγωγή των βιομετρικών διαβατηρίων για τους γερμανικούς πολίτες, η γερμανική κυβέρνηση έχει υποβάλει τις νέες απαιτήσεις θέσεων για τους επισκέπτες να ισχύσει για τις θεωρήσεις μέσα στη χώρα. «Μόνο οι υποψήφιοι για τις μακροπρόθεσμες θεωρήσεις, που επιτρέπουν περισσότερο από την κατοικία τριών μηνών, θα επηρεαστούν από το οργανωμένο βιομετρικό πρόγραμμα εγγραφής. Οι θεωρήσεις καινούργιου έργου θα περιλάβουν επίσης τη δακτυλοσκοπία, την ανίχνευση ίριδων, και τις ψηφιακές φωτογραφίες».
Η Γερμανία είναι επίσης μια από τις πρώτες χώρες για να εφαρμόσει τη βιομετρική τεχνολογία στους Ολυμπιακούς Αγώνες για να προστατεύσει τους γερμανικούς αθλητές. «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι πάντα μια διπλωματικά ανήσυχη υπόθεση και τα προηγούμενα γεγονότα έχουν λικνιστεί από τις τρομοκρατικές επιθέσεις – ο ειδικότερα όταν κράτησε η Γερμανία τελευταία τα παιχνίδια στο Μόναχο το 1972 και 11 ισραηλινοί αθλητές σκοτώθηκαν».
Η βιομετρική τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε αρχικά στους ολυμπιακούς θερινούς αγώνες στην Αθήνα, Ελλάδα το 2004. «Στην καταχώρηση με το σχέδιο, οι αναγνωρισμένοι επισκέπτες θα λάβουν μια κάρτα ταυτότητας που περιέχει τα στοιχεία βιομετρικής δακτυλικών αποτυπωμάτων τους που θα επιτρέψουν σε τους για να έχουν πρόσβαση στο «γερμανικό σπίτι». Οι αναγνωρισμένοι επισκέπτες θα περιλάβουν τους αθλητές, τη προπονητική ομάδα, τη διαχείριση ομάδων και τα μέλη των μέσων».
Σαν διαμαρτυρία ενάντια στην αυξανόμενη χρήση των βιομετρικών στοιχείων, η επιδρούσα λέσχη υπολογιστών χάους ομάδας χάκερ δημόσιευσε ένα δακτυλικό αποτύπωμα του γερμανικού Υπουργού του εσωτερικού Βόλφγκανγκ Schäuble στην έκδοση το Μάρτιο του 2008 του περιοδικού της Datenschleuder. Το περιοδικό περιέλαβε επίσης το δακτυλικό αποτύπωμα σε μια ταινία που οι αναγνώστες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν στους αναγνώστες δακτυλικών αποτυπωμάτων ανόητων.
Βραζιλία
‹Το πρότυπο κατωτέρω (το REF βελτιώνει το τμήμα) εξετάζεται για τη διαγραφή. Δείτε τα πρότυπα για τη συζήτηση για να βοηθήσετε να επιτύχει μια συναίνεση. ›Από την αρχή του 20ου αιώνα, οι βραζιλιάνοι πολίτες είχαν το χρήστη – κάρτες ταυτότητας. Η απόφαση από τη βραζιλιάνα κυβέρνηση να υιοθετηθεί η αποτύπωμα-βασισμένη στον βιομετρική κατευθύθηκε από το Δρ Felix Pacheco στο Ρίο ντε Τζανέιρο, εκείνη τη στιγμή κεφάλαιο της ομοσπονδιακής Δημοκρατίας. Ο Δρ Pacheco ήταν φίλος του Δρ Juan Vucetich, ο οποίος έφηυρε ένα από τα πληρέστερα συστήματα ταξινόμησης tenprint. Το σύστημα Vucetich υιοθετήθηκε όχι μόνο στη Βραζιλία, αλλά και από τον μεγαλύτερο μέρος του άλλου νότου – αμερικανικές χώρες. Το παλαιότερο και παραδοσιακότερο ίδρυμα ταυτότητας στη Βραζιλία (Instituto de Identificação Félix Pacheco) ενσωματώθηκε σε DETRAN (Βραζιλιάνος ισοδύναμος με DMV) στο αστικό και ποινικό σύστημα AFIS το 1999.Κάθε κράτος στη Βραζιλία έχει την άδεια για να τυπώσει την κάρτα ταυτότητάς του, αλλά το σχεδιάγραμμα και τα στοιχεία είναι τα ίδια για όλα τους. Οι κάρτες ταυτότητας που τυπώνονται στο Ρίο ντε Τζανέιρο μεταλλάσσονται πλήρως χρησιμοποιώντας έναν 2$ο κώδικα φραγμών με τις πληροφορίες που μπορούν να αντιστοιχηθούν ενάντια στον ιδιοκτήτη της off-$l*line. Ο 2$ος κώδικας φραγμών κωδικοποιεί μια φωτογραφία χρώματος, υπογραφή, δύο δακτυλικά αποτυπώματα, και άλλα στοιχεία πολιτών. Αυτή η τεχνολογία αναπτύχθηκε το 2000 προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια των βραζιλιάνων καρτών ταυτότητας.
Ως τα τέλη του 2005, η βραζιλιάνα κυβέρνηση άρχισε την ανάπτυξη του νέου διαβατηρίου της. Τα νέα έγγραφα άρχισαν να απελευθερώνονται ως τις αρχές του 2007, στη Μπραζίλια. Το νέο διαβατήριο περιέλαβε διάφορες ιδιότητες ασφαλείας, όπως τη διάτρηση λέιζερ, τα UV κρυμμένα σύμβολα, το στρώμα ασφάλειας πέρα από τα μεταβλητά στοιχεία και τους βραζιλιάνους πολίτες κ.λπ. θα συλλέξει την υπογραφή τους, φωτογραφία, και 10 κυλημένα δακτυλικά αποτυπώματα κατά τη διάρκεια των αιτημάτων διαβατηρίων. Όλο το στοιχείο προγραμματίζεται να αποθηκευτεί στα πρότυπα ε-διαβατηρίων ICAO. Αυτό επιτρέπει την ανέπαφη ηλεκτρονική ανάγνωση της επαλήθευσης περιεκτικότητας σε διαβατήρια και ταυτότητας πολιτών δεδομένου ότι τα πρότυπα δακτυλικών αποτυπωμάτων και οι συμβολικές του προσώπου εικόνες θα είναι διαθέσιμα για την αυτόματη αναγνώριση.
Ιράκ
Η βιομετρική χρησιμοποιείται εκτενώς στο Ιράκ στον κατάλογο όσο το δυνατόν περισσότερους Ιρακινούς παρέχοντας Ιρακινούς με μια επαληθεύσιμη ταυτότητα, άνοση στην παραποίηση. Κατά τη διάρκεια της δημιουργίας απολογισμού, οι συλλεχθείσες πληροφορίες βιομετρικής καταγράφονται σε μια κεντρική βάση δεδομένων που επιτρέπει έπειτα σε παραμέτρους χρήστη για να δημιουργηθεί. Ακόμα κι αν ένας Ιρακινός έχει χάσει την κάρτα ταυτότητάς τους, ο προσδιορισμός τους μπορεί να βρεθεί και να ελεγχθεί με τη χρησιμοποίηση των μοναδικών βιομετρικών πληροφοριών τους. Οι πρόσθετες πληροφορίες μπορούν επίσης να προστεθούν σε κάθε αρχείο απολογισμού, όπως η μεμονωμένη προσωπική ιστορία.
Ινδία
Η Ινδία αναλαμβάνει μια φιλόδοξη μεγάλη εργασία (η για πολλές χρήσεις κάρτα εθνικών ταυτοτήτων) για να παρέχει έναν μοναδικό αριθμό αναγνώρισης σε κάθε ένας από 1.25 δισεκατομμύριο ανθρώπους της. Ο αριθμός αναγνώρισης θα αποθηκευτεί τις κεντρικές βάσεις δεδομένων. αποτελούμενος οι βιομετρικές πληροφορίες του ατόμου. Εάν εφαρμόζεται, αυτό θα ήταν η μεγαλύτερη εφαρμογή της βιομετρικής στον κόσμο. Ο εγχώριος Υπουργός της Ινδίας, Π Chidambaram, περιέγραψε τη διαδικασία ως «μεγαλύτερη άσκηση… δεδομένου ότι η ανθρωπότητα μπήκε σε την ύπαρξη». Η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει έπειτα τις πληροφορίες στα δελτία ταυτότητας ζητημάτων. Οι ανώτεροι υπάλληλοι στην Ινδία θα περάσουν ένα έτος ταξινομώντας τον πληθυσμό της Ινδίας σύμφωνα με τους δείκτες demographics. Η φυσική αρίθμηση θα αρχίσει το Φεβρουάριο του 2011.
Ιταλία
Η Ιταλία έχει τυποποιήσει τα πρωτόκολλα σε λειτουργία στις αστυνομικές δυνάμεις. Ειδικός και πανεπιστημιακή σκαπάνη Vergata d’Angrogna Manfredi *Enrico σχολής πανεπιστημιακή Luserna V. Staufen Ρώμη – πανεπιστήμιο της Σιένα.
Ηνωμένο Βασίλειο
Ανιχνευτές δακτυλικών αποτυπωμάτων που χρησιμοποιούνται σε μερικά σχολεία για να διευκολύνει την αφαίρεση των κεφαλαίων από έναν απολογισμό που χρηματοδοτείται από τους γονείς για την πληρωμή των σχολικών γευμάτων. Με τη χρησιμοποίηση ενός τέτοιου συστήματος οι θρεπτικές εκθέσεις μπορούν να παραχθούν για τους γονείς στο surveil την εισαγωγή ενός παιδιού. Αυτό έχει θέσει τις ερωτήσεις από τις ομάδες ελευθερίας ως να πάρει μαζί την ελευθερία της επιλογής από τη νεολαία της κοινωνίας. Άλλες ανησυχίες προκύπτουν από τη δυνατότητα των στοιχείων που διαρρέουν από τους προμηθευτές των σχολικών γευμάτων στις ενδιαφερόμενες ομάδες που παρέχουν τις υγειονομικές υπηρεσίες όπως οι ομάδες NHS και ασφάλειας που μπορούν να καταλήξουν την κατοχή μιας καταστρεπτικής επίδρασης στη δυνατότητα των ατόμων να απολαύσουν την ισότητα της πρόσβασης στις υπηρεσίες.
Αυστραλία
Οι επισκέπτες που σκοπεύουν να επισκεφτούν την Αυστραλία μπορούν σύντομα να πρέπει να υποβάλουν στη βιομετρική επικύρωση ως τμήμα του συστήματος Smartgate, που συνδέει τα άτομα με τις θεωρήσεις και τα διαβατήριά τους. Τα βιομετρικά στοιχεία συλλέγονται ήδη από μερικούς υποψηφίους θεωρήσεων από τη μετανάστευση. Η Αυστραλία είναι η πρώτη χώρα για να εισαγάγει έναν κώδικα ιδιωτικότητας βιομετρικής, ο οποίος καθιερώνεται και αντιμετωπίζεται από το ίδρυμα βιομετρικής. Το ίδρυμα βιομετρικής κώδικα ιδιωτικότητας ιδρύματος βιομετρικής αποτελεί μέρος της αυστραλιανής νομοθεσίας μυστικότητας. Ο κώδικας περιλαμβάνει τα πρότυπα μυστικότητας που είναι τουλάχιστον ισοδύναμα με τις αυστραλιανές εθνικές αρχές μυστικότητας (NPPs) στο νόμο μυστικότητας και ενσωματώνει επίσης τα υψηλότερα πρότυπα της προστασίας μυστικότητας σε σχέση με ορισμένες πράξεις και πρακτικές. Μόνο τα μέλη του ιδρύματος βιομετρικής είναι επιλέξιμα για να προσυπογράψουν σε αυτόν τον κώδικα. Η ιδιότητα μέλους ιδρύματος βιομετρικής, και έτσι η συνδρομή σε αυτόν τον κώδικα, είναι εθελοντικές.
Καναδάς
Ο Καναδάς έχει αρχίσει την έρευνα στη χρήση της βιομετρικής τεχνολογίας στον τομέα της ασφάλειας και της μετανάστευσης συνόρων (κέντρο για τις επιστήμες ασφάλειας, τεχνικό πρόγραμμα δημόσια ασφαλείας, Κοινότητα βιομετρικής της πρακτικής). Η υπηκοότητα και η μετανάστευση Καναδάς και η αντιπροσωπεία υπηρεσιών συνόρων του Καναδά θα είναι πιθανώς τα πρώτα κυβερνητικά όργανα για να εφαρμόσουν πλήρως την τεχνολογία στον Καναδά.
Ισραήλ
Η ισραηλινή κυβέρνηση έχει ψηφίσει ένα νομοσχέδιο απαιτώντας τη δημιουργία μιας βιομετρικής βάσης δεδομένων όλων των ισραηλινών κατοίκων η βάση δεδομένων περιέχει τα δακτυλικά αποτυπώματα και τα του προσώπου περιγράμματά τους. Επάνω στην εγγραφή, ένας κάτοικος θα εκδιδόταν μια νέα μορφή μιας ταυτότητας που περιέχει αυτή την βιομετρική. Ο νόμος είναι αυτήν την περίοδο στη δοκιμαστική περίοδό του, κατά τη διάρκεια του οποίου η εγγραφή είναι προαιρετική εκκρεμής στην επιτυχή δοκιμή, εγγραφή θα ήταν υποχρεωτικός για όλους τους κατοίκους.
Οι αντίπαλοι του προτεινόμενου νόμου, συμπεριλαμβανομένων των προεξεχόντων ισραηλινών επιστημόνων και των εμπειρογνωμόνων ασφάλειας, προειδοποίησαν ότι η ύπαρξη μιας τέτοιας βάσης δεδομένων θα μπορούσε να βλάψει και τις αστικές ελευθερίες και τη Κρατική Ασφάλεια, επειδή οποιεσδήποτε διαρροές μπόρεσαν να χρησιμοποιηθούν από τους εγκληματίες ή τα εχθρικά άτομα ενάντια στους ισραηλινούς κατοίκους.
Κάτω Χώρες
Αρχικά στις 21 Σεπτεμβρίου 2009, όλα τα νέα ολλανδικά διαβατήρια και οι κάρτες ταυτότητας πρέπει να περιλάβουν τα δακτυλικά αποτυπώματα του κατόχου. Από τις 26 Αυγούστου 2006, τα ολλανδικά διαβατήρια έχουν περιλάβει ένα ηλεκτρονικό τσιπ που περιέχει τις προσωπικές λεπτομέρειες του κατόχου και μιας μεταλλαγμένης φωτογραφίας διαβατηρίων. Το τσιπ κρατά μετά από τα στοιχεία: το όνομά σας (όνομα και επώνυμο) ο αριθμός εγγράφων η υπηκοότητά σας, ημερομηνία γέννησης και φύλο η ημερομηνία λήξης η χώρα του ζητήματος και ο προσωπικός αριθμός ταυτότητάς σας αριθμός (ολλανδικού φόρου και κοινωνικής ασφάλισης (SoFi)).
Πρόσφατες απαιτήσεις για τις φωτογραφίες διαβατηρίωνΑπό τις 28 Αυγούστου 2006, κάτω από τα κράτη μέλη της ΕΕ κανονισμού της ΕΕ όλα «το 2252/2004» έχει υποχρεωθεί για να περιλάβει μια ψηφιακή εικόνα της φωτογραφίας διαβατηρίων του κατόχου.
Νέα Ζηλανδία
Το SmartGate προωθήθηκε από την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας στο διεθνή αερολιμένα του Ώκλαντ την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009. Θα αρχίσει στον Ουέλλινγκτον και Christchurch από το επόμενο έτος.
Το σύστημα περίπτερων και πυλών θα επιτρέψει σε όλους τους αυστραλιανούς ηλεκτρονικούς διαβατηρίων κατόχους της Νέας Ζηλανδίας και άνω των 18 στο σαφή έλεγχο διαβατηρίων χωρίς να πρέπει να υπάρξει η ταυτότητά τους που ελέγχεται από έναν ανώτερο υπάλληλο τελωνείου.
Ο αναπληρωτής ελεγκτής του τελωνείου John Secker είπε ότι SmartGate αντιπροσώπευσε πιθανώς τη μεγαλύτερη ενιαία ανάπτυξη στην επεξεργασία συνόρων στη Νέα Ζηλανδία στις προηγούμενες δύο δεκαετίες. Οι άνθρωποι θα έχουν μια επιλογή εάν θέλουν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα ή να περάσουν από τον κανονικό έλεγχο διαβατηρίων.
ΠΗΓΗ: http://www.commercialsecuritydevices.com/
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
KI AN TA ΠΑΡΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ Ο ΔΙΑΣ ΚΑΙ ΡΙΞΕΙ ΒΑΤ ΤΙ…ΓΙΝΕΤΕ ΒΑΤΗΡ Η ΜΠΑΤΙΡ ΒUTTER Η MADAM BUTTERFLY ISO FTD IADIKTYO
Κι αν κανει υποποδιο των ποδων Του την γη και περιτυλιξει τον ηλιο και το φεγγαρι Ερχομενος;
Μεγας εισαι Κυριε και θαυμαστα τα εργα σου!!!
Metanoite ……., den wmine polis xronos.