Ερευνητές ασφάλειας υποστηρίζουν ότι οι επιχειρήσεις που δέχονται πληρωμές σε Bitcoins, θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των συναλλαγών, καθιστώντας τις δημόσια ανιχνεύσιμες.
Το ζήτημα παραβίασης της ιδιωτικότητας που προκύπτει από την χρήση του ψηφιακού νομίσματος αναφέρθηκε από την Wired, ενώ το πρόβλημα εντοπίζεται στον τρόπο με τον οποίο τα δίκτυα Peer-to-peer, μέσω των οποίων πραγματοποιούνται οι συναλλαγές, λειτουργούν.
Το σύστημα πληρωμών συσχετίζει τους αποστολείς και τους αποδέκτες των χρημάτων μέσω απόρρητων αναγνωριστικών, με σκοπό την ανωνυμία των συναλλαγών. Ωστόσο, όλες οι συναλλαγές καταγράφονται από το κεντρικό σύστημα (Bitcoin public ledger), επομένως οποιοσδήποτε χρήστης πραγματοποιήσει μια πληρωμή σε μια εταιρεία, μπορεί στη συνέχεια να αποκτήσει την δυνατότητα να παρακολουθεί όλες τις άλλες πληρωμές σε αυτή τη διεύθυνση.
Με τον τρόπο αυτό απόρρητα δεδομένα θέτονται σε κίνδυνο, καθώς μη εξουσιοδοτημένοι χρήστες είναι σε θέση να αποσπάσουν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους ανεφοδιασμού, τις συναλλαγές και τις δαπάνες μιας εταιρείας, παρά την χρήση ταυτοτήτων ID.
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Δεν καταλαβαίνω γιατί ανησυχούν οι ερευνητές ασφαλείας, οι οποίοι είναι δασκαλεμένοι να κόπτονται υπέρ της διαφάνειας των διαδρομών του χρήματος σε όποια μορφή κι αν έχει αυτό.
Όσο για την ανωνυμία, το θέμα είναι για γέλια. Οι τράπεζες που θεωρούνται "οι σοβαροί" μεσάζοντες στην αλλαξοκωλιά του χρήματος, είναι ρουφιάνοι σε όποια κρατική υπηρεσία το ζητήσει (αφού ανήκουν στην ίδια αγέλη).
Με λίγα λόγια η διαδρομή του χρήματος μπορεί χαλαρά να παρακολουθηθεί.
Εξ άλλου, τα νέα συστήματα θέλουν να επιβάλουν τον έλεγχο του "παγκοσμίου εισοδήματος" που όπως έχουν τα πράγματα, αυτό δεν είναι δυνατόν ακόμα.
Τα καλόπαιδα τα δικά μας προσπαθούν να περάσουν νόμο ώστε όποιος μετανάστης γ@μιέται στη δουλειά στο εξωτερικό και θέλει να στείλει χρήματα σε ώρα ανάγκης π.χ. για μιά εγχείρηση πίσω στην "πατρίδα" για μπαμπά, μαμά κλπ., θα τον ξαλαφρώσουν άμεσα κατά 45% πάντα σε συνεννόηση με την τράπεζα όπου θα παρουσιαστούν τα χρήματα. Το δικαιολογητικό είναι το "πόθεν έσχες καθήκι?", "εμάς δεν μας σκέφτηκες?", "καλά, μοναχοφάης είσαι?" και άλλα τέτοια που όμως θα αποτελούν το σκελετό του νόμου.
Άρα καταλήγοντας, τα bitcoins δεν φταίνε σε τίποτα για την αδιαφάνεια, αντίθετα είναι πιό άμεσα εντοπίσιμα αφού κινούνται ηλεκτρονικά. Συμπέρασμα οι ρουφιάνοι μας λένε και ψέματα.
Έ αυτό το ξέραμε από την αρχή.
Αριστοφάνης από το Bahrain (ελλ. Τύλος).