Διαφημίσεις

Ατοπική δερματίτιδα: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Μαζί με την αλλεργική ρινίτιδα, την αλλεργική επιπεφυκίτιδα, το άσθμα, αποτελούν τα αλλεργικά νοσήματα.

Η ατοπική δερματίτιδα, εμφανίζεται πιο συχνά στα βρέφη και στα μικρά παιδιά.

Οι δερματικές βλάβες, μπορεί να είναι μεμονωμένες ή να απλωθούν σε μεγάλη επιφάνεια.

Επειδή υπάρχει πολύ συχνά κνησμός (φαγούρα), πολύ συχνά τα παιδιά μολύνουν τις αρχικές βλάβες με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται και επιπλέον λοιμώξεις του δέρματος.

Η ατοπική δερματίτιδα στα παιδιά, χωρίζεται σε δύο κατηγορίες.

Α) Βρεφικό έκζεμα: Παρουσιάζεται σε βρέφη λίγων μηνών έως δύο χρονών. Οι δερματικές βλάβες είναι κυρίως στο πρόσωπο, μέσα στα μαλλιά, στον αυχένα του παιδιού και στις εξωτερικές επιφάνειες άνω-κάτω άκρων.

Β) Παιδικό έκζεμα: εμφανίζεται λίγο αργότερα, μετά τα 2 χρόνια, και αρκετές φορές είναι συνέχεια-εξέλιξη του βρεφικού εκζέματος.

Οι δερματικές βλάβες δεν είναι τόσο απλωμένες και εντοπίζονται πολύ συχνά στις εσωτερικές επιφάνειες των αγκώνων και των γονάτων, στους καρπούς, στον αυχένα και στους αστραγάλους των παιδιών. Σ’ αυτή τη μορφή, κυρίως υπάρχει σκλήρυνση του δέρματος (λειχηνοποίηση).

Η πρόγνωση της ατοπικής δερματίτιδας, εξαρτάται από την αρχική σοβαρότητα εμφάνισης της και από την ηλικία έναρξης.

Το 30% των παιδιών που παρουσιάζουν το βρεφικό έκζεμα , θα παρουσιάσει και το παιδικό και ένα ποσοστό από αυτά θα παραμείνει σαν έκζεμα του ενήλικα.

Παιδιά που έχουν ατοπική δερματίτιδα, μπορεί να εκδηλώσουν με την πάροδο των ετών, αλλεργική ρινίτιδα ή και άσθμα.

Θεραπεία

Καταρχήν πρέπει να απομακρύνουμε όλες τις ερεθιστικές ουσίες, όπως είναι τα αρωματικά σαπούνια, τα μάλλινα ρούχα.

Επειδή το βασικότερο χαρακτηριστικό της ατοπικής δερματίτιδας είναι η ξηρότητα του δέρματος, είναι απαραίτητη καθημερινή χρήση ειδικών μαλακτικών- ενυδατικών αλοιφών.

Στις περιπτώσεις που λόγω κνησμού, υπάρχει και μόλυνση των βλαβών, απαραιτήτως χρησιμοποιούνται και αντιβιοτικές αλοιφές σαν τοπική θεραπεία.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, συνυπάρχει κνησμός (φαγούρα), ένα αίσθημα εξαιρετικά βασανιστικό για το παιδί και επικίνδυνο για μικροβιακές επιμολύνσεις.

Για την αντιμετώπιση του κνησμού, χρησιμοποιούμε για μεγάλο χρονικό διάστημα αντιισταμινικά φάρμακα και συχνά περιποιούμαστε το δέρμα του παιδιού, κάνοντας το μπάνια με “αμυλούχες” ουσίες.

Τέλος, όταν πρόκειται για μεμονωμένες, ιδιαίτερα ερυθρές βλάβες , η χρήση κορτιζονούχων αλοιφών για μερικές μέρες είναι απαραίτητη.

tro-ma-ktiko.blogspot



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

3 σχόλια στο “Ατοπική δερματίτιδα: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς”
  1. ΟΙ ΒΡΕΦΙΚΕΣ ΠΟΥΔΡΕΣ ΜΗΠΩΣ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ "ΑΛΟΥΜΙΝΑΚΙ". ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΙΔΡΩΤΙΚΕΣ; ΓΙΑΤΙ;
    ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑΚΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΡΟΥΧΑ ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΧΤΕΡΑ;
    ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ; ΤΙ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ; ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ; ΜΕ ΤΟ ΣΑΛΙΟ;
    Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ; ΟΙ ΟΡΜΟΝΕΣ ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ;

  2. Όχι καταπιεστικές θεραπείες (κορτιζόνη) στα δερματικά. Καταπιέζοντας το έκζεμα το πιθανότερο είναι το παιδί να εμφανίσει το λιγότερο άσθμα.
    (Ομοιοπαθητική σκέψη)
    Η καλύτερη και μονιμότερη λύση είναι η συμβουλή ομοιοπαθητικού παιδίατρου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek