Διαφημίσεις

Πέντε χρόνια μετά: Σε τροχιά γύρω από το Δία το διαστημόπλοιο Τζούνο

Το διαστημόπλοιο Τζούνο – Juno (Ήρα), το οποίο εκτοξεύθηκε το 2011 με προορισμό τον πλανήτη Δία, ήταν προγραμματισμένο να φτάσει πέντε χρόνια αργότερα. Σε αυτό αφιερώνει το doodle της σήμερα η google.

Η κίνηση του Τζούνο γίνεται με ηλιακή ενέργεια και μπήκε σε πολική τροχιά ύψους 5.000 χιλιομέτρων πάνω από την ατμόσφαιρα του Δία. Αξιοποιώντας και τα αποτελέσματα προηγούμενων αποστολών, το Τζούνο θα παρέχει νέες πληροφορίες που θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να καθορίσουν πότε, πώς και πού σχηματίσθηκε ο πλανήτης. Από αυτά τα στοιχεία, οι ειδικοί θα μάθουν περισσότερα για τη γένεση του ίδιου του ηλιακού μας συστήματος.

google-doodle-juno

Έτσι, από τα χαράματα της Τρίτης 5 Ιουλίου, το κινούμενο με ηλιακή ενέργεια αμερικανικό διαστημικό σκάφος Juno, που έχει μέγεθος γηπέδου μπάσκετ, έφτασε στον Δία μετά το μακρύ ταξίδι του ταξίδι διάρκειας πέντε χρόνων.

Η όλη διαδικασία πυροδότησης του βρετανικής κατασκευής κινητήρα του Τζούνο, ώστε το σκάφος να βρεθεί στη σωστή θέση και να τεθεί σε τροχιά είχε διάρκεια περίπου 35 λεπτά.

Λίγους μήνες πριν φτάσει στον Δία, το Τζούνο κατέρριψε το ρεκόρ απόστασης για αποστολή που βασίζεται στην ηλιακή ενέργεια -όλες οι προηγούμενες αποστολές που έφτασαν τόσο μακριά από τον Ήλιο χρησιμοποιούσαν θερμοηλεκτρικές γεννήτριες πλουτωνίου.

Η άφιξη του Τζούνο στο Δία

pente-xronia-meta-se-troxia-giro-apo-dia-diastimoploio-tzouno

Όπως ανακοίνωσε η NASA, στις 21.00 ώρα Ελλάδας την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, το Juno βρέθηκε σε απόσταση 793 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τον Ήλιο. Κατέρριψε έτσι το ρεκόρ της ευρωπαϊκής αποστολής Rosetta, η οποία επίσης βασίζεται σε ηλιακούς συλλέκτες και έφτασε τα 792 εκατομμύρια χιλιόμετρα καθώς προσέγγιζε τον κομήτη 67P τον Οκτώβριο του 2012.

Το Juno, βάρους 4 τόνων, αντλεί ενέργεια από τρία φωτοβολταϊκά πάνελ μήκους 9 μέτρων. Στην απόσταση που βρίσκεται η Γη από τον Ήλιο, οι ηλιακοί συλλέκτες δίνουν ισχύ 14 kilowatt, αρκετή για τη θέρμανση ενός μικρού διαμερίσματος το χειμώνα.

Οι στόχοι του Τζούνο

Το Τζούνο να μετρήσει πόσο νερό υπάρχει στην ατμόσφαιρα του Δία. Η περιεκτικότητα σε νερό έχει άμεση σχέση με το πού σχηματίστηκε ο πλανήτης: ορισμένοι πιστεύουν ότι βρισκόταν ανέκαθεν στη σημερινή του θέση, ενώ άλλοι εκτιμούν ότι σχηματίστηκε στις παρυφές του Ηλιακού Συστήματος και αργότερα μετακινήθηκε προς το εσωτερικό του.

Το Juno θα εξετάσει τη σύσταση, τη θερμοκρασία, τις κινήσεις των νεφών και άλλες παραμέτρους



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “Η Google αφιέρωσε το σημερινό της Doodle στο διαστημόπλοιο Juno-Πέντε χρόνια μετά: Σε τροχιά γύρω από το Δία το διαστημόπλοιο Τζούνο”
  1. Νέα Σελήνη στον Καρκίνο 4 Ιουλίου 2016, η επιρροή της διαρκεί για τέσσερις εβδομάδες μέχρι την επόμενη στις 2 Αυγούστου. Επηρεάζει άμεσα τον γενέθλιο χάρτη των ΗΠΑ στο ζώδιό της. Αντίθεση Ήλιου Πλούτωνα η οποία θα επηρεάσει και τον χάρτη της Αγγλίας. Κατά το παρελθόν η διέλευση του Πλούτωνα σε σύνοδο με γενέθλιο Ήλιο της Σοβιετικής Ένωσης προκάλεσε την κατάρρευσή της. Η διελαύνων αντίθεση του Πλούτωνα κατέστρεψε τους Ναζί. Ο Πλούτωνας εδώ μέσω αυτής της όψης εμφανίζεται ως Νέμεσις. Η Νέα σελήνη στον Καρκίνο θα επηρεάσει τις ΗΠΑ, την Νότια Αμερική, την Κίνα-Ιαπωνία, την Σκωτία, την Ολλανδία, την Ν. Ζηλανδία. (Αστροεφημερίδες)

    Κατά το ημερολόγιο των παγανιστών/σατανιστών (όπου τελούνται θυσίες)

    bibliotecapleyades.net/cienciareal/cienciareal20.htm

    13 ημέρες μετά την Litha
    66 ημέρες από το Φεστιβάλ Beltaine στις 30 Απριλίου – 1 Μαΐου (ή βαλπουργιανή νύχτα τελετή 2 ημερών,– η σημαντικότερη ημέρα στο ημερολόγιό των Δρυίδων μαγισσών και η 1η Μαΐου η δεύτερη πιο ιερή γιορτή των Illuminati)

    Έχουμε την άλλη τους γιορτή την 4η Ιουλίου, Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Αμερικής.
    «σύμπτωση» ??
    4 Ιουλίου ήταν η «προγραμματισμένη» ημέρα άφιξης της Juno (Ρωμαϊκή θεά αντίστοιχη της Ήρας) στον Δία. Η οποία θα εκτελέσει [ 33 ] αυγοειδείς περιστροφές, , μία ανά [ 11 ] ημέρες για περίπου 1 χρόνο σύμφωνα με τη Europlanet.

    europlanet-2020-ri.eu/

    η Europlanet λοιπόν, σύμφωνα με το παρακάτω σάιτ,

    europlanet-eu.org/wp-content/uploads/2016/04/Juno-Event.pdf

    θα γιορτάσει το γεγονός σήμερα 5 Ιουλίου, με μία δημόσια εκδήλωση εδώ στην Αθήνα.

    Μέσα στις τόσες προσωνυμίες που απέδιδαν οι Αρχαίοι Ρωμαίοι στη Juno, την ονόμαζαν και Regina γιατί ήταν η βασίλισσα των θεών. Προστάτιδα και ειδική σύμβουλος του κράτους

    en.wikipedia.org/wiki/Juno_(mythology)

    Και άλλη μία σύμπτωση γιορτή προς τιμήν της Juno στην Αρχαία Ρώμη, είχαν στις 5 Ιουλίου. Η γιορτή ονομαζόταν Poplifugium, «η φυγή του λαού».

    Θα λέγαμε λοιπόν, πως «συμπτωματικά», η βασίλισσα [J]uno, ανήμερα της γιορτής της, κάνει θριαμβευτική είσοδο στο Καπιτώλιο του [J]upiter, όπου μαζί με τη [M]inerva λατρευόντουσαν ως Juno Capitolina – τριάδα του Καπιτωλίου.
    J(=10) + J(=10) + M(=13) = 33

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek