Ένας ηλιακός κύκλος, διαρκεί κατά μέσο όρο 11 χρόνια. Κάθε κύκλος χαρακτηρίζεται από ένα ηλιακό ελάχιστο και ένα ηλιακό μέγιστο. Βρισκόμαστε σε μία περίοδο ηλιακού ελάχιστου. Κατά τη διάρκεια του ηλιακού ελάχιστου, η ηλιακή δραστηριότητα μειώνεται. Εξ αιτίας αυτού, κατά τη περίοδο των τελευταίων 2 μηνών η μαγνητική ασπίδα της Γης βομβαρδίζεται με κοσμική ακτινοβολία.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82_%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%82
Όλη αυτή η ενέργεια, διοχετεύεται στον πυρήνα της Γης. Η πίεση που ανεβαίνει διαμέσου του μανδύα ουσιαστικά προέρχεται από τον πυρήνα της γης. Σε αντίθεση με την κοινή γνώμη (και υπόθεση), ο εσωτερικός πυρήνας της Γης δεν είναι στερεός και δεν αποτελείται από μέταλλα. Ο ταλαντευόμενος εσωτερικός πυρήνας αποτελείται από ενέργεια πλάσματος τροφοδοτούμενη από ηλεκτρόνια που ανακυκλώνονται μέσω αυτού του εσωτερικού «πυρσού πλάσματος». Ένα από τα αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας είναι και οι εκρήξεις ηφαιστείων.
Τα ηφαίστεια πάνω στη Γη βρίσκονται συνήθως εκεί όπου δύο ή τρεις τεκτονικές πλάκες συγκρούονται ή απομακρύνονται. Το ηφαίστειο Αίτνα βρίσκεται πάνω στο συγκλίνον περιθώριο μεταξύ της Αφρικανικής τεκτονικής πλάκας και της Ευρασιατικής.
Στις 18 Μαρτίου 2017 ώρα 00:53:25, όπως παρατήρησε ο BPEarthWatch, μία δέσμη φωτός φαίνεται πάνω στο ηφαίστειο Αίτνα. Η κατεύθυνσή της είναι καθοδική και δείχνει να κινείται σε αντίθεση με την κάμερα που είναι σταθερή. Η εικόνα φαίνεται να μην επηρεάζεται από κάποιον άλλον παράγοντα, μιας και είναι νύχτα, ενώ το φεγγάρι δεν φαίνεται.
To HARP γνωρίζουμε ότι είναι σε πλήρη λειτουργία, γνωρίζουμε επίσης ότι η μαγνητόσφαιρα είναι αδύναμη, ισχυροί Ηλιακοί άνεμοι παραμορφώνουν το μαγνητικό πεδίο, τεντώνοντας το σχήμα του στους πόλους και μειώνοντας την ικανότητά του να εκτρέπει τα φορτισμένα σωματίδια, επιτρέποντας τη ρήξη από τις κοσμικές ακτίνες με τα αποτελέσματα που αναφέρονται παραπάνω και σεισμούς μεγάλου βάθους.
Τι θα μπορούσε όμως να είναι αυτή η δέσμη φωτός ; Πρόκειται για κάποια παρέμβαση και τι είδους;
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Κάτι εξαιρετικά σπάνιο. Στις 22.3.2017, ο ηλιακός άνεμος
http://spaceweather.com/archive.php?view=1&day=22&month=03&year=2017
είχε ταχύτητα 922.0 km/sec. Δεν έχει καταγραφεί ξανά τέτοιο φαινόμενο.
___ el.wikipedia.org/wiki/%CE%97%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%82_%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%82
Ισχυρούς ηλιακούς ανέμους είχαμε πάλι το 2003 κατά τη διάρκεια της ηλιακής καταιγίδας Halloween.
https://youtu.be/FENnKEgRRYw
Μία σειρά από ηλιακές εκλάμψεις και στεμματικές εκπομπές μάζας από τα μέσα Οκτωβρίου με κορύφωση περίπου στις 28 – 29 Οκτωβρίου. Αυτά τα γεγονότα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του ηλιακού μέγιστου του κύκλου 23. Οι ηλιακές εκλάμψεις και οι στεμματικές εκπομπές μάζας διαταράσσουν τη φυσιολογική ροή του ηλιακού ανέμου και κατά συνέπεια μπορεί να έχουν μεγάλη επίδραση στη διαμόρφωση του διαστημικού καιρού, προκαλώντας διαταραχές και στη Γη.
https://youtu.be/O8TE0jgwiis
Εκείνο όμως το γεγονός, δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό της 22/3/2017 γιατί δεν υπήρξε κάποια ανάλογη ηλιακή δραστηριότητα. Βρισκόμαστε σε περίοδο ηλιακού ελάχιστου.
Μάλιστα στις 22/3 ο ηλιακός άνεμος κάποια στιγμή σύμφωνα με τον BPEarthWatch έφτασε και τα 1151 km/sec ! Κάποια μορφή ενέργειας χτύπησε τη Γη, η πηγή της οποίας δεν έχει διευκρινιστεί.
ηλιακός άνεμος , θεραπεία στον θυμό γι αυτό και έτρεχε με τόση ταχύτητα.. Δεν χρειάζεται πάντα να εξηγείς , όπως μια λάμπα δεν αφήνει το διακόπτη του ηλεκτρικού ρεύματος να ανάψει και βραχυκυκλώνει το σύστημα , αναρωτιέσαι γιατί; .Πρώτα το ηφαίστειο και ύστερα ο ηλιακός άνεμος…διαφορά τεσσάρων ημερών..Αν παίξουμε και με τους αριθμούς αυτό το 22 θα ξαναεμφανιστεί με όχι πάλι σύνοδο το 7 αλλά το 9 …Ίσως τελικά το 7 είναι και 9 είναι και 22 …….