Διαφημίσεις

Μια καινοτόμο πολιτική ξεκίνησε η βρετανική κυβέρνηση σχετικά με το ντύσιμο των μαθητών και των μαθητριών στα σχολεία της χώρας. Σύμφωνα με την νέα οδηγία γίνεται «άνοιγμα» στην πολιτική «dress code», έτσι, ώστε, τα αγόρια να έχουν το δικαίωμα να φορούν φούστες και τα κορίτσια παντελόνια, αν ακόμα «έχουν ερωτήματα σχετικά με το φύλο τους».

Ογδόντα σχολεία στην Βρετανία, μεταξύ των οποίων και 40 σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, είτε έχουν αποσύρει τους παλιούς ενδυματολογικούς κανόνες που αφορούν τους μαθητές και τις μαθήτριες, είτε έχουν ήδη θεσπίσει νέους για να συμπεριλάβουν σε αυτούς και εκείνα τα παιδιά που δεν έχουν ακόμα καταλήξει σε ποιο φύλο ανήκουν.

Όμως, μέλη της κοινότητας LGBT, που περιλαμβάνει τους ομοφυλόφιλους, τις λεσβίες και τα αμφισεξουαλικά άτομα, έχουν διατηρήσει τις επιφυλάξεις τους για την νέα πολιτική «dress code» στα σχολεία, καθώς φοβούνται ότι ίσως αυτή να δημιουργήσει προβλήματα διάκρισης για αυτά τα άτομα.

Εκπρόσωπος της οργάνωσης Stonewall, που ανήκει στην LGBT κοινότητα, δήλωσε στην ιστοσελίδα Independent: «Χαιρετίζουμε τις προσπάθειες για την στήριξη των νέων ανθρώπων με ζητήματα ταυτότητας φύλου, ώστε να αισθάνονται ευτυχείς και καλοδεχούμενοι και είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε αυτή την κίνηση». Όμως, ο ίδιος τόνισε ότι αυτά τα άτομα δεν θα πρέπει να εμφανίζονται με έναν τρόπο που θα τους κάνει να αισθάνονται άβολα.

Ένα από τα καλύτερα και παλαιότερα σχολεία στην Βρετανία, το Brighton College, ήδη από τον Ιανουάριο ανακοίνωσε ότι θα εξακολουθούν να υπάρχουν οι δύο μαθητικές στολές, αλλά, θα είναι στην διακριτική ευχέρεια των ίδιων των μαθητών να αποφασίσουν αν θα φορέσουν φούστες ή παντελόνια.

Ο Richard Cairns, διευθυντής του φημισμένου σχολείου, δήλωσε στον Independent ότι η αλλαγή στο σχολείο, δηλαδή η δυνατότητα που δίνεται στους μαθητές να επιλέγουν την στολή που θα φορέσουν, ανεξάρτητα από το φύλο τους, έγινε μετά από σχετικά αιτήματα ορισμένων οικογενειών.

«Αυτή η αλλαγή συμβαδίζει με την ισχυρή προσωπική μου πεποίθηση ότι οι νέοι θα πρέπει να απολαμβάνουν σεβασμό για αυτό που είναι», δήλωσε ο Cairns.

tribune.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

12 σχόλια στο “Τα αγόρια στη Βρετανία θα μπορούν να φορούν φούστες στα σχολεία”
    1. AΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ, ΕΣΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΤΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ,ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?…

  1. Δηλαδή οι Ελληνάρες του 1821 που φοράγανε φουστάνια και καλσόν ήταν άντρακλες, ενώ σήμερα αυτοί που το κάνουν θεωρούνται πούστηδες; Κάποιος με λογικό επιχείρημα;

    1. Βρε άνθρωπε του θεού εμείς μιλάμε για έτος 2016 όχι για 1821 πας να συγκρίνεις δύο διαφορετικές εποχές… με το ίδιο σκεπτικό βγες έξω με ημίψηλο καπέλο ή φορά κανένα τομαρι ζώου που ειναι το κακό; Αφού έτσι ντυνονταν παλιά… Ας πούμε δλδ θα σου αρεσε να βγει έξω ο γιος σου με φούστα;;;

    2. ΟΤΑΝ ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΑΦΡΥ ΕΞΥΠΝΑΚΙΣΜΟ,ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΙΔΑΝΙΚΟΙ ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ, ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΙΝ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ “ΤΑΞΗΣ”…
      H ΦΑΡΜΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙ
      BIG BROTHER, LOVES YOU,LITLE BOY…

    3. Αν βάλουν και τσαρούχια δεν έχω κανένα πρόβλημα.
      Τωρα σοβαρά…πρώτον οι Έλληνες και όχι ελληνάρες ήταν ΑΝΤΡΕΣ ΑΝΤΡΕΣ και όχι πούστηδες που θέλαμε να δηλώσουν το “φύλο” τους.
      Δεύτερον η φουστανέλα εξυπηρετούσε πλήθος ευκολιών εκείνη την εποχή οπως να σκουπίζουν χέρια πρόσωπο την Μαχαίρα κλπ…
      Τρίτον πήγαινε να πολεμήσεις στα βουνά μεσα στο κατακαλόκαιρο με παντελόνι.Θα ανάψουν τα πα@@ρια σου ενω παράλληλα εισαι τρομερά ευκίνητος.
      Τεταρτον και οι Ιρλανδοί φοράνε τα κιλτς οι Άραβες την δίκη τους φορεσιά κ.ο.κ.Ολοι αυτοί δεν τα βάζουν για να δηλώσουν την θηλυκότητα τους αλλά υπάρχουν λόγοι πρακτικοί και μετα ως παράδοση λόγοι παραδοσιακοί.
      Σήμερα και γυναίκες φοράνε κατα κόρον παντελόνια αλλά ειναι γυναίκες γυναίκες.

      Συνεπώς άκυρο το σχόλιο σου.

  2. Τώρα αν έλεγα οτι με ξάφνιασε ένα τέτοιο συμβάν και ειδικά μάλιστα απο την Αγγλία θα ήμουν ψεύτης . Έτσι κι αλλιώς έχουν περάσει πολλά χρόνια που τους έχει βγεί το όνομα . Και αυτό που αναφέρει το παραπάνω άρθρο είναι απλά η επιβεβαίωση σε αυτό που λέω . Το κακό είναι ομως είναι οτι θέλουν να μας κάνουν σαν τα μούτρα τους με το στανιό – για ευνόητους λόγους βέβαια-
    και συγκεκριμένα για τον ίδιο λόγο που στιρίζουν τους ομοφυλόφιλους . Τους οποίους δεν ξύπνησαν ξαφνικά μια μέρα και άρχισαν να τους αγαπάνε … Και όσο για τους άσχετους που μιλάνε για φουστανέλες , αυτές πάντοτε ήταν και είναι ανδρικές ενδυμασίες και μάλιστα με εσωτερικό είδος παντελονιού – περισκελίδας , και ουδέποτε ντύθηκε ποτέ έτσι γυναίκα . Εξάλλου οι γυναίκες φορούσαν πάντοτε μακρυά φορέματα και εντελώς διαφορετικά ! Αλλά τι να λέμε ! Όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται ! Κι αν δεν ήταν οι φουστανέλες κάτι άλλο θα έβρισκαν να πουν .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek