in

Χα χαΧα χα LikeLike ουαουουαου ελεοςελεος ΤέλειοΤέλειο

Ο Πανόπτης Οφθαλμός του Απόλλωνα

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Ελα, ώ μακάριε Παιάν, πού εφόνευσες τον Τιτυόν, Φοίβε Λυκωρέα, Μεμφίτη, συ πού τιμάσαι λαμπρά, ό ίηιος, ό παρέχων ευτυχίαν. πού έχεις χρυσήν λύραν καί έχεις σχέσιν με τα σπέρματα, ό προστάτης των καλλιεργητών, ό Πύθιος, ό Τιτάν, ο Γρύνειος. ό Σμινθεύς, ό φονεύς του Πύθωνος, ό Δελφικός, ό μάντις, ό άγριος, ό θεός πού φέρει το φως, ό αγαπητός, ό ένδοξος νέος συ πού είσαι ό ηγέτης των Μουσών, ό αρχηγός του χορού, ο μακροβόλος, ό τοξοβόλος ό Βράγχιος καί Διδυμεύς, ό τοξότης, ό Λοξίας, ό αγνός, ώ ανακτά της Δήλου, πού το μάτι σου, το φωτίζον τους ανθρώπους, βλέπει τα πάντα, συ με την χρυσή κόμη, πού μας δίδεις προφητικές καθαρές φωνές καί χρησμούς, άκουσε την προσευχήν μου υπέρ των λαών με ευφρόσυνη καρδιά·

διότι εσύ βλέπεις όλον αυτόν τον απέραντον αιθέρα καί από επάνω βλέπεις την ευτυχισμένη γη καί από κάτω στο σκοτάδι κατά την νύκτα εν ώρα ησυχίας, πού έχεις για μάτια τα άστρα, βλέπεις τις ρίζες (τα θεμέλια), και έχεις τα πέρατα όλου του κόσμου (κάτω από τα μάτια σου)· εσύ φροντίζεις για την αρχή καί το τέλος, καί κάνεις να θάλλουν τα πάντα·εσύ συναρμόζεις κάθε πόλον με την κιθάραν, πού έχει μεγάλον ήχον άλλοτε μεν βαδίζων προς τα τέρματα της νεάτης (της κατωτάτης χορδής), άλλοτε πάλιν προς την ύπάτην (την ύψηλοτάτην χορδήν), άλλοτε δε συμμειγνύων κάθε πόλον είς την Δωρικήν διακοσμησιν (διάταξίν).

Διαχωρίζεις τα διατηρούμενα είς την ζωήν φύλα συγκεράσας δια της αρμονίας την παγκόσμιον μοίραν των ανθρώπων (την μοίραν τήν θέσιν των ανθρώπων είς όλον τον κόσμον)· άνέμειξες εξ ίσου καί με τα δύο (καί με την νεάτην καί με την ύπάτην) τον χειμώνα καί το θέρος, διεχώρισες δε τον χειμώνα είς υπάτας καί το θέρος με τάς νεάτας καί έσχημάτισες το ώραίον Δωρικόν άνθος του πολυαγαπημένου έαρος

Εξ αυτού οι άνθρωποι σε καλούν με την επωνυμίαν ανακτά Πάνα θεόν με δύο κέρατα, πού αφίνεις τα σφυρίγματα των ανέμων και γι αυτό κρατείς την σφραγίδα, που δίδει τον τύπον εις όλον τον κοσμον (πού διαπλάσσει όλον τον κοσμον) άκουσε με μακάριε, και σώσε τους μεμυημένους με την ικετευτικήν φωνήν (που σε ικετεύουν).

Ἐλθέ, μάκαρ, Παιάν, Τιτυοκτόνε, Φοῖβε, Λυκωρεῦ, Μεμφῖτ᾽, ἀγλαότιμε, ἰήιε, ὀλβιοδῶτα, χρυσολύρη, σπερμεῖε, ἀρότριε, Πύθιε, Τιτάν, Γρύνειε, Σμινθεῦ, Πυθοκτόνε, Δελφικέ, μάντι, ἄγριε, φωσφόρε δαῖμον, ἐράσμιε, κύδιμε κοῦρε, † μουσαγέτα, χοροποιέ, ἑκηβόλε, τοξοβέλεμνε, Βράγχιε καὶ Διδυμεῦ, † ἑκάεργε, Λοξία, ἁγνέ, Δήλι᾽ ἄναξ, πανδερκὲς ἔχων φαεσίμβροτον ὄμμα, χρυσοκόμα, καθαρὰς φήμας χρησμούς τ᾽ ἀναφαίνων· κλῦθί μου εὐχομένου λαῶν ὕπερ εὔφρονι θυμῶι· τόνδε σὺ γὰρ λεύσσεις τὸν ἀπείριτον αἰθέρα πάντα γαῖαν δ᾽ ὀλβιόμοιρον ὕπερθέ τε καὶ δι᾽ ἀμολγοῦ, νυκτὸς ἐν ἡσυχίαισιν ὑπ᾽ ἀστεροόμματον ὄρφνην ῥίζας νέρθε δέδορκας, ἔχεις δέ τε πείρατα κόσμου παντός· σοὶ δ᾽ ἀρχή τε τελευτή τ᾽ ἐστὶ μέλουσα, παντοθαλής, σὺ δὲ πάντα πόλον κιθάρηι πολυκρέκτωι ἁρμόζεις, ὁτὲ μὲν νεάτης ἐπὶ τέρματα βαίνων, ἄλλοτε δ᾽ αὖθ᾽ ὑπάτης, ποτὲ Δώριον εἰς διάκοσμον πάντα πόλον κιρνὰς κρίνεις βιοθρέμμονα φῦλα, ἁρμονίηι κεράσας {τὴν} παγκόσμιον ἀνδράσι μοῖραν, μίξας χειμῶνος θέρεός τ᾽ ἴσον ἀμφοτέροισιν, ταῖς ὑπάταις χειμῶνα, θέρος νεάταις διακρίνας, Δώριον εἰς ἔαρος πολυηράτου ὥριον ἄνθος. ἔνθεν ἐπωνυμίην σε βροτοὶ κλήιζουσιν ἄνακτα, Πᾶνα, θεὸν δικέρωτ᾽, ἀνέμων συρίγμαθ᾽ ἱέντα· οὕνεκα παντὸς ἔχεις κόσμου σφραγῖδα τυπῶτιν. κλῦθι, μάκαρ, σώζων μύστας ἱκετηρίδι φωνῆι.

Report

What do you think?

Comments

Leave a Reply
  1. Είναι λίγο αντικρουόμενα κάποια άρθρα σας ή εγώ δεν καταλαβαίνω σωστά..? Αναφέρεται στο άρθρο αυτο για πανεποπτη οφθαλμό και την αναφορά-σχεση του με τον Απόλλωνα… Σε άλλο άρθρο αναφέρεται ο Απόλλωνας ως η φωτιά της κάθαρσης από το ψέμα και την σαπιλα… Από όσο γνωρίζω ο πανεποπτης οφθαλμός είναι σύμβολο συγκεκριμενης σέκτας ανθρώπων και με συγκεκριμένες πεποιθήσεις και σκοπούς.. Άρα αν συνδέσουμε τον Απόλλωνα με τον πανεποπτη οφθαλμό τότε μόνο καλό δεν είναι..! Αρα δεν μπορεί να είναι η αλήθεια που θα κάψει το ψέμα και τη σαπιλα… Φιλικά πάντα, το αναφέρω για να γίνει κάποια διευκρινηση… Ευχαριστώ

  2. Εισαι για δεσιμο και εσυ και ολοι ομοιοι σου που δεν βαζετε και καλα ταμπελες μεσα σε ενα πλαισιο οπου περα απο τις ψυχωσεις σας δεν ξερετε τι σας γινεται και τι λετε και εχετε ταμπελωσει ολους οσους δεν ειναι ηλιθιοι επι της ουσιας συμφωνα με τις ψυχωσεις σας. Τωρα αμα θα κανω ορεξη θα γραψω και για τον Εωσφορο καθως εχει πλακα και εσυ και ο ψευτοθεος σου ο Γιαχοβας.

  3. Λυπαμαι πραγματικα που σας εχει καταβαλει το πνευμα του σκοτους αλλα ο Απολλωνας οπως και ο Ωρος υπηρξαν πολυ πριν απο την οποιανδηποτε σεκτα των ημερων παρα την φαιδρη προσπαθεια σας να τους τα δορισετε καθως μαλιστα προσπαθειτε να καψετε αθωους εγκεφαλους με την απυθμενη βλακεια σας. Μιλαμε επισης για ενα πανθρησκευτικο συμβολο. Υπαρχει και ο οφθαλμος του Βουδα υπαρχει και ο οφαλμος του Σιβα κλπ και ολα αυτα υπηρχαν ασφαλως πολυ πριν την οποιανδηποτε σεκτα και μαλιστα μιλαμε για διαφορες σεκτες και οχι μια συγκεκριμενη οπως προπαθει να περασει η ανοησια σας δωριζοντας τους επισης το πνευμα και την συλλογικη συνειδηση των αρχαιων φιλοσοφων. Αντικρουομενες ειναι οι ανοησιες που εχετε μεσα στα κεφαλι σας.

  4. …. Αδερφέ… Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια… Στο καταρχήν δεν με ξέρεις καν και αρχίζεις και σχολιάζεις επιθετικά λες και σε εθιξα με αυτό που είπα… Νομίζω έγραψα να γίνει διευκρίνηση γιατί προσωπικά μπερδεύτηκα με κάτι που διάβασα καθώς επίσης τόνισα και φιλικά… Τώρα αν εσείς οι φωτεινοί φωστηρες έχετε διάθεση πίσω από μια οθόνη αντί να ξεδιαλυνεται λίγο μια εικόνα, να αμολατε επιθέσεις και παντογνωσία με τέτοιο τρόπο τότε ρε φίλε γράψε λάθος που έκανα τον κόπο και ρώτησα μια απορία μου… Τι να πω…?? Μάλλον άλλος είναι του σκότους μεταμφιεσμένος… ( Και αυτό το λέω όχι γιατί σε ξέρω αλλά μου έδειξες στοιχεία σου από την απάντηση) .. άντε καλή συνέχεια

  5. Απαντησα στον επιθετικο Κωνσταντινο που ξεκινησε εδω και καιρο να μου κανει επιθεσεις γιατι νομιζει οτι ειμαι μασονος και το μηνυμα σου ηρθε μετα απο αυτον και αρα υπεθεσα οτι μιλαμε για μαζικη επιθεση και δεν ρωτησες υπθεσες και επιτθεκες υπουλα οπως επιτιθετε η σαπιοθρησκεια σου στην Σοφια του συμπαντος εδω και 2000 χρονια. Αμα υπηρχε εδω μεσα η παραμικρη διαθεση για διαλογο επι της ουσιας χωρις επιθεσεις και προκλησεις θα μπορουσα να καταλαβω το σχολιο σου.

  6. Έχεις χάσει τα αυγά και τα πασχαλια μεγάλε… Το ότι υπάρχουν εχθροί γενικά δεν σημαίνει ότι είναι όλοι και είναι παντού… Ο,τι και να σου πω τζάμπα θα χαλάσω ενέργεια … Μακάρι να βρεις ηρεμία μέσα σου..! (Γράψε ο,τι θες δεν θα ασχοληθώ άλλο..)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Αυστρία : Πρόστιμο 500 ευρώ σε πολίτη επειδή… αερίστηκε

Έξαρση του κορονοϊού στη Θράκη: Τρεις νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε καραντίνα κοινότητα στη Ροδόπη