Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

07:42 - 22/05/2014

Ραδιενεργό νερό της Φουκουσίμα απελευθερώνεται στον Ειρηνικό

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ραδιενεργό νερό της Φουκουσίμα απελευθερώνεται στον Ειρηνικό

Αντιμέτωπη με τις τεράστιες ποσότητες ραδιενεργού νερού που συσσωρεύονται στο κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα-Νταΐτσι, η εταιρεία που διαχειρίζεται την εγκατάσταση άρχισε να απελευθερώνει στον Ειρηνικό νερό με χαμηλά επίπεδα ραδιενέργειας.

Η εξέλιξη έρχεται λίγες μέρες μετά τη βλάβη στο κεντρικό σύστημα επεξεργασίας του ραδιενεργού, αλλά και εν μέσω αποκαλύψεων για τους εργάτες που αγνόησαν τις εντολές και εγκατέλειψαν το εργοστάσιο μετά το σαρωτικό τσουνάμι το Μάριο του 2011.

Όπως αναφέρει το Reuters, η απόρριψη μολυσμένων υδάτων στον Ειρηνικό πραγματοποιείται έπειτα από συμφωνία με τους ντόπιους αλιείες, πολλοί από τους οποίους έμειναν χωρίς δουλειά έπειτα από εθελοντικό μορατόριουμ στο ψάρεμα.

Η διαχειρίστρια εταιρεία Tepco, καθώς και η Ιαπωνική Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας και ανεξάρτητες οργανώσεις, ανακοίνωσαν ότι η ραδιενέργεια στο νερό που απελευθερώνεται είναι λιγότερο από 1 becquerel ανά λίτρο Καισίου-134 και Καισίου-137. Όλα τα άλλα ραδιοϊσότοπα που ελέγχθηκαν είναι επίσης αρκετά κάτω από τα ανώτερα επιτρεπτά όρια για ρίψη ραδιενεργών υδάτων στη θάλασσα. Το νόμιμο όριο για την απελευθέρωση Καισίου-134 στον ωκεανό είναι πολύ υψηλότερο στα 60 Bq ανά λίτρο.

Ένα βασικό πρόβλημα για την Tepco είναι το νερό που εισρέει στο εργοστάσιο από τους γύρω λόφους και το υπέδαφος και αναμειγνύεται με το άκρος ραδιενεργό νερό που ψύχει τους κατεστραμμένους αντιδραστήρες.

Το νερό αντλείται, καθαρίζεται και διοχετεύεται σε εκατοντάδες δεξαμενές που έχουν στηθεί στο χώρο και έχουν παρουσιάσει πολλαπλές διαρροές.

Οι 560 τόνοι νερού που επρόκειτο να απορριφθούν την Τετάρτη συλλέχθηκαν πριν εισρεύσουν στο υπόγειο του εργοστασίου. Η Tepco ελπίζει να διοχετεύει στον ωκεανό περίπου 100 τόνους από αυτό το νερό την ημέρα.

Στο μεταξύ, το σύστημα που απομακρύνει τα πιο επικίνδυνα ραδιοϊσότοπα από το μολυσμένο νερό χάλασε και πάλι αυτή την εβδομάδα. Στα δύο χρόνια που έχουν περάσει από την εγκατάστασή του, το σύστημα ουδέποτε λειτούργησε πλήρως.

Η Tepco έχει παραδεχτεί ότι οι επανειλημμένες βλάβες και διαρροές προκαλούν «ντροπιάζουν» την εταιρεία.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η ιαπωνική εφημερίδα Asahi Shimbun αποκάλυψε την Τρίτη ότι η πλειονότητα των εργαζομένων στη Φουκουσίμα αγνόησε τις εντολές και εγκατέλειψε το εργοστάσιο τις πιο κρίσιμες ώρες μετά τη διακοπή λειτουργίας του συστήματος ψύξης, η οποία οδήγησε σε μερική τήξη του πυρήνα τριών αντιδραστήρων.

Οι εκατοντάδες δεξαμενές που έχουν στηθεί για την αποθήκευση ραδιενεργού νερού έχουν παρουσιάσει πολλαπλές διαρροές (Φωτογραφία: Associated Press )

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*