22:01 - 29/12/2014

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ – Εξασφαλίστε την ακρίβεια της ηλεκτρονικής καταμέτρησης!

Του Ιωάννη Κόντου ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών

Συμφωνώ απολύτως με την πρόταση του κ. Μανώλη Γλέζου για την ανάγκη συγκρότησης εκλογικής υπηρεσιακής κυβέρνησης , η οποία έκτός των άλλων που πρέπει να αποφύγει ,ως αναφέρονται στην πρότασή του, πρέπει και να μην αφήσει ανεξέλεγκτη μία ιδιωτική εταιρεία να κάνει την ηλεκτρονική καταμέτρηση των ψήφων.
Σας υπενθυμίζω την παρακάτω από το 2012 πρότασή μου για την εξασφάλιση της της ακρίβειας της ηλεκτρονικής καταμέτρησης των ψήφων των επικείμενων εκλογών:

1. Να συγκροτηθεί ΑΜΕΣΩΣ ομάδα καθηγητών Πληροφορικής προτεινόμενων από τμήματα Πληροφορικής των Ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ. Η ομάδα θα έχει πρόσβαση σε υπολογιστές ικανούς να εκτελέσουν τα χρησιμοποιούμενα προγράμματα για την καταμέτρηση των ψηφων.

2. Καθώς συγκεντρώνονται σε ηλεκτρονική μορφή τα πρωτογενή στοιχεία από τα εκλογικά τμήματα πρέπει να δίδονται ταυτόχρονα και σε όλα τα μέλη της ομάδας.

3. Μετά το πέρας της επεξεργασίας των εκλογικών δεδομένων από το Υπουργείο Εσωτερικών έκαστο μέλος της ομάδος θα επιβεβαιώνει το ταχύτερον δυνατόν σε δικούς της υπολογιστές τα αριθμητικά αποτελέσματα των εκλογών.

4. Η ομάδα θα συντάξει σχετικό πόρισμα και θα το υποβάλλει ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ στην Δικαιοσύνη, στους αρμόδιους δημόσιους φορείς και στα κόμματα.

Είναι αυτονόητο ότι όλα τα κόμματα θα έχουν το δικαίωμα να ελέγχουν τις εργασίες της ανωτέρω Επιτροπής.

ΠΗΓΗ

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (14)

 1. 0
  0
  Να δείς τώρα πως θα το πούνε….! Προσβολή των θεσμών ; Αντισυνταγματική ενέργεια ;Υβρις προς την δημοκρατία ; Η κάποια άλλη πίπα θα σκεφτούν στην συμμορία;
 2. 0
  0
  ΡΕ ΣΤΡΕΙΝΤΖΕΡ ΕΦΟΣΟΝ ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕΣ ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ ΤΟΤΕ ΤΙ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΖΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΘΡΑ?
 3. 0
  0
  Δεν χρειάζεται.
  Ο Αναδιαπραγματευτής έχει ηδη πετάξει λευκή πετσετα…
  Το ποσοστό που πρέπει να παρει ο Αλεξ, θα το πάρει….
 4. 0
  0
  Μη Βγει Το Ποτάμι Πρώτο Καλά Με ΨΥΦΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑ… ΚΑΙ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ… Καμένο ΑΚΟΎΕΙ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ,.
 5. 0
  0
  ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΝΟΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ
 6. 0
  0
  Οι εκλογες , δεν ελεύθερωσαν ποτέ κανένα σκλάβο .
  Τι σας μαθαίνουν στα πανεπιστήμια στις μερες μας ;
  Ήλθε η ώρα να μας δώσουν μια κλωτσιά στο κενό που ι φρόντισαν ολα αυτα τα χρονια να μας φέρουν ωσαν πρόβατα που είστε , οι 300+1 εφιάλτες αντιπροσωποι σας . (δεν ψηφισα ποτε κανένα αληταρα του κυνοβουλιου ) .
  Όποιον και να ψηφίσουν οι σκλάβοι , σκλάβοι θα παραμείνουν μέχρι το σφαξημο τους .

  Οποιος φρόντισε να προμηθευτεί ¨ αλεξίπτωτο ¨ εχει πιθανότητες .

  Ο Θεός και η Παναγία μας βοηθός .
 7. 0
  0

  ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΛΕΖΟΣ, Ο ΠΑΡΑΜΥΘΑΤΖΗΣ ΓΙΑ ΑΔΙΑΒΛΗΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ??

  ΑΝΤΕ ΡΕ ΓΛΕΖΟ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΑΝ ΕΚΕΙΝΟ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕΣ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΣΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ !!

  ΓΛΕΖΟ, ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΥΠΗΡΧΕ ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΟΣ ΝΑ Μ Η Ν ΥΠΟΣΤΑΛΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΟ !!

  ΤΟ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΕΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ Ο ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΑΚΟΥΔΑΚΗΣ. ΙΔΟΥ :

  "Στις 27 Απριλίου, οι προφυλακές του στρατού ύψωσαν τη γερμανική σημαία στην Ακρόπολη, στις 8.45 το πρωί.
  Λίγο αργότερα υψώθηκε σε άλλον ιστό η ελληνική σημαία, πλάι στη γερμανική. Από τις πηγές της εποχής δεν φαίνεται σαφώς αν προηγήθηκε υποστολή της Ελληνικής σημαίας. Πάντως το βέβαιο είναι ότι, λίγη ώρα αργότερα και οι δυο σημαίες κυμάτιζαν η μία πλάι στην άλλη."

  ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΖΩΝΑ ΚΟΥΚΚΙΔΗ :
  ” Τον Εύζωνα Κουκίδη δεν τον είδε κανένας ποτέ. ΄Ισως να ήταν στρατιώτης των Ευζωνικών Ταγμάτων. Όμως τα συντάγματα αυτά δέν έδρευαν στην Αθήνα. Δεν βρέθηκε ποτέ η Σημαία, ούτε το πτώμα. Ψάξαμε παντού, όπου υπήρχε περίπτωση να υπάρχει το όνομα Κωνσταντίνος Κουκίδης. Στα νεκροταφεία, στα νεκροτομεία, στα ληξιαρχεία και στις συγκεκριμένες ημέρες δεν υπάρχει καμία εγγραφή.

  Διότι πραγματικά πρόκειται για κάτι το συγκλονιστικό, εάν έγινε. Και για τον λόγο αυτό έχουμε έναν ογκωδέστατο φάκελο με όλα τα στοιχεία για το συγκεκριμένο θέμα, από όπου δεν τεκμηριώνεται η ύπαρξη του προσώπου και του γεγονότος”.
  ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΑΚΟΥΔΑΚΗΣ ΔΙΕΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ .

  ΑΝΤΕ ΓΕΡΟ- ΞΕΚΟΥΤΗ ΓΛΕΖΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΣ ΚΙ' ΑΠΟ ΠΑΝΩ…..
  ΑΓΓΕΛΙΚΗ
 8. 0
  0
  Νίκο είχες πει οτι αν ανακοινωνόταν εκλογές θα μας αποκαλυπτες τη συνέχεια κάποιου e-mail.Που είναι όσο?Η στάση σου με προβληματίζει ώρες ώρες γιατί σε σχέση με Οσα διαδραματιζονται τελευταία οι αναρτήσεις σου είναι πολύ λιγες.
 9. 0
  0
  "Όταν πεθαίνει βασιλιάς, μη χαίρεσαι λαουτζίκο
  Μη λες πως θάν’ καλύτερος ο νυν από τον τέως
  Πως θάναι το λυκόπουλο καλύτερο απ’ τον λύκο
  Τότε μονάχα να χαρείς: αν θάναι ο τελευταίος"
  Κώστας Βάρναλης ( 1883-1974, Ποιητής)
 10. 0
  0
  Με το που βγάλουμε τον Άλεξ
  Θα σκίσει τα μνημόνια και θα κρατικοποίησει της τράπεζες!
  Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα πάθουν την νιλα που πάθαμε εξαιτίας αυτών, μόλις τυπώσουν το Νέο Εθνικό μας νόμισμα' οι πουσταραδες ανθέλληνες εφοπλιστές θα βάλουν ξανά Ελληνική σημαία γιατί θα είναι φθηνότερη από την τουρκική, οι μπάσταρδοι ανθέλληνες βιομήχανοι θα ξαναφέρουν τα εργοστάσια στην Ελλάδα γιατί δεν θα είναι πλέον ανταγωνιστική οι Βούλγαρια Τουρκία οπότε εργασία+φόροι στο κράτος!
  Ο τουρισμός θα αυξηθεί στο 80% λόγω φθηνιας!
  Και το κυριότερο θα τυπώνουμε περισσότερο χαρτί(χρήμα) από ότι δηλώνουμε στους εταίρους μας όπως κάνουν Αμερική και Γερμανία κρυφά τόσα χρόνια.
 11. 0
  0

  ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙ ΓΛΕΖΟΥ :

  ΠΡΙΝ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ, ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ, ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΡΩΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΓΛΕΖΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΥΡΙΣΚΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΓΛΕΖΟΥ- ΤΣΙΠΡΑ.

  ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΨΙΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΠΑΤΤΑΚΟΥ, ΑΦΟΥ Η ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΣΙΠΡΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΤΤΑΚΟΥ !

  ΕΡΩΤΗΘΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΜΠΑΡΜΠΑ- ΓΛΕΖΟΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΥΡΙΣΚΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΚΙΝΗΘΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΕ ΧΥΔΑΙΟ ΚΥΝΙΣΜΟ :

  " ΑΠΟ ΤΙΣ Κ Α Τ Α Θ Ε Σ Ε Σ Ε Ι Σ !!!! "

  ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ : ΘΑ ΑΡΠΑΖΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΓΙΑ … ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ !!!!!

  ΚΑΙ ΣΚΑΣΙΛΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΗ, ΕΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ, ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑΝ !!

  ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΛΕΖΟ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΧΟΤΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΛΕΞΕ ΤΟ ΕΓΚΩΜΙΟ ΩΣ " ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥ ΗΓΕΤΗ " ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ?? ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΜΟΝΟΝ !!

  ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο "ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ", Ο ΜΙΣΤΕΡ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΟΥ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΩΣ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΤΣΑΚΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΙΞΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΓΙΑΡΟΥΖΕΛΣΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΛΕΞΕΙ ΤΟ ΕΓΚΩΜΙΟ, ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΓΛΕΖΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΟΤΖΑ !!!

  ΑΝΤΕ ΓΕΡΟ-ΞΕΚΟΥΤΗΔΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΙΑΤΑ ΣΑΣ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΞΑΤΕ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΑΠΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !!

  ΟΧΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΛΟ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΤΕΜΠΕΡΓ ΣΙΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ …….
  ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί