Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

12:54 - 08/11/2014

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ: «ΕΡΕΙΠΩΜΕΝΟ ΚΤΙΡΙΟ» Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου όπου βρίσκονται τα κλεμμένα Μάρμαρα του Παρθενώνα, προκαλεί με τις νέες δηλώσεις του.

Ο Νιλ Μακ Γρέγκορ, διευθυντής στο Βρετανικό Μουσείο όπου βρίσκονται τα κλεμμένα από τον λόρδο Έλγιν, Μάρμαρα του Παρθενώνα, δήλωσε ότι τα γλυπτά ήρθαν «νόμιμα» στην κυριότητα του μουσείου και δεν υπάρχει λόγος να επιστραφούν.

«Τα περισσότερα από αυτά δεν υπάρχουν πια. Έτσι, δεν υπάρχει η δυνατότητα ανάκτησης της καλλιτεχνικής οντότητας, πολύ δε περισσότερο αν τα επιστρέψουμε στο ερειπωμένο κτίριο από το οποίο προήλθαν» δήλωσε ο Μακ Γκρέγκορ.

Ο ίδος είπε στους Times, ότι οι συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση είναι «δύσκολες» γιατί η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει ότι οι Βρετανοί είναι οι «νόμιμοι ιδιοκτήτες» των γλυπτών του Παρθενώνα!

Παρολαυτά όλο και περισσότεροι Βρετανοί, δηλώνουν ότι τα Μάρμαρα πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα, ειδικά μετά τη θέση που πήρε ο ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ αλλά και μετά την επίσκεψη της συζύγου του Αμάλ, στη χώρα μας.

Λίγες μέρες νωρίτερα, είχε εκφράσει την αισιοδοξία του ότι στο τέλος τα γλυπτά του Παρθενώνα θα επιστρέψουν στη γενέθλια γη τους, ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής για την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, Ντέιβιντ Χιλ.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Έλγιν έκλεψε τα Γλυπτά έστω και αν στη συνέχεια τα πούλησε στη Βρετανία και απο εκεί έφθασαν στο Βρετανικό Μουσείο»είπε ο κ. Χιλ υπογραμμίζοντας πως οι πιθανότητες επιτυχίας της ελληνικής πλευράς αν προσφύγει στη δικαιοσύνη είναι 75%. Εξέφρασε δε την βεβαιότητα πως «ό,τι και αν γίνει στο τέλος τα Γλυπτά θα επιστρέψουν στην Ελλάδα».

Επισήμανε ακόμα ότι οι Βρετανοί δεν έχουν πλέον κανένα λόγο να κρατούν τους κλεμμένους θησαυρούς. «Η Ακρόπολη συγκεντρώνει περισσότερους επισκέπτες από την γκαλερί Νταβίν όπου βρίσκονται τα κλεμμένα αριστουργήματα και το νέο μουσείο που είναι αριστούργημα είναι έτοιμο να τα υποδεχθεί»σημείωσε μεταξύ άλλων.

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (12)

  1. Ανώνυμος 11/08/2014 @ 2:15 ΜΜ

    ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΜΠΥΡΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝ [ ΑΓΓΛΟΣΑΞΟΝΑΣ ] …ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ. …ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΥΓ…ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ…

  2. Ανώνυμος 11/08/2014 @ 2:21 ΜΜ

    Δεν αξίζει κανένας σχολιασμός για το θέμα. Είναι δήλωση λωβοτομημένου ατόμου.

  3. Ανώνυμος 11/08/2014 @ 3:42 ΜΜ

    Το αν είναι ερειπωμένο κτήριο η Όχι είναι δικό μάς πρόβλημα κ δε του πέφτει λόγος του μαλακά.
    Ας μας δώσει τα κλεμμένα κειμήλια τον προγόνων μας, και να μην πατήσει το πόδι του στα χώματα που ξεκίνησε η Ζωή κ ο πολιτισμός.

    Το κακό σε εμάς είναι που δεν έχουμε έναν πατριώτη πρωθυπουργό να πει δώσε ρε Μουνι τα κλεμμένα πίσω κ σε άλλες χώρες να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις λέξεις μας ας συνενωουντε με Ουγκά μπουγκα ιδαλος να της νοικιάσουν.

  4. Ερειπωμένος;;;;; Ποιός τον ερείπωσε;;;;;; Να φέρεται πίσω τα γλυπτά ΤΩΡΑΑΑΑΑ. κλέφτες, βάνδαλοι.

  5. Ανώνυμος 11/08/2014 @ 5:12 ΜΜ

    stin periptosi mi epistrofis ton glipton,tin amesi apozimiosi apo ta kerdi poy exoyn vgali mexri tora kai an den ta feroyn piso to 80 tis ekato ta kerdi apo do kai pera stoys elines.john

  6. Ανώνυμος 11/08/2014 @ 5:17 ΜΜ

    Οι αγγλοσαξωνες ως γνωστο ειναι αρρωστα ατομα γεματα παθη

  7. Ανώνυμος 11/08/2014 @ 5:19 ΜΜ

    η ερειπωμένη μαλακία του
    Στόουν χεζ που μας πριζουν τ αρχιδια έχει μεγαλύτερη αξία

  8. Ανώνυμος 11/08/2014 @ 6:27 ΜΜ

    Και εσεις βρωμερε εχετε ερειπωμενα κατι σπιτια!!!γιατι απο πολιτισμο δεν…….!!

  9. Ανώνυμος 11/08/2014 @ 6:35 ΜΜ

    EΡΕΙΠΩΜΕΝΟ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΠΑΤΗΣΑΤΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΣΑΣ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΣΡΟΦΗ ΕΧΕΤΕ ΦΕΡΕΙ.ΠΟΛΙΤΙΣΚΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΣΑΣ.

  10. Ανώνυμος 11/08/2014 @ 6:59 ΜΜ

    ποιες άλλες πόλεις βάρβαρε ανιστόρητε; εννοείς τις συμμαχικές ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ πόλεις των Αθηναίων με ταμείο το της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΛΟΥ; ΟΥΣΤ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ, ΚΛΕΦΤΕΣ… που παραποιείτε την ιστορία μας για να δικαιολογήσετε τις κλεψιές σας. Στείλτε τα δικά μας μνημεία των Αιγυπτίων και όσων λεηλατήσανε οι πρόγονοι σας να δούμε τι θα έχει μέσα το μουσείο σας… επίπεδο ΩΜΕΓΑ όλοι σας
    ΔΠ

  11. Ανώνυμος 11/09/2014 @ 8:20 ΠΜ

    δεν τολμουν να τα επιστρεψουν ,γιατι στην θεση τους δεν εχουν τιποτε δικο τους αρχαιο να βαλουν ,εκτος απ' τις αλυσιδες που ειχαν δεμενους τους μαυρους σκλαβους ,και τα σχοινια που κρεμουσαν ,τους κυπριους τους ινδους ,τους ινδιανους τους μαυρους ,και γενικα οποια χωρα λεηλατουσαν σαν αποικιοκρατες μονο θανατο αφηναν στο διαβα τους ,εξου και τοση αγαπη για τους βρωμοτουρκους οπως και τους υπλοιπους βαρβαρους της υφηλιου ,μονο τους ελληνες μισουν γιατι πολυ απλα δεν ειμαστε σαν αυτους [οσους πολεμους μας φορτωσαν αυτοι ειναι υπευθυνοι και τα εβραιοσκυλα ,αλλωστε οι ''αγγλοι'' ειναι γερμανοι ,εκτος απ' τους σκωτσεζους που ειναι οι αληθηνοι.

  12. Ανώνυμος 11/26/2014 @ 8:04 ΠΜ

    Αυτό μου θυμίζει το δείπνο του Χάρρυ Κλυνν: Το αρνάκι ανήλικο, το κρασί παλιό, …ο αστακός ψόφιος… Εντάξει, λοιπόν, Αγγλικό Χιούμορ …και κρύο.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*