Κόρντισεπς – Cordyceps Sinensis … Το μοναδικο βότανο

– Το Κόρντισεπς (Cordyceps) είναι ένα από τα πολυτιμότερα  φαρμακευτικά βότανα.
– Βρίσκεται στα υψίπεδα της Κίνας, του Θιβέτ και του Νεπάλ, 3 έως 5 χλμ πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.
– Υπάρχουν περισσότερα από 680 είδη Κορντισεπς αλλά το πιο δημοφιλές, διαδεδομένο και αποτελεσματικό είναι το Cordyceps sinensis.
– Πληθώρα θρεπτικών ουσιών και ενεργών συστατικών περιέχονται στο κορντισεπς, όπως κορντισεπικό οξύ, κορντισεπίνη, αμινοξέα, γλουταμινικό οξύ, πολυσακχαρίτες, βιταμίνη Β12 κ.ά.
– Το πρώτο εγκεκριμένο και μη-ενέσιμο φάρμακο για τη θεραπεία σε υποτροπιάζουσες μορφές της σκλήρυνσης κατά πλάκας, βασίζεται στο Cordyceps Sinensis.

Στην Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική (ΠΚΙ), το Κορντισεπς χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων, στην αντιμετώπιση της ανδρικής και γυναικείας σεξουαλικής δυσλειτουργίας, καθώς και στην επούλωση του αναπνευστικού και του καρδιαγγειακού συστήματος.

Το Cordyceps κατέχει σημαντική θέση στην κινεζική φαρμακοποιία ενώ η Δύση μόλις πρόσφατα άρχισε να το ενσωματώνει σε ιατρικές πρακτικές. Παρά το γεγονός ότι ήταν κάποτε ιδιαίτερα σπάνιο, οι σύγχρονες τεχνικές καλλιέργειας έχουν κάνει το Κορντισεπς άμεσα διαθέσιμο, το οποίο μειώνει το κόστος του στην παγκόσμια αγορά.

 

ganoderma_01

– Ένα εξαιρετικά περιεκτικό άρθρο για τα οφέλη και τις ιδιοτητες που παρουσιάζει το Κορντισεπς είναι το παρακάτω 

Πολλά από όσα είναι γνωστά σχετικά με το Cordyceps sinensisτα οφείλουμε στην έρευνα του Δρ. Georges Halpern, ιατρός και ομότιμος καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ, καθώς και συγγραφέας πολλών βιβλίων για το Cordyceps.
Η έρευνα δείχνει ότι Cordyceps ίσως βελτιώνει την βιοενεργειακή κατάσταση των ζώων και πιθανότατα και των ανθρώπων. Αυτό θα μπορούσε να συμβαίνει επειδή το Cordyceps βελτιώνει το μηχανισμό εσωτερικής ισορροπίας, καθιστώντας με αυτόν τον τρόπο την αξιοποίηση του οξυγόνου αποτελεσματικότερη. Σε αυτές τις ιδιότητες του ίσως αποδίδονται η συνολική φυσική ενίσχυση, η προστιθέμενη αντοχή, και τα αποτελέσματα «αντι-κόπωσης» που παρατηρούνται σε ανθρώπους που χρησιμοποιούν το Cordyceps.


Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειεςΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1. Το Cordyceps Βελτιώνει την αναπνευστική λειτουργία
Αρκετές επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει τα οφέλη του Cordyceps sinensis στην ανακούφιση των συμπτωμάτων διαφόρων αναπνευστικών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων της χρόνιας βρογχίτιδας και στο άσθμα (Reference 2, Chapter “Effects on the Respiratory System”, pages 429-432).
Σε μια διπλή τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο μελέτη με 30 ηλικιωμένους εθελοντές, το Cordyceps βελτίωσε σημαντικά τη μέγιστη ποσότητα του οξυγόνου που αυτοί οι άνθρωποι ήταν σε θέση να αφομοιώσουν (Reference 4).

2. Το Cordyceps αυξάνει την κυτταρική απορρόφηση οξυγόνου έως και 40%
(Lou Y, Liao X, Lu Y. Cardiovascular pharmacological studies of ethanol extracts of Cordyceps mycelia and Cordyceps fermentation solution. Chinese Traditional and Herbal Drugs 1986;17(5):17-21,209-213).
Επίσης, προσφέρει βελτίωση σε χρόνιες αποφρακτικές πνευμονικές παθήσεις κατά 40% μετά από τη χρήση Cordyceps. (Wang WQ. J. Administration Traditional Chinese Med 1995;5 (supp;):24)

3. Το Cordyceps βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς
Πολυάριθμες μελέτες έχουν αποδείξει τα οφέλη του Cordyceps sinensis στις διαταραχές του καρδιακού ρυθμού, όπως καρδιακές αρρυθμίες και χρόνιας καρδιακής ανεπάρκειας (Reference 2, Chapter “Effects on the Cardiovascular System”, pages 436 – 441).

4. Το Cordyceps βοηθά στη διατήρηση της χοληστερόλης
Τέσσερις εξαιρετικές μελέτες έχουν δείξει ότι το Cordyceps sinensis βοηθά στη μείωση της ολικής χοληστερόλης κατά 10% έως 21% και των τριγλυκερίδιων κατά 9% έως 26%. Παράλληλα, βοηθά στην αύξηση της HDL-χοληστερόλης («καλή χοληστερίνη»), κατά 27% έως 30% (Reference 1, Chapter “Effects on blood lipid metabolism and arteriosclerosis”, pages 299 – 301).
Ερυθρά αιμοσφαίρια – βελτιώνει τη βιωσιμότητα & λειτουργία των ερυθρών αιμοσφαιρίων.
Γενετική – συνεισφέρει στην επιδιόρθωση βλαβών του DNA
Προστασία του Ήπατος – Βελτιώνει τις ηπατικές λειτουργίες, βοηθά στην ηπατίτιδα, στην κίρρωση και άλλες σχετικές ασθένειες του ήπατος, οι οποίες είναι πιο διαδεδομένες από ό, τι οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν. Το ήπαρ είναι το ζωντανή φίλτρο του ανθρώπινου σώματος, καθαρίζει το αίμα και όλα τα άλλα ακαθαρσίες. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να επιβιώσει κάποιος, ή έστω να αισθάνεται καλά, χωρίς ένα λειτουργικό ήπαρ.

Ερευνητικές κλινικές δοκιμές σε 33 ασθενείς με ηπατίτιδα «Β» και σε 8 ασθενείς με κίρρωση δόθηκε συμπλήρωμα Cordyceps και παρουσίασαν βελτίωση 71,9% στο τεστ «Θυμόλης» και βελτίωση 78,6% στο τεστ «SGPT». Και τα δύο αυτά τεστ ενζύμων δείχνουν τη βελτίωση των ηπατικών λειτουργιών. (Zhou LT, Yang YZ, Xu YM, Zhu QY, Zhu YR, Ge XY, Gao JD. Short term curative effect of cultured Cordyceps sinensis (Berk.) Sacc. Mycelia in chronic hepatitis B. China J Chinese Materia Medica 1990;15(1):53-55)

5. Βελτίωση σε χρόνιες παθήσεις των νεφρών
Βελτίωση σε χρόνιες ασθένειες των νεφρών κατά 51% μετά από μόλις ένα μήνα με λήψη συμπλήρωμα Cordyceps (Jiang JC, Gao YF. J Administration Traditional Chinese Med 1995;5(suppl):23-24).

6. Το Cordyceps μειώνει το μέγεθος των όγκων σε ασθενείς με καρκίνο.
Αρκετές κλινικές μελέτες έχουν διεξαχθεί στην Κίνα και την Ιαπωνία σε ασθενείς με καρκίνο (References 1 και 2). Οι μελέτες έγιναν με μυκήλιο Cordyceps sinensis χρησιμοποιώντας μια θεραπευτική δόση των 6 γρ ημερησίως (= 4 κάψουλες δύο φορές ημερησίως).
Σε μια μελέτη με 50 ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα, χορηγείται μυκήλιο από Cordyceps Sinensis, σε συνδυασμό με τη χημειοθεραπεία. To αποτέλεσμα ήταν ότι οι όγκοι μειώθηκαν σε μέγεθος στο 46% των ασθενών.
Μια μελέτη σε ασθενείς με καρκίνο με διάφορους τύπους όγκων, χορηγήθηκε μυκήλιο από Cordyceps Sinensis (6 γραμμάρια / ημέρα για πάνω από 2 μήνες) και υπήρξε βελτίωση των υποκειμενικών συμπτωμάτων στην πλειοψηφία των ασθενών. Τα λευκά αιμοσφαιρία διατηρήθηκαν και το μέγεθος του όγκου ήταν σημαντικά μειωμένο στο ήμισυ περίπου των ασθενών.

7. Ανοσοποιητικό Σύστημα 
Αυξάνει την δραστηριότητα των κυττάρων ΝΚ, συνεισφέρει στην δημιουργία μυών – αυξάνει τη δύναμη, χτίζει καλύτερα / νεότερα κύτταρα.
Ενισχύει τα κύτταρα ΝΚ – η ικανότητα του σώματός σας να καταπολεμά λοιμώξεις και όγκους εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα των κυττάρων Φυσικοί Φονείς (NK – Natural Killers). Αυτές είναι απαραίτητες πρώτες γραμμές άμυνας που δρουν ως μηχανισμοί προστασίας του οργανισμού μας και είναι κοινώς γνωστό ως τοΑνοσοποιητικό Σύστημα.
Αρκετές επιστημονικές μελέτες του Cordyceps έχουν επικεντρωθεί ειδικότερα στα κύτταρα ΝΚ και την επίδραση του Cordyceps πάνω τους και στο σχηματισμό του καρκίνου. Μία τέτοια in-vitro μελέτη έδειξε ότι το Cordyceps προσθέτει σημαντική ενίσχυση της δραστηριότητας των ΝΚ κυττάρων σε φυσιολογικά άτομα, καθώς και άτομα που έπασχαν από λευχαιμία. (Liu C, Lu S, Ji MR, Xie Y. effects of Cordyceps sinensis on in-vitro natural killer cells).
Η Κινεζική Εφημερίδα της Ολοκληρωμένης Παραδοσιακής και Δυτικής Ιατρικής (Chinese Journal of Integrated Traditional and Western Medicine, Chung-Kuo Chung His I Chieh Ho Tsa Chih) 1992;12(5):267-269) έδειξε ότι το φυσικό Cordyceps ενίσχυσε τη δραστηριότητα των ΝΚ κυττάρων σε φυσιολογικούς ασθενείς κατά 74% και αύξησε τη δραστικότητα των ΝΚ σε ασθενείς με λευχαιμία κατά 400% και παρόμοιες βελτιώσεις των ΝΚ κυττάρων βρέθηκαν και στο μελάνωμα (Xu RH, Peng XE, Chen GZ, Chen GL. Effects of Cordyceps sinensis on natural killer activity and colony formation of B16 melanoma. Chinese Med J 1992;105(2):97-101)

8. Βελτιώσεις του Ανοσοποιητικού Συστήματος
Οι βελτιώσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα ήταν τόσο εντυπωσιακές ώστε ο Δρ Zhu στην Εφημερίδα της Εναλλακτικής και Συμπληρωματικής Ιατρικής το 1998 δήλωσε: «Εξαιτίας της βαθιά επίδρασης στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, τα φυσικά προϊόντα Cordyceps έχουν χρησιμοποιηθεί σε πολλές κλινικές συνθήκες σε ασθενείς με διαταραγμένες ανοσολογικές λειτουργίες»

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΔΩ ΣΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 

 

 

Loading...

4 thoughts on “Κόρντισεπς – Cordyceps Sinensis … Το μοναδικο βότανο

 1. asklipoios says:

  ΝΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΑ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝΒΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΨΑΞΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ

  • κανένας says:

   Τι θα πει ερμαφρόδιτα,μύκητες είναι, μανιτάρια,δεν υπάρχουν αρσενικά θηλυκά,δεν είναι φυτό ώστε να έχει τα αντίστοιχα μέρη που τα διαχωρίζουν σε αρσενικά θηλυκά.
   Τα μανιτάρια όλα παράγουν σπόρια με τα οποία αναπαράγονται.
   Το συγκεκριμένο μάλιστα είναι παράσιτο εντόμου και τρέφεται από σώμα νεκρής προνύμφης εντόμου.

   Εδώ η πραγματική εικόνα του https://www.youtube.com/watch?v=QQIYqUBOiXk

  • Γιάννης says:

   Στην Αμερικάνινη Ιατρική βιβλιοθήκη υπάρχουν περίπου 1.000 μελέτες που αναφέρονται στο Κόρντισεπς ενώ πολλοί αθλητές (τριαθλητες, ορειβάτες κτλ) το χρησιμοποιούν.

   Εσύ πως κατέληξες στο ότι δεν βοηθάνε πουθενά ;

 2. Γιάννης says:

  Δύο παρατηρήσεις :
  1. η φωτογραφία που έχετε είναι για το μανιτάρι Γανόδερμα και όχι για το μανιτάρι Κόρντισεπς
  2. το άρθρο έχει μεταφραστεί από το gano-therapy.gr και όχι από το ganotherapy.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *