Η εξαίρεση ως κανόνας.

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά τις δύο παραπάνω έννοιες.

Τι είναι ο κανόνας ; Κανόνας είναι η γενική αρχή που περιγράφει τη λειτουργία της φύσης, αυτό που είναι το συνηθισμένο, που συνήθως συμβαίνει, σε αντίθεση με την εξαίρεση. Είναι ρυθμίσεις, νόμοι ή άλλες αρχές που καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να γίνεται κάτι.

Τι είναι η εξαίρεση ; Είναι η απόκλιση απο τον συνηθισμένο, τον γενικό κανόνα. Αυτό που παρεκκλίνει από το κανονικό, οτι είναι διαφορετικό από το σύνολο που ανήκει. Το να μην περιλαμβάνεται κάποιος ή κάτι στο σύνολο όπου ανήκει, η μη απόδοση σ΄αυτό των στοιχείων που χαρακτηρίζουν τα υπόλοιπα μέλη του συνόλου. Το να μην συμπεριλαμβάνεται κάποιος μεταξύ αυτών που συμμετέχουν κάπου. Αποδέσμευση από νόμιμη υποχρέωση, καθήκον.

Η εξαίρεση λοιπόν είναι εκείνο το χαρακτηριστικό με το οποίο πιστοποιείται και επαληθεύεται ο κανόνας. Η εξαίρεση μια και μόνη απλά προκαλεί στιγμιαία σύγχυση στον κανόνα δεν τον αλλοιώνει,δεν τον καταστρέφει, δεν τον επισκιάζει. Το ένα μέρος είναι σε αρμονία με το άλλο συνυπάρχουν και λειτουργούν αρμονικά αρκεί πάντα η εξαίρεση να μην θελήσει να κατέχει δικαιώματα κανόνα.

Η Γή στην οποία είμαστε όλοι επισκέπτες, λείτουργεί με κανόνες, με αρχές τις οποίες βιωματικά της κληροδοτεί από γενιά σε γενιά και κάθε μια από αυτές οφείλει να τις τηρεί και να τις σέβεται. Πάντα υπήρχαν εξαιρέσεις, ποτέ όμως δεν προκαλούσαν, δεν προβάλονταν, δεν αποτελούσαν πρώτυπο. Αυτό γιατί ; Απλά για να μην χαλάσει η αρμονία, η κανονικότητα και η συνέχεια αυτής της αλυσίδας που λέγεται ΖΩΗ.Gemoderm

Ξεχάστε τις αιμορροΐδες για πάντα!

Το σπρέι Gemoderm βοηθά να απαλλαχθεί κανείς από αιμορροΐδες και ραγάδες του πρωκτού. Χρησιμοποιείται για εξωτερικές και εσωτερικές αιμορροΐδες, την θρόμβωση και τη φλεγμονή, φαγούρα και έκζεμα πρωκτού, κατά αιμορροΐδες μετά τον τοκετό. Σπρέι έχει αντισηπτική, αντι, τοπική αναισθητική, αιμοστατική και στυπτική δράση, προωθεί την απορρόφηση των αιμορροΐδων και την αποκατάσταση του ορθού, θεραπεύει γρήγορα τις ραγάδες του πρωκτού και εξαλείφει την αιμορραγία.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


Είμαστε στο σημείο λοιπόν που ως ανθρωπότητα αρνούμαστε όλες τις παραπάνω λειτουργίες της Φύσης, της Ζωής, της Γής και προσπαθούμε να προβάλουμε κάθε τι αντίθετο ως κανόνα, ενώ ουσιαστικά είναι εξαίρεση. Απλά χάσαμε τον προσανατολισμό μας την ταυτοτητά μας και ακολουθούμε μια τρελή πορεία προς την καταστροφή ως ανθρωπότητα, ως υπέρτατο δημιούργημα αυτού του συστήματος, επιδιώκοντας να ανάγουμε ως γραφικούς, τρελούς, συνομωσιολόγους όσους επιθυμούν ακόμα να έχουν μια ρομαντική προσέγγιση της Ζωής και όλων των όμορφων πραγμάτων που αυτή εκφράζει.

Η ευτυχία χάθηκε, το χαμόγελο απουσιάζει, ο έρωτας βιάστηκε παραφύσην, η αγάπη έγινε συναλλαγή, το πάθος έγινε λάθος και τελικά ο άνθρωπος έγινε το κατώτερο ζώο στην αλυσίδα του συνόλου τούτου. Ο άνθρωπος έπεσε στην παγίδα των συστημάτων που δημιούργησε και κάποιοι φερόμενοι ως ισχυροί απλά του έφτιαξαν ένα θόλο στον οποίο ουσιαστικά έχασε κάθε αίσθηση του, κάθε συναίσθημα του και έγινε δούλος της βουλιμίας και των ουτοπικών καταστάσεων που ο ίδιος δημιούργησε.

Το μοιραίο σε όλα τα παραπάνω είναι οτι κανείς μας δεν έχει το δικαίωμα να χαλάσει αυτή την ροή, αυτή τη συνέχεια. Όλοι μας αργά ή γρήγορα θα λογοδοτήσουμε στην Φύση, τη Ζωή για όλα όσα έχουμε προκαλέσει άλλοτε λιγότερα άλλοτε περισσότερα. Καμία εξαίρεση δεν επικράτησε στην Γή, η ίδια η Γή με τα όργανα της, τους κανόνες της, την ηθική της απλά διόρθωσε μέσα στα χρόνια τις εξαιρέσεις και επέβαλε πάντοτε τον κανόνα.

Αγνοούμε το βασικότερο κανόνα, η Γή υπήρχε πρίν από εμάς είμαστε φιλοξενούμενοι της και οφείλουμε να σεβαστούμε την μεγαλοσύνη της φιλοξενίας αυτής. Αγνοούμε το δικαίωμα ζωής που μας έδωσε και απλά την πληγώνουμε και την καταστρέφουμε σε καθημερινή βάση. Δεν αναφέρω Θεούς, Θρησκείες, Δόγματα, απλά παραθέτω τα στοιχεία που με δίδαξαν γονείς, παπούδες, δάσκαλοι, δείτε το και από αυτή την πλευρά.

Ευτυχία, ελευθερία, αγάπη, ευγνομοσύνη, έρωτας, αρμονία χάθηκαν κάποιοι έχυσαν αίμα για όλα αυτά τα ιδανικά, κάποιοι θυσίασαν ολόκληρη ζωή για να μεταφέρουν αυτή την γνώση στην ανθρωπότητα. Δεν μάθαμε από τα λάθη μας δυστυχώς και ίσως για αυτό μας αξίζει ότι ζούμε και βιώνουμε. Ήρθε η ώρα να επιλέξουμε κανόνα ή εξαίρεση μόνο έτσι θα συνεχίσουμε να είμαστε μέρος της αλυσίδας.

One thought on “Η εξαίρεση ως κανόνας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *