14:07 - 14/11/2015

Το μυστικό που σε λίγο θα γνωρίζουν όλοι

Katohika_Vive_La_France

Το μυστικό που σε λίγο θα γνωρίζουν όλοι

Πριν μερικά χρόνια στην κορυφή της οδού Ερμού υπήρχε ένα ιστορικό ζαχαροπλαστείο που λεγόταν “Παπασπύρου”. Ο ιδιοκτήτης είχε δεχθεί πρόταση να πουλήσει την επιχείρησή του έναντι ενός διόλου ευκαταφρόνητου ποσού, σε μια αμερικανική εταιρεία. Φυσικά, όταν μιλάμε για ιστορική επιχείρηση ήταν αναμενόμενο να απορρίψει την πρόταση, γιατί εκτός από τα χρήματα υπήρχε η ιστορία και το μη ανταλλάξιμο συναισθηματικό κόστος. Να σημειώσω δε, πως η επιχείρηση πήγαινε ιδιαίτερα καλά, ούσα ιστορική και γνωστή τοις πάσι! Μερικούς μήνες μετά, το ζαχαροπλαστείο έπιασε φωτιά κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και κάηκε ολοσχερώς. Ο ιδιοκτήτης πείστηκε, έτσι, να το πουλήσει, και στη θέση του σήμερα βρίσκεται το γνωστό σε όλους μας McDonalds. Ετσι κάνουν Business οι Αμερικάνοι. Ή συμβαδίζεις μαζί τους, ή παύεις να βαδίζεις εντελώς!

Λίγο πριν τον Μάρτιο του 2011, οι ΗΠΑ είχαν εκφράσει την επιθυμία τους, να φύγει ο Μπασάρ αλ Άσαντ από την εξουσία της Συρίας, πράγμα το οποίο όπως είναι φυσιολογικό δεν έγινε δεκτό από τον Σύριο Πρόεδρο. Ετσι, στην Συρία, ξέσπασαν συγκρούσεις, πρώτα με τη μορφή, εξέγερσης και ύστερα με τη μορφή εμφυλίου, χωρίζοντας τη χώρα στα δύο, έχοντας από τη μια πλευρά τους αντικυβερνητικούς με την υποστήριξη της αντιπολίτευσης -όπως γίνεται συνήθως- και από την άλλη πλευρά τους κυβερνητικούς. Στη μέση; Ο απλός λαός φυσικά. Ολα πήγαιναν καλά και οι αντικυβερνητικοί κέρδιζαν συνεχώς έδαφος αφήνοντας πίσω τους ερείπια. Κάπου εκεί οι δυνάμεις της Συρίας άρχισαν να υπερνικούν τους κουρασμένους αντικαθεστωτικούς και να δείχνουν πως σύντομα θα αποκτήσουν και πάλι τον πλήρη έλεγχο. Εκείνη λοιπόν τη στιγμή εμφανίζεται από το πουθενά μια Ισλαμική οργάνωση με την επονομασία, Ισλαμική πολιτεία του Ιράκ και της Συρίας ή αλλιώς παγκόσμιο Χαλιφάτο, και ξεκινά επιχειρήσεις εναντίον του καθεστώτος Άσαντ.

Ερώτηση με έπαθλο χρυσούν ωρολόγιον: Που πάει το μυαλό σας; Ποιος βγαίνει κερδισμένος από την μυστήρια εμφάνιση μιας τέτοιας ομάδας ακριβώς τη στιγμή που οι αντικαθεστωτικοί αποδεικνυώντουσαν ανίκανοι να φέρουν εις πέρας την αποστολή της αποπομπής του Άσαντ από την εξουσία; Και άρα… ποιος τους ενισχύει με όπλα; Ποιος τους έδωσε τα ολοκαίνουργια τζιπ τους; Ποιος του ταΐζει;;; 

Αρα! Από σήμερα, όταν θα ακούς ISIS θέλω να γνωρίζεις πως ακούς ΗΠΑ. Από σήμερα τέλος το “Δεν γνώριζα”! 

Η ISIS σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την Ισλαμική ιδεολογία της και να αποκρύψει πως ο απώτερος σκοπός ήταν να πέσει ο Άσαντ από την εξουσία, κινήθηκε εναντίον των Χριστιανών στην Συρία. Αυτό δεν ήταν τυχαίο μιας και ήταν γνωστή η αντίρρηση της Ρωσίας στην αντικατάσταση του Άσαντ και ο μόνος τρόπος να δουν αν θα εξωθούσαν την Ρωσία σε αντίδραση ήταν να πλήξουν τους ομόθρησκους τους Χριστιανούς. Ετσι κι έγινε. Σε κάθε άλλη περίπτωση, αν η ISIS ήταν πραγματικά μια ειλικρινής Ισλαμική οργάνωση δίχως “μανούλα” την Αμερική, θα έπρεπε να προσπαθήσουν να περιχαρακώσουν και να προστατεύσουν τον Μπασάρ αλ Άσαντ, μιας και είναι γνωστός Ισλαμιστής! 

Γιατί σας τα είπα όλα αυτά; Ο έλεγχος της Συρίας είναι κομβικής σημασίας γι’ αυτό που ετοιμάζει το Ισραήλ. Από το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, και μετά την επανεγκατάσταση του Ισραήλ στην περιοχή, όπως και να το κάνουμε δεν νιώθει καλά περιτριγυρισμένο από αρχέγονους εχθρούς* και θέλει να τελειώνει. Γι’ αυτό και προσπαθεί με τις πλάτες του δημιουργήματός του, των ΗΠΑ να προωθήσει τα σχέδιά του, να ελέγξει τις γύρω χώρες, έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλές σε περίπτωση που αποφασίσει να εξαπολύσει επίθεση κατά του Ιράν. Στην προσπάθεια όμως αυτή υπήρξε μια αναμενόμενη αλλά δισκατάβλητη αντίσταση από την Ρωσία η οποία δεν επιθυμεί την επικράτηση του Ισραήλ και των ΗΠΑ σε μια περιοχή μεγάλων συμφερόντων. Οταν λοιπόν η Ρωσία για πρώτη φορά μετά το πέρας του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου ξεκινά πολεμικές επιχειρήσεις σε ξένο και απομακρυσμένο έδαφος, το Ισραήλ ζήτησε από τις ΗΠΑ να δημιουργήσουν συνθήκες, έτσι ώστε να υπάρξει η συνδρομή του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας με απώτερο σκοπό, όπως προανέφερα τον έλεγχο της περιοχής. Οι ΗΠΑ ήρθαν σε επαφές με τις ηγεσίες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, αλλά καμία δεν δέχθηκε να εμπλακεί σε έναν πόλεμο που δεν θα μπορούσε να εξηγήσει στους πολίτες της, και που φυσικά δεν θα γνώριζε αν θα …γυρίσει πίσω!

Από το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου το σωτήριον έτος 2015, και με τον γνωστό Αμερικανικό τρόπο, οι όποιες αντιστάσεις της Γαλλίας αποτελούν παρελθόν.

Η Γαλλία θα εισέλθει μανιασμένα σε μια σύγκρουση εναντίον του Παγκόσμιου Χαλιφάτου [ISIS], απλά κατά λάθος θα χτυπάει τους Σύριους αναζητώντας τα όπλα που έχουν αναπτύξει οι Ρώσοι. Αν δεν εισέλθει ύστερα από ένα τόσο ηχηρό χτύπημα στην καρδιά της, τότε σύντομα θα δούμε πιθανό πραξικόπημα και αντικατάσταση Ολάντ με έναν πλήρως ελεγχόμενο Γάλλο Πρόεδρο, ως απόρροια διαδηλώσεων εναντίον του. Κι αν ο Ολάντ ως άλλος Σαρλ Ντε Γκωλ, σε μια στιγμή τρέλας αποφασίσει να πει την αλήθεια στον κόσμο, απλά θα τον σκοτώσουν. Ο Στρατηγός ντε Γκωλ αντιμετώπισε 40 απόπειρες δολοφονίας οι οποίες αποτύγχαναν στο παρά ‘1, όταν αποφάσισε να ορθώσει το ανάστημά του καταγγέλλοντας την απόφαση των ΗΠΑ να τυπώσουν δολάρια δίχως αντίκρυσμα σε χρυσό και να γίνουν έτσι η γνωστή σε όλους μας αυτοκρατορία. Με άλλα λόγια, τον έκαναν να χάσει τον ύπνο του σε μια προσπάθεια να τον συνεφέρουν και να τον πείσουν να αφήσει τους ηρωισμούς.

Γιατί επέλεξαν τη Γαλλία, και γιατί έναν φιλικό αγώνα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γαλλίας; Γιατί πολύ απλά, οι Γάλλοι δεν είναι ένας ακόμα λαός. Πρόκειται για μια παγκόσμια δύναμη, 2 ηγετική στην Ευρώπη, με ένα κράμα πολιτισμού αλλά και μεσογειακού ταμπεραμέντου ενώ δεν βρίσκονται καν στη Μεσόγειο. Ηταν ιδεαλιστές, πρωτεργάτες και ατίθασοι στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, και αποτελούν μια υγιή έκφανση εθνικισμού στον Ευρωπαϊκό χώρο η οποία σέβεται την ιστορική και γλωσσική της υπόσταση χωρίς να την επιβάλει σε άλλες χώρες. Στην Γαλλία μιλάνε Γαλλικά και κατά 80% θα σου απαντήσουν στα Γαλλικά ακόμα κι αν γνωρίζουν Αγγλικά. Και ο χώρος των χθεσινών γεγονότων δεν ήταν τυχαίος. Ενας ποδοσφαιρικός αγώνας εθνικών ομάδων, ήταν ό,τι καλύτερο μιας και θα δημιουργούσε μιας πρώτης τάξεως μαύρη “διαφήμιση” σε όλο τον κόσμο, αφού ο αγώνας μεταδιδόταν απευθείας και αντίπαλος ήταν η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία. Αρα, οι Γάλλοι δεν θα μπορούσαν να υποβαθμίσουν το γεγονός, ελέγχοντας την κατάσταση και να αποφύγουν να συνταχθούν στο πλευρό των ΗΠΑ εναντίων της ISIS όπως έπραξαν μερικούς μήνες πριν με τα γεγονότα στα γραφεία του γελιογραφικού περιοδικού “Charlie Hebdo”! Ως εκ τούτου, οι Γάλλοι φίλαθλοι αποχώρησαν από το γήπεδο, τραγουδώντας, αναμενόμενα, τον …Εθνικό τους ύμνο!

Μαφία. Πολύ σωστά. Απλές πρακτικές της Μαφίας είναι όλα όσα διαβάζετε μέχρι στιγμής. Γιατί, όταν οι περισσότεροι από εσάς, λέτε πως όλα αυτά είναι συνωμοσιολογικά σενάρια, δεν σκέφτεστε πως καμία υπερδύναμη σε αυτόν τον πλανήτη δεν θα αφήσει τα συμφέροντά της στην τύχη! Ο,τι είναι για εσάς συνωμοσία, για εκείνους είναι απλές δράσεις για την εξασφάλιση και περιχαράκωση των συμφερόντων τους. Τα κράτη στις μέρες μας είναι εταιρείες και δεν διστάζουν να θυσιάσουν ζωές πολιτών τους αρκεί να προωθήσουν τα σχέδιά τους σε μια παγκόσμια σκακιέρα. Οι ΗΠΑ το έπραξαν με την ανατίναξη των δίδυμων πύργων και να είσαστε σίγουροι αλλά και προετοιμασμένοι πως δεν θα διστάσουν να το πράξουν και πάλι, σε περίπτωση που σε κάποια δημοσκόπηση οι πολίτες των ΗΠΑ δηλώσουν πως δεν βλέπουν τον λόγο στρατιώτες τους να βρίσκονται τόσο μακριά από την πατρίδα στο έδαφος της Συρίας. Αυτή η ημέρα δεν είναι αρκετά μακριά, από τη στιγμή που η Ρωσία, εκκινώντας τις επιχειρήσεις στο έδαφος της Συρίας, άρχισε να δημοσιοποιεί αποδείξεις των …θεατρικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ στη Συρία, κατά τις οποίες οι ΗΠΑ δήλωναν πως πρόσβαλαν θέσεις της ISIS ενώ το 90% των επιχειρήσεων δεν είχαν καν λόγο ύπαρξης και μόνο κακό δεν έκαναν στο Παγκόσμιο Χαλιφάτο! Κοινώς βαρούσαν στο γάμο του Καραγκιόζη!

Τι περιμένουμε τώρα; Εκτός από όσα προανέφερα για τη Γαλλία, αναμένουμε κάποιο ανάλογο “μάθημα” για την Ισπανία και την Ιταλία. Αναμένουμε αναζωπύρωση στην Ουκρανία έτσι ώστε να προβληματιστεί η Ρωσία προσπαθώντας να κρατήσει τις ισορροπίες και να σκεφτεί την επιστροφή. Αναμένουμε την εκμετάλλευση της αναζωπύρωσης στην Ουκρανία από τη Γερμανία για να δράσει ενισχύοντας την ελεγχόμενη από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ κυβέρνηση της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας. Αναμένουμε μετά την εκκίνηση των διαδικασιών απόσχισης της Βαρκελώνης από την Ισπανία να πράξει το ίδιο και η Νότια Οσετία, έτσι ώστε να πειστεί για μια ακόμα φορά, -και τελευταία- να προκαλέσει η Γεωργία, τη Ρωσία και να την αναγκάσει σε επιστροφή των στρατευμάτων της. Περιμένουμε να θυσιαστεί η Αυστρία ως παράδειγμα για όλη την Ευρώπη από την ISIS έτσι ώστε όλες οι χώρες της Ευρώπης να συστρατευτούν εναντίον της ISIS προωθώντας τα σχέδια των ΗΠΑ – Ισραήλ. Και τέλος, αναμένουμε την ολοκληρωτική ένωση των Ευρωπαϊκών κρατών, με τη σύσταση Ευρωπαϊκού στρατού, ύστερα από εντυπωσιακό και συνάμα ηχηρό χτύπημα στην μόνη ουδέτερη χώρα δίχως στρατό σε όλη την Ευρώπη, την Ελβετία!

Η εποχή της αθωότητας αποτελεί παρελθόν. Οσο θα υπάρχουν στον πλανήτη οι ΗΠΑ και το Ισραήλ με τη μορφή πληγής, τόσο ο πλανήτης θα χορεύει στους ρυθμούς τους. Δεν μας περισσεύει κανείς, πόσο μάλλον οι αθώοι αμερικανοί και Ισραηλινοί πολίτες, που τη στιγμή που οι ηγέτες τους, θα πατάνε τα κόκκινα κουμπιά, εκείνοι θα υποφέρουν χάνοντας τη ζωή τους!

Οσο οι Ανθρωποι θα αναλώνονται σε εφφετζίδικους τρόπους έκφρασης του φόρου τιμής στα τόσο άδικα χαμένα θύματα, κάθε δήθεν τρομοκρατικής επίθεσης, με κεράκια, χρωματισμούς κτηρίων και λοιπά διαφημιστικά τρικ, τόσο θα απομακρύνονται από την ουσία και θα είναι καταδικασμένοι να το ξαναζήσουν! Δεν υπάρχει πιο ουσιαστικός τρόπος απότισης φόρου τιμής στα θύματα από το να σταματήσουμε όλοι εμείς το κακό προηγούμενο το οποίο έχουμε επιτρέψει να υφίσταται ζητώντας ευθύνες από εκείνους που με βάση την κοινή λογική θα αποκομίσουν όφελος από κάθε τέτοια πράξη. Πρέπει να λογοδοτήσουν για εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας καθώς και για την παρεμπόδιση της εξέλιξής της! Ούτε μισός στρατιώτης στις άδικες επιχειρήσεις τους ανά τον πλανήτη! Οχι άλλο αίμα! Τα δολάρια τους είναι βαμμένα με το αίμα μας!

-Στρατής

*Το Ισραήλ είχε εκδιωχθεί από τη θέση στην οποία βρισκόταν [και στην οποία επέστρεψε με την χρήση του προπετάσματος καπνού που δημιούργησε ο υποκινούμενος από τις ΗΠΑ, με τη χρηματοδότηση του Χίτλερ, δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος] πριν 1800 περίπου χρόνια από τους Πέρσες. [Σημερινό Ιραν – Ιρακ]

Loading...
Σχετικά με Stratis
Απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

Σχόλια Αναγνωστών (119)

 1. Γεια σου Στρατη

 2. …τα ειπες όλα!

  • Χαρά μου να προσπαθώ να εκφράσω όλα όσα σκέφτεστε ή επιθυμείτε να πείτε. Είναι ό,τι πιο σημαντικό για εμένα.

 3. Συμφωνώ όμως πιστεύεις ότι είναι μόνο αυτοί οι δύο?
  Θεωρείς ότι τυχαία..και με τόση άκρα μυστικότητα πέρασαν απ τα Στενά..οι Ρώσσοι τούς club-k τους λεγόμενους και
  δολοφόνους των αεροπλανοφόρων!
  Τυχαία πέρασαν τους s-400triumf?…και έφιαξαν αδιαπέραστη no-fly-zone?
  Πιστεύω οτι είναι πολλοί στο παιχνίδι………..έτσι με το φτωχό μου το μυαλλό.
  Καλησπέρα Κε strati!

  • Σε όλα τα πράγματα υπάρχει μια πυραμίδα. Το ΝΑΤΟ έχει 18 βασικά μέλη, άρα δεν είναι μόνον αυτοί οι 2, απλά αυτοί είναι στην κορυφή της πυραμίδας ή μάλλον… της τροφικής αλυσίδας!

 4. Πολυ λογικο αρθρο …..αλλα…..υπαρχει ενα αλλα.
  Περιμενουμε να δουμε ..

 5. Εξαιρετικό άρθρο …..Συγχαρητήρια

 6. Ναι Στρατή όπως τα γράφεις είναι. Να συμπληρώσω πως πάντα υπάρχει η προβοκατόρικη αφορμή…………
  Ένα παράδειγμα
  Τη νύχτα της 31ης Αυγούστου 1939 άνδρες των Ες-Ες (Στρατιωτική Οργάνωση Ναζιστικού Κόμματος Γερμανίας), φορώντας στολές του Πολωνικού στρατού εισβάλουν σε ραδιοφωνικό σταθμό στη Γερμανική πόλη Γκάλιβιτς, που βρίσκεται στα σύνορα με την Πολωνία και μιλώντας στα Πολωνικά καλούν τον Πολωνικό λαό σε πόλεμο κατά της Γερμανίας. Εκτέλεσαν, μάλιστα, μερικούς Γερμανούς ποινικούς εγκληματίες, που πήραν μαζί τους, σαν αποδεικτικό στοιχείο, τάχα, της Πολωνικής εισβολής. Την επομένη ο Χίτλερ ανακοινώνει στο Γερμανικό κοινοβούλιο, Ράιχσταγκ, το προβοκατόρικο συμβάν και ενημερώνει για τα αντίποινα που άρχισαν από τις 4:45 τα χαράματα της 1ης Σεπτέμβρη 1939, μέρας που θεωρείται η απαρχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
  Κατά τη δική μου άποψη, δεν υπάρχει κακός Αμερικανός – καλός Ρώσος (τους αναφέρω ως αντιπροσωπευτικό δείγμα – ως κράτη υπερ-δυνάμεις). Και οι δύο πλευρές, προωθούν τα δικά τους συμφέροντα, σε βάρος όχι μόνο των υπολοίπων λαών αλλά και των δικών τους.

  • Δυστυχώς… είμαστε 7 δις που επιτρέπουν σε μερικές χιλιάδες ηγετών, πλουσίων, και των συμβούλων τους, να μας θεωρούν αναλώσιμους και παράπλευρες απώλειες. Εξαιρετικό σχόλιο.

 7. ειναι πλεον γνωστο οτι πισω απο ολα τα κακα πολεμους,ασθενειες,τρομοκρατια και γενικως ολα τα κακα του κοσμου κρυβονται αυτοι απο πισω αναρωτιεμαι γιατι δεν γινεται μια συμπραξη να τους αφανισει και να ησυχασει ολος ο πλανητης; απορια παρεπιπτοντως ωραιο το αρθρο

  • Θέλω να πιστεύω πως η Ανθρωπότητα είτε τους καταλάβει και τους γυρίσει την πλάτη, αφαιρώντας τους, την όποια δύναμη έχουν, είτε αποδεχθεί να εξολοθρευτεί από τα έργα τους, θα πρέπει να είναι επιλογή της και κτήμα της! Αυτό το μάθημα είναι δικό μας και είτε έτσι, είτε αλλιώς εμείς θα πρέπει να δώσουμε την απάντησή μας, για να δεχθούμε και τον ανάλογο “μισθό”! Σε ευχαριστώ θερμά Teo για τα καλά σου λόγια καθώς και για την εύλογη απορία σου!

 8. Οταν λες “αναμενουμε” εχεις καποια πληροφορηση? π.χ. λες για την Αυστρια πως θα θυσιαστει…θα καταστραφει δλδ? Μπορεις να γινεις λιγο πιο συγκεκριμενος?

  • Ο Καγκελάριος της Αυστρίας ήταν ο μόνος που απηύθυνε σαφείς εκκλήσεις προς την χώρα μας να ελέγξει τα σύνορά της, ήταν μάλιστα και ο μόνος, μη θεσμικός παράγοντας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που επισκέφθηκε μαζί με τον Πρωθυπουργό την Μυτιλήνη κι αυτό λέει πολλά για το άγχος τους, το οποίο ενδεχομένως πηγάζει από την δική τους πληροφόρηση. Ας μην ξεχνάμε πως οι Γερμανοί θεωρούν την Αυστρία κομμάτι τους και σε περίπτωση που πάθει οτιδήποτε θα την υπερασπιστούν σαν Γερμανικό έδαφος. Γεωπολιτική ανάλυση προσπαθώ να κάνω με όσα διαβάζω πίσω από τις ειδήσεις!

   http://limniakifoni.gr/wp-content/uploads/2015/10/%CE%A4%CF%83%CE%B9%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82-6.10.2015.22.jpg
   http://offsite.com.cy/wp-content/uploads/2015/10/Tsipras1.jpg

 9. Ανώνυμος 11/14/2015 @ 3:47 ΜΜ

  Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

  Είπε χαρακτηριστικά για τους Γάλλους: «Ας τους αυτούς, που μαζεύουν τους Μουσουλμάνους και χτίζουν τζαμιά.
  Αργότερα, θα καταλάβουν τι συμβαίνει και τότε θα είναι οι πρώτοι που θα πάρουν μέτρα εναντίον τους.
  Θα δείτε τι θα κάνουν.»

  Μαρτυρίες Προσκυνητών. Τόμος Β΄, 2η έκδοση, σελίδα 365.

  GLADIATOR

  • Κώστας Μαγγανάς 11/15/2015 @ 7:26 ΜΜ

   ΟΛΟΙ οί Χριστιανοί εδώ καί 25 χρόνια ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ,προγνωρίζουμε όλες τίς γεωπολιτικές καί όχι μόνο “εξελίξεις”,πού θά προκαλέσουν οί ΝεοΤαξίτες καί οί ΕβραιοΜασώνοι υπήκοοί τους…

  • Πατεράκης Γιώργος 11/16/2015 @ 8:09 ΠΜ

   Το θέμα δεν είναι να πάρεις μέτρα καταστολής η αποκλεισμού αλλά το πως θα δομήσεις πολιτισμικά μια κοινωνία ανοχής και απόλυτης ελευθερίας. Και όταν λέω ανοχής σημαίνει να ζω με τον άλλο λαό σεβόμενος πρωτίστως τον πολιτισμό, τις παραδόσεις του και τα ήθη και έθιμα του ( την κουλτούρα του).

 10. Βασίλης 11/14/2015 @ 3:48 ΜΜ

  Πολύ καλή ανάλυση. Συμφωνώ μαζί σου.

 11. ΓΡΗΓΟΡΗΣ 11/14/2015 @ 3:57 ΜΜ

  Πολυ καλο αρθρο,θελω α σε ρωτησω το εξης:
  1)πιστευεισ οτι θα γινει ενα παγκοσμιος σε λιγο διαστημα ή εστω η ελλαδα θα αναμιχθει σε ενα πολεμο και αν ναι για ποτε το κοβεις.

  2)εκτος απο τα γεγονοτα που κανουν μπαμ,με παραξενευει παρα πολυ ο καιρος που ειναι παρα πολυ καλος και επιτρεπει ακομα τη διευλεση ψυχων απο τα συνορα μας και επειδη εχω αγροτικη επιχειρηση ξερω απο διαφορα σημαδια που βλεπω κ ειδικα απο τα ζωα και μπορω να πω οτι σ σε 1 με 1μιση μηνα θα κανει πολυ κρυο,κατι τετοιο ευνοει και το θελουν σε ενα παγκοσμιο ή απλα θα κλεισουν οι ευρωπαιοι τα συνορα κ θα ερχεται εδω της πουτανας απο κοσμο και εχει χιονια και θα δημιουργηθουν ταραχες γτ αυτοι θα πειναν και θα κρυωνουν ,αλλα με κατι τετοιο που θα αποσκοπουν ?στο να εισβαλει η τουρκια κ απο κει θα αρχισουν ολα?θελω τ σχολιο σ σε αυτο μ τ καιρο

  3)τι οπλο θα μου προτειενσ να αγορασω γτ εχω ενα πλαγιοκανο αλλα δεν κανει να κανει δουλεια

  • Γρηγόρη, σύντομα θα έχουμε έναν Παγκόσμιο Πόλεμο γιατί οι ΗΠΑ και το Ισραήλ επιθυμούν να προχωρήσουν στην τελευταία φάση της απόλυτης επικράτησης στην Ανθρωπότητα. Οσον αφορά τον καιρό η προσωπική μου άποψη είναι πως θα γίνει προσπάθεια εντός των επόμενων ημερών για γενικευμένη σύρραξη με αναζωπύρωση των εστιών που αφορούν τους Ρώσους κι αυτό γιατί η Ρωσία με βάση τον ενεργειακό της χάρτη, μόνο κερδισμένη και ενδυναμωμένη μπορεί να βγει με έναν ακόμα “ήσυχο” χειμώνα. Τέλος, το μόνο όπλο που δεν αδειάζει, που δεν χρειάζεται σφαίρες, και που αν το χρησιμοποιήσεις σωστά δεν θα σε προδώσει ποτέ, είναι το μυαλό σου! Αν οι ειδικές δυνάμεις ήταν απόλυτα αποτελεσματικές με ένα όπλο μόνο, δεν θα μάθαιναν ούτε ιστορία, ούτε τρόπους ανορθόδοξου πολέμου, ούτε άμυνα με γυμνά χέρια!

   • Γιώργος Κ. 11/14/2015 @ 4:52 ΜΜ

    Είναι πάντα χαρά μας και τιμή να διαβάζουμε όμορφες σκέψεις και τόσο ρεαλιστικές..Να είσαι καλά πάντα -τολμώ να σε πω- φίλε μου. Στις πολύ θετικές παρουσίες στο μπλογκ του Νίκου εσύ και κάμποσοι άλλοι εδώ …

 12. ΑΓΡΑΜΑΤΗ 11/14/2015 @ 4:10 ΜΜ

  ΠΟΛΗ ΩΡΕΟΊ ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΟ 95% ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ .ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. [[[[ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΚΗΣΤΟΥΝ ΠΝΕΥΜΑΤΗΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΝ. ? ]]] [[[ ΟΙ ΚΑΛΗΤΕΧΝΕΣ ,ΠΟΥ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΥΛΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ .Η ΕΣΤΟ ΣΥΝΑΒΛΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ]]].ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΗΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΛΟΙΣ ΤΗΣ ΕΥΡΟΠΗΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ .ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΕΙ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΗΤΝ ΥΠΟΚΗΝΟΥΜΕΝΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΓΕΡΘΕΙ ΚΑΤΑ ΜΟΝΑΣ΄ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙ ΚΑΤΑ ΜΟΝΑΣ .

  • Τις επόμενες ημέρες θα ετοιμάσω ένα άρθρο αποκλειστικά πάνω σε αυτό που γράφεις. Πως δηλαδή, μπορεί να είναι χρήσιμο το να γράψει κάποιος ένα άρθρο ή ένα σύνθημα στον τοίχο κι αυτό να ταξιδέψει μακριά και να γεννήσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το είχα στα σχέδια μου, τώρα θα το κάνω πράξη και θα σου το αφιερώσω. Νομίζω θα σε βοηθήσει να νιώσεις όμορφα και θα σε γεμίσει δύναμη! Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου καθώς και για τη διάθεσή σου να εκφραστείς μέσα από το σχόλιό σου!

 13. Κάθε φορά που σε διαβάζω Στρατή μιλάς μέσα στην καρδιά μου και στις σκέψεις μου.Ευχαριστούμε πολύ για την ανάλυση.Να είσαι καλά!

  • Να είσαι καλά Ιωάννα, τα λόγια σου σημαίνουν πολλά για εμένα και την ταπεινή μου άποψη, την οποία τολμώ να μοιραστώ μαζί σας.

 14. Οχι απλα εγραψες, αλλα ζωγραφησες.
  4.000.000 προσφυγες Χ 5.000 ευρω εκαστος =
  20.000.000.000 ευρω (20 δις). Αυτα ειναι λεφτα χρηματοδοτησης και οχι λεφτα συριων. Ηρθε λοιπον η ωρα που η επιδοτηση πρεπει να φερει κερδος. Οπως παντα αυτοι που δημιουργουν το προβλημα ερχονται να μας σωσουν. Η μονη διαφορα ειναι οτι τωρα πλεον ξερουμε, τους καταλαβαμε.

  • Πολύ σοφή κουβέντα “Οπως παντα αυτοι που δημιουργουν το προβλημα ερχονται να μας σωσουν. Η μονη διαφορα ειναι οτι τωρα πλεον ξερουμε, τους καταλαβαμε.”. Πολύ σοφή!

 15. ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ 11/14/2015 @ 4:43 ΜΜ

  Μαρτυρία του Βαλίδη Σταύρου, αντιστρατηγου ΕΛ.ΑΣ ε.α., θεολόγου , πρώην Διοικητή Α.Τ. Αγίου Όρους.

  Κάποτε είχε πάει στο Άγιον Όρος ένας Ελληνοαμερικανός γερουσιαστής. Τού μίλησαν για τον γέροντα κι αποφάσισε να τον συναντήσει.Όταν έφτασε στο κελί μαζί με τους δύο συνοδούς του, εμφανίστηκε ο Γέροντας , ο οποίος μόλις τούς είδε , χαμήλωσε τα μάτια και είπε:

  «Φονιάδες των λαών , Αμερικάνοι.»

  Αυτό φάνηκε πρωτάκουστο στους παρισταμένους και κάποιος επιχείρησε να διορθώσει τα πράγματα λέγοντας: «Μα, Γέροντα, δεν είναι ακριβως Αμερικανοί.Είναι Έλληνες πού ήρθαν να προσκυνήσουν στο Άγιον Όρος και ήλθαν να σας δουν.»
  (Ήταν η εποχή του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία με τις αποσχίσεις της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Κροατίας κλπ. Στον πόλεμο αυτό καταλάβαινε ο καθένας τον καταλυτικό ρόλο των Αμερικανών.)

  Ο Γέροντας ωστόσο δεν άλλαξε στάση.Άρχισε να τους μιλά, λέγοντας ότι χωρίς τους Αμερικανούς θα υπήρχε ειρήνη στον κόσμο. Τότε ο νεαρότερος τών συνοδών του Γερουσιαστή είπε στον Γέροντα: Εμείς προσπαθούμε για την ειρήνη.Δεν είμαστε σύμφωνοι με τις ενέργειες του Ααμερικανού Προέδρου.Θα προσπαθήσουμε με την άλλη πλευρά, δηλαδή την αντιπολίτευση, να βοηθήσουμε τους σέρβους αδελφούς μας, προς χάριν τής Ορθοδοξίας.»

  Όμως ο Γέροντας δεν ήθελε να συνεχίσει μαζί τους.

  Ο άλλος συνοδός τον ρώτησε τότε ποια ήταν η γνώμη του για την Ενωμένη Ευρώπη.Ο Γέροντας απάντησε: «Α, με ρωτάτε για την Ευρώπη, με ρωτάτε για την ΕΟΚ ; Είναι πολύ ζεστό ακόμα το αίμα…»

  Όλοι πάγωσαν με τη συμπεριφορά του, χωρίς να καταλαβαίνουν τι ακριβώς εννοούσε με αυτά τα λόγια.

  (Από το αρχείο πληροφοριών των Εκδόσεων Αγιοτόκος Καππαδοκία).

  • Δυτίκιος 11/14/2015 @ 7:47 ΜΜ

   Τελικά είσαι εντελώς ΓΕΡΟΝΤΟκαψούρης ρε Ανατόλιε; Αυτή τη ΓΕΡΟΝΤΑΔΑ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ την έχεις ζαλίσει στο ανακάτεμα!
   Ακόμη κι ο αντιστράτηγος που αναφέρεις ΘΕΟΛΟΓΟΣ και αυτός! Ρε Ανατόλιε, έχεις καμιά γνωριμία ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ;
   Έλα παραδέξου το, σε ποιά ΕΝΟΡΙΑ ή ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ δουλεύεις; Είσαι επαγγελματίας έτσι;

   • ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ 11/14/2015 @ 11:09 ΜΜ

    Είμαι ασήμαντος εργάτης στον αμπελώνα του Χριστού.

    • Κώστας Μαγγανάς 11/15/2015 @ 7:33 ΜΜ

     όπως τά λές “ανατόλιε”.
     Εχω διαβάσει σχετικά καί έχω ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ εμπειρία από τόν άγιο-πλέον- π.Παίσιο,πού έχει πεί αυτά πού έγραψες καί έχει προφητεύσει μέ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΟΛΑ όσα συμβαίνουν σήμερα…!!

 16. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΡΑΤΗ!!!!!!!!!!!!!!!
  ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΣΟΥ……
  ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 18%…….

  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΙ ΣΤΡΑΤΗ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ 18%……..

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΜΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ….
  ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΜΑΡΙΑ

  • Μα για το απρόβλεπτο ζούμε Μαρία! Με άλλα λόγια τους λέω πως τους έχουμε καταλάβει και πως έχουν γίνει θανατηφόρα προβλέψιμοι! Σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου! Να είσαι καλά!

 17. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΡΑΤΗ. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΕΚΦΕΡΕΙΣ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ…. ΜΕ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΞΕΝΕΨΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕΙ ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΚΑΓΕΚΛΑΡΙΟΣ ΤΟΥΣ… ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ Η ΠΛΕΟΝ ΟΥΔΕΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΡΟΥΘΟΥΝΙ ΣΕ 2 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ “ΠΛΗΡΩΣΕΙ” ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΤΗΣ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ “ΑΡΧΗΓΩΝ” , ΩΣ ΜΕΤΡΟ ΠΙΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΚΟΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΕ, ΝΑΤΟ ΚΛΠ….

  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΓΕ

  ΙΩ

 18. Ανώνυμος 11/14/2015 @ 5:26 ΜΜ

  “Θα θυσιαστεί η Αυστρία” … φίλε Στρατή αυτή η σκέψη σου μου θύμισε την προφητεία του αγίου Κοσμά του Αιτωλού. “Η αιτία του γενικού πολέμου θα ΄ρθει από τη Δαλματία. Πρώτα θα διαμελισθεί η Αυστρία και ύστερα η Τουρκία”. Από το βιβλίο του Αυγ. Καντιώτη έκδ. 13η (1991) σελ. 341… Όταν το πρωτοδιάβασα ήταν σε εξέλιξη τα γεγονότα στην Γιουγκοσλαβία. Για την Αυστρία δεν καταλάβαινα το γιατί. Η ανάλυσή σου απολύτως κατατοπιστική.

  ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ

 19. makedonas1912 11/14/2015 @ 5:41 ΜΜ

  «Η ΕΕ θα πρέπει να κάνει το καλύτερο δυνατό για να υπονομεύσει την ομοιογένεια των κρατών μελών της» – Peter Sutherland, ειδικός εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τη μετανάστευση και μη εκτελεστικός πρόεδρος της Goldman Sachs International.

  Δεν υπάρχει έθνος που να γεννιέται πολυπολιτισμικό. Η πολυπολιτισμικότητα είναι μια αφύσικη, καθώς και νοσηρή κατάσταση που μπορεί να αναπτυχθεί σε πολιτείες που βρίσκονται σε εθνική παρακμή. Ένα πολυπολιτισμικό κράτος μεταφέρει μέσα του τους σπόρους της εθνικής καταστροφής.

  Όλα τα πολυπολιτισμικά κράτη βρίσκονται σε μια κατάσταση πολιτικής, ηθικής, οικονομικής και κοινωνικής παρακμής. Απληστία και διαφθορά χαρακτηρίζουν την κυβέρνησή τους η οποία αρέσκεται να επιδίδεται σε καταπιεστικά μέτρα εις βάρος των πολιτών. Μηχανισμοί προπαγάνδας υπέρ του «ιδεώδους» της πολυπολιτισμικότητας και της «διαφορετικότητας» στήνονται παντού, ενώ τα ψέματα και η εξαπάτηση διοχετεύονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τους πολιτικούς, και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Γιατί αυτοί είναι οι ινστρούχτορες των πολυπολιτισμικών κοινωνιών.
  Η πολυπολιτισμικότητα, όπως τα ναρκωτικά, είναι ένα ύπουλο όπλο. Καταστρέφει την καρδιά και τον ιστό ενός λαού. Κάθε δεσμός με την οικογένεια, την κοινότητα, και τον λαό καταστρέφεται από αυτό το οπιούχο του ανθρώπινου νου. Όπως και τα ναρκωτικά χορηγούνται από πάνω προς τα κάτω από ένα κόσμο ελιτιστών που θέλουν τη δημιουργία μιας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων μπροστά στην οποία κάθε αντίσταση θα είναι μάταιη.

  Μέσα από βαρύγδουπους τίτλους όπως «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» ή «κατά του μίσους» ή «κατά της φτώχειας» κλπ. αυτό που επιδιώκεται είναι πραγματικά ο βιασμός της ελευθερίας και η δημιουργίας ενός αστυνομικού κράτους χωρίς σύνορα. Πίσω από όλα η σφοδρή επιθυμία γιαδεσποτισμό, τόσο παλιά όσο η ίδια η ανθρωπότητα.

  thesecretrealtruth.blogspot.co…

 20. Μπράβο Στρατή.

  Ειλικρινά ένα άρθρο που σου ανοίγει τα μάτια από τη πρώτη κι’ολας παράγραφο!!! Μακάρι να διαβαστεί και να το κατανοήσουν και κάποιοι που δε βλέπουν πέρα από τη μύτη τους και δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί!!!!

  Πραγματικά σε ευχαριστώ που μου έδωσες τη δυνατότητα να διαβάσω ένα τόσο αξιόλογο άρθρο με αλήθειες που σπάνε κόκκαλά!!!!

 21. Ολο το ζουμι είναι η επιβολή ΤΡΟΜΟΝΟΜΩΝ και ψαλίδισμα των ελευθεριων των ανθρώπων στο όνομα της ασφάλειας!!!! Όλα τα άλλα (ντε Γκωλ – Ολάντ) είναι αναλύσεις της πλάκας!!! Η Παγκόσμια χούντα Ζ Υ Γ Ω Ν Ε Ι !!!!

  Το «1984 του Όργουελ» έρχεται…. Στρατή μου…

  • Κώστας Μαγγανάς 11/15/2015 @ 7:45 ΜΜ

   ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ….
   Ετοιμάζεται ή “παγκόσμια τάξη”,όπου θά κυβερνήσει ό ΨΕΥΔΟΜΕΣΣΙΑΣ(Αντίχριστος-666),τών ΤαλμουδιστοΣιωνιστών,ύστερα από τό παγκόσμια αταξία(χάος),πού ΗΔΗ προκαλούν ΠΑΝΤΟΥ….

 22. Ανώνυμος 11/14/2015 @ 6:48 ΜΜ

  Αγαπητέ Στρατή,
  το άρθρο σου θα γίνει ΘΡΥΛΙΚΟ!!!
  Δεν έχω λόγια!…..
  ………ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!!!!!!!!

  Από καρδιάς,
  Κωνσταντίνος Χατζηκώστας

  akouei.blogspot.gr/search/label/%CE%9A%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%82%20%CE%A7%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%B7%CE%BA%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%82
  tostavroudaki.blogspot.gr/search/label/%CE%A7%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%B7%CE%BA%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%82%20%20%CE%9A%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%82 ]

 23. Σιμωνίδης 11/14/2015 @ 6:54 ΜΜ

  Στρατή το άρθρο είναι πάρα πάρα πολύ καλό.Εγώ για να έγραφα ένα τέτοιο άρθρο και να το δέσω θα ήθελα 3 μέρες εώς και μια βδομάδα για να το γράψω.Σου βγάζω το καπέλο για την πληροφόρηση σου και που το έγραψες μόλις σε 6-10 ώρες από το φονικό.!
  Θα μπορούσαν να συμφωνήσω μαζί σου…αλλά κατά την γνώμη μου ο υπέτιος είναι αυτός που έχει το μεγαλύτερο κέρδος από αυτήν την επίθεση.Κάπου αναφέρθηκε από μια σχολιάστρια…δε ξέρω αν είναι εσκεμμένα η εσκαμμένα τα σχόλια της,αλλά το ανάφερε με πολύ αριστοτεχνικό τρόπο.Δεν λέω ποιος είναι μιας και από τι βλέπω οι Έλληνες έβγαλαν ετυμηγορία.
  Ακόμα δεν θα συμφωνήσω και για την Ευρώπη περι ολοκλήρωσης.Ευρώπη τέλος.Τα σύνορα θα κλείσουν.Εδώ και καιρό αυτό δείχνει,ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει!Βοράς και Νότος.Ακόμα υπάρχουν οι αποσκηρτήσεις της Βαυαρίας από την Γερμανία

  • Ιδιαίτερα ενδιαφέρον σχόλιο που προσφέρει σε όλους εμάς τη δυνατότητα να σκεφτούμε πως η Ευρώπη είναι διαιρεμένη σε αμέτρητα πολιτισμικά κομμάτια τα οποία είναι αδύνατον να ενωθούν υπό καμία “χύτρα” παγκοσμιοποίησης. Η οποιαδήποτε ένωση θα έπρεπε να επέλθει με σεβασμό στην διαφορετικότητα κι όχι με την αφαίρεση της για να μην ενοχλεί τον διπλανό.

   Θα ήθελα να πω ακόμα το εξής: Αν υποθέσουμε πως 2 λύκοι μάχονται μεταξύ τους και ρωτήσω ποιος από τους δύο πιστεύουμε πως θα επικρατήσει, η απάντηση θα είναι, εκείνος που τρέφουμε. Σε εκείνον πιστεύουμε γιατί εμείς τον εκτρέφουμε. Αρα, αν ο ένας λύκος είναι το καλό κι ο άλλος το κακό, τότε ας σκεφτούμε όλοι ποιον λύκο τρέφουμε μπας και τον στηρίξουμε επιτέλους να επικρατήσει!

   Ευχαριστώ πολύ για το ιδιαίτερο σχόλιο.

   • Σιμωνίδης 11/14/2015 @ 10:45 ΜΜ

    Καταρχίν αυτό με την ινδιάνικη παροιμία των Τσερόκι με τους Λύκους…δε το έπιασα!!??

    Εσύ Στρατή ποιον Λύκο τρέφεις?(άσε….. θα μου πεις εγώ τρέφω τον καλό)…και αν είναι καλός …… που το ξέρεις ότι είναι καλός?Είναι καλός για εσένα…αλλά όχι για τον άλλον?

    Φίλε Στρατή…αυτη η Ιστορία με μαυρα η ασπρα,φωτεινα η σκοτεινα πράσινα και κοκκινα ιερατεία δεν υπάρχει…υπάρχει μόνο η Δύναμη και η επικράτηση του ενός στον άλλον.Ο καθένας κοιτά τα συμφέροντα του.Και εμείς αν ήμασταν 200 εκατομ. θα θέλαμε να γίνουμε αυτοκρατορία και Πλανητάρχες!Είναι η ανθρώπινη φύση.

    • Αν και σε γενικές γραμμές συμφωνώ πως η εξουσία είναι γλυκιά, παρ’ όλα αυτά, κατά τους χρόνους επικράτησης των Ελλήνων, 2 χιλιάδες χρόνια πριν, η γνώση μοιραζόταν έτσι ώστε να υπάρχει πάντοτε ισότιμη πνευματική ανάπτυξη. Νομίζω πως οι Ελληνες εφάρμοσαν ίσως την πιο δίκαιη αυτοκρατορία όταν υπήρξαν “πλανητάρχες”. Και πάλι ευχαριστώ για την απάντηση και την γόνιμη συζήτηση.

 24. Σιμωνίδης 11/14/2015 @ 6:58 ΜΜ

  Ακόμα υπάρχουν οι αποσκιρτήσεις της Καθολικής Βαυαρίας από την Προτεσταντική Γερμανία και οι αποσκιρτήσεις του Νότου της Νάπολης(οι λεγόμενοι καθαροί) και Σικελίας από την Ιταλία.

 25. Στρατη…
  προσθετω και εγω τα ευγε μου .., στην ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΥΓΙΗ ΣΟΥ ΣΚΕΨΗ !!!
  Και εφ’ οσον ευθεως ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΣ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΖΟΜΠΙ… υπενθυμιζω
  Στις αρχες της 10ετιας του 1980 , στον πολεμο των Φοκλαντ μεταξυ Αργεντινης και Αγγλιας συνεβει αναμεσα σε πολλα αλλα και το εξης…

  ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ..
  ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΜΕΡΟΣ Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ…
  ΖΗΤΩΝΤΑΣ ..ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ …
  ΓΙΑΤΙ Η ΙΣΧΥ ΤΟΥ ΟΠΛΟΥ ΤΗΣ (αεροποριας) ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ …ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΑΓΓΛΙΚΟ ΣΤΟΛΟ ΣΕ ΣΑΝΙΔΕΣ !!!
  Πραγματι …’μπηκε στον πολεμο’ και η αεροπορια της ..αλλα…
  ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΣΤΟΝ ΑΓΓΛΙΚΟ ΣΤΟΛΟ ΗΤΑΝ….
  ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ ΑΕΡΟΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ….ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ !!!!!!αφου δεν αναφλεγονταν !!!!!
  Και με τους πυραυλους ΑΕΡΟΣ – ΑΕΡΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ …ΠΛΟΙΩΝ !!!!!!!!!!!!!!
  Ετσι…ΤΟΥΣ ΛΥΘΗΚΕ Η ΑΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΙΣΩ ΕΚΕΙ !! και αγνοησαν την Αργεντινη αεροπορια !!!!!
  Τα πυρομαχικα …κατα του Αγγλικου στολου..ΜΑΝΤΕΨΤΕ ΠΟΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ !!!
  MADE IN USA !!!!!!
  Οταν ζητηθηκαν εξηγησεις απο την Αμερικα για το ΣΚΑΡΤΟ ΥΛΙΚΟ….τους εδωθει …Η ΚΑΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ !!!!!!!!!!!!!!!
  Και επειδη εγινε της …ΠΟΠΗΣ….. οι Αργεντινοι το πληρωνουν ακομα και σημερα !!!! (γνωστοτατο) !!

  Στην Ελλαδα …το 1974….δεν εβρισκαν στα κιβωτια (σφραγισμενα) ΑΧΡΗΣΤΟ (ΕΛΛΕΙΠΕΣ) ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ…παραλαβης….made in usa ;;; Και ‘χρεωσαν ‘ στους δικτατορες ..το κολπο ;

  ΤΩΡΑ ΣΤΡΑΤΗ…..
  ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΟΠΛΑ…ΤΑ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ….ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ…ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ…και ..
  ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΣΑΛΑΤΑ (κουτοχορτο) ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΠΡΟΣ ΒΡΩΣΗ ;

  • Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια ακκ, και το μόνο που θα ήθελα να προσθέσω είναι πως κάποιες χώρες σηκώνουν βαρύ φορτίο σε σχέση με άλλες, από την ίδρυση τους, και πολλές φορές λόγο των συμπαθειών τους. Η Αργεντινή δέχτηκε και δέχεται μεγάλη πίεση, η οποία εύχομαι να μην οφείλετε στην φιλο-Ελληνική της στάση και στο γεγονός πως εξαιτίας αυτής της συμπάθειας προς τη χώρα μας, αποφάσισαν οι ιδρυτές της, να την ονομάσουν Αργεντινή, χρησιμοποιώντας την Ελληνική λέξη Αργυρό, που σημαίνει Ασήμι, μιας και έχει μεγάλα κοιτάσματα και επιλέγοντας ως χρώματα της σημαίας της το λευκό και το γαλανό. Πάντοτε δε, είχαμε σχεδόν κοινή μοίρα στις πτωχεύσεις! Δυστυχώς, πιστεύω πως τίποτα δεν είναι τυχαίο. Και φυσικά το θέμα που ανέφερες δείχνει πως δεν δύνανται να αδικούν δίχως να υπάρξει δικαίωση, και δεν το έχουν κάνει πρώτη φορά! Να είσαστε καλά!

 26. Ανώνυμος 11/14/2015 @ 7:58 ΜΜ

  Φίλε Στρατή,
  Τα συγχαρητήρια και από εμένα για την ανάλυσή σου. Θα ήθελα, (αν φυσικά μου επιτρέπεις), να συμπληρώσω μόνο ότι οι “ηγέτες” οι οποίοι λειτουργούν με τον τρόπο που αναφέρεις διακατέχονται από αλαζονεία και ματαιοδοξία, τα οποία, κατά την ταπεινή μου άποψη, αποτελούν και το αδύναμο σημείο τους. Αυτά τα δύο στοιχεία είναι που θα πρέπει να εκμεταλλευτεί ο “κοσμάκης”, όπως επίσης αυτά θα είναι η αιτία που στο τέλος θα τους κάνει να μάχονται μεταξύ τους για την εύρεση του “δυνατότερου” που θα επικρατήσει όλων των υπολοίπων.
  Ακούγεται απίθανο, αλλά θα υποστηρίζω με όλη μου την δύναμη ότι υπάρχει τρόπος να επικρατήσει ο “κοσμάκης” έναντι όλων αυτών και μάλιστα πολύ πιο εύκολος από αυτό που πιθανά σκεφτόμαστε. Αυτοί μπορεί να δίνουν την διαταγή, όμως σκεφτείτε ότι οι διαταγές εκτελούνται ή όχι από τον απλό κόσμο. Χωρίς τον απλό κόσμο με το μέρος τους είναι ένα τίποτα. Το παν είναι η καταπολέμηση των εγωιστικών τάσεων που μας διακατέχουν και η ένωσή μας σε μία γροθιά. Η ισχύς εν τη ενώσει έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και είχαν απόλυτο δίκαιο. Είναι ίσως η καταλληλότερη στιγμή να ξυπνήσει ο κόσμος από τον λήθαργο και να καταλάβει την δύναμη που έχει στα χέρια του. Είναι η στιγμή να μάθει από την ιστορία του ότι οποτεδήποτε υπήρξε διχόνοια και διαμάχη μεταξύ του κόσμου, αυτό γύρισε εναντίων του και μάλιστα με τις χειρότερες δυνατόν συνέπειες.
  Ως επίλογο, θα παραθέσω ένα απόφθεγμα από το “Η τέχνη του πολέμου” του Σουν Τζου :

  “Προσποιήσου ότι είσαι κατώτερος και ενθάρρυνε την αλαζονεία του εχθρού.”

  • Ευχαριστώ θερμά αδερφέ μου. Θα ήθελα να πω πως, όσο πιο ανασφαλής είναι ένας άνθρωπος, τόσο αναζητά την δύναμη και την εξουσία. Κρατήστε το αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πολλά όσον αφορά τους ηγέτες ή και πολιτικούς. Υστερα θα ήθελα να πω, πως το σχέδιο τους είναι απλό. Μας διαχωρίζουν βαφτίζοντας μας σε αθώους και ύποπτους μέχρι αποδείξεως του εναντίον, φοράνε στους “αθώους” ένα σήμα και τους ζητούν να υπακούν διαταγές και να μας ελέγχουν. Ουσιαστικά θέτουν εμάς εναντίον εμάς. Λένε στους εκάστοτε “αθώους” πως το παν είναι η πατρίδα, αλλά ακόμα και οι “αθώοι” αναρωτιούνται εύλογα αν πραγματικά πράττουν σωστά, βλέποντας την πατρίδα να γονατίζει, από επιλογές των πολιτικών δίχως να μπορούν να αντιδράσουν. Με αποτέλεσμα, οι “αθώοι” να πρέπει να ταχθούν εναντίων των υπόπτων, σε κάθε τους κραυγή πως κάτι δεν πάει καλά όσον αφορά τις επιλογές των …ηγετών! Οταν ξυπνήσουν οι “αθώοι” και καταλάβουν πως είμαστε όλοι ένα, πως όσο τους υπηρετούν, θα τους χρησιμοποιούν, θα τους κρατούν κι εκείνους φτωχούς, και πάντοτε θα ελοχεύει ο κίνδυνος να ξυπνήσουν μια ημέρα και να μην βρουν πατρίδα να υπηρετήσουν, τότε ο κόσμος μας θα αλλάξει μονομιάς!

   Οσον αφορά το απόφθεγμα του Σουν Τζου, θα ήθελα να παραθέσω τα λόγια του Κίσσινγκερ σε μια συνέντευξή του πριν 3 χρόνια:
   “Οι Ηνωμένες Πολιτείες χτυπούν την Κίνα και την Ρωσία, και το τελευταίο καρφί στο φέρετρο θα είναι το Ιράν, το οποίο είναι, φυσικά, ο κύριος στόχος του Ισραήλ. Έχουμε επιτρέψει στην Κίνα να αυξήσει τη στρατιωτική της δύναμη και στη Ρωσία να ανακτήσει τις δυνάμεις της από το Sovietization, να τους δώσουμε μια ψευδή αίσθηση από νταηλίκι. Είμαστε σαν τον ακροβολιστή ο οποίος προκαλεί το υποχείριο να πάρει το όπλο του και όταν αυτό προσπαθήσει να πάρει το όπλο του το πυροβολεί αμέσως. Αυτό, θα δημιουργήσει ένα κοινό και γρήγορο αφανισμό τους.”

   Με άλλα λόγια λέει, πως έχουν κάνει πίσω, για να αφήσουν τη Ρωσία να νομίζει πως έχει δυναμική, να βγει μπροστά, να φθαρεί, και να έρθουν όπως κάνουν πάντα στο τέλος, να βάλουν τάξη αποτελειώνοντας την.

 27. Ανώνυμος 11/14/2015 @ 8:14 ΜΜ

  Εποχή αθωότητας πότε υπήρχε;
  Πότε δεν θυσιάζονταν οι άνθρωποι για το “σκοπό”;

  • Ο Νίκος Καζαντζάκης δίνει μια απάντηση:
   “Ο πόλεμος θα σταματήσει όταν ο πιθηκάνθρωπος γίνει άνθρωπος!”

   Ο πόλεμος, η επιθετικότητα, η κάθε λογής αδικία, γενικά!

   Ως εποχή αθωότητας θα χαρακτήριζα μια εποχή κατά την οποία οι άνθρωποι είχαν την πολυτέλεια να κάνουν όνειρα, να επενδύουν στο μέλλον. Υπήρξαν τέτοιες εποχές απλά διήρκεσαν σύντομα χρονικά διαστήματα.

   • Αυτά τα χρόνια υπήρξαν μόνο και μόνο επειδη μας άφησαν. Μας άφησαν να υπάρχουμε σε ένα ουδέτερο (εργαστηριακό) περιβάλλον για να αναπτύξουμε τις αδυναμίες μας, για να μπορούν να τις χρησιμοποιησουν μετά προς όφελος τους. Είναι διαρκής ο πόλεμος υποταγής συνειδήσεων.

    • Είναι ακριβώς έτσι. Δημιούργησαν όπως το περιγράφεις τις εργαστηριακές συνθήκες της ήττας μας, έτσι ώστε αποθηκεύοντας στο DNA μας, στρες και ανασφάλεια, να περάσουν πολλές γενεές μέχρι να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε και πάλι κάτι υγείες και ελεύθερο από κάθε λογής φόβο!

 28. Ωραια η αναληση σας κ,Στρατη,αλλα υπαρχει κ¨αλλη πλευρα του νομηζματος,,,,Απο το κρεμασμα του Χουσειν και μεχρη και τον αυγοστο του 2008 με την εμπλοκη της Γεωργιας με την Ρωσια ολα ηταν μελι γαλα στον πλανητη(ΧΟΝΤΡΑ)Μετα τα γεγωνοτα της Νοτιου Οσετιας προκληθηκε οι παγκοσμια οικονομικοι κρηση εφοσον ο Πουτιν δεν θελησε να δωσει την Οσετια στην Γεωργια οπου και ανεικε απο την εποχη της ΕΣΣΔ!Για να μην πολυλογο,,,,ενα ηθελα να πω Εαν το καθε κρατος συμφωνουσε με τον ρολο που εχει μεινει σε αυτο απο την εξεληξη της ιστοριας,δεν θα ειχαμε κανενα απολυτος χονδρο προβλημα σημερα!Αλλα τι να κανουμε εαν ο Πουτιν με το ακαλυπτο το κολο του θελει να ειναι προτως!ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!ΓΙΑΤΙ Ο ΠΡΟΤΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ!!!!

  • Ιδιαίτερα περιγραφικό σχόλιο γεμάτο δυναμισμό! Σας ευχαριστώ θερμά για το χαμόγελο που μου χαρίσατε αν και πιστεύω πως κατά την ταπεινή μου άποψη, κάποιος έπρεπε να ορθώσει ένα κάποιο ανάστημα στους “Αστυνόμους του πλανήτη” αλλιώς δίχως ισορροπία είμαστε ολοκληρωτικά παραδομένοι στις διαθέσεις τους. Και πάλι ευχαριστώ!

 29. Το άρθρο είναι πολύ χαλαρό, δεν είναι δηλαδή σαν τις ειδήσεις της τηλεόρασης, που το μόνο που κάνουν είναι να τρομοκρατούν το κόσμο. Διαφέρει πολύ από αρκετά εδώ πέρα, το λέω επειδή παρακολουθώ το σάιτ χρόνια. Πολλά άλλα άρθρα, είναι του στυλ, ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ!! ΠΑΡΤΕ ΕΦΟΔΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΣ!!!
  Το διάβασα χαλαρά, και αυτό είναι πάρα πολύ καλό, γιατί έτσι η πληροφορία, με απλά λόγια χωρίς πολλές σάλτσες πάει στον εγκέφαλο για επεξεργασία. Είναι ολοκληρωμένο. Συγχαρητήρια!!! αναμένουμε πολλά τέτοια!!!

  • Σας ευχαριστώ ΕΥΡΥ, τα λόγια σας σημαίνουν πολλά για εμένα και την προσπάθειά μου να επικοινωνήσω επιτυχώς με τον κόσμο κι όχι να πω πως τα είπα κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Παίζει μεγάλο ρόλο, η επικοινωνία να είναι αμφίδρομη και η γνώση όπως και η ενημέρωση να μοιράζεται προς όλους, ανεξαρτήτως επιπέδου, εκπαίδευσης ή αντίληψης. Πρέπει να γνωρίζουμε όλοι για να έχουμε άποψη!

 30. ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ 11/14/2015 @ 8:41 ΜΜ

  ΕΥΓΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΤΡΑΤΗ… ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΟΧΟΣ…ΕΠΙΤΡΕΨΕ ΜΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΕΟΣ…
  18:1-3 ΕΠΕΣΕ Η ΒΑΒΥΛΩΝΑ

  “Και ύστερα απ’ αυτά, είδα έναν άγγελο που κατέβαινε από τον ουρανό, ο οποίος είχε μεγάλη εξουσία· και η γη φωτίστηκε από τη δόξα του. Και έκραξε δυνατά με ισχυρή φωνή, λέγοντας: «Έπεσε, έπεσε η Βαβυλώνα η μεγάλη, και έγινε κατοικητήριο δαιμόνων, και φυλακή για κάθε ακάθαρτο πνεύμα, και φυλακή για κάθε ακάθαρτο και μισητό όρνεο· επειδή, από το κρασί του θυμού της πορνείας της ήπιαν όλα τα έθνη και μαζί της πόρνευσαν οι βασιλιάδες της γης, και πλούτισαν οι έμποροι της γης από την υπερβολή της ακολασίας της” Αποκάλυψη 18:1-3.
  4 Και άκουσα μια άλλη φωνή από τον ουρανό, που έλεγε: Βγείτε έξω απ’ αυτή, ο λαός μου, και μη συγκοινωνήσετε στις αμαρτίες της, και μη πάρετε από τις πληγές της·
  5 επειδή, οι αμαρτίες της έφτασαν μέχρι τον ουρανό, και ο Θεός θυμήθηκε τα αδικήματά της.
  6 αποδώστε της, όπως απέδωσε κι αυτή σε σας, και διπλασιάστε σ’ αυτήν διπλάσια, σύμφωνα με τα έργα της· με το ποτήρι με το οποίο κέρασε, κεράστε την το διπλάσιο.
  7 Όσο δόξασε τον εαυτό της και έζησε τρυφηλά, τόσο βασανισμό και πένθος δώστε σ’ αυτή· επειδή, λέει στην καρδιά της: Κάθομαι βασίλισσα, και δεν είμαι χήρα, και πένθος δεν θα δω.
  8 Γι’ αυτό, σε μια ημέρα θάρθουν οι πληγές της, θάνατος και πένθος και πείνα· και θα κατακαεί με φωτιά, επειδή ο Κύριος, αυτός που την κρίνει, είναι ισχυρός.
  9 Και θα την κλάψουν και θα την πενθήσουν οι βασιλιάδες της γης, που πόρνευαν και έζησαν σε ακολασία μαζί της, όταν βλέπουν τον καπνό της πυρπόλησής της,
  10 καθώς στέκονται από μακριά, εξαιτίας του φόβου του βασανισμού της, λέγοντας: Αλλοίμονο, αλλοίμονο, η μεγάλη πόλη, η Βαβυλώνα, η ισχυρή πόλη, επειδή μέσα σε μια ώρα ήρθε η κρίση σου.
  11 Και οι έμποροι γης κλαίνε και πενθούν γι’ αυτή, επειδή κανένας δεν αγοράζει πλέον τις πραμάτειες τους·
  12 πραμάτειες από χρυσάφι και ασήμι, και πολύτιμες πέτρες, και μαργαριτάρια, και μετάξι, και κόκκινο και κάθε αρωματικό ξύλο, και κάθε σκεύος από φίλντισι, και κάθε σκεύος από πολύτιμο ξύλο, και χαλκό, και σίδερο, και μάρμαρο·
  13 και κανέλα και θυμιάματα, και μύρο, και λιβάνι, και κρασί, και λάδι, και σιμιγδάλι, και σιτάρι, και κτήνη, και πρόβατα, και άλογα, και άμαξες, και ανδράποδα, και ψυχές ανθρώπων.
  14 Και τα οπωρικά της επιθυμίας της ψυχής σου έφυγαν από σένα, και όλα τα παχιά και τα λαμπερά έφυγαν από σένα, και δεν θα τα βρεις πλέον.
  15 Οι έμποροι γι’ αυτά, αυτοί που πλούτισαν απ’ αυτή, θα σταθούν από μακριά εξαιτίας του φόβου του βασανισμού της, κλαίγοντας και πενθώντας,
  16 και λέγοντας: Αλλοίμονο, αλλοίμονο, η μεγάλη πόλη, η ντυμένη με λινό και πορφύρα και κόκκινο, και στολισμένη με χρυσάφι και πολύτιμες πέτρες και μαργαριτάρια· επειδή, σε μια ώρα ερημώθηκε ένας τόσο μεγάλος πλούτος.
  17 Και κάθε πλοίαρχος, και όλο το πλήθος που ήταν επάνω στα πλοία, και ναύτες, και όσοι εμπορεύονται διαμέσου της θάλασσας, στάθηκαν από μακριά
  18 και έκραζαν, βλέποντας τον καπνό της πυρπόλησής της, λέγοντας: Ποια πόλη στάθηκε όμοια με τη μεγάλη πόλη;
  19 Και έβαλαν χώμα επάνω στα κεφάλια τους, και έκραζαν κλαίγοντας και πενθώντας, λέγοντας: Αλλοίμονο, αλλοίμονο, η μεγάλη πόλη, μέσα στην οποία από την αφθονία της πλούτισαν όλοι αυτοί που είχαν πλοία μέσα στη θάλασσα, επειδή ερημώθηκε μέσα σε μια ώρα.
  20 Να ευφραίνεσαι γι’ αυτήν, ουρανέ, και οι άγιοι απόστολοι και οι προφήτες, επειδή ο Θεός έκρινε την κρίση σας εναντίον της.
  21 Και ένας ισχυρός άγγελος σήκωσε μια πέτρα σαν μεγάλη μυλόπετρα, και την έριξε στη θάλασσα, λέγοντας: έτσι με ορμή θα ριχτεί η μεγάλη πόλη Βαβυλώνα, και δεν θα βρεθεί πλέον.
  22 Και φωνή από κιθαρωδούς και μουσικούς και από παίχτες αυλού και από σαλπιγκτές δεν θα ακουστεί πλέον μέσα σε σένα· και κάθε τεχνίτης από κάθε τέχνη δεν θα βρεθεί πλέον μέσα σε σένα· και φωνή μύλου δεν θα ακουστεί πλέον μέσα σε σένα·
  23 και φως λυχναριού δεν θα φέγγει πλέον μέσα σε σένα· και φωνή νυμφίου και νύφης δεν θα ακουστεί πλέον μέσα σε σένα· επειδή, οι έμποροί σου ήσαν οι μεγιστάνες της γης, επειδή με τη γοητεία σου πλανήθηκαν όλα τα έθνη.
  24 Και μέσα σ’ αυτή βρέθηκε αίμα προφητών και αγίων, και όλων των σφαγμένων επάνω στη γη.

  ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΥΑΤΟΥ ΤΟΥ , ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΤΙΣΤΟ … ΑΚΤΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΑΚΑΤΑΛΥΠΤΟΣ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΡΙΤΗΣ…ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΩ ΙΕΡΟΚΥΡΙΚΑΣ, ΑΠΛΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ…ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ…
  ΦΥΣΙΚΑ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΓΠΠ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΛΙΒΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ…ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΟΔΟ…ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ ΜΠΟΡΑ , ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΘΕΪΚΗ ΛΙΑΚΑΔΑ..ΕΧΕΤΕ ΠΙΣΤΗ!
  ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΕΥΣΤΟΧΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΝΗΣΙΑ ΤΕΚΝΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ…Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΦΩΤΙΖΕΙ ΑΔΕΡΦΕ!!

  • Σε ευχαριστώ θερμά ΑΓΩΝΙΣΤΗ.

   Θα ήθελα να προσθέσω πως το κακό έχει στη φύση του τη διάθεση να “τρώει” τις σάρκες του γι’ αυτό και όσοι ανήκουν αυθεντικά στο καλό, όταν βλέπουν το κακό να μαλώνει, είναι φρόνιμο να απομακρύνονται σε απόσταση ασφαλείας. Στο τέλος μένει το καλό και αναγεννά τον κόσμο. Αυτή είναι και η έννοια της Αγάπης εναντίον του μίσους, το μίσος καταστρέφει μέχρι να αυτοκαταστραφεί, ενώ η Αγάπη χτίζει και γεννά αέναα!

 31. Πολύ μεστό άρθρο Στρατή! Συμφωνώ, δεν υπάρχει πλέον δεν ξέρω, υπάρχει αδιαφορώ ή όχι … και εκεί είναι το κλειδί, να αλλάξουν οι ισορροπίες των αριθμών ένθεν και κείθεν!!!

 32. Βασιλης Δ. 11/14/2015 @ 9:18 ΜΜ

  Φιλε μου καλησπερα! Ενα ευχαριστω θα πω μονο…τα εγραψες ολα …ακομη και απο τις απαντησεις διαφαινεται η φωτεινοτητα σου…Να εισαι καλα και να συνεχισεις ετσι…Δυνατα..

  • Σε ευχαριστώ Βασίλη Δ. για τα καλά σου λόγια! Μου δίνουν δύναμη και αποτελούν εφαλτήριο να συνεχίσω να μοιράζομαι τις σκέψεις μου.

 33. Eξαιρετικός όπως σε όλα σου τα άρθρα και καίριος! Μπράβο στο έχω πει ξανά και ξανά!
  Και το λέω δυνατά για να το ακούσουν όλοι οι Ελληνες απανταχού “ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΑ ΗΤΤΑΤΑΙ!”
  Εδώ είναι Ελλάδα ωρέ! Η χώρα του φωτός που όταν θα έρθει η ώρα θα σταθεί εμπόδιο στα σκοτάδια τους για αυτό και μας πολεμούν με τόση λύσσα για αυτό και μας στέλνουν από παντού όλα τα σκουπίδια ΑΛΛΑ εδώ είναι και το φως της οικουμένης ο ομφαλός της γης! Εδώ πολεμούν οι Ελληνες στη ψυχή! ΕΛΛΗΝΕς ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ!

  • Υπήρχαμε πριν από αυτούς, Υπάρχουμε μαζί τους και θα Υπάρχουμε ακόμα κι όταν αυτοί δεν θα υπάρχουν!

   Σε ευχαριστώ για το γεμάτο έπαρση Ελληνικό σου σχόλιο! Να είσαι καλά ΡΔ! Ερρωσθε!

 34. Ανώνυμος 11/14/2015 @ 9:38 ΜΜ

  Ανωνυμη Συγχαρητηρια! Τα ειπες ολα,ομορφα κι απλα Στρατη!

 35. Σωστος σε ολα, απλα θα διαφωνησω στην παρακατω προταση σου:

  “αν η ISIS ήταν πραγματικά μια ειλικρινής Ισλαμική οργάνωση δίχως «μανούλα» την Αμερική, θα έπρεπε να προσπαθήσουν να περιχαρακώσουν και να προστατεύσουν τον Μπασάρ αλ Άσαντ, μιας και είναι γνωστός Ισλαμιστής! ”

  Ο Σύριος Προεδρος ειναι μονοθειστης Αλευιτης και μονο αγκαθι μπορει να χαρακτηριστει για τους Ισλαμιστες το θρησκευμα αυτο.

  Δεν θα εκρινα απο αυτο το ρολο της εμπλοκης των ΗΠΑ. Υπαρχουν ενας σκαμος πεντακαθαρες αποδειξεις…

  Οπως και να εχει ωραιο αρθρο. Δεν ξερω εαν ειναι το πρωτο σου αλλα καλη αρχη 😉

 36. Να υπήρχαν μόνο και άλλα τέτοια άρθρα, και όχι αυτά που τρομοκρατούν με το να τάζουν ότι το τέλος είναι εδώ, πάρτε δημητριακά να σωθείτε…. Η τροφή του μυαλού είναι αυτή που χρειαζόμαστε.
  Ωραίος… Αντε και σε άλλα με υγεία!!!

  • Για μια ακόμα φορά, ευχαριστώ.

   • χαχα, το προηγούμενο σχόλιό μου το είδα τώρα… από τις 8 προσπαθώ, να μπώ στο σάιτ να διαβάσω τίποτα και όλο με πετούσε έξω… είχα σχολιάσει αλλά ούτε εμφανιζόταν ούτε ήξερα αν όντως δημοσιεύθηκε… συμπαθάτε με…. δεν ήθελα να γίνω κουραστική. και ευχαριστώ εγώ για την απάντηση…
    Μεγάλο πρόβλημα σήμερα στο σάιτ…

 37. Eleni Kava-Kavgakou 11/14/2015 @ 11:31 ΜΜ

  Στρατή δεν εχω λέξεις να σου εκφράσω τον ενθουσιασμό, τον θαυμασμό και την εκτίμησή μου για αυτό το BRILLIANT/Εκθαμβωτικό ως Διαμάντι άρθρο που έγραψες ???
  Οι απαντήσεις σου στα σχόλια το ανέβασαν ακόμα πιο ψηλά…..!
  Κυττα να μείνεις για πάντα ετσι: καθαροί συλλογισμοί και συγκροτημένο γράψιμο και ευγενέστατο ύφος.
  Σε ευχαριστώ!
  (Εύχομαι να δεις το σχόλιό μου, εάν όχι, ξέρω ότι η ενέργειά του θα σε φθάσει αιθερικά…..)

  • Να είσαι καλά Ελένη η γνώμη σου έχει ιδιαίτερη σημασία για εμένα! Και πάλι σε ευχαριστώ για ο ξεχωριστό σχόλιό σου!

 38. Ανώνυμος 11/14/2015 @ 11:35 ΜΜ

  Ευγε Στρατή!

 39. ΠΑΝΑΝΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝ 11/14/2015 @ 11:47 ΜΜ

  Ένα άρθρο απλό και κατανοητό που τα λέει όλα και τα γεγονότα κάνει ‘’εύπεπτα’’ ακόμη και στους ανενημέρωτους…. Μπράβο Στρατή !

  Να συμπληρώσω ότι οι αμερικανοί έπραξαν κάτι παρόμοιο και στο Περλ Χάρμπορ….. γνώριζαν καιρό πριν την επίθεση των Ιαπώνων αλλά δεν έπραξαν τίποτα γιατί χολιαζόντουσαν αυτή την επίθεση προκειμένου να πάρουν την έγκριση του Κογκρέσου και να μπουν σε πόλεμο με την Ιαπωνία…… ‘’συμπτωματικά’’ εκείνη τη μέρα ΟΛΑ τα αεροπλανοφόρα είχαν βγει σε….. άσκηση…… ήξεραν ότι αυτά ήταν τα πλοία που θα κέρδιζαν τον πόλεμο του ειρηνικού…….

  • Δεν αφήνουν τίποτε στην τύχη. Πολύ εύστοχο ιστορικά σχόλιο. Σε ευχαριστώ θερμά για τα καλά σου λόγια!

 40. Ο ΚΑΝΕΝΑΣ!! 11/14/2015 @ 11:55 ΜΜ

  Αγαπητέ Στρατή, θα συμφωνήσω με όλους τους φίλους (πλειονότητα των σχολίων).
  Δεν συμφωνώ μόνο στο ότι η Ελβετία δεν έχει στρατό. Έχει και μάλιστα έχει ένα από τα καλύτερα συστήματα επιστράτευσης στον κόσμο.
  Όπως επίσης ότι πίσω από όλα αυτά δεν είναι Χώρες, Πολυεθνικές, Ενώσεις, Λέσχες κλπ αλλά όπως πολλοί φίλοι έχουν γράψει και αναλύσει άλλα μυαλά που έχουν συνέχεια δράσης πολλών εκατοντάδων ή χιλιάδων ετών.
  Αλλά επειδή πιστεύω, όλοι έχουν τα σχέδια τους, αλλά όλοι εξυπηρετούν το σχέδιο του Θεού.
  Να είσαι καλά.

  • Εχεις απόλυτο δίκιο. Δεν ήθελα να κουράσω με λεπτομέρειες. Ηθελα απλά να τονίσω πως ως σχεδόν ουδέτερη, χώρα στην Ευρώπη, έχει τον μικρότερο στρατό, τον οποίο μάλιστα ψήφισε το 2013 να μειώσει κατά 50% σε δύναμη και πως έχει ενεργό κίνημα που υποστηρίζει την μη ύπαρξη στρατού στην Ελβετία, επίσημα. Οσο για τις εταιρείες είναι μια πεσιμιστική, αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη, πραγματικότητα η οποία δείχνει και την αδιαφορία τους σε αυτό που όλοι εμείς αποκαλούμε πολιτισμό, άνθρωπο, διαφορετικότητα. Υπάρχει μια ταινία το “Network” του 1976 στην οποία εκφράζεται μια τέτοια άποψη με καθηλωτικό τρόπο περιγράφοντας όλα όσα ζούμε σήμερα και όλα όσα εκτιμούμε πως θα ζήσουμε στο μέλλον, μέχρι την περάτωση των σχεδίων τους! Σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου, μου αρέσει να σκεφτόμαστε επί των γραμμένων και να πηγαίνουμε τα πάντα ένα βήμα παρακάτω!

 41. Νάσαι καλά Στρατή. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διάβασα όλο το άρθρο σου , με τις τόσο καθαρές και ρεαλιστικές απόψεις για το τι ακριβώς συμβαινει στη Συρία και όχι μόνο .

 42. Το Δεύτερο Βέλος Του Οδυσσέα 11/15/2015 @ 10:40 ΠΜ

  Έξοχο άρθρο φίλτατε Strati, με γνήσιο λόγο, καθαρότατα νοήματα και ευανάγνωστα μηνύματα! Με λιτό και κατανοητό τρόπο έριξες άπλετο φως στα μυστικά σχέδια της εξουσιαστικής ελίτ!
  Θέλω να σε συγχαρώ για την συμμετοχή σου στην αφύπνηση των Ελλήνων και για τον ρόλο του ταξιθέτη εν μέσω πνευματικού σκοταδιού της “σπηλιάς” στην οποία έχουν κλείσει την ανθρωπότητα καθώς και για τον πόλεμό σου κατά του ισχυρότερου όπλου της εξουσίας, της ΑΝΤΙΝΟΗΣΗΣ!
  Συνέχισε να στοχεύεις σωστά τις “φωνητικές χορδές” του Αντίνοου!
  Να είσαι καλά εωσφόρε φίλε!

  • Να είσαι καλά αδερφέ μου, προσπαθώ όσο καλύτερα μπορώ να μοιραστώ αλήθειες και ο χρόνος θα δείξει αν το έκανα καλά ή όχι.

 43. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ 11/15/2015 @ 11:27 ΠΜ

  ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΣΤΡΑΤΗ.
  ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ”ΕΥΓΕ” ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ. ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ.
  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΑΝ ΜΕΧΡΙΣ ΕΔΩ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟ.
  ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ [ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ] ΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙ. ΟΤΙ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ [ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΚΟΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ], ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ”ΦΩΝΕΣ”.
  ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ”HIS MASTER’S VOICE”, KATA THN ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
  ΚΑΙ Ο ΤΕΛΑΛΗΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΞΕΚΟΥΦΑΙΝΕΙ, ΚΑΤΑ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.
  ΚΙ ΑΚΟΜΗ, ΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΩΝΤΑΣ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΕΤΣΙ ΟΡΘΑ-ΚΟΦΤΑ ΣΕ ”ΓΥΑΛΙ” Η ΣΕ ΦΥΛΛΑΔΑ ΤΟ ΕΠΡΑΤΤΕΣ, Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ”ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ”.
  ΠΑΡ’ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΗΓΟΡΟ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ.

  • Να είσαι καλά Δημήτρη. Σε αυτή τη Γη, την Ελληνική, είμαστε μαθημένοι σε κρυφά σχολειά! Ισως έτσι κρατάμε τη γνώση ακόμα πιο φουντωμένη, σαν μια φωτιά που μαζευόμαστε σιγά-σιγά γύρω της, όλοι εμείς, να ζεσταθούμε από την αλήθεια της.

 44. αγαπητε Στρατη

  Το μονο που θελω να σου επισημανω ειναι οτι τους εβραιους τους σκορπισαν οι ρωμαιοι στα περατα της αυτοκρατοριας μετα την αποτυχημενη εξεγερση των εβραιων κατα των ρωμαιων και την καταπνιξη της στο αιμα. Οι περσες δεν ειχαν καμια δουλεια με τα γεγονοτα. Ηταν καθαρα επαρχια της ρωμαικης αυτοκρατοριας.

  • Με όλο τον σεβασμό, θα ήθελα να εξηγήσω πως οι πρώτοι που έφθειραν σημαντικά τους Ιουδαίους ήταν οι Χετταίοι, οι οποίοι χάθηκαν μυστηριωδώς και πιστεύεται πως σήμερα κατοικούν απόγονοί τους στην Βόρεια Συρία (!) . Οι δε, Πέρσες ή αλλιώς Βαβυλώνιοι ήταν εκείνοι που αποδυνάμωσαν τους Εβραίους καταστρέφοντας και τον παλιό αλλά και τον νέο ναό του Σολομώντα. Ο ναός του Σολομώντα είναι το σημείο κατατεθέν για τους Ιουδαίους, μαζί με την Ιερουσαλήμ. Η καταστροφή της Ιερουσαλήμ από τους Βαβυλώνιους ήταν ολοσχερής. Τα γεγονότα αυτά οι Ισραηλίτες δεν θα τα ξεπεράσουν ποτέ. Μετά τους Ελληνες, οι Πέρσες και οι Χετταίοι αποτελούν το κόκκινο πανί γι’ αυτούς. Οι Ρωμαίοι είχαν πάντοτε τον ρόλο του διαιτητή και μονίμως ένιπταν τας χείρας τους! Σε ευχαριστώ θερμά που μου έδωσες τη δυνατότητα να το ξεκαθαρίσω αν και δεν ήταν αυτός ο σκοπός του άρθρου, προσπάθησα με όσο πιο σύντομο τρόπο να συμπτύξω μέσα σε μερικές γραμμές ενός υστερόγραφου τεράστια ιστορικά γεγονότα!

 45. Εντυ Αλεξίου 11/16/2015 @ 8:54 ΠΜ

  παιδιά, …..ωραία η ιστορία Παπασπύρου ως “αντιαμερικανική προπαγάνδα” αλλά είναι ανακριβής.
  Αδιάψευστο γεγονός ότι έγινε το McDonald’s αλλά όχι υπό αυτές τις συνθήκες.
  Επικυρώστε τις πληροφορίες σας.

 46. Οι πολιτική είναι η παρόμοια πορνη σαν όλες τις θρησκείες. Πίστευε και μην έρευνα. Ναρκωτικά για τον λαό

 47. Καλησπέρα, γιατί πιστέυετε ότι θα μπορούσε να γίνει κάποιο χτύπημα στην Ελβετία?

  • Πρώτον για να μην γίνει… μερικές φορές όταν λέμε κάτι, το λέμε για να το “κάψουμε”. Ομως η Ελβετία αποτελεί το πείραμα της Ευρώπης. Είναι η μόνη χώρα με Τραπεζικό απόρρητο, με τον πλούτο σχεδόν του πλανήτη στις Τράπεζες της, με ιδανικές συνθήκες εργασίας και νομοθεσίας, με τον μικρότερο στρατό από τη στιγμή που δεν κινδυνεύει από κανέναν γείτονα άμεσα και δίχως το ευρώ σαν επίσημο νόμισμα. Πρόσφατα ψήφισαν «Όχι» οι Ελβετοί στον περιορισμό της μετανάστευσης προς χάρην της οικολογίας, ψήφισαν αρνητικά και για την κατάργηση των φορολογικών προνομίων ξένων επενδυτών στη χώρα, καθώς και για τη μαζική αγορά χρυσού από την ελβετική κεντρική τράπεζα. Ολα αυτά δείχνουν πως δεν θα υπάρχει ένας “παράδεισος” εν μέσω χωρών που καταρρέουν, αλλά μάλλον εκεί θα εφαρμοστεί το δόγμα του σοκ, μιας και η οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια στη Γενεύη, θα προσγειώσει τους κατοίκους της Ελβετίας και θα τους αναγκάσει να βγουν με τον χειρότερο τρόπο από τη φούσκα της ευημερίας. Η μεγαλύτερη βόμβα αυτή τη στιγμή για την Ελβετία, είναι οι Τράπεζές της, οι οποίες αν επιτρέψουν να αρθεί το Τραπεζικό απόρρητο, τότε θα έρθουν τα πάνω κάτω στον πλανήτη. Αρα, θα πρέπει να έχει προηγηθεί ένα τέτοιο γεγονός που θα βγάζει τις Τράπεζες από το πλάνο, ή θα καταστρέφει τα πολύτιμα έγγραφα τους που έχουν τη δύναμη να καταστρέψουν το σαθρό οικονομικό οικοδόμημα του κόσμου τούτου! Εύχομαι να πέσω έξω. Ειλικρινά το εύχομαι!

 48. Σοφία Γ. 11/17/2015 @ 6:11 ΜΜ

  Τι θεωρείς ότι θα άλλαζε τα δεδομένα που παραθέτεις από πάνω; Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε εμείς;

  • Η ενημέρωσή μας, γιατί δεν γνωρίζουμε ποια στιγμή θα κληθούμε να αποδείξουμε όλα όσα γνωρίζουμε ή όλα όσα αγνοούμε. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνουμε προς το παρόν. Κάθε τι άλλο μπορεί να είναι δυνατότητα αλλά δεν παύει να είναι ουτοπική ή να έχει ανάγκη ιδανικές συνθήκες, όπως η μαζική αφύπνιση, μαζική απομόνωση των ηγετών οποιασδήποτε δυναμικής, μαζική δράση. Θα κληθούμε κάποια στιγμή να δείξουμε αν μπορούν να συνεχίσουν να μας κοροϊδεύουν ή πως γνωρίζουμε πια και δεν έχουν καμία δυναμική. Τότε θα δούμε αν έπιασε τόπο η ενέργειά μας ή θα πιάσει σε κάποια άλλη ζωή… Θα κληθούμε σύντομα, Σοφία…!

 49. ΠΟΣΕΙΔΩΝ 11/17/2015 @ 10:47 ΜΜ

  Το αρθρο μου το συστησε ενας φιλος μου ο οποιος αν και γνωριζει οτι ειμαι κατα των θεωριων συνομωσιας επεμεινε να το διαβασω , και το εκανα..Ομολογουμένως Στρατή, μου εδωσες μια αποψη αγνωστη αλλα με λογική βάση..Συμφωνω οτι η γνωση ειναι δυναμη. Πες μου την αποψη σου μετα απο αυτο που θα διαβασεις..Ο αδελφος του πατερα μου, θειος μου δηλαδη εχει μετακομισει Γαλλια μονιμα απο τα 21 του, δουλεψε εκει,παντρευτηκε Γαλλιδα και ειχε 3 παιδια..λεω ειχε γιατι μετα το μπατακλαν προχτες εχει 2 πλεον. Και ερωτω εγω, αφου ξαναλεω διαβασα τα λεγομενα σου και σου λεω ναι εχεις λογικη βαση, πιστευεις οτι θα με συγκρατησει το σκεφτικο σου που ξαναλεω ναι εχεις δικιο..απο το να μην καταταχτω στο πρωτο σωμα που εξαπολυει επιθεση κατα του οιονδηποτε θυτη του ξαδελφου μου ?

  ΥΓ..ο φιλος που μου συστησε το αρθρο σου δεν γνωριζει για την οικογενειακη τραγωδια και ουτε ποτε θα μαθει.

  • Πρώτα από όλα σε ευχαριστώ που μοιράστηκες μαζί μου, κάτι τόσο προσωπικό. Δεν γνωρίζω πως νιώθεις γιατί ακόμα δεν θρήνησα κάποιον από τις πρακτικές των μεγάλων δυνάμεων που στόχο έχουν να μας στρέψουν τον έναν ενάντια στον άλλο. Ομως, μιας και ρωτάς την γνώμη μου και από τον τρόπο που γράφεις νιώθω πως έχεις ποιότητα ως άνθρωπος, θα ήθελα να σου πω, πως όσους κι αν σκοτώσεις, ο ξά…αδερφός σου, δεν θα επιστρέψει. Εσύ θα ατιμαστείς. Εσύ θα γίνεις ένας ακόμα σαν κι αυτούς. Σαν κι αυτούς που φτωχοποιεί η Αμερική και τους στρατολογεί μέσω των ιερατείων τους, τάζοντας τους Παρθένες κ.λπ. . Και έτσι θα τους δικαιώσεις και που μας απείλησαν και που αντιδράσαμε με τον ίδιο τρόπο αποδεικνύοντας πως κι εμείς το ίδιο βάρβαροι είμαστε. Το μεγάλο σχέδιο των ηγετών είναι η μείωση του πληθυσμού. Οχι γιατί δεν υπάρχει φαγητό ή πόροι για όλο τον πληθυσμό της Γης αλλά επειδή πολύ απλά γίναμε περισσότεροι από όσους μπορούν να ελέγξουν. Και σε ρωτάω, σε εκείνον που σε βλέπει αναλώσιμο, που σε προκαλεί για να πας μόνος σου, αυτεπάγγελτα να αυτοκτονήσεις, τους λες έρχομαι ή του λες, μείωσε όσους σε ακολουθήσουν εγώ δεν θα γίνω αριθμός; Σε λίγες ημέρες θα δούμε μεγάλα γεγονότα. Τόσο μεγάλα που θα σου έλεγα, αν είσαι νέος, δεν μας περισσεύει κανείς, και ζωντανός κι αρτιμελής έχεις πολύ περισσότερα να προσφέρεις από νεκρός! Αν ήσουν σε μια παραλία, και το παιχνίδι ήταν να καταφέρεις να κρατήσεις όρθιο, έστω κι ένα κάστρο από άμμο, περισσότερο από όσα έχεις χτίσει, ενώ ο αντίπαλος έχει ως μοναδικό σκοπό να σου γκρεμίζει ολοσχερώς ό,τι εσύ χτίζεις, θα τα παράταγες ή με το χρόνο και τον αυτοέλεγχο θα προσπαθούσες να χτίσεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα όσο περισσότερα κάστρα μπορείς έτσι ώστε να του καταβάλλεις την ψυχολογία και να τον νικήσεις; Με άλλα λόγια… αν οι Ελληνες, που είμαστε χιλιάδες χρόνια λαός, επιτρέπαμε να μας νικήσουν τόσο εύκολα τότε δεν θα ήμασταν τόσες χιλιάδες χρόνια στο πρόσωπο της Γης! Εμείς θα μείνουμε εδώ, να πούμε σε όσους έρθουν την ιστορία όπως έγινε για να μην την ξαναζήσουν και θα χτίσουμε έναν νέο κόσμο γεμάτο υγεία όταν αυτός θα έχει γίνει επίπεδος! Κοίτα να είσαι μαζί μας για εκείνον που έχασες, για να κάνεις την απώλειά του τιμή κι όχι βλασφημία! Κοίτα να είσαι μαζί μας γιατί χάθηκε ένα παιδί και θα χάσουμε πολλά περισσότερα αν δεν είσαι κι εσύ μαζί μας, δίπλα μας, κι αυτό δεν χωράει τη δικαιολογία της εκδίκησης!

   • ΠΟΣΕΙΔΩΝ 11/18/2015 @ 1:52 ΠΜ

    Να σε ευχαριστησω για την ταχυτητα απαντησης αλλα και για την ιδια την απαντηση. Η αληθεια ειναι οτι απο την μια θελω την εκδικηση αλλα απο την αλλη σκεφτομαι οτι και δεν θα βγει κατι και πολυ πιθανον εκδικουμενος, να παω στον αγυριστο..ακροβατω σε ενα σκοινι που λεει το ασμα..ακουω και την μανα μου..που προσπαθει να βρει την μεση οδο..προς μεσοκοπος ειμαι ηλικιακα..οπως και να εχει θελω να σε ευχαριστησω για την διαφορετικη αποψη που καταθετεις και παλι.σε καθε περιπτωση επειδη το αρθρο σου με αγγιξε, υποσχομαι οτι αποφαση παρω, θα σε ενημερωσω με προσωπικο μηνυμα (πιστευω να βρω τον τροπο να το κανω)..Οποια δυναμη ρεει στο συμπαν, ευχομαι να σε εχει καλα παντα

    • Να θυμάσαι πως όλα όσα έγραψα και όλα όσα θα γράψω απευθύνονται αυστηρά και μόνο σε ζωντανούς. Είναι άλλο να υπερασπιστείς την πατρίδα σου, τους τάφους των Πατέρων σου, τα ιερά των προγόνων σου, τα παιδιά που είναι το μέλλον της και άλλο να μετατρέπεσαι σε ρατσιστή, όργανο συμφερόντων που αύριο – μεθαύριο θα στοχοποιήσουν εσένα. Μην τους κάνεις με έναν νεκρό άλλον έναν δώρο! Τέτοιο κέρδος να μην έχουν. Κι αν κάποιος σε στείλει σε χώρα που δεν έχεις δικαίωμα να βρίσκεσαι, να μην πας. Αυτά τα κάνουν οι αυτεπάγγελτοι “Αστυνόμοι της Γης”, όχι εμείς! Μην χάσεις τη δικαιοσύνη σου τσουβαλιάζοντας φτωχοποιημένους ανθρώπους και εργαστείς για να αποκτήσουν όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα οι ΗΠΑ περισσότερο πετρέλαιο! Σώσε παιδιά. Σώσε παιδιά από τη Συρία όταν θα βλέπεις τυφλωμένους από αγανάκτηση Ελληνες να σκοτώνουν τους γονείς τους! Κάνε το δύσκολο. Κάνε αυτό που θα ήθελες να κάνουν στον ξάδερφό σου αλλά δεν το έκαναν. Γίνε αυτό το διαφορετικό που αναζητάς. Αυτό λογαριάζω εγώ ως δύναμη, όχι την εύκολη λύση, όχι τη δράση και την αντίδραση. Ανάμεσα στη δράση και την αντίδραση υπάρχει η Φιλοσοφία. Εχεις; Η μεγαλοσύνη του άντρα ξεκινά από την καρδιά όχι από τα χέρια.

 50. δημητρησ 11/19/2015 @ 4:55 ΜΜ

  μπραβο στρατη εισαι πολυ καλοσ συνεχεισε ετσι
  ,

 51. θοδωρης 11/19/2015 @ 8:30 ΜΜ

  εξαιρετικο το αρθρο μπραβω.

 52. Τελικά η επόμενη πράξη του δράματος δεν παίχτηκε ούτε στην Αυστρία, ούτε στην Ελβετία αλλά στην καρδιά της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες..!!

 53. ανθρώπινη ματιά ” μπράβο στον αρθρογράφο για την διαπερατή του περιγραφή …
  δεν θέλω να φαντάζομαι τι θα ζούσαμε τώρα αν δεν είχαν κατέβει οι ρώσσοι … ( θα μας λέγαν οι σύρριοι είναι που τα κάνουν αυτά

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*