in

λυπηλυπη θυμοςθυμος

Το Ισραήλ επενδύει σε ακίνητα της Ελλάδας – Τύφλα να έχει ο… Παπαδημούλης

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Οι Ισραηλινοί επενδυτές στρέφονται προς την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα την τελευταία διετία, που η ακίνητη περιουσία έχει περάσει στα «χέρια» των τραπεζών.Πάνω από 115 ακίνητα αντί ποσού της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ απέκτησε προ διμήνου στην Ελλάδα ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής, ο εξ Ισραήλ ορμώμενος επενδυτής απέκτησε τα ακίνητα μέσω επενδυτικού fund, ερχόμενος σε συμφωνία με την τράπεζα στην οποία ανήκαν. Περίπου το 20% των ακινήτων βρίσκεται στην Αθήνα, ενώ ένα άλλο ποσοστό αυτών σε διάφορα νησιά της χώρας, όπως επίσης και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Αντίστοιχα, ένας άλλος επενδυτής από το Ισραήλ, η Golden Horizon, ένα από τα λεγόμενα family offices που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά το τελευταίο διάστημα, προχώρησε σε δύο κινήσεις πρόσφατα, αποκτώντας ακίνητα αξίας 20 εκατ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο εξ αυτών αφορά έκταση 4,5 στρεμμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, για το οποίο δαπανήθηκαν 12 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, λίγους μήνες νωρίτερα, η Golden Horizon, η οποία λειτουργεί για λογαριασμό πλούσιων Ισραηλινών επενδυτών, προχώρησε στην απόκτηση ενός διατηρητέου κτιρίου που πωλούσε η Εθνική Ασφαλιστική, στην οδό Υπατίας.

Για το εν λόγω ακίνητο καταβλήθηκε ποσό που ξεπέρασε τα 5 εκατ. ευρώ,όπως αναφέρει ο Νίκος Ρουσάνογλου στο infognomonpolitics.grΑντίστοιχα, το επίσης ισραηλινών συμφερόντων Zoia Fund του κ. Ρούμπεν Σάγκι έχει φτάσει να διαχειρίζεται περί τα 19 κτίρια σε διάφορα σημεία της Αθήνας, στοχεύοντας είτε στην αγορά κατοικίας είτε στην αγορά γραφείων.

Το επενδυτικό fund είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν τοποθετηθεί στην ελληνική αγορά τα τελευταία χρόνια, καθώς σε διεθνές επίπεδο διαχειρίζεται περί τα 20.000 ακίνητα συνολικής αξίας άνω των 2,2 δισ. ευρώ.

Το Zoia έχει παρουσία σε έξι χώρες (ΗΠΑ, Ισπανία, με έμφαση στη Βαρκελώνη, Πολωνία, Γερμανία, Ισραήλ και Ελλάδα).Εύπορες οικογένειεςΤα family offices είναι επενδυτικές εταιρείες, οι οποίες λειτουργούν κατά κανόνα για λογαριασμό εύπορων οικογενειών, συνήθως με περιουσία αρκετών δεκάδων ή και εκατοντάδων εκατ. ευρώ.

Τέτοιου είδους «οχήματα» είναι αρκετά διαδεδομένα στις ΗΠΑ, στο Ισραήλ αλλά και σε χώρες της Ευρώπης, καθώς προσφέρουν μια πιο επαγγελματική διαχείριση των συσσωρευμένων κεφαλαίων.

Συχνά, δε, οι επενδύσεις στρέφονται προς την αγορά ακινήτων, με την Ελλάδα να βρίσκεται στο επίκεντρο κατά τη διάρκεια της τελευταίας διετίας, ιδίως από τη στιγμή που ένα μεγάλο μέρος της ακίνητης περιουσίας έχει περάσει στα «χέρια» των τραπεζών, που με τη σειρά τους αναζητούν τρόπους να τα διαθέσουν στην αγορά.Ενδεικτική του σημαντικού επενδυτικού ενδιαφέροντος από το Ισραήλ για την αγορά ακινήτων της Ελλάδας είναι και η διοργάνωση, στις 13 Σεπτεμβρίου, ειδικής ημερίδας από το Ελληνο-Ισραηλινό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το αντίστοιχο διμερές Επιμελητήριο του Ισραήλ (Israel Greece Chamber of Commerce).

Από πλευράς του Ισραήλ θα παρευρεθούν επιχειρηματίες του κλάδου οι οποίοι ενδιαφέρονται να συναντηθούν με μεσιτικά γραφεία, προμηθευτές δομικών υλικών και εξειδικευμένους στο αντικείμενο νομικούς, με στόχο την αγοραπωλησία, ανακαίνιση και αναπαλαίωση ακινήτων στην Ελλάδα, τόσο σε αστικούς όσο και σε τουριστικούς προορισμούς.

Δικηγορικά γραφείαΑξίζει να σημειωθεί ότι η ζήτηση για ακίνητα στην Ελλάδα από Ισραηλινούς επενδυτές είναι τόσο έντονη, ώστε έχει πυροδοτήσει τη συνεργασία ακόμα και δικηγορικών γραφείων μεταξύ των δύο χωρών. Μια τέτοια κίνηση έγινε πρόσφατα ανάμεσα στο ελληνικό γραφείο Machas & Partners και του ισραηλινού ομίλου Firon & Co., που προχώρησαν στη σύσταση ενός κοινού και εξειδικευμένου φορέα με αντικείμενο την υποστήριξη ξένων επενδυτών στην εγχώρια αγορά ακινήτων.

ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr

 

Report

What do you think?

-5 points
Upvote Downvote

Written by ΜΚ

Comments

Leave a Reply
  1. ΩΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ , ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ, ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΑ ? ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ΅ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ , ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ……

  2. Ως μηχανικός, επιβεβαιώνω πως πολλοί ισραηλίτες έχουν αγοράσει διαμερίσματα, ή πρώην βιοτεχνικούς χώρους ή και ολόκληρα κτίσματα και τα διαχωρίζουν με στόχο να γίνουν μικρές κατοικίες για airbnb ή φοιτητές! Στο γραφείο που εργάζομαι είναι καλοί πελάτες! Αυτή τη στιγμή, μαζί με ρώσους, δίνουν ώθηση στις κατασκευές (από μελέτη ως εξοπλισμό) και είναι ιδιαιτέρως απαιτητικοί και τυπικοί στους κανονισμούς!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Τέλος εποχής για τη Μαλαματίνα! Εκατοντάδες οικογένειες στο δρόμο

Κεραμέως: Οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων