Σπάστε τις ταμπέλες …

Έχω βαρεθεί να μου βάζουν μια ταμπέλα περί γραφικού, συνομωσιολόγου, τρελού, που ασχολούμαι με τα όσα περίεργα ζω και βιώνω όλα αυτά τα χρόνια. Από την στιγμή που ξεκίνησα με ένα βιβλίο για την παγκοσμιοποίηση και τις νέες αρχές της οικονομίας κατάλαβα πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Ήταν εκεί στο 1999 όπου τα πράγματα είχαν αρχίσει να παίρνουν σιγά σιγά το ρυθμό τους.

Ο ρυθμός αυτός με εύνασμα την τεχνολογία αποτέλεσε τον αρχικό παράγοντα για να πράξουν οι ισχυροί, οι οικουμενιστές, οι αγορές, οι παγκοσμιοποιητές, όπως θέλετε πείτε τους, τα σχέδια τους (σχετικά οι κατευθυντήριοι λίθοι στην Τζώρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής). Η τεχνολογία παίρνει την θέση του φίλου, της σχέσης, της οικογένειας. Έπαψε ο κόσμος να ζεί πραγματικά, να νοιώθει, να αισθάνεται, να αγαπά, να ερωτεύεται, να επικοινωνεί. Τα αναφέρεις όλα αυτά και απλά παίρνεις την απάντηση πως είσαι τρελός και υπερβολικός, απάντηση χωρίς επιχειρήματα, χωρίς ουσιαστικό διάλογο. Αν το σκεφτείς βαθύτερα θα δείς οτι να σου δώσουν μια ταμπέλα είναι πιο εύκολο από το να σκεφτούν και να αντιληφθούν την κατάσταση.

Ξέρετε γίνεται κουραστικό, να εξηγείται, να περιγράφεται και να αναλύεται γεγονότα σε ανθρώπους που με απάθεια σε κοιτούν “ζώντας” για το like του facebook και αν η selfie βγήκε με το κατάλληλο “φόντο”. Μέσα σε όλα αυτά η κυριαρχία των greeklish ως τρόπου ζωής έκανε τον εγκέφαλο να χάσει την ζωτικότητα της κριτικής σκέψης.

Είναι τρομακτικό να κατέχουμε το καλύτερο Brandname που λέγεται Ελλάδα και να μην μπορούμε να το αξιοποιήσουμε, αλλά αντίθετα όλος ο υπόλοιπος κόσμος να το διεκδικεί. Πότε θα πάψει αυτή η απαξίωση ρε Έλληνα ; Πότε θα καταλάβεις οτι θέλουν τον τόπο σου ; Γιατί στο εξωτερικό διαπρέπεις και στο εσωτερικό είσαι στο καναπέ ; Τι σε φοβίζει μωρέ ; Τι περισσότερο θα χάσεις ; Άσε την μόδα, άσε την μεγάλη ζωή, άσε όλα αυτά τα ξενόφερτα αλλοτριωτικά μπιχλιμπίδια και πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου. Βάζε ταμπέλες στους ανθρώπους με επιχειρήματα, με ουσία, απλά ξεκίνα να σκέφτεσαι, μην αποφεύγεις την αλήθεια, γνωρίζω πόσο πονάει και πληγώνει. Δεν θα πάψω να στα λέω εσύ συνέχισε να μου βάζεις ταμπέλες, απλά όταν τα χάσεις όλα και όταν λέω όλα, την ψυχή και το πνεύμα σου, μην μου πεις γιατί δεν σε ταρακούνησα … ψάξε στον εαυτό σου γιατί δεν με άκουγες …

Loading...

5 thoughts on “Σπάστε τις ταμπέλες …

  1. ΕΛΛΗΝΙΣ says:

    ΩΡΑΙΟΤΑΤΟΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝ!!!!!
    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ….
    ΤΟΤΕ ΟΛΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ…ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΔΥΣΚΟΛΟ….ΚΑΤΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ….
    ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΠΟΥ ΕΣΠΕΙΡΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΙΤΗΡΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣ ΤΗΜΑΤΟΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *