14:47 - 30/06/2019

Με μια δεύτερη σκέψη

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Ας πάρουμε τα πράγματα λίγο από την αρχή, άνθρωπος λοιπόν κατά ορισμό είναι η ύπαρξη που διακρίνεται για τη σωματική, πνευματική, ψυχική τελειότητα και την υπεροχή σε σχέση με το σύνολο των όντων που βρίσκονται πάνω στη γη.

Τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου, έχει έναρθρο λόγο & λογική, έχει συνείδηση, αναζητά το καλύτερο ( το υψηλό & ιδεατό ), είναι κοινωνικό ον, επιζητά την αλλαγή, την εξέλιξη, προσπαθεί να μετασχηματίσει το περιβάλλον προς όφελος του και μέσω της επιστήμης βελτιώνει συνεχώς την ζωή του.

Ως αναπόσπαστο κομμάτι του σύμπαντος και της διαμονής του στη γη ο άνθρωπος ζει, βάσει ορισμού ως ζωή ορίζεται το σύνολο των ιδιοτήτων που χαρακτηρίζουν τους ζωντανούς οργανισμούς, η κίνηση στο χώρο, αντίδραση σε εξωτερικά ερεθίσματα, ανταλλαγή ύλης, τάση αναπαραγωγής που διασφαλίζει την διαιώνιση του είδους.

Με τον όρο ζωή επίσης υποδηλώνεται η ατομική ζωή, η κοινωνική ζωή, η πνευματική, η ψυχική και η ηθική ζωή. Τελευταίο κομμάτι αυτό της φύσης, εκείνο το σύνολο των όντων που απαρτίζουν το σύμπαν, καθώς και οι νόμοι που διέπουν τη λειτουργιά του.

Συνεπώς, άνθρωπος, ζωή, φύση αναπόσπαστα κομμάτια τα οποία οφείλουν να συμβιώνουν αρμονικά, τα οποία συντηρούν το ένα το άλλο και αποτελούν συνέχεια – ροή είτε το θέλουμε είτε όχι.

Οι κανόνες και οι νόμοι αυτοί που διέπουν την μεταξύ τους σχέση αποτελούν έναν κώδικα ορθής λειτουργίας του όλου συστήματος.

Αντιθέσεις μέσα στο σύνολο και κομμάτι των νόμων οι δράσεις και οι σχετικές αντιδράσεις, ύπαρξη του καλού και του κακού, μαύρο και άσπρο, φως και σκοτάδι, Θεός και Διάβολος, αδιαφορία και ενδιαφέρον, θετικό και αρνητικό, πουθενά δεν αναφέρεται ίσως ή μεσοβέζικες λύσεις για να λειανθούν οι γωνίες.

Για κάθε μια από τις δράσεις, είτε πραγματικές είτε νοητές υπάρχει και η σχετική αντίδραση. Για κάθε σχετικό κανόνα που διέπει το σύνολο υπάρχει και η εξαίρεση ώστε να επιβεβαιώνεται ο κάνονας. Η γη ως ο πάροχος της ζωής, της φύσης έχει οριοθετήσει, θεσπίσει και επιτρέπει κάθε φορά την ορθότερη λειτουργία των πραγμάτων και καταστάσεων στο έδαφος της.

Κατά την καταγραφή της ιστορίας ( εδώ δεν γνωρίζουμε κατά το πόσο ορθά έχει μεταφερθεί και κατά το πόσο έχουν αλλοιωθεί πληροφορίες ) η φύση έχει τιμωρήσει την αλαζονεία του ανθρώπου και τον βανδαλισμό που έχει δεχτεί διορθώνοντας ατέλειες, καταστρέφοντας παρεμβάσεις, επαναφέροντας την τάξη των κανόνων που την διέπουν.

Αναφορικά οι παγετώνες, οι πλημμύρες και αντιδραστικά και διορθωτικά δείτε το πράσινο που πνίγει το Τσερνομπίλ μετά το ατύχημα. Ακόμα και οι πόλεμοι που έχει προκαλέσει ο άνθρωπος έχουν αφομοιωθεί από την φύση και το έδαφος της.

Η γη λοιπόν επιτρέπει, μας φιλοξενεί είμαστε όλοι γήινοι αλλά αν δεν την σεβαστούμε, που δεν το κάνουμε, θα φέρει τα πράγματα έτσι που θα κάνει σχετικό μηδενισμό και επανεκκίνηση.

Ας περάσουμε στο κομμάτι του ανθρώπου και την ματαιοδοξία του για υλισμό, στον άνθρωπο που ξέχασε την πραγματική του υπόσταση, τον άνθρωπο που έχει συμβιβαστεί με την ιδέα του θανάτου αλλά καθημερινά προκαλεί πόνο, κακό, ψέμα, υποκρισία.

Ας δούμε ο καθένας μας ξεχωριστά την κατάντια μας για ολίγα αργύρια. Ας δούμε την κατάντια του Εγώ μας και του υπέρμετρου Υπερεγώ μας να μην μπορούμε να επικοινωνήσουμε, να μην γνωρίζουμε περί σεβασμού, ειλικρίνειας, αυτοσεβασμού, φιλότιμου.

Ως άνθρωποι χρησιμοποιούμε το 10% του εγκεφάλου μας, μην γνωρίζοντας τι γίνεται στο άλλο 90%. Όλοι οι άνθρωποι φέρουμε εγκέφαλο και στοιχειώδη νου το θέμα είναι η επιλογή αν θα το δουλέψουμε ή όχι.

Υπάρχει ναι και όχι, το ίσως είναι για να δημιουργήσει την προσδοκία και να κρατά δέσμιους και κολλημένους τους ανθρώπους. Είμαστε οι επιλογές μας, κρινόμαστε για τις πράξεις μας και από τις πράξεις μας.

Είμαστε σφουγγάρια γνώσης ή αποτρέπουμε την γνώση. Εμείς έχουμε την ευθύνη των πράξεων μας και επιλέγουμε πως θα ζήσουμε σε τούτο κόσμο. Ενεργοί ή απαθείς, χρήσιμοι ή άχρηστοι, προσφέροντας ή καταστρέφοντας.

Δυστυχώς στην όλη κατάσταση οι άνθρωποι εκμεταλλεύονται, αγνοούν, παρεξηγούν, φτιάχνουν διάφορα στο κεφάλι τους απλά και μόνο για να αποτρέψουν ή επιτρέψουν, απλά και μόνο γιατί η ειλικρίνεια, ο σεβασμός, η αφέλεια και το φιλότιμο παρεξηγούνται, δυστυχώς. Το θέμα δεν είναι να ξεχωρίζεις για το πόσες φορές έκανες το ίδιο λάθος αλλά να ξεχωρίζεις γιατί δεν έκανες το λάθος. Το θέμα δεν είναι να προκαλείς κακό αλλά να δείχνεις το δρόμο του καλού.

Το θέμα δεν είναι να εκθειάζεις καταστάσεις για να μην χάσεις την βολή σου αλλά να εχεις το σθένος να παραδεχτείς ότι επιτέλους κάποιος ή κάποια σε κέρδισε γιατί απλά σκέφτεσαι, γιατί διαφέρεις, γιατί εχεις επιλέξει διαφορετικό τρόπο ζωής.

Προτροπή μου, αρχίστε να αναζητάτε λίγα και καλά, δείτε τους ανθρώπους γύρω σας και μιλήστε, πείτε πρώτοι καλημέρα, μην ντρέπεστε και μην κολλάτε σε στερεότυπα γιατί η ζωή τσουλά τάχιστα και η σούπα με το τίλιο δεν αργούν να φτάσουν όταν θα έχουν χαθεί όλα τα ωραία και σημαντικά.

Μην λείπεται από την ζωή σας διεκδικήστε την, νιώστε την, αγαπήστε την. Όλα είναι γνώση, όλα είναι τρόπος σκέψης, όλα είναι θέμα διάθεσης, όλα είναι επιλογές …

Γέρος παράξενος μήτε πλούσιος, μήτε επιφανής, μήτε ρηχός και άδειος σε ένα κόσμο υποκρισίας, παραλογισμού, άγνοιας και αδιαφορίας.

Είμαι ο κανένας την στιγμή που νομίζεται ότι είστε τα πάντα και πως όλα κινούνται γύρω σας. Απλά κάπου εκεί στην ονείρωξη σας δείτε και κατά κάτω γιατί μάλλον έχετε λερωθεί …

Η νομοτέλεια της γης, της φύσης, του ανθρώπινου είδους διέπονται πάντα από κανόνες, αρχές, συνέχεια με συνέπεια και κάπου εκεί εμείς απλά είμαστε περαστικοί … το πως θέλουμε αυτό το ταξίδι εξαρτάται από τις επιλογές και τις γνώσεις που αποκτούμε στο πέρασμα μας …

Albert Einstein : Εγώ = 1 / γνώση, όσο περισσότερη η γνώση τόσο μικρότερο το εγώ, όσο μικρότερη η γνώση τόσο μεγαλύτερο το εγώ.

Loading...
Σχετικά με Gerosparaksenos
Περήφανος που γεννήθηκα Έλληνας όσο και αν θέλουν να το ποινικοποιήσουν. Προσπάθω να αφυπνίσω όσους θέλουν να αντιδράσουν, για τους άλλους δεν θα μπορέσω. Από φοιτητής έγγραφα και έψαχνα διάφορα, κάθε άνθρωπος κρίνεται από τις πράξεις του.

Σχόλια Αναγνωστών (10)

 1. ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ, ΟΥΔ' ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ 06/30/2019 @ 30 Ιουνίου, 2019 3:36 μμ

  Καμια φορά η “πολύ γνώση” από άνθρωπο σε κάνει απάνθρωπο οι σπουδαγμενοι έχουν κάνει τα Μεγαλύτερα εγκλήματα

 2. Πολυ ωραιο αθρο ,ειναι η αληθεια της ζωη. Ο αληθινος ανθρωπος δεν φοβαται τιποτα και παντα ειναι ευτιχισμενος!

 3. Η πρώτη σκέψη?
  ΑΙΤΙΑ /
  Ελογο
  Άλογο
  Πέλαγο
  ‘Παράλογο
  ΑΡΑ /
  Έμψυχα
  Ενψυχα
  ΌΣΑ?

 4. Εγώ, δεν είμαι κανένας. Εσύ ποιος είσαι;

 5. Ανθρώπινο κείμενο ,συγχαρητήρια.
  Μία μόνο παρένθεση, μέ όλο τον σεβασμό,η γή -φύση δεν κάνει την επανεκίννηση.
  Είναι ένα καλοκουρδισμένο ρολόι
  Η γή δεν έχει συνείδηση για να κάνει επανεκίνηση,όμως ,είναι πολυ κάλά προγραμματισμένη να κάνει ότι χρειαστεί από τον δημιουργό .
  Το pc δεν κάνει επανεκίνηση αλλά ο χειριστής του pc.
  Με την βάρβαρη επιδρομή στις λέξεις , είναι παράδοξο στις μέρες μας να ομιλούμε για τον Θεό.
  Σήμερα έχει επικρατήσει η νεοποχήτικη φράση, η μάνα φύση, η μάνα γή,αφού η άψυχη φύση και γή
  δεν είναι πρακτικά δυνατόν να πει ποτέ ότι οι άνθρωποι είναι παιδιά της,,τουλάχιστον οι άνθρωποι ας λέγουν
  ότι είναι παιδιά της.Παιδιά του Θεού να μην λέγουν…Πιπέρι στο στόμα…
  ι

 6. Εν αρχη ειναι ο θανατος. Οταν συνειδητοποιησουμε οτι ειμαστε περαστικοι κ καποια στιγμη πεθαινουμε τοτε αρχιζει η φιλοσοφικη σκεψη. Τα ζωα δεν το συνειδητοποιουν αυτο , γιαυτο και ειναι αλογα ζωα. Δυστυχως ομως ουτε ο ελλογος ανθρωπος το σκεφτεται αυτο. Που και που οταν πεθαινει καποιος για λιγο σκεφτομαστε ποσο εφημεροι κ περαστικοι ειμαστε απο εδω, ειδικα οταν συμβαινει θανατος νεου ανθρωπου, αμεσως ομως επιστρεφουμε στη ληθη και στην αλογη ζωη. Αρα σε τι διαφερουμε απο τα ζωα κατ ουσια? Αφου η σκεψη οτι καποια στιγμ,η πεθαινουμε εχει εξοβελιστει απο το μυαλο μας? Στα γεραματα και οταν αρχισουν οι αρρωστιες και η καθετη πτωση του σθενους κ της σφριγυλοτητας τοτε ο ανθρωπος σκεφτεται το θανατο που αργα η γρηγορα θα ερθει. Ομως τοτε ειναι γερος κ δεν μπορει να κανει κ πολλα για να βελτιωσει τον πνευματικο ανθρωπο μεσα του. Δυστυχως η ανθροπωτητα για να παει Αθηνα θεσσαλονικη παει μεσω ..κινας. Ο Χριστος ειχε αμαξι? Ταξιδευε με αεροπλανο? Μηπως ανεληφθει με διαστημοπλοιο? Οχι ανεληφθει στους ουρανους σαν “αιθερας”. Αρα ο ανθρωπος επειδη ειναι πνευμα που προσκαιρα φορα ενα σωμα δεν ειχε αναγκη ουτε απο τροφες ουτε απο αλλες υλες οταν ηταν στον παραδεισο, γιατι ηταν πνευμα. Με την πτωση εγινε υλη απο πνευμα κ αντι η προοδος του να ειναι η πνευματικη θεωση εβαλε πρωτη προτεραιοτητα την υλη. Για την υλη δουλευε,ι εργαζεται, εξελισετε τεχνολογικα.ολα για την υλη, το πνευμα ακομα και αυτο υπηρετει την υλη. Και ποιο θα ειναι το μεγα επιτευγμα καποια στιγμη? Να φτιαξουμε ενα σκαφος διαστημοπλοιο κ να ταξιδευουμε στα συμπαντα με χρονους dt. Δεν σκεφτομαστε οτι ο Χριστος δεν χρειαστηκε καν διαστημοπλοιο για να αναληφθει, ετσι οπως ηταν το σωμα ανεβηκε στους ουρανους. Γιαυτο λεω οτι ο ανθρωπος δυστυχως παει αθηνα λιανοκλαδι μεσω κινας. Γνωμη μου , οτι ολα ειναι περιτα , καθε τεχνολογια καθε υλικη εξελιξη. Και το μονο που καταφερνει ο ανθρωπος με την περιτρανη τεχνολογικη εξελιξη, ειναι να βαζει το ενα μετα το αλλο τα δεσμα στην ψυχη του κ να γινεται ενα με τον θανατο ενω ακομα ειναι ζωντανος! φοβερο! Ο Χριστος ειπε τα βασιλεια των ουρανων , της πνευματικης μας οντοτητας δηλαδη που ειναι και αιωνια, ειναι εντος μας, μεσα μας. Πρεπει να αναγγενηθουμε εκ πνευματος Αγιου κ να ξαναπαρουμε την βασιλικη μας θεση στον παραδεισο. Ομως ο ανθρωπος μονο αυτο δεν κανει σημ,ερα, μαλιστα καθε μερα χειροτερευει πεφτοντας στο βουρκο της υλης ολο και ποιο βαθεια. Ζουμε σε μια πλανη, βλεπουμε μονο με τα υλικα ματια, τα ματια της ψυχης ειναι κλειστα εντελως στο σημερινο ανθρωπο, γιαυτο και ουσιαστικα ειμαστε νεκροι κ ας λεμε οτι ζουμε. Οι πολυ φωτισμενοι ορθοδοξοι γεροντες οπως εχει αναφερθει, τρεφονατι με πνευμα, δεν θελουν τροφη, κινουνται σαν αιθερες παντου κ οπου τους λεει η θεια ενεργεια,μπορουν να διακτινιστουν απο την ευρωπη στην αμερικη, δηλαδη εξαυλωθηκαν εγιναν πνευματα.Απο αυτο καταλαβαινει κανεις οτι ο υλισμος κ γενικα η υλη με οποιαδηποτε μορφη της ειναι μια πολυ υποδεεστερη κατασταση για την συνειδητοτητα του ανθρωπου. Δυστυχως ομως ολα αυτα φανταζουν παραμυθακια στα ωτα των συγχρονων ανθρωπων, γιατι η ανθροπωτητα εχει στην κυριολεξια καταποθει απο τον υλισμο. Ολα αυτα φανταζουν ηλιθια στον σημερινο ανθρωπο, ενω τα στριγγακια, τα κολαρακια εξω στις παραλιες, οι γρηγορες κουρσαρες, το ωραιο ντυσιμο κ το “χυσιμο”-για να μιλησω λιγο ωμα-ειναι οι μοναδικες προτερεοτητες του σημερινου ανθρωπου. Το γουρουνι αν του δωσεις δυο κατοικιες μια με ωραια στρωμνη κ καθαρα αχυρα, και μια με βουρκο και λασπες , θα προτιμησει τα λασπονερα κ θα τρεξει κατα εκει. Αυτο ακριβως συμβαινει με εμας σημερα. Το ποιος φταιει, ευκολα μπορει καποιος να πει πολλα κ ευσοχα. Η αληθεια ομως ειναι οτι ελαχιστοι μπορουν να βγουν απο αυτο το βουρκο κ να γνωρισουν την αληθεια. Ελαχιστοι ετσι οπως εχει δομηθει η κοινωνια μας με ολες τις λειτουργιες της, πολιτικες, θρησκευτικες κλπ.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*