in

Φοβισμένες Σκέψεις

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Προσπαθώντας όλα αυτά τα χρόνια να γίνω καλύτερος άνθρωπος για την κοινωνία και ξεχνώντας τον ίδιο μου τον εαυτό, διάβαζα και μελετούσα ότι μου έπεφτε στα χέρια. Αν και μου άρεσαν οι αριθμοί και ποτέ η θεωρία ενθουσιαζόμουν με την Ιστορία και όλα αυτά για τα οποία μπορούν να μας κάνουν περήφανους σήμερα ως Έθνος και Χώρα. Πολλές φορές μιλώντας και εκφράζοντας ότι διάβαζα, ότι είχα παρατηρήσει τα μετέφερα στους συνανθρώπους μου και έπαιρνα ως απάντηση το « βλέμμα του βοδιού ». Είναι κρίμα ο άνθρωπος να μην χρησιμοποιεί το Νου και το Μυαλό του μόνο και μόνο γιατί κουράζεται και είναι βολεμένος στο τι λένε οι πολλοί.

Κάποια στιγμή λοιπόν σε κουβέντα με καθηγητή μου υπέρμαχο του κομμουνισμού του ανέλυσα την άποψη μου για τα συστήματα και την λειτουργία τους. Ξεκίνησα την σύγκριση λοιπόν με το κουμμουνισμό και το καπιταλισμό. Βασική ιδέα του κουμμουνισμού όλα ανήκουν στο κράτος και αυτό διαχειρίζεται τα πάντα, άρα και το ΣΠΙΤΙ σου. Βασική ιδέα του καπιταλισμού η ελεύθερη αγορά και πως μπορείς να αποκτήσεις τα πάντα μέσω των τραπεζών νομίζοντας ότι μπορείς να αποκτήσεις τα πάντα, άρα φτιάχνεις σπίτια τα οποία ΣΠΙΤΙΑ είναι δεσμευμένα στο σύστημα. Συνεπώς είτε από την μια είτε από την άλλη στόχος και σκοπός είναι το ΣΠΙΤΙ σου, από την μια έχοντας σε ψυχολογικά φορτισμένο και απομακρυσμένο από Θεό και από την άλλη χαρούμενο με ότι Θεό επιλέγεις. Βέβαια ο μέγα Θεός για αυτούς αναγράφει : in God we trust …

Στην διάρκεια των σπουδών και την μελέτη βιβλίων και εγχειριδίων εκεί στο 1999 αρχίσαμε να μιλάμε για την Παγκοσμιοποίηση και τις Νέες Συνθήκες Οικονομίας, με πρώτη χώρα που παγκοσμιοποίησε την αγορά της αυτή της Ιρλανδίας και για κακή της τύχη πρώτη χώρα που οδηγήθηκε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Δυστυχώς όταν ο κόσμος άφησε από την μια τον Αντιπραγματισμό και από την άλλη το Κανόνα του Χρυσού οδηγήθηκε με ακρίβεια στην χειραφέτηση ενός δημιουργήματος που λέγεται Χρήμα. Αυτό συνδέθηκε με την ανθρώπινη ματαιοδοξία και το «ΕΓΩ» του ανθρώπου και φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα.

Κοιτώ λοιπόν την ιστορία και συγκρίνω τις εποχές και τα διάφορα γεγονότα που συμβαίνουν και προσπαθώ να τα αντιπαραβάλω. Διακρίνω πως κάθε φορά που ο άνθρωπος ήθελε να υπερβεί τον Θεό, που ήθελε να υπερβεί τη Φύση και το Σύμπαν κάτι γινόταν και υπήρχε στην πορεία ένας μηδενισμός. Δηλαδή είτε παρατηρώντας το με την πλευρά της Πίστεως είτε παρατηρώντας τα από την πλευρά της Φυσικής γινόταν μια σημαντική παρέμβαση ένα ηχηρό χαστούκι στον Άνθρωπο το ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΖΩΟ του πλανήτη και του λέγε είσαι μικρός στην γωνία σου τιμωρία. Ξεκινάμε με το βασικό ότι είμαστε όλοι γήινοι κυρίες και κύριοι απλά στην πορεία ανάλογα με την φυλή και τον τόπο που γεννηθήκαμε αποκτούμε και τα ανάλογα βιώματα και ιδιαιτερότητες. Το κακό είναι πως χάσαμε την ουσία κάπου στο χρόνο και το χώρο και είτε υπερτιμήσαμε είτε υποτιμήσαμε τις δυνάμεις μας και αρχίσαμε τα φαινόμενα ρατσισμού, άριας φυλής και όλα αυτά τα γνωστά.

Γιατί κανείς από αυτούς δεν θέλει να έχουμε ελεύθερο πνεύμα ; γιατί κανείς δεν θέλει να έχουμε κριτική σκέψη ; γιατί κανείς δεν παίρνει τα καλά των λαών και των ανθρώπων ώστε να δημιουργήσει αντί να καταστρέψει ; γιατί η κοινότητα του Αγίου Όρους ή των Μοναστηριών λειτουργεί άψογα ως σύνολο ενώ εμείς με τα πολλά και την αφθονία υλικών και αγαθών έχουμε χάσει τα Πασχάλια ; Δεν έχασα την σπιρτάδα της αντίδρασης που θα ήθελαν πολλοί απλά με κούρασε το «ΕΓΩ» των ανθρώπων. Κυρίες και κύριοι τα πράγματα ήταν είναι και θα είναι απλά, εμείς και ο εγωισμός μας τα κάνουμε δύσκολα. Το απλό, λιτό είναι και το πιο δύσκολο και δεν έχουμε το σθένος να το αναζητήσουμε, να το αγαπήσουμε, να το πιστέψουμε και τελικά να το ζήσουμε.

Εδώ και χρόνια γίνονται αναλύσεις επί αναλύσεων και έρευνες για σωματίδια του Θεού και μόνιμα προσβάλλεται το πρόσωπο του Χριστού αν μίτοι άλλο υπαρκτό πρόσωπο στην ιστορία και από την άλλη μια Χώρα σαν την Ελλάδα δέχεται τις πιέσεις και τον εξευτελισμό που Πεφωτισμένοι έχουν περιγράψει σε προηγούμενες δεκαετίες. Χρόνια τώρα αναλύεται το προφίλ των Αγίων και το περιεχόμενο της Αποκάλυψης του Ιωάννη ενώ απλά οι μεν Άγιοι σου μεταφέρουν εμπειρίες που δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται και από την άλλη η Αποκάλυψη του Ιωάννη σου λέει τι να μην κανείς για να μην καταστραφείς. Σε αντίλογο η Φύση που την βιάζεις καθημερινά θα βάλει τις εξαιρέσεις στην άκρη θα τις αφομοιώσει και εσύ απλά θα μπεις στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Θα συνεχίζεις να κομματίζεσαι, θα συνεχίζεις να χρωματίζεσαι, θα συνεχίσεις να διχάζεσαι απλά γιατί κάποιοι κονομάνε εις βάρος σου με απώτερο σκοπό την ψυχή και το πνεύμα σου.

Έκαναν ένα παγκόσμιο, έκαναν δεύτερο, έκαναν βαλκανικούς μοίρασαν όπλα και θάνατο, πουθενά δεν μπήκαν στην διαδικασία να βοηθήσουν για να πάρουν, δεν έδωσαν νερό για διαμάντια, σπίτια και άνεση για διαμάντια, τεχνολογία και πολιτισμό αντιθέτως τα ήθελαν όλα δικά τους τα θέλουν όλα δικά τους λες και θα ζήσουν για πάντα, κρίμα. Σε βομβαρδίζουν με ψέματα σου εμφανίζουν μόνο φόρους και πράσινη ανάπτυξη. Σε κάνουν πειραματόζωο και σε σφραγίζουν σα μοσχάρι, κρίμα. Φοβάμαι για ότι θα συμβεί, φοβάμαι τον εαυτό μου και την αντίδραση του μα περισσότερο φοβάμαι τους θερμοκέφαλους που αποφασίζουν για τις ζωές μας.

Report

What do you think?

Written by Γέρος Παράξενος

Περήφανος που γεννήθηκα Έλληνας όσο και αν θέλουν να το ποινικοποιήσουν. Προσπάθω να αφυπνίσω όσους θέλουν να αντιδράσουν, για τους άλλους δεν θα μπορέσω. Από φοιτητής έγγραφα και έψαχνα διάφορα, κάθε άνθρωπος κρίνεται από τις πράξεις του.

2 Comments

Leave a Reply
  1. ΕΙΣΑΙ ΩΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΑ. ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ. ΣΕ ΒΡΗΚΑ ΛΙΓΟ ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΟ. ΔΩΣΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΣΟΥ ΣΚΕΨΗ.
    ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΠΙΑΣΕΙ . ΩΧ ΑΔΕΛΦΕ ΜΕ ΤΟΥΣ “ΜΗ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΑΡΑΤΤΕ”.
    ΜΗ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΛΕΨΗ ΤΟΥΣ. ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ ΧΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΝΙΓΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΠΟΡΙΑ….”ΜΑ ΠΩΣ; ΓΙΑΤΙ; ΠΟΙΟΣ;”

  2. Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ: Δηλαδή είτε παρατηρώντας το με την πλευρά της Πίστεως είτε παρατηρώντας τα από την πλευρά της Φυσικής γινόταν μια σημαντική παρέμβαση ένα ηχηρό χαστούκι στον Άνθρωπο το ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΖΩΟ του πλανήτη και του λέγε είσαι μικρός στην γωνία σου τιμωρία. ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΓΩ, ΟΜΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ. Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΤΙΜΩΡΟΣ ΟΥΤΕ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ ΟΥΤΕ ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΗΣ ΟΥΤΕ ΕΓΩΙΣΤΗΣ, Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ ΚΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ. Ο ΘΕΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΦΥΣΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΣΕ ΖΩΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΣΙΔΕΡΟ ΧΑΛΚΟΣ ΑΛΟΥΜΙΝΟ ΚΤΛΠ. Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΠΛΑ ΟΒΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΦΥΛΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ Η ΝΑ ΑΡΠΑΖΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Ο ΘΕΟΣ Η, Η ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΧΡΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΓΥΡΩ ΣΑΣ ΠΟΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΑ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΡΑΙΝΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΚΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΑ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ. ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΕΝΤΑΞΕΙ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΑ ΚΑΙ ΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΤΟΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ.
    Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΧΡΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΠΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Λέσβος: Σοβαρά επεισόδια από μετανάστες στον καταυλισμό της Μόριας

Γελοιοποίηση του θέματος των ΑΤΙΑ και της εξωγήινης ζωής , ένα psyop αντινόησης 60 χρόνων .