Φοβάμαι τις συνέπειες του θάρρους μου

Ο φόβος για τον άνθρωπο είναι ένα συναίσθημα που προέρχεται από πραγματικό ή φανταστικό κίνδυνο.

Υπάρχει ένας έμφυτος που αποτελεί μηχανισμό άμυνας και έχει σκοπό την αυτοσυντήρηση του ατόμου, ο φόβος που βασίζεται σε λογικές αιτίες με ρίζες τη σαφή και πλήρη γνώση των αιτιών που τον προκαλούν. Παύει να υπάρχει όταν τα αίτια που τον προκαλούν επιλυθούν.

Ο παράλογος φόβος που αποτελεί παθολογική περίπτωση, γιατί η ταραχή που προκαλείται από ορισμένα πράγματα ή πράξεις γίνονται η αιτία αυτοκαταστροφής. Είναι ένα ανθρώπινο χαρακτηριστικό ωφέλιμο σε κάποιες περιπτώσεις γιατί απαλλάσσει τον άνθρωπο από περιπέτειες. Στην άλλη του διάσταση δεν είναι τίποτε άλλο από τροχοπέδη, ένα σοβαρό εμπόδιο που τον αδρανοποιεί και τον καταστρέφει.

Χάνεται κάθε μορφή αυτοελέγχου και αυτογνωσίας γίνεται αιτία να αποτύχεις στους στόχους σου και παίρνει τη μορφή λάθους για αρνητικές προς αυτόν πράξεις. Είναι περισσότερο συνδεδεμένος ο φόβος με το λάθος και μας οδηγεί σε αδιέξοδο, σε βεβιασμένες κινήσεις και ακινητοποίηση τόσο των πνευματικών όσο και ψυχικών δυνάμεων που έχει ένας άνθρωπος. Φοβόμαστε πολύ εύκολα, όλα εξελίσσονται αλλά όχι και ο άνθρωπος, η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει γίνει υποκατάστατο της ανάγκης του ανθρώπου να αποβάλει το φόβο από πάνω του βελτιώνοντας οτιδήποτε άλλο πέρα από τον εαυτό του.

Στην απέναντι όχθη η ψυχική σταθερότητα μπροστά στους κινδύνους ή τις δυσχέρειες της ζωής, το θάρρος. Προέρχεται από την αυτογνωσία, τον αυτοέλεγχο και την αυτοπεποίθηση που έχει ο κάθε άνθρωπος. Γνωρίζεις τον εαυτό σου, είσαι συνειδητοποιημένος για αυτά που μπορείς να δόσεις αλλά έχεις και απαιτήσεις ώστε να ανταμειφθείς για αυτά. Έχεις βούληση και ελέγχεις τον εαυτό σου σε όλη την πορεία της ζωής σου, δεν επηρεάζεσαι, δεν αποσπάσαι, δεν χάνεις την ουσία των πραγμάτων. Έχεις ψυχική και πνευματική δύναμη που σε κάνει γενναίο στις αποφάσεις, στις σκέψεις και την πραγματοποίηση των στόχων σου.

Τολμάς να ξεπερνάς τα εμπόδια και τις δυσκολίες της ζωής, έχεις ιδανικά και αξιοπρέπεια χαρακτηριστικά που κάποιος πρέπει να θαυμάζει και να προσπαθεί να μιμηθεί για να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του. Οι ασκήσεις θάρρους πλέον θα μπουν δυναμικά στη ζωή μας και που ξέρεις κάποια στιγμή να βγει το χάπι «θαρίξ» για να αντιμετωπίσουμε φόβους τις καθημερινότητας. Λες τα πράγματα με το όνομα τους, είσαι αληθινός, ειλικρινής, φιλότιμος και αξίζεις το καλύτερο δυνατό στην πορεία της ζωής σου.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δυστυχώς όμως θάρρος – αλήθεια – φιλότιμο – ειλικρίνεια έχουν αντικατασταθεί από το φόβο, ακόμα και του ανθρώπου για τον άνθρωπο. Όλοι έχουμε γίνει καχύποπτοι, περίεργοι και έχουμε φτιάξει ένα τείχος προστασίας απροσπέλαστο ακόμα και από εμάς τους ίδιους. Αποτέλεσμα να σπαταλάμε άσκοπα τη ζωή μας και να την ξοδεύουμε με ανούσια πράγματα και πράξεις. Είχα το θάρρος να εκφράσω τις σκέψεις μου, την αγάπη μου, τους στόχους μου ακόμα και τα όνειρα μου, δυστυχώς όμως αυτός ο αυθορμητισμός μου επικρίθηκε, παρεξηγήθηκε και προδόθηκε. Παρόλα αυτά περιμένω πως αν και υπάρχουν πιέσεις κάποιος θα έχει το θάρρος έστω να ξανασκεφτεί τι πραγματικά θέλει από τη ζωή του, θα ρισκάρει να ακούσει τη φωνή μέσα του και θα απελευθερωθεί.

Την στιγμή που εμείς χάσαμε την περηφάνια, την ηθική μας, την αξιοπρέπεια μας ξεχάσαμε την ιστορία μας, περιφρονήσαμε πατρίδα, οικογένεια και θρησκεία και μείναμε στα επιδόματα προνοίας και επαιτείας κάποιοι μπήκαν με περίσσιο θάρρος και κυρίως θράσος και κατέλαβαν αυτό το τόπο γιατί πολύ απλά φοβόμασταν, φοβόμαστε και θα φοβόμαστε τις συνέπειες του θάρρους μας.

Το εύδαιμον το ελεύθερον, το δ’ ελεύθερον το εύψυχον. (ευτυχισμένοι είναι οι ελεύθεροι και ελεύθεροι είναι οι γενναίοι) Θουκυδίδης.

Υ.Γ. Ποτέ δεν διδαχθήκαμε τα αρχαία ελληνικά όπως σε άλλες χώρες γιατί απλά δεν έπρεπε να γνωρίζουμε τις ρίζες, την δύναμη το θάρρος, την γενναιότητα αυτής της χώρας που από Ελλάς την έκαναν Γκρις.

Ποτέ δεν διδαχθήκαμε θρησκευτικά γιατί απλά είναι η μόνη θρησκεία που κυνηγάτε μάλιστα και από τα ίδια της πνευματικά τέκνα. Δεν μας έμαθαν πολλά γιατί σίγουρα υπάρχει λόγος, ο κάθε ένας από εμάς οφείλει στην ιστορία, πρέπει να συνεχίσει την ιστορία γιατί οσονούπω δεν θα υπάρχει ΙΧΝΟΣ μας.

Loading...

One thought on “Φοβάμαι τις συνέπειες του θάρρους μου

  1. Χρήστος says:

    Μεγαλώσαμε με το φόβο, μάθαμε να μην διεκδικούμε, πέρασαν τα χρόνια και έγινε βίωμα… Πόσο δίκιο έχεις … καλή συνέχεια στο ταξίδι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *