Επικοινωνία ;

Η επαφή μεταξύ ατόμων ή ομάδων με σκοπό την ανάπτυξη σχέσεων αποτελεί τον ορισμό της επικοινωνίας.

Η επικοινωνία έχει τέσσερις μορφές επικοινωνίας, κοινωνική, επικοινωνία των μελών της οικογένειας, ανάπτυξη σχέσεων με άλλους ανθρώπους, ψυχική και πνευματική, αγάπη, φιλία, ανταλλαγή γνώσεων, πληροφοριών, κουλτούρας, οικονομική επικοινωνία, αγορές, πωλήσεις, μαζική επικοινωνία, μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η κρίση επικοινωνίας ανάμεσα στους ανθρώπους εντοπίζεται στους εξής παράγοντες, την τεχνολογία, την ανταγωνιστική δομή της κοινωνίας, στην καταναλωτική μανία, στο κυνήγι του χρόνου, το γενικότερο κλίμα καχυποψίας και επιφυλακτικότητας, την ύπαρξη ωφελιμιστικού και χρησιμοθηρικού πνεύματος και την απώλεια της προσωπικότητας λόγο της γενικής μαζοποίησης.

Η επικοινωνία βασίζεται στην διαδραστική αντίληψη, αποδοχή μηνυμάτων του πομπού – δεκτή και αντίστροφα. Είμαστε όλοι μέρος μιας κοινωνίας που βιάζεται καθημερινά, είτε λιγότερο είτε περισσότερο πάντως βιάζεται. Ο καθένας από εμάς ερμηνεύει το «σήμα» κατά το πώς το αντιλαμβάνεται, την διάθεση που βρίσκεται, την οπτική γωνία που το βλέπει, το κατά πόσο τον βολεύει.

Επικοινωνώ την σκέψη μου, τις ιδέες μου, τις αντιλήψεις μου με σκοπό να μεταφέρω ότι καλύτερο μπορώ. Αυτό γιατί βρίσκομαι στα 39 μου με την πλάτη στον τοίχο δουλεύοντας πολλές ώρες το 24ώρο και με πολλούς λογαριασμούς να λήγουν μετά το πέρας του μισθού μου. Παρότι δεν συμμετείχα σε κανένα γλέντι του τύπου «μαζί τα φάγαμε», ο λογαριασμός έφτασε τελικά και σε εμένα.

Βαρέθηκα τις εύκολες ταμπέλες, βαρέθηκα να με χρεώνουν, βαρέθηκα να με θεωρούν οπισθοδρομικό, γενικά βαρέθηκα και αηδίασα από την εύκολη κριτική ανθρώπων που δεν έχουν το θάρρος να εκφράσουν την γνώμη τους, κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία και τα εύκολα συμπεράσματα. Δεν μπορώ να δεχτώ πως γεμίσαμε «εφιάλτες» και πως δεν συμβαίνει τίποτα μόνο και μόνο γιατί με έχει τυφλώσει ο εγωισμός.

Τα πράγματα είναι απλά εμείς τα κάνουμε δύσκολα το γιατί ; ας το ψάξει ο καθένας με τον εαυτό του και όταν τα βρει τότε ίσως κάνουμε μια αρχή. Δεν γέρασα γιατί πέρναγα καλύτερα στα προηγούμενα χρόνια της αθωότητας και της ανθρωπιάς, ούτε έγινα απλοϊκός γιατί έδωσα κάποιες ιστοσελίδες για περισσότερη διερεύνηση, δεν έγινα ρατσιστής επειδή νοσταλγώ να αφήνω τα κλειδιά στην πόρτα και να κοιμάμαι στη βεράντα το καλοκαίρι.

Ποινικοποιήσαμε την Ελλάδα, Ποινικοποιήσαμε τον Έλληνα, Ποινικοποιήσαμε την ελευθερία, Ποινικοποιήσαμε την έκφραση, Ποινικοποιήσαμε την επικοινωνία.

Ο άνθρωπος δεν ζει μόνο με τροφή …

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

4 thoughts on “Επικοινωνία ;

  1. ΗΦΑΙΣΤΟΣ says:

    Απο τα τοπ five αρθρα απο τα γενοφασκια του Κ.Ν.αυτη τη φορα δε μιλας με γριφους γεροντα ! !ευστοχια στο 99% σε αυτο το μικρο αρθρο κ σε αυτα που εγραψες.αν ειναι copy paste χαλαλι..οπως κ ναχει αληθειες ειναι..!!

  2. ]+[ says:

    Ο Έλληνας και ο Ελληνισμός δεν έχουν αποποινικοποιηθεί από την εποχή του Θεοδόσιου του «Μέγα» (τρομάρα του) και μέσο εφαρμογής της ποινικοποίησης του υπήρξε και συνεχίζει να υπάρχει ο Χριστιανισμός! Είτε μας αρέσει είτε όχι! Δεν θέλω να στεναχωρώ τους αδερφούς χριστιανούς αλλά τα αναθέματα προς την φυλή μας ακούγονται μέχρι σήμερα στις εκκλησίες! Όταν το κατανοήσουμε αυτό ίσως να κάνουμε κάτι ουσιαστικό για την απελευθέρωση μας! Έως τότε θα εθελοτυφλούμε περιφανευομενοι για ελληνοχριστιανικά μορφώματα !!!

  3. Ανώνυμος says:

    Παρότι δεν συμμετείχα σε κανένα γλέντι του τύπου «μαζί τα φάγαμε», ο λογαριασμός έφτασε τελικά και σε εμένα…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *