Ανθρωπιά, αυτή η άγνωστη λέξη

Άνθρωπος, η ύπαρξη που διακρίνεται για τη σωματική, πνευματική, ψυχική τελειότητα και  την υπεροχή σε σχέση με το σύνολο των όντων που βρίσκονται πάνω στη γη.  Η λέξη είναι σύνθετη από την πρόθεση ΑΝΩ και το ρήμα ΘΡΩΣΚΩ που σημαίνει υψώνομαι προς τα επάνω.  Ο άνθρωπος έχει τα εξής χαρακτηριστικά, είναι προικισμένος με τον έναρθρο λόγο και την λογική. Έχει συνείδηση, αναζητά το καλύτερο, είναι κοινωνικό ον, αναζητά την αλλαγή και την εξέλιξη. Σύνθετα αγωνίζεται να απαλλαγεί από περιορισμούς της φύσης μετασχηματίζοντας το φυσικό περιβάλλον προς όφελος του και προσπαθεί να βελτιώσει συνεχώς τη ζωή του με τη βοήθεια της επιστήμης και της τεχνολογίας. Το κακό σε όλα τα παραπάνω είναι πως το δίποδο ζώο φροντίζει να καταστρέφει στο πέρασμα του τα πάντα κοπρίζοντας ότι μέχρι σήμερα του έδινε ζωή, ότι τον προστάτευε, ότι τον τάιζε και τον συντηρούσε.

Έπιασα το εν λόγο θέμα ύστερα από έξι μέρες εμπειρίας ζωής στο αντικαρκινικό νοσοκομείο. Ένα πράγμα προκύπτει από την όλη παραμονή μου εκεί, πως η ανθρωπιά δεν διδάσκεται, δεν μαθαίνεται, είναι αρετή με την οποία γεννιέσαι.  Είναι πολύ δύσκολο και χρειάζεται σθένος να πράττεις το καλό και να βοηθάς, είναι πολύ δύσκολο να δίνεις το χέρι σου και να βοηθάς και πόσο μάλιστα να λες μια γλυκιά κουβέντα σε κάποιον που σύντομα θα φύγει.  Ως επί το πλείστον άνθρωποι μόνοι τους πήγαιναν και έρχονταν άλλοι ξεφυσώντας άλλοι κλαίγοντας. Ως επί το πλείστον άνθρωποι μεταξύ τριάντα και πενήντα που απλά δεν κατάλαβαν τι και από πού τους ήρθε. Είμαστε τόσο μικροί και ακόμα νομίζουμε ότι την έχουμε μεγάλη και πως επειδή υπάρχει το χρήμα ότι θα εξαγοράσουμε συνειδήσεις ακόμα και το θάνατο.

Νομίζουμε ότι τα μπορούμε όλα και πως είμαστε υπεράνω όλων, όχι είμαστε απλά άλλη μια τρίχα στα τέτοια του σύμπαντος το οποίο απλά ξύνεται όταν το ενοχλούμε. Καλώς ή κακώς αυτό είμαστε και φροντίζουμε κάθε μέρα να το αποδεικνύουμε με τις μαλακίες που κάνουμε. Δυστυχώς το ΕΓΩ είναι μεγαλύτερο του ΕΜΕΙΣ χωρισμένοι σε χρώμα, τάξεις, γνώσεις, ματαιόδοξες μαλακίες για να περνά η ώρα στο διάστημα που απλά νομίζουμε ότι έχουμε τον έλεγχο. Χωρίς να έχεις δοκιμάσει να κάνεις καλό και να προσφέρεις δεν δικαιούσαι να μιλάς και να εκφράζεις άποψη την στιγμή που δεν σε νοιάζει τίποτα άλλο πέρα από το τείχος σου. Ατομικισμός και μόνο, εγωλατρία καταδίκης μοναξιάς και απομόνωσης.

Μια γενιά απλά καταδικάστηκε σε θάνατο και άλλη μια βλέπει τον θάνατο της και όλα αυτά γιατί ; για τριάντα αργύρια ; για πέντε λεπτά φήμης ; για ένα ολιγόλεπτο πήδημα ; Τόσος καρκίνος ποια σε τούτο το κόσμο τόσο πολύ κάνουμε κακό και πρέπει να καταδικαστούμε στο χειρότερο θάνατο ; εκείνοι οι κατευθυντήριοι λίθοι ξέρουν κάτι ; είναι κρίμα και άδικο να βλέπεις τον άνθρωπο να υποφέρει και να μην μπορείς να προσφέρεις, είναι απάνθρωπο να γίνεσαι το ποντίκι για να κονομήσουν κάποιοι. Παραμένω άνθρωπος χωρίς απαιτήσεις χωρίς να περιμένω ευχαριστώ αν και μόνιμα με περιμένουν στην γωνία για να με κρίνουν, βγείτε από το κόσμο σας και δείτε γύρω σας η πουτάνα η στιγμή γαμεί το χρόνο πάντα. Όλοι στο τέλος ακούμε «μετά πνευμάτων δικαίων τετελειωμένων» και από εκεί και έπειτα κρινόμαστε για την ώρα χαρείτε όσο τα πρόβατα κοιμούνται.

Άπαξ άνθρωποι γεγόναμεν, δις δε ουκ έστι γενέσθαι. (μια φορά γεννηθήκαμε άνθρωποι, δυο φορές όμως δεν είναι δυνατό να γίνουμε), Επίκουρος 341-270 π.Χ.Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειες

ΤΙΜΗ 29,00

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 Powered by WebCash


 

6 thoughts on “Ανθρωπιά, αυτή η άγνωστη λέξη

 1. ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΨΥΧΗ. says:

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΦΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΑ, ΛΟΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΛΟΓΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
  ΝΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΕ ΓΕΡΟ ΠΑΡΑΞΕΝΕ, ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΕΝΝΙΟΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΤΗΝΗ.
  ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ , ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ.
  ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΕΒΑΣΜΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΩΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.
  ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΑΚΟΥΕΙ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ, ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ.
  ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΠΡΟΥΠΗΡΞΕ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΟΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ.
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΙ ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ.
  ΣΚΕΨΟΥ ΑΓΑΠΗΤΕ ΓΕΡΟ ΠΑΡΑΞΕΝΕ ΟΤΑΝ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
  ΑΝΟΗΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΓΩΙΣΜΟ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΦΙΛΑΡΓΥΡΙΑ ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΘΗ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΙΛΟΝΙΟΥΤΟΝ ΜΑΛΑΚΕΣ.
  ΦΙΛΙΚΑ Η.

 2. iolas says:

  Ναι, αυτό θέλω. Να αναμένω απ’ τους ανθρώπους το καλό μονάχα. Να κοιτάζω μέσα στα μάτια τους και να αναμένω την αλήθεια. Θέλω να παραμείνω άνθρωπος και να βοηθώ τον συνάνθρωπό μου.

  Να είμαι αυθόρμητος, να μη φοβάμαι να ανταλλάξω μια κουβέντα μαζί του γιατί είναι ένας “άγνωστος”. Προτιμώ να παραμείνω άνθρωπος και να μην ξεχνάω ότι δεν είμαι τίποτα περισσότερο ή λιγότερο απ’ τον άλλον.

  Προτιμώ να παραμείνω άνθρωπος. Να συνεχίζω να πιστεύω στην αγάπη. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι είμαι της “παλιάς σχολής”. Της σχολής εκείνης, της οποίας, το όνομα ακούει στην αληθινή φιλία και όχι στην εκμετάλλευση και την κοροϊδία.

  Προτιμώ να παραμείνω άνθρωπος και να πιστεύω στην ένωση δύο ανθρώπων και όχι στο ψυχρό σεξ. Προτιμώ να παραμείνω άνθρωπος και να λέω “Kαλημέρα, καλησπέρα και καληνύχτα”. Να εκτιμώ την ευλογία και την ουσία των λέξεων αυτών.

  Θέλω να παραμείνω άνθρωπος και να θυμάμαι πάντοτε ότι αποτελούμαι από πνεύμα και ψυχή, εκτός από σώμα. Προτιμώ να παραμείνω άνθρωπος και να μην “χάνομαι” στην ύλη. Να έχω υπόψιν μου, την κάθε μέρα που έρχεται, πως ό,τι κάνω έχει αντίκτυπο στον διπλανό μου και ακόμα παραπέρα.

  Να συνεχίσω ακόμα να ονειρεύομαι και να ελπίζω. Να μην φοβάμαι να εκφραστώ και να ερωτευτώ. Θέλω να παραμείνω άνθρωπος και να συνδεθώ με το Θείο, την αληθινή μου φύση. Τον αληθινό μου εαυτό. Θέλω και θα συνεχίσω να θέλω να παραμείνω άνθρωπος. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

  Κατερίνα Χασιώτη

  • Αθανασιος says:

   Να σε εχει καλα ο θεος Κατερινα Χασιωτη,,.υπαρχουν ακομα ανθρωποι στον κοσμο δεν ημαστε μονοι,..και .που εχεις το θαρος και γραφεις το ονοματεπωννυμο σου,.και καθε χαρα να εχεις, εστω και αν αυτο σε αυτον τον κοσμο φανταζει δυσκολο ως ακατορθοτο,..οπως και στους παντες, .ακομα και να αγαπαμε οσο μπορουμε οχι μονο αυτους που βλεπουμε ως καλους και μας βοηθανε, αλλα κυριως, αυτους που νομιζουμε οτι μας εχουν βλαψει η αδικησει ,ακομα και με αυτους που δεν μπορουμε εχουμε επικοινωνια γιατι ισως ειναι ακομα στην αντιληψη αυτου του κοσμου και αυτης της πραγματικοτητας που ειχαμε καποτε και μεις,..συγχαρητηρια και στον γεροπαραξενο για το αρθρο του, εδω βρισκομαστε περαστικοι απαντες στο δοκιμαστιριο του δυισμου ( καλου και κακου κοσμου,), οχι για τιμωρια αλλα για γνωση του τι ειναι κακο και τι καλο και δικαιο ,ωστε να μπορουμε να επιλεξουμε οταν ελευθεροθουμε μς την βοηθεια του θεου απο λυπες πονους φοβους ντροπες και ενοχες και τον θανατο και την φθορα, ακομα!..,διοτι δεν μας διμιουργισε ως ( ευτυχισμεημενα ρομποτ), ,οταν διαλιθει συντομα και οριστικα ,αυτο το ματριξ.και θα δουμε και τα θαυματα να πραγματοποιουντε,!..και αισθανομαι πως αυτο ηδη αρχισε να συμβενει!..Ας εχουμε παντα στο μυαλο μας παρα τα ανθρωπινα λαθη και τις αδυναμιες μας, πως το να εισαι φτωχος εξαθλιωμενος ακομα και αρρωστος μονος και αβοηθειτος δεν ειναι κακο,.κακο ειναι το εισαι κατι λιγοτερο απο ανθρωπος με την υπερβατικη ενοια.,ας παραδειγματιστουμε απο τα ακακα παιδια και τα ζωα ,και την φυση ενω εμεις εχουμε το προτεριμα της λογικης και της κρισης..,και να μην ημαστε ατομιστες εγωιστες αλλαζονες παντογνωστες? και αχαριστοι στην χαρα οποτε αυτη ερχεται ,και να την μοιραζομαστε με τους αλλους, ευχαριστοντας τον θεο που μας την χαριζει,..

 3. ggggg says:

  Τώρα πλησιάζουν γιορτές, είναι καιρός να ξαναβρούμε την ανθρωπιά μας και δεν εννοώ να δώσουμε στα “ψεύτικα” μερικά ευρώ, αλλά να προσφέρουμε αγάπη στο συνάνθρωπο. Πάρτε παράδειγμα μερικές κοπέλες που βγήκαν παλιότερα στις πλατείες της Αθήνας και μοίραζαν δωρεάν αγκαλιές. Τέτοιος αλτρουισμός χρειάζεται.

 4. Αθανασιος says:

  Η μονη μου ενσταση γεροπαραξενε ειναι πως δεν πρεπει να εχεουμε περιφανεια και εγωισμο που ημαστε Ελληνες με τη υπερβατικη παντα ενοια οχι την ρατσιστικη και οχι αυτην του ανωτερου και κατωτερου λαου,. που σημανει περισοτερη χαρα αλλα και παραπανω μετριοφροσυνη ,ευθεινη, ισως και βαρος που εμεις εχουμε την δυνατοτητα να αντιληφθουμε σε ολη την εκφανση τους ενοιες ιδεες σκεψεις,τις πανανθρωπινες αξιες ιδανικα φιλοσοφιες τα πιστευω μας,,ακομα και αισθησεις και συναισθηματα που δεν εχουν ισως αλλοι λαοι,.οσο εμεις,οι ( εκλεκτοι) του θεου,.,και να τα μεταδωσουμε στους ( ξενους)..σε ενα κοσμο που παντα δοκιμαζεταν απο τα παραξενα και αλλοκοτα καποιων εγωιστων και μισαλοδοξων αφενταδων και τωρα περισοτερο ,και περιμενει και αυτος βοηθεια απο το Ελληνικο πνευμα, και σωτηρεια τον Ιησου,..χωρις αλλαζονικα περιτα στις μερες μας ακαταλαβιστικα υποκριτικα και φαρισαικα εβραικα θεολογιματα..και χωρις λεφτα βεβαιως….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *