Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΗΤΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ

Καταρχάς τι είναι το »δόγμα» των ενόπλων δυνάμεων;

Ένα δόγμα μιας χώρας, ενός στρατού, είναι ο κανόνας στρατηγικής δράσης, τα πλαίσια μέσα στα οποία θα κυμαίνεται αυτή η δράση. Είναι όπως για τα θρησκεύματα η κοσμογονία τους. Το επίσημο δόγμα των ενόπλων δυνάμεων, το νεότερο που δημιουργήθηκε το 2010, δηλώνει υποταγή και ηττοπάθεια!

Επειδή είναι τεράστιο, δε θ’ αναφερθούμε σε λεπτομέρειες, θα πιάσουμε το σημαντικότερο και καθοριστικότερό του σκέλος, το οποίο λέει:

«Το στρατιωτικό δόγμα της χώρας είναι αμυντικό, με κεντρικό άξονα της αμυντικής στρατηγικής την αποτροπή κάθε εξωτερικής απειλής κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, σε συνδυασμό με την πολιτική αποκλιμάκωσης των εντάσεων. Σε περίπτωση κρίσεων το δόγμα απαιτεί η ελληνική αντίδραση να είναι γρήγορη, μεθοδική και συντονισμένη σύμφωνα με τις επιλογές της πολιτικής ηγεσίας και με επιδίωξη η εμπλοκή να σταματήσει στο χαμηλότερο δυνατόν επίπεδο, με τις λιγότερες δυνατόν απώλειες και τα μεγαλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

Ξεκινάμε και σημειώνουμε:

»Το στρατιωτικό δόγμα της χώρας είναι αμυντικό»

Δηλαδή, ο κόσμος να χαλάσει, δεν πρόκειται να καταφύγουμε σε επιθετική δράση, εξ ανάγκης, η λόγω της ευκαιρίας που μας δίνεται, να διεκδικήσουμε π.χ. κλεμμένα εδάφη, έτσι; Παρ όλο που θα το εφαρμόσουν οι γείτονές μας; Δηλαδή σύμφωνα με τους δημιουργούς αυτού του δόγματος, η καλύτερη άμυνα δεν είναι η επίθεση όπως λέει η ρήση, έτσι; Θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε μ’ αυτούς…

» Με κεντρικό άξονα της αμυντικής στρατηγικής την αποτροπή κάθε εξωτερικής απειλής κατά της Ελλάδας και της Κύπρου»

Θυμίζει λίγο μονάδα αποκατάστασης τάξεως αυτό, Υ.Μ.Ε.Τ/ Υ.Α.Τ τα γνωστά σε όλους ΜΑΤ. Όπου δέχονται την όποια επίθεση αλλά το μόνο που εφαρμόζουν, είναι την μέθοδο, της αποτροπής, όχι της εξουδετέρωσης της απειλής. Θα μου πείτε τώρα, Μάρκο μας δουλεύεις; Και θα σας απαντήσω, ότι λέει το επίσημο δόγμα, είναι ρητό και κανόνας, διότι πρόκειται περί θεσμού, έχει μέγιστη βαρύτητα και είναι ξεκάθαρο, ότι λέει ισχύει, τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.

»Σε συνδυασμό με την πολιτική αποκλιμάκωσης των εντάσεων»

Η γνωστή σε όλους διαδικασία, όπου χρησιμοποιούμε την μέθοδο των καταγγελιών στο ΝΑΤΟ και στον ΟΗΕ για την όποια απειλή, όπου κάνουμε τηλέφωνα στην Μέρκελ και στον Ομπάμα να μεσολαβήσουν, για να πούνε στους Τούρκους να μας λυπηθούν και να περιμένουμε τους Αμερικανούς για το ΟΚ και αφού τελικά μας λένε όχι, επειδή έτσι συμφέρει στους γεωπολιτικούς τους άξονες, αφήνουμε τα ΗΜΙΑ πίσω και βγαίνει το κάθε ΤΣΟΦΛΙ/ ΑΥΓΟ σαν τον Σημίτη και λέει ευχαριστούμε τους Αμερικάνους. Αυτό επί Σημίτη, δεν ήταν το επίσημο δόγμα των ενόπλων δυνάμεων, το 2010 έγινε. Για φαντάσου τώρα τι μας περιμένει, ποιο ξευτίλα δεν γίνεται!

»Σε περίπτωση κρίσεων το δόγμα απαιτεί η ελληνική αντίδραση να είναι γρήγορη, μεθοδική και συντονισμένη»

Καλά μέχρι εδώ, αυτό μας έλειπε, αν και αρκετά εμπόδια έχουν δημιουργήσει οι πολιτικοί, έτσι ώστε να μην είμαστε μεθοδικοί και συντονισμένοι, όμως για πάμε να δούμε και την συνέχεια…

»Μεθοδική και συντονισμένη σύμφωνα με τις επιλογές της πολιτικής ηγεσίας»

Σύμφωνα με τις επιλογές της πολιτικής ηγεσίας… Της όποιας πολιτικής ηγεσίας κυβερνά την Ελλάδα. Αν αυτή η πολιτική ηγεσία, είναι σαν όλους αυτούς που είχαμε και συνεχίζουμε να έχουμε, τότε καταλαβαίνετε και ποιο θα ναι το αποτέλεσμα. Επίσης, δεν υπάρχει »νομικός τρόπος» σύμφωνα με τον κανονισμό, που επιτρέπει στον όποιον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, να δράσει, όπως αυτός επιθυμεί, η να φέρει αντίρρηση στις επιλογές της πολιτικής ηγεσίας και αν το κάνει, θα χαρακτηριστεί εσχάτη προδοσία από το στρατοδικείο και την ξέρετε την συνέχεια. Με λίγα λόγια, δεν αφήνουν περιθώρια για Ναπολέοντες δυστυχώς, γιατί κινδυνεύουν με θανατική ποινή.

»Με επιδίωξη η εμπλοκή να σταματήσει στο χαμηλότερο δυνατόν επίπεδο με τις λιγότερες δυνατόν απώλειες και τα μεγαλύτερα δυνατά αποτελέσματα». »

Όπως προείπαμε, δεν είναι μέσα στο στρατηγικό πλαίσιο του δόγματος των ενόπλων δυνάμεων, να εκμεταλλευτεί την στάση του εχθρού, με σκοπό την εξουδετέρωσή του, ούτε τον εξαναγκασμό του σε συνθηκολόγηση προκειμένου να εξουδετερωθεί η απειλή μια για πάντα, μόνο αποτροπή, πράγμα το οποίο παραβιάζει ακόμα και τις βασικές αρχές του πολέμου. Όλοι οι γείτονές μας και όλα τα σοβαρά και ανεξάρτητα κράτη, όσο ανεξάρτητα είναι τελοσπάντων, δεν θα έχαναν την ευκαιρία για διεκδικήσεις και επεκτάσεις και ήδη θυμήθηκαν πολλές διεκδικήσεις, και οι εξ ανατολάς γείτονες και οι κατά μήκος των βόρειων συνόρων μας, την ώρα που εμείς, όχι μόνο δεν πρόκειται να προβούμε σε επεκτάσεις συνόρων κι ας είναι η μοναδική μας ευκαιρία, μια φορά στα 100 χρόνια αλλά είμαστε έτοιμοι, να δεχτούμε και μείωση συνόρων, στο όνομα της αποτροπής και της πολιτικής αποκλιμάκωσης των εντάσεων και μετά θα χουμε τον κάθε παπάτζα να κάνει επίσημες δηλώσεις και να μας λέει, ότι ήταν το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα…

Με συγχωρείτε αλλά αυτό δεν είναι στράτευμα, είναι απλώς μια στρατοχωροφυλακή του ΝΑΤΟ, ακριβώς με την ίδια νοοτροπία και δόγμα χωροφυλακής, όχι όμως στρατεύματος. Όσοι λοιπόν θέλετε τα κλεμμένα και την κάθε πόλη, θα σας απογοητεύσω αλλά με τέτοιο δόγμα, είμαστε ευάλλωτοι ακόμα και στην απώλεια εδάφους »στο όνομα της πολιτικής αποκλιμάκωσης των εντάσεων όπως λέει και το δόγμα».

Ένα πράγμα μόνο δύναται να το αλλάξει αυτό, η αποκατάσταση του συντάγματος και η δημιουργία άλλης πολιτικής ηγεσίας από τους ίδιους τους πολίτες, που φέρουν το όποιο όραμα, νίκης και όχι ηττοπάθειας, μέχρι τότε, απλά θα καθαρίζουμε τα κέντρα φιλοξενίας των λαθραίων…

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *